Stirile zilei, linkuri si offtopice – 3 aprilie 2014

foto: cel mai puternic partid postdecembrist, care și-a înscris ieri nu mai puțin de patru aripi la BEC

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


17:20 – Crin Antonescu – muritorul prins între zei si titani
13:04 – Masacrul de la Fântâna Albă. În aprilie 1941, trupele NKVD au ucis 3.000 de români
12:55 – Rusia: Prezenţa navelor americane în Marea Neagră încalcă normele internaţionale
12:02 – 1520 Sedgwick Avenue
09:03 – Putin (Jimmy Fallon) & Sarah Palin (Sarah Palin) la Tonight Show

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

19 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 3 aprilie 2014

  1. Bleen

    Alin Bogdan
    Papahagi mi-a insultat public soţia. Alegeţi voi ce să fac:
    1. VARIANTA „EVUL MEDIU/LA BELLE EPOQUE”. Pentru că sunt un om de modă veche, să-l provoc la duel. Sunt curios ce mutră face atunci când din ţeava pistolului iese un steguleţ pe care scrie „BANG!”.
    2. VARIANTA „CICALACACICHICEA/RAKETIRANIE”. Să-l bag în portbagajul SUV-ului lui Marin Anton (fireşte, cu ajutorul băieţilor lui Marin Anton). Ştiţi, acolo, printre lădiţele alea cu produse bio şi eco cu care o să umplem pieţele şi gostaturile când o să desfiinţăm hipermarket-urile.
    3. VARIANTA „POLITICA LA ZI/VICTOR VIOREL UDREA”. Să-l ard cu pompa.
    4. VARIANTA „DREAPTA DE…ONTOLOGIE/DREAPTA DE GRĂDINIŢĂ”. Să o pun pe fi-mea să scrie un apel public de solidarizare cu mama ei. Hait! Asta nu merge, întrucât, deocamdată, nu ştie să scrie… Mai bine facem un miting de solidarizare la locul de jocacă.

    Reply
  2. audax

    „Scutul antirachetă de la Deveselu şi, acum, escaladarea înarmării ţării noastre, prin prezenta manevră americană, nu fac altceva decât să contribuie la desăvârşirea calităţii de ţintă perfectă pentru România, nelipsită de acum înainte din niciun plan de atac armat, de pe nicio harta militară”, spune Ionel Blanculescu, consilier onorific al primului ministru. Oare acest individ (ca daca i-aș spune dobitoc, ar însemna sa jignesc tot felul de animale nevinovate) nu a observat ca zona asta de lume este tinta perfecta pentru Rusia și pentru planurile ei de atac de pe la 1711, de pe vremea lui Petru I? Sau, mai degrabă Blanculescu este un agent de influență pe langa primul ministru? Care, nu am auzit să fi dezavuat in vreun fel declarația consilierului său.

    http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=233842

    Reply
    1. adina

      E ca si cu batausii de cartier sau cei din curtea scolii. Ca sa nu devii tinta lor lasi capul jos si incerci sa te faci nevazut. Dar taman atunci devii o tinta mai dorita, tocmai pentru ca e usor de obtinut. Satisfactie maxima cu costuri minime. Batausii nu inteleg decat atunci cand li se pune piciorul in prag. Acuma Rusia si-a adus aminte deodata de acordurile internationale la care a fost parte semnatara, cand si-a trimis soldatii in „excursie” prin Crimeea nu era nici o problema cu acordurile.

      Reply
    2. adina

      De saptamani bune aud aceeasi placa printre colegi: Rusia face ce face pentru ca si americanii fac acelasi lucru. Ca americanii au sustinut Maidanul din Kiev financiar si logistic, ca de aia Rusia a trimis trupe in Crimeea sa-si apere zona de influenta. Insa nimeni nu spune ca reactia lui Ianukovici cu impuscarea oamenilor de catre lunetisti a fost disproportionata. Se spune insa ca tot americanii is vinovati, ca ei au antrenat lunestitii si intreaga poveste cu „agenturilii straine”. N-am sa-mi pot explica niciodata cum naiba reusesc agenturile astea sa antreneze oameni, sa-i sustina financiar pentru ca apoi sa-i imbrace in uniforme identice cu cele ale fortelor de securitate si sa-i planteze pe cladiri la secerat oameni intr-un regim care stie cand se misca si ultimul fir de iarba.

      Reply
  3. Yeba

    17:20 e cam greu și să vrea, că durează până-i scoate lui Iohannis prunele din gură și-l scoate din starea asta în care pare că se miră și el de ce spune, într-un univers în care și Ilici și Băse aveau o tărie a opiniunilor ceva de speriat, ba chiar păreau mai convingători decât erau convinși ei înșiși că-s cei mai buni.

    Reply
  4. Yeba

    In maximă grabă, am o idee, o spun până nu fuge. To whom it may concern, ziariști de investigație, procurori tineri, lume, ar fi foarte de efect măcar pt public să se prezinte statistica concediilor medicale ale gușaților înainte și după începerea anchetelor penale. Este exclus să fie totul confidențial.
    Deci înainte de anchetă: 3 zile/an în ultimii 3-5 ani, în prezent 300 zile/an, o corelație grafică, ceva care ar proba reaua credință. Pentru că Gușatul Nicușor prezintă, ca Hayssam, boli grele cu diagnostice aduse de departe, dar care nu se contractează într-o lună.
    Și ar trebui chemați în instanță, ca martori, și medicii ăia, pe spezele noastre, le recuperăm de la Nicușor – deși eu aș accepta să contribui și-așa.

    Reply
    1. DanCanada

      Ah! stiu asta bine: clientii + colegii manageri: „Can you do it?” Si vezi din privirile lor ca toti vor ‘da’ desi e o timpenie, tu stii bine ca ‘nu’ 🙂

      Reply
  5. Bleen

    Ce sfinți ai bisericii ortodoxe au atacat greco-catolicii? Că nu mă pricep la chestiunile astea.

    ”Reporter.: Cum v-a venit ideea să candidați?

    Capsali: Domnul Peter Costea (un alt candidat independent -neoprotestant – n. red.)..Când am văzut că dumnealui candidează am zis, totuși, o țară ortodoxă ar trebui să aibă și un reprezentant ortodox, așa mi s-a părut normal. Am tras de unul, de altul să candideze și până la urmă am candidat eu.

    Reporter. Dar aveți multe cauze comune. Ce contează că Peter Costea nu e ortodox?

    Capsali: Eu nu lupt cu dumnealui. Dar, totuși, suntem o țară ortodoxă.

    „Greco-catolicii au o anumită agresivitate față de ortodoxie”

    Reporter.: Sunteți extrem de temperamental în rețelele de socializare. Am prins la un moment dat o discuție dintre un greco-catolic și dumneavoastră.

    Capsali.: Sunt susținut de foarte mulți catolici, poate ma puțin de greco-catolici. Din păcate, greco-catolicii au o anumită agresivitate față de ortodoxie. Privesc ortodoxia cu foarte multă tensiune. Sunt tot felul de frustrări, de chestiuni care țin de istorie și e foarte greu să ai un dialog cu ei. Asta e observația mea generală- greco-catolicii sunt extrem de agresivi în ceea ce privește Biserica Ortodoxă. Iar eu nu pot să las lucrurile chiar așa. Dacă îmi atacă sfinți ai Bisericii, dacă îmi atacă ortodoxia în sine, nu-mi face plăcere să stau și să ma uit condescendent la chestiunea asta.”

    Reply
    1. liviuta

      Habar nu am, dar vad ca reporterita stia despre o discuție dintre un greco-catolic și Capsali pe rețelele de socializare.
      Ar fi interesant de vazut ce isi scriau cei doi, poate ne dumirim de acolo cine ce a atacat.

      Reply
    2. Yeba

      Recomand site-ul razboiintrucuvant. Acolo se revine periodic asupra ideii că Papa-i aprox. Antichristul. Nu Papa Francisc, ci chiar și I-P II. Asta, adaugată la conflictul generat de confiscarea bisericilor greco-catolice, trebuie că face relația foarte interesantă.

      Reply
      1. gone fishing

        Da, am citit si eu si m-am revoltat. Individul acesta putea foarte bine sa-si adune sustinatorii sub flamurile ortodoxiei si valorilor traditionale si fara a-i ataca pe catolici.
        Am o vaga banuiala ca este varful de lance al eco-protestatarilor oengisti, ramura cooperatista.

        Reply
    3. liviuta

      Oricum, vad ca atata l-au bagat azi toti in seama pe site-uri si FB, ca nu m-as mira sa scoata cele 180.000 voturi necesare.

      Reply
  6. Bleen

    Having all of its Luxury Goods satisfied will also increase Consciousness, because the POP has more leisure time to contemplate the world. (Victoria II)

    Reply
    1. Bleen

      Lecții de ideologie

      An Ideology is the character of a POP’s political interests. In some ways, this is their worldview – how they see the world and think it works will influence how they interact with it, and what they will work toward.

      There are seven Ideologies, each with subgroups (listed in parentheses):

      Reactionary – Wanting a return to more traditional times and policies, willing to undo (i.e. remove or roll back) Social or Political Reforms. They will never support Reform for any reason. In times of low Militancy, they will join a Coalition with the Conservatives.

      Conservative – Generally happy with the way things are, not wanting a lot of change. Very traditional, supportive of the existing government and policies. Conservatives always oppose Reform when the people are happy. However, when POPs are Militant, Conservatives could go either way (in fact they generally split their opinions). Some will support Political or Social Reforms in order to prevent Revolution, others will dig in their heels like Reactionaries. In times of low Militancy, they will join a Coalition with the Reactionaries.

      Socialist – They always support expansion of Social Reforms, but are generally opposed to Political Reforms unless Militancy is high. In times of low Militancy, they will join a Coalition with the Communists.

      Communist – Communists always push for the expansion of Social Reform, but they never support Political Reforms, and will actually revoke them, because they are authoritarian in nature. In times of low Militancy, they will join a Coalition with the Socialists.

      Fascist – Fascists oppose any Political or Social Reform unless they are in power. Once in power, they push for Social Reform, but will roll back Political Reform to become authoritarian. Fascists disagree with everybody, and will never join a Coalition.

      Liberal – Liberals greatly support Political Reform. While not being very keen on Social Reform, if the people ask for it (i.e. high Militancy) they will support Social Reforms. In times of low Militancy, they will join a Coalition with the Anarcho-Liberals.

      Anarcho-Liberal – These people believe the existing Government structure is incompatible with freedom, so they will always seek to overthrow the existing Government. They oppose any Reforms, and will seek to roll them back. In times of low Militancy, they will join a Coalition with the Liberals (funny as it may sound!).

      (Victoria II)

      Reply
  7. DanCanada

    Alt ‘shooting’ in Texas, la Fort Hood. Obama – declaratii cu vom face, vom drege, ‘obviously our prayers’ etc. Dintr-un restaurant de fite in Chicago, stringea bani pt Partidul Democrat. Atita stie omul asta, tot community activist a ramas.

    Reply
  8. Bleen

    Celebra Roe din Roe vs Wade

    ”I was sitting in O.R.’s offices when I noticed a fetal development poster. The progression was so obvious, the eyes were so sweet. It hurt my heart, just looking at them. I ran outside and finally, it dawned on me. ‘Norma’, I said to myself, ‘They’re right’. I had worked with pregnant women for years. I had been through three pregnancies and deliveries myself. I should have known. Yet something in that poster made me lose my breath. I kept seeing the picture of that tiny, 10-week-oldembryo, and I said to myself, that’s a baby! It’s as if blinders just fell off my eyes and I suddenly understood the truth — that’s a baby!

    I felt crushed under the truth of this realization. I had to face up to the awful reality. Abortion wasn’t about ‘products of conception’. It wasn’t about ‘missed periods’. It was about children being killed in their mother’s wombs. All those years I was wrong. Signing that affidavit, I was wrong. Working in an abortion clinic, I was wrong. No more of this first trimester, second trimester, third trimester stuff. Abortion — at any point — was wrong. It was so clear. Painfully clear.”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *