Stirile zilei, linkuri si offtopice – 30 martie 2014

foto: Ora Pămîntului

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


05:15 – Despre radicalisme și diversiuni: Scrisoare către Anca Cernea, Mihaela Bărbuș, Gelu Trandafir și Costin Andrieș

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

35 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 30 martie 2014

  1. Bleen

    Aligică:

    Raspund prietenilor care mi-au cerut precizari:

    Este dreptul redactiei 22 sa puna sau scoata linkuri dupa cum doreste. Este dreptul redactiei 22 sa retraga linkul la ILD -desi bine si pedagogic ar fi sa explice de ce o face astfel incat toata lumea sa insuseasca lectia fara confuzie si ambiguitate. Dar una peste alta e decizia Redactiei si nu am o problema cu asta. Deci problema mea nu are legatura decat circumstantial cu ILD. Putea sa fie ILD, putea sa fie oricine altcineva la mijloc.

    Problema mea este principiul cedarii in fata presiunior venite din partea verminei lumpen-intelectuale care bantuie netul si spatiul public sub pretexte ideologice amenintand, somand, insultand, batandu-se cu pumnul in piept si facand tot posibilul ca sa capete pe cale de scandal public si agatarea de figuri si institutii intelectuale recunoscute o notorietate si foloase de status sau materiale care le-ar fi inabordabile pe cale de merit, inteligenta sau competenta profesionala.

    In momentul in care se creaza impresia ca cea mai importanta revista a perioadei post-comuniste in Romania, cel mai important repet intelectual- publicistic roman, organul de presa al prestigiosului GDS, cedeaza la somatiile si presiunea unor neispraviti, ale unor neica-nimeni, calarind slogane si ideologii de factura anti-democratica si anti-liberala, NU E IN REGULA.

    Se creaza imaginea ca e suficent sa tipe si bata cu pumnul in masa o adunatura de veleitari si gata, dam toti inapoi si le dam cale libera revendicarilor. De asta am spus: E o chestiune nu de persoane, nu de organizatii, nu de vanitate ci de principiu. Am vazut si stiu prea multe despre practicile de santaj, presiune si terorism ideologic si stiu de unde vin si unde duce cedarea in fata lor si a abjectelor figuri ce le practica. NU vreau sa fiu parte la asta.

    Sper ca acum sa fie mai clar ce s-a intamplat. Respect revista 22, respect GDS dar eu nu vreau sa fiu acolo cand niste neispraviti – scuzati-mi expresia dar e tehnic exacta-, ajung sa creeze public impresia ca dicteaza politica Redactiei revistei mele.

    PS
    Am o rugaminte: daca veti comenta, nu le pomeniti numele. Atat au: niste nume pe care in vanitatea lor patologica vor sa le cunoasteti si rostiti. Nu au talent, nu au inteligenta, nu au cultura, nu au bun simt, nu au caracter. Au in schimb un nume, o vanitate patologica si niste interese strict materiale. Atat. Nu le dati satisfactie.

    Reply
  2. liviuta

    Da’ sa stii ca nici eu nu mai deschid site-ul revistei 22, desi am fost cititor fidel de multi ani. Bag boicot. Ii si anunt de chestia asta.
    Cornea am vazut ca baga si pe Contributors, oricum.

    Reply
  3. Yeba

    mi-e jena de 22 cum nu se mai poate, oricum, acolo sunt multi stangisti,fiindca in stinga se incadreaza poetesele romantioase, madamele Jourdain, doar ele nu stiu….Dar nu stiu dc e de la Ernu, fiindca nu stiu cand a somat, Tismaneanu a scris azi. Dar acum 2 sapt era unul pe VP, Andrei Pantu, care se bucura ca argumentele lui au avut efect, 22 a scos ILD din blogroll…

    Reply
    1. Bleen

      Da, boul ăla a mai zis că de cînd a scris el Pătrășconiu a preferat să-și închidă blogul cu tot cu blogrollul în care era și ILD iar Blogary a desființat blogrollul cu totul. Drept pentru care am reînființat blogrolullul cu un singur link, ILD. Drept pedeapsă, a scris ceva cu sinucigașul de la Predeal. Oricum, 22 a scos ILD din blogroll nu e frica lui Ernu, ci din cauză că sînt ei stîngiști de felul lor.

      Reply
    1. Bleen

      Conform Guvernului, Darius Pintilie lucrase anterior ca fotograf, agent de vânzări şi inspector la Primăria Cluj-Napoca şi consilier personal al prim-ministrului Emil Boc, absolvind Facultatea de Mecanică, iar Marius Buzea a lucrat ca şofer la PDL şi ca şi consilier al premierului Boc, absolvind Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare. Guvernul arată că în actele Romatsa se afirmă că cei doi ar fi fost angajaţi în urma unui examen scris deşi din evidenţe rezultă că aceştia nu au intrat în sediul regiei în ziua examenului, ei intrând pentru prima dată în clădirea Romatsa abia la circa un an şi două luni mai târziu de la data la care ar fi avut loc examinarea. Lucrările acestora nu conţin date privind locul, data, ora examinării sau autorul, fiind doar semnate olograf pe ultima pagină, iar un subiect a fost scris identic de cei doi, cu aceleaşi informaţii şi idei, inclusiv cu aceleaşi greşeli de punctuaţie.

      (Adevărul)

      Reply
    2. Amalia

      Afirmatia ca pentru „b1 si evz asta nu-i o stire” e falsa. Stirea e de sambata si intamplarea a facut ca, in timp ce „prestam” chestii ad-tive, sa fi lasat deschis televizorul pe b1 si pot sa-ti spun ca au dat-o initial ca breaking news, iar ulterior am auzit-o reluata si la jurnalele de stiri. Dupa ce am citit comentariul tau am vrut sa verific si daca nu cumva au scos-o intre timp si am dat o cautare dupa „romatsa” pe site-ul b1 si stirea este inca acolo; am facut acelasi lucru si pe evz.ro si apare si acolo.

      Reply
  4. Bleen

    Intrarea PNL în PPE are 2 mari efecte:

    1. PNL va fi cel mai mare partid românesc din PPE și președintele său va fi liderul simbolic al popularilor ronâni.

    2. Argumentul electoral al PDL și PMP „votați-ne pe noi ca PPE să bată PES” cade.

    Reply
  5. Gramofonu'

    Blaga: „Iubiti PDL! Cine il tradeaza isi tradeaza inima. Iubiti-l, ca merita!”
    No comment, se stie.

    Reply
  6. Florina Neghină

    Cea mai înspăimîntoare declaraţie, Lavrov: „Nu ne-am
    complicat cu reflectii despre posibile reactii. Nu am avut de ales.
    Aceasta alegere pentru care s-a optat in cele din urma a fost dictata de
    intreaga noastra istorie, de dreptul international, de
    statul rus, de responsabilitatea noastra pentru rusii care s-au trezit
    dintr-o data in strainatate si nu in stricta conformitate cu procedurile
    juridice internationale.”

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-16935369-serghei-lavrov-ani-sir-occidentul-creat-conditii-pentru-rupe-ucraina-rusia.htm

    Reply
  7. Bleen

    Marea revistă (22) care se revendică de la lupta împotriva comunismului, care deplînge lipsa de rezistență în timpul comunismului și lașitatea intelectualității, se scapă în pantaloni cum ridică un pic tonul Vasile Ernu. Fără să intre securiștii peste ei în casă, fără să-i amenințe cu Canalul, fără să-i bată în beciuri și să-i trimită la Periprava. Le-a cerut Ernu imperativ să scoată ILD din blogroll, s-au executat schelălăind cu coada între picioare.

    Reply
    1. Rheia

      Tot aud de draperistul ăsta de Ernu, în ultimele zile. Ce, se eliberează vreo funcție după care bălește?

      Reply
        1. Rheia

          Hai că m-ai confuzat și mai tare. Păi gîndacul de Ernu chiar se fălește cu calificarea asta. De ce l-ar deranja că publicul ILD-ului o și spune explicit? În fond, nu nouă ni se adresează, cînd își scoate tiribombele. Nu, eu cred că e autopromovare acută, îi miroase a stîrv de președinte pe undeva.

          Reply
          1. Canadiana

            Ma faci sa rosesc de naivitatea mea: sa te falesti ca esti in slujba neo-sovieticilor in contextul actual mi se pare cel putin sinucidere politica.

            Reply
            1. Rheia

              De ce, măi? Tu nu vezi că toată lumea bună se grăbește să-i sufle în supiță lui Putin, nu cumva să se frigă?! Ah, domnule președinte, dați-mi voie să vă iau scama asta, pe care o veți avea mîine!

            2. Canadiana

              Toata lumea buna? Cu atat mai mult, adevarut trebuie strigat sus si tare, fara a ne impiedica de „toata lumea buna”.

    1. Barbu Mateescu

      Brusc mi-am dat seama cât de actual e subiectul jocului Arma 2. Joc produs acum câțiva ani. OMG.

      Reply
      1. Barbu Mateescu

        Adică:

        ARMA 2’s single-player campaign takes place in late 2009, in the province of South Zagoria in the north-eastern region of the fictional post-Soviet state of Chernarus, (…)

        Chernarus is in a state of political unrest, with its democratic government trying to keep from being overthrown by pro-communist rebels. Among the most powerful of these rebels is a group calling themselves the „Chernarussian Movement of the Red Star” (Chernarusskiy Dvizheniye Krasnoy Zvezdy), abbreviated as ChDKZ. Referred to by the locals as the „Chedakis”, the ChDKZ are led by communist revolutionary, Gregori „Akula” (English: Shark) Lopotev. After many months of civil war, the ChDKZ fails to overthrow the current government and establish the Socialist Republic of Chernarus.

        The Chernarussian government asks the international community for assistance in defeating the rebels, and the United States responded by sending a U.S. Navy Expeditionary Strike Group off the coast of Chernarus, hoping that a presence of an Amphibious Ready Group with hundreds of U.S. Marines stationed on board would calm any tensions in the area. However, the ChDKZ remains undeterred, and by late 2009 the ChDKZ launch a coup d’état against the Chernarussian government, taking control of the northeastern Chernarussian province of South Zagoria.

        (bla bla)

        (…) which causes the Russian Federation, already wary of the presence of U.S. forces operating near its border, to demand the unconditional withdrawal of U.S. forces from Chernarus. The Russian Federation proposes to the United Nations Security Council that the United States withdraw its forces from Chernarus, whom the Russians see as escalating the conflict.

        Reply
          1. Gramofonu'

            N-ati inteles. „Chernarus” = „Rusia neagra”. Americanii au venit sa-i ajute pe afroamericani.

            Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *