Stirile zilei, linkuri si offtopice – 4 aprilie 2014

foto: deși folosesc Chrome, aveam un Firefox prin calculator, de rezervă. L-am dezinstalat. De-acum pe banca de rezerve vor sta Safari și, Doamne, iartă-mă, IE.

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


20:43 – REPORTAJ. Cum se derulează antrenamentele și misiunile militarilor din Forţele pentru Operaţii Speciale
15:11 – Imagini document. 1952: Colectivizarea este impusă prin noua Constituție
12:41 – Meet Corrinne Yu, the influential programmer who gave up nuclear physics for play
12:28 – Fiu de bancher, condamnat la 5 ani şi şase luni de închisoare după ce a ucis doi oameni într-un accident rutier
03:27 – Top Russian diplomat mocks U.S.: Go watch a sitcom and butt out
03:16 – Iulian Capsali, ayatolahul Tismaneanu si punguțele de sange
03:15 – Liberals Are Using Campaign Disclosures to Intimidate and Harass
03:13 – Enforcing Ideological Conformity at Mozilla
03:05 – Eich Is Out. So Is Tolerance.
03:04 – ‘The whole episode disgusts me’: Andrew Sullivan defends ex-Mozilla CEO and tolerance mob victim Brendan Eich
03:00 – How did people find out that Mozilla’s CEO donated to support Prop 8?
02:48 – Mozilla Co-Founder Brendan Eich Resigns as CEO, Leaves Foundation Board


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

22 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 4 aprilie 2014

  1. Bleen

    Crin Antonescu

    6 mins ·

    Sunt vesel, mă simt bine, sunt încrezător și optimist pentru că am conștiința curată, pentru că am conștiința personală, în general, și politică împăcată, pentru că am convingerea că, împreună cu dumneavoastră, facem lucrul corect. Facem, în fiecare zi, un pas mai mare sau mai mic pe drumul drept. Pe drumul drept pentru noi, pe drumul drept pentru rostul nostru în societatea românească, în România de azi și în România viitorilor ani!

    În al doilea rând, sunt vesel, sunt bucuros și aștept cu nerăbdare aceste alegeri și toate alegerile care vor mai urma pentru că am cu cine! Pentru că sunt și membru și președinte al unui partid în care, acum știm toți, sigur, oamenii nu vin și nu rămân și nu lucrează numai și numai pentru funcții, numai și numai pentru putere, numai și numai pentru niște beneficii, ci pentru niște idei, ci pentru niște proiecte, ci pentru un tip de solidaritate care ne face puternici, chiar atunci când alții ne cred slabi și ne numără în fiecare zi șansele de a dispărea odată și a nu-i mai încurca, așa cum îi încurcăm de 25 de ani!

    Sunt optimist pentru că în fața acestor alegeri, cei care suntem azi umăr la umăr peste tot, aici, la Sibiu sau ieri, la Buzău sau mâine, la Iași sau la Brăila, unde am făcut lansarea candidaților noștri, campionilor noștri, nu toți candidații, ci eurocampionilor noștri, noi toți aceștia suntem hotărâți să ne luptăm, suntem hotărâți să câștigăm și depinde numai și numai de noi, și nu de ei, nu de ceilalți, să reușim acest lucru!

    Reply
  2. gone fishing

    Poate nu ati avut ocazia sa aflati, dar tocmai a fost semnalata existenta unui nou tip de ideologie:

    „Ideologia lui Integru.org este că ei participă la procese de curățare morală de pe poziția unui judecător imparțial. În recenziile pe care le cer ei pentru acuza de plagiat, evaluările sunt facute de profesori la universități din Statele Unite sau Europa.”

    „Ideologic, profesorii devin birocrați impersonali care se pot pronunța ca tehnicieni asupra unui plagiat in Siria, România, Spania sau Brazilia.”

    „Ei întrețin o retorică a culpabilității, unde profesorii obiectivi, vestici, judecă corupția în România. Mai grav, retorica lor implicită se potrivește cu o retorică a statului de drept și corupției articulată de dreapta in România, care nu i-a în considerare alte realități ale politicii românești cum sunt inegalitatea socială sau un anumit tip de colonialism vestic.”

    „Există profesori în universități românești care sunt la rândul lor implicați în forme de contestare a imposturii academice. Din păcate, site-ul, prin retorica lui, sugerează că eforturile lor, locale, implicate ambivalent de multe ori în relații de putere, nu contează. Ce contează aici este producerea unui profesor obiectiv, vestic, care se poate pronunța detașat asupra vinii. Iluzia vestului moral superior este din nou întreținută, și mediul academic romănesc este din nou disciplinat de polițistul care își pedepsește de la distanță subiecții.”

    http://www.criticatac.ro/25196/integruorg-ideologia-demascrii-plagiatelor-romaneti-2/

    Reply
  3. Bleen

    ”Homosexual characters can now have the „get married” ambition again.” (ultimul update al Crusader Kings II – acțiunea se întîmplă între 867 și 1453)

    Reply
  4. Yeba

    Anunț important pentru colectivul de cercetători britanici sau ce-or fi ei, ăia care au descoperit pe șobolani că spaimele din memoria părinților se transmit urmașilor și tocmai voiau să verifice la om, cu arahnofobia: confirm eu, gratis.
    Tremur (dintotdeauna, dar tocmai am pus lucrurile cap la cap) uitându-mă la fotografiile cu colectivizarea, vomit pe bune la vederea modelului de șapcă al lui Ernu.

    Reply
  5. Bleen

    Dragoș Paul Aligică:

    Lucrurile se clarifica. In mai putin de o saptamana, chestiuni aflate in penumbra au fost aduse la lumina de tot acest scandal: Contururi, conexiuni, afinitati -si din ce in ce mai probabila ipoteza a existentei unei miscari deliberate in sustierea de idei, retorica si intiative publice anti-occidentale, anti-liberale, anti-capitaliste, anti-democratice si ultimamente anti-nationale in Romania au devenit vizibile. Ceea ce parea speculatie riscanta acum o saptamana, devine o ipoteza din ce in ce mai plauzibila azi.

    Nu sunt jurnalist de investigatie ca sa am capacitatea sa descalcesc acest nod cu fire multe care leaga extremisti legionaroizi, ecologisti rural-clericali preocupati de gaze de sist, pravoslavnici, agitatori publici cu un portofoliu incontestabili de actiuni impotriva statului de drept, ideologi putinisti, agenti de influenta cu sau fara stiinta si mandat si idioti utili, gura casca literar-ideologici cazuti ca musca in lapte in povestea asta datorita frustrarilor si vanitatilor lor si care nici macar nu inteleg titlul filmului in care joaca.

    Un nod e sigur si ceva fire se leaga chiar si cu ochiul liber din datele care se intrevad acum. Asta va fi tema pentru urmatorii ani poate decenii in Romania si statele de la frontiera estica a lumii civilizate. Intram in viteza in noua era.

    PS
    Intre timp se dovedeste ca individul ala despre care am scris si eu si altii, Capsali, nu e chiar un tata inocent de familie aflat si el in treaba din prea-plinul evlaviei. Nu. Omul e combatant harnic pe frontul ideologic si are sa spuna lucruri extrem de inteligente si relevante umanitatii, romanilor si cui sta sa-l asculte. Mostra aici:

    “Dupa ce i s-a invalidat prin vot sustinerea unei moluște securistoide mucegăite in rele (care este dat in gat acum de partenerii politici ca a plusat in fata FMI-ului, organism colonial care cerea reduceri de 10% din salarii, molusca îmbibată in alcool oferindu-se din oficiu, ca un guvernator premiant, sa le urce la 25% ! ), “elitele” noastre vor sânge. Volodea Tismaneanu, care simte bine momentul, a iesit la atac mirosind o victima care nu are impetuozitatea necesara ca sa-i transmita public cuvenitele trimiteri la origini. Aceasta fericire tâmpă, excitata, de pe fața”elitei” noastre ce participa la ritualul de linșaj, are forma metafizica a capului vacii Kobe abatorizate, pus pe o lada de cărți. Cu cât cărțile sunt mai mânjite, cu atât satisfactia de a arunca cu ele dupa trădătorul cauzei neoliberale va fi pe măsură. Iar Volodea, simtind asta, aduce pe care le imprastie ritualic peste capul acestui animal imbecilizat de propaganda si care, la randul lui, secreta ideologie. Acest tablou orgiastic, in care ideologia este îmbibată în sânge, este imaginea pe care ayatolahul Tismaneanu o arată pedagogic, demonstrativ, oricui are intentia sa se opuna proiectului globalizarii. Orice om cu o fireasca propensiune identitara va fi aruncat in piata publica. Punguțele de sânge stau gata pregătite în frigiderele ayatolahului criptobolsevic.”

    Reply
    1. Rezon

      Imi place retorica asta de scolar care repeta cu indarjire intru pregatirea probei de compunere la olimpiada de limba romana.

      Reply
    2. gone fishing

      Nodul acela cu fire multe de care vorbeste DPA, cel care leaga toate speciile foarte bine identificate de „extremisti legionaroizi, ecologisti rural-clericali preocupati de gaze de sist, pravoslavnici, agitatori publici cu un portofoliu incontestabili de actiuni impotriva statului de drept, ideologi putinisti, agenti de influenta cu sau fara stiinta si mandat si idioti utili, gura casca literar-ideologici cazuti ca musca in lapte in povestea asta datorita frustrarilor si vanitatilor lor si care nici macar nu inteleg titlul filmului in care joaca”, nodul acela complicat are totusi un fir rosu de la care porneste toata incalceala. Rosu de la Rosia Montana. Asa s-a facut selectia, asa s-au strans regimentele de militanti si agitatori. Si procesul de selectie continua, acum vizand alegerile europarlamentare.

      Reply
  6. Bleen

    Victor Ponta:

    In urma cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Nastase m-a numit in functia de Sef al Corpului de Control al Guvernului! Si atunci m-am gandit cu regret, dar si cu mandrie, la cariera mea anterioara de magistrat, dar asa am crezut ca pot sa fac mai mult din ce mi-am propus in viata.

    Am incercat in toata aceasta perioada sa folosesc pozitiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba in bine tara in care eu si familia mea ne-am nascut si in care o sa traim tot timpul, cu bune si cu rele.

    Cred ca acest an este cel mai greu dintre toti anii de pana acum (plin de abuzuri, persecutii politice, calomnii, nedreptati, tradari si dezamagiri) – dar si miza sa este enorma!

    Trebuie sa punem capat tranzitiei de la societatea comunista (cu accesele sale securiste din ultimii 10 ani) spre o tara europeana, cu oameni mai linistiti si mai demni, guvernati de valori si obiective comune, nu de frica de mascati si de linsajul public din partea unor jurnalisti fascisto-comunistoizi!

    In noiembrie, dupa ce castigam aceasta ultima si vitala batalie, ma voi putea declara multumit de ce am realizat! Si atunci imi doresc sa las locul in politica altora, mai tineri si mai putin marcati de regimul oribil al ultimilor ani. Iar eu imi propun sa recuperez cat voi putea de mult din timpul pe care in ultimii 13 ani NU l-am dat familiei si celorlalte parti bune si frumoase din viata mea.

    Reply
      1. Yeba

        Exclus. A spus în clar pe A3 că „Tarău are legături cu Udrea, deci moartea procurorului Panait, care-l ancheta, hm…hm…înțelegeți, doamnelor și domnilor, cine avea puterea să-l facă să dispară pentru una bucată blondă?”

        Deci pe motiv de Panait nu se pune, Ponta era un copil și în fond n-are legătură cu cazul.

        Cred că râde Palada de tine și cu cheliile-i. Cine stie ce farsă n-au putut să dea de 1 aprilie, că e prea previzibil și, ca să nu rămână cu ea-n gușă, au dat-o acum!

        Reply
        1. DanCanada

          Da, initial am zis ‘Mamitoo, sarurile! Bombo, fularul!’ Dup-aia, de pe la jumate m-a dezamagit profund. Las’ ca nu-i bai – se baga Presedinte, iar alter ego-ul lui Ponta-deputatul o sa candideze pt PM 🙂 Intru propasirea si inflorirea phatriei.

          Reply
  7. Bleen

    Silviu Sergiu

    O povestioara despre Ionel Blanculescu, de la Tudor Calin ZarojanuTragi-comica…

    ”Dacă tot s-a trezit Blănculescu vorbind în somn, hai să vă spun o istorie fabuloasă.
    Prin anii 2000, când era ditamai ministru delegat pentru coordonarea Autorităților de control în guvernul Năstase, a trimis corpul de control la Constanţa s-o ia la întrebări pe dr. Rodica Matusa, care tocmai era sărbătorită de autorităţile locale şi de Ambasada SUA pentru devotamentul ei minunat în lupta anti-SIDA.
    Motivul descinderii: suspiciuni de deturnare a fondurilor pentru medicaţia specifică. Grija corpului lui Blănculescu, dacă pot să mă exprim aşa – şi iată că pot – era înduioşătoare, ţinând cont că banii nu veneau de la buget, ci de la americani!
    Dar nu asta e poanta. Poanta e că până la urmă s-a aflat sursa suspiciunilor: din lista de distribuţie pe care colectivul dr. Mătuşa o ţinea la zi cu sfinţenie reieşea că s-au alocat medicamente unor persoane decedate!!!
    Da, da, aşa scria acolo: numele, urmat de precizarea HIV +.
    Semnul ăla e crucea, nu? Adică omu-i dus, nu?
    Cum, cum? E HIV plus, adică seropozitiv? Pe bune!?
    Oh, iertare, retragem corpul…
    Strict autentic.”

    Reply
    1. Gupi

      taman acuma când ia Mazăre portul bucată cu bucată s-au găsit americanii să trimită ditamai măgăoaia de iese marea din matcă …

      Reply
  8. Yeba

    Sper ca pe Eich să nu-l mai angajeze nimeni o vreme. Astfel, va avea timp să citească ce n-a citit neam din neamul lui.

    Deci, domnu Eich, lecturi de șomaj:
    „1984” și diverse cărți de istorie despre perioada stalinistă, ca să afle că din ăia care-și făceau mai întâti autocritica nu scăpa NICIUNUL, doar că mureau mai greu și neiertați de istorie.

    Să fie numai traduceri, că americanii care scriu pt teze de doctorat și avansare universitară sunt nuli absolut.

    Reply
  9. Bleen

    Adrian Papahagi, despre Iulian Capsali:

    ”Dar acestea nu justifică reducerea la caricatură a unui mărturistor ortodox, care își propune să reprezinte public valorile familiei creștine. Opțiunile politice și viziunea asupra Europei ne despart, dar știu că Iulian este un om cinstit, care caută adevărul și dreptatea, chiar și atunci când orbecăie politic. Deși nu îl voi vota, îi urez succes lui Iulian Capsali la alegerile europene.”

    Iulian Capsali, despre Vladimir Tismăneanu:

    “Dupa ce i s-a invalidat prin vot sustinerea unei moluște securistoide mucegăite in rele (care este dat in gat acum de partenerii politici ca a plusat in fata FMI-ului, organism colonial care cerea reduceri de 10% din salarii, molusca îmbibată in alcool oferindu-se din oficiu, ca un guvernator premiant, sa le urce la 25% ! ), “elitele” noastre vor sânge. Volodea Tismaneanu, care simte bine momentul, a iesit la atac mirosind o victima care nu are impetuozitatea necesara ca sa-i transmita public cuvenitele trimiteri la origini. Aceasta fericire tâmpă, excitata, de pe fața”elitei” noastre ce participa la ritualul de linșaj, are forma metafizica a capului vacii Kobe abatorizate, pus pe o lada de cărți. Cu cât cărțile sunt mai mânjite, cu atât satisfactia de a arunca cu ele dupa trădătorul cauzei neoliberale va fi pe măsură. Iar Volodea, simtind asta, aduce pe care le imprastie ritualic peste capul acestui animal imbecilizat de propaganda si care, la randul lui, secreta ideologie. Acest tablou orgiastic, in care ideologia este îmbibată în sânge, este imaginea pe care ayatolahul Tismaneanu o arată pedagogic, demonstrativ, oricui are intentia sa se opuna proiectului globalizarii. Orice om cu o fireasca propensiune identitara va fi aruncat in piata publica. Punguțele de sânge stau gata pregătite în frigiderele ayatolahului criptobolsevic.”

    “Nu mai e nimic de adaugat. Punctum cu… punctum, ati demolat o temelie roasa de elanuri rollerian-stahanoviste (neplacut adevar!), de dorinta de infailibilitate comprimata in spatele unui personaj unanim recunoscut (tehnica folosita si de ucenicul nesatios M. Neamtu). De la tovarasul prof. Tismaneanu pana la domnul prof.Tismaneanu este un balans rapid, de metronom. Orwell sta nelinistit in poll position. Nu cred ca isi imagina ca aceia care au studiat societatile tiranice (cunoscandu-le dinlauntru), pot sa-si reproduca fara cusur, sa-si impropieze comportamentele analizate intr-o lume (cat de cat) libera. Copilul calaului (ideologic), dupa ce isi “ucide” ritual tatal (in fata natiunii), devine la randul sau “calau”. Este, domnule Tudoran, un subiect de roman si de scenariu de film. Din pacate nu este o fictiune, ci o realitate de istorie extrem de recenta.” “Una dintre fetele mele m-a intrebat: “Ce faci tata, iar scrii despre Tismaneanu?” Asa se explica totul; in general istoria se face si datorita unor erori marunte, aleatorii. Cateodata amuzante, cateodata nefericite. Cert este ca dl. Tismaneanu a devenit un personaj la noi in familie ”

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *