Stirile zilei, linkuri si offtopice – 5 aprilie 2014

foto: a venit vara

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


22:30 – Pompierul care aleargă cu picioarele lui şi sufletul fiului său
21:23 – 1907: Ion C. Bratianu class river monitors – STT monitors, Ion C. Bratianu class, 1907 and later
16:23 – Contestaţia lui Diaconu privind candidatura la europarlamentare, admisă de Tribunalul Bucureşti
00:42 – Convorbire între doi ambasadori ruşi, divulgată pe internet: „O să-i lăsăm o perioadă pe români şi bulgari, lasă-i să rămână în UE deocamdată”

ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

15 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 5 aprilie 2014

  1. Bleen

    E o confuzie și o varză totală în strategia PMP, în mesaj și targetare.

    Partid altfel = o aripă a PDL, condusă de politicieni vechi din sistem (Băsescu, Udrea, Boc, Preda, Baconschi) și baroni (Florin Popescu, Pinalti, Marin Anton).

    Partid în blugi, care se adresează tinerilor cool = purtătorii de imagine, Băsescu și Udrea, nu au deloc trecere la tineret, mai ales Băsescu, singurul asset electoral al partidului (nu mai sîntem în 2004, Băsescu e de departe cel mai detestat politician la nivelul urbanilor cool – era încă din 2009, dar atunci a avut noroc că a ajuns în turul 2 cu Geoană, nu cu Antonescu).

    Resurse irosite? Nu chiar. Miza e ca Elena Udrea să pară că face chestii. Organizează, e vizibilă, e un om politic capabil, cu calități indiscutabile de lider și organizator. Toate evenimentele publice, chiar dacă nu au vreun efect electoral pentru partid, sînt menite să-i creeze Elenei Udrea imaginea de lider politic. PMP nu există. Există doar operațiunea Elena Udrea, operațiune posibilă din cauza slăbiciunii umane, lăcomiei și lașității așa-ziselor elite. Însă aceste slăbiciuni sînt irelevante pentru alegători.

    Zicea cineva: ”Domle, trebuie să-l (să-i) înțelegem la nivel uman.” Da, evident că-l (că-i) înțelegem la nivel uman. Dar nu și politic. Îți înțeleg micile sau marile slăbiciuni umane, dar ține-le la tine acasă, nu mi le băga pe gît mie și întregului popor. Te înțeleg, dar nu te votez.

    Reply
    1. Canadiana

      Poate oi fi eu mai pricinoasa, dar ma bantuie o ditamai lehamite care e clar ca se va traduce in neprezentarea la vot. Nu merita absolut nici unul. Daca ne-am putea strange noi astia, vreo 1000, cu DPA, Plesu, Liiceanu, sa facem un partid cu adevarat „altfel” – crestinism, justitie, integritate teritoriala, libertate individuala si economica – as merge ca pe arcuri.

      Reply
  2. Bleen

    Toți politicienii pe care îi deranjează democrația liberală au afinități cu Putin și, mai devreme sau mai tîrziu, vor face jocul Rusiei, indiferent că se declară de stînga sau de dreapta. Acum am avut ocazia să vedem. Trebuie să înțelegem o dată pentru totdeauna că statul de drept, alegerile libere, parlamentarismul, libertatea de asociere, libertatea de exprimare, piața liberă, proprietatea, egalitatea în fața justiției și separația puterilor în stat nu sînt negociabile.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *