Stirile zilei, linkuri si offtopice – 6 aprilie 2014

foto: de vreo 10-15 ani încerc să-mi amintesc cum se numește emisiunea și tipa. ”Mai dire gol” și Simona Ventura. Cu ăștia am învățat italiana.

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


16:18 – Rizea plânge, suspină şi înjură în faţa instanţei
14:19 – Lion cubs meet dad
13:32 – Gasland sau puterea manipularii
00:35 – Mai Dire Gol – Biscardi LA DOMANDA INFINITA a Baggio
00:34 – Mai dire Gol Story Alcune migliori Intro della Gialappa’s Band


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

20 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 6 aprilie 2014

  1. Bleen

    Daniel P. Funeriu

    1 min ·

    Resursele unei țări sunt limitate. Politicul are ca obiectiv ALOCAREA eficientă a resurselor. Dacă ar fi să ierarhizăm zonele de disipare ineficientă a resurselor, care credeți că ar fi activitatea campioană în disiparea inutilă a resurselor?

    Reply
    1. Bleen

      Victor Martin La suprafata ei, Germania nu are resurse mari, dar stie sa le foloseasca eficient. La noi, vantul si soarele bat degeaba.

      Reply
  2. Bleen

    Chiar dacă PSD pierde votanți (încă nu pierde, deocamdată cîștigă de la PNL, văzut ca principalul vinovat de ruperea USL, un brand politic încă puternic și cu mare atracție electorală), partidele din opoziție pierd votanți într-un ritm mai accelerat, ceea ce înseamnă că PSD rămîne constant sau chiar crește procentual din totalul de alegători.

    Reply
  3. gone fishing

    O poveste despre cum sa fii porc, la propriu si la figurat: nu e de ajuns ca s-a facut rus si l-a imbratisat pe Putin cand i s-a inmanat pasaportul rusesc, ca l-a comparat pe Putin cu Papa Ioan Paul al II-lea, ca a lansat o linie de ceasuri de lux rusesti cu reclama „Proud to be Russian”, ca a a facut-o vedeta pe Googoosha, fiica presedintelui Uzbekistan-ului, acum aflam ca si-a cumparat si vie in Crimea, tocmai inainte de invadarea ei de catre Rusia? Absolut revoltator.

    http://www.hollywoodreporter.com/news/gerard-depardieu-launches-proud-be-690633

    http://www.theguardian.com/film/2014/mar/25/gerard-depardieu-cvstos-watches-proud-to-be-Russian

    https://www.youtube.com/watch?v=BRJvekJ30KE

    Reply
  4. Yeba

    Articolul despre Rizea pare din noiembrie 2011. Ai idee la ce i-a folosit, ca să zic așa? Sau e numai un exemplu de câte îi e scris să rabde Horia Georgescu?

    Reply
  5. Bleen

    Miron Damian zice:

    ”Ar trebui să ne sune familiar, chiar dacă ”stânga” și ”dreapta” sunt în roluri diferite (la noi oricum termenii sunt etichete goale): partidul de la guvernare câștigă nu atât pentru meritele proprii, cât pentru faptul că liderii opoziției discreditați într-un rând de alegeri refuză categoric să facă un pas înapoi.

    Iar pentru cei care își închipuie că unificarea artificială a opoziției îi aduce automat un bonus (uitând de ARD) – sondajele arată că după ce partidele de opoziție din Ungaria s-au unit, nu doar că nu au câștigat niciun bonus, dar au scăzut sub cât aveau împreună anterior, concurând separat. Beneficiarul acestei pierderi a fost partidul extremist, Jobbik.”

    Dacă partidele de dreapta de la noi se unesc, așa cum au făcut-o în 2012, cînd au luat un minim istoric atît procentual cît și ca număr de voturi (mai puține voturi decît în 1990), mulți alegători vor prefera să stea acasă decît să-și dea votul unor personaje nefrecventabile.

    Mă dau pe mine ca exemplu. Dacă ”dreapta” s-ar uni, nu m-aș duce la vot. Nu mi-aș da nici mort votul grupărilor conduse de personaje ca Blaga și Udrea.

    Din fericire, dreapta nu s-a unit și sper nici să n-o facă atîta timp cît Blaga și Udrea mai sînt în politică.

    Reply
  6. Bleen

    Discuție pe pagina Blogary la articolul ”Gasland sau puterea manipulării”. Priceless.

    Alex Cıoak
    Sau.. incapacitatea unor oameni de a intelege pericolul reprezentat de gazele de sist, probabil din cauza unei lipse de cunostinte tehnice, a unei formari educationale precare, a lipsei de viziune si, bineinteles, a tipologiei de roman care nu se pricepe la nimic dar ii place sa isi dea cu parerea despre toate. Terminati-va cu prostiile astea daca nu vreti sa ramaneti in istorie in cel mai rusinos mod posibil!

    Blogary

    Constantin Crânganu este profesor de geofizică și geologia petrolului la Graduate Center și Brooklyn College, The City University of New York. Între 1980 și 1993 a fost asistent și lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Facultatea de geografie-geologie. În 1993 a fost declarat câștigătorul primului concurs național din România post-comunistă pentru prestigioasa bursă Fulbright oferită de Congresul SUA. În calitate de Fulbright Visiting Scientist la University of Oklahoma el a efectuat cercetări fundamentale și aplicative despre zăcămintele de petrol și gaze, suprapresiunile din bazinele sedimentare, fluxul termic și căldura radioactivă din crusta terestră, identificarea stratelor cu conținut de gaze în gaura de sondă, exploatarea printr-o metodă personală a zăcămintelor neconvenționale de hidrați gazoși etc. După mutarea în 2001 la City University of New York, profesorul Crânganu a început o nouă direcție de cercetare: implementarea metodelor de inteligență artificială în studiile de petrol și gaze. Pentru activitatea sa în acest domeniu de pionierat a fost nominalizat la ENI Awards 2012 și a primit o ofertă din partea editurii Springer de a publica o carte („Artificial Intelligent Approaches in Petroleum Geosciences”) în 2014.
    Ultima sa carte este “Natural Gas and Petroleum: Production Strategies, Environmental Implications and Future Challenges”, Nova Science Publishers, New York, 2013.

    Alex Cıoak
    City University of New York? LOL, ce jenant..

    Blogary

    Cea mai mare universitate urbană din USA, înființată în 1847, buget 3 miliarde de dolari, între primele 300 de universități din lume în clasamentul Shanghai.

    Alex Cıoak
    Oh, nu! Din pacate, o universitate de cartier care nu exceleaza prin nimic, in afara de lobby. Sursa: am doctoratul luat la o universitate de top din SUA si stiu bine ce reputatie are CUNY prin mediul academic.

    Blogary

    Cum te cheamă și la ce universitate ai doctoratul?

    Blogary

    Evident că ăia care fac cel mai prestigios și credibil clasament din lume habar n-au cum stă treaba. Spre deosebire de Alex CioaK.

    Alex Cıoak
    De-asta habar nu aveti ce vorbiti, pt ca ascultati dupa niste Paveli Corutzi de-astia care publica pe Nova (si nu pe Springer) si sunt afiliati cu diploma mills gen Brooklyn College

    Reply
    1. Yeba

      Pentru Alex Cıoak: nici universitățile de top din SUA nu mai sunt ce-au fost, dacă:

      1) nu te-ajută să te informezi că ăia cu cunoștințe tehnice solide susțin exploatarea gazelor ca nepericuloasă. Proporțional cu soliditatatea.

      2) nu te-ajută cu educația conversației, inclusiv never presume, never assume, Chiar și o spoială de training care te duce la formularea „formare educațională” nu ți-ar permite epitetul „precară”, ci eventual „necorespunzătoare”. Sper că doctoratu-ți nu e pe comunicare. „Terminați-vă cu prostiile…” era formula de adresare a îndrumătorului de doctorat sau a mamei tale între 1 și 7 ani?

      3) nu te formează ca om, te lasă tot neam-prost, a se vedea faza cu „bineînțeles, tipologia de român care…” combinată cu „mi-am luat doctoratul în SUA”.

      4) nu-ți dezvoltă o înțelegere cât de cât a lumii (de fapt, având în vedere pct. 3, ăsta e un vis.) Adică să stai tu așa, pe canapea, cu diploma de doctorat din SUA și să nu știi că ăia cu cunoștințe tehnice solide sunt preocupați cel mult de validarea lor în istorie (gen bosonul Higgins, vezi google) și că NU EXISTĂ un mod rușinos/glorios de a intra în istorie HA, HA, HA, dacă este vorba de adevăruri obiective, de știință?! Preocuparea există numai la ideologizați. Lisenko și Makarenko.

      Reply
  7. Bleen

    Articol (de Cristoiu) share-uit de pagina de facebook a lui Traian Băsescu:

    „Ce-ar trebui să învețe liderii Opoziției de la politicianul care este în ultimul timp Traian Băsescu

    Au învăţat liderii Opoziţiei din lecţiile Traian Băsescu?

    Evident, nu.

    Cu excepţia Elenei Udrea, care aplică în viaţa PMP şiretlicurile lui Traian Băsescu, ceilalţi lideri ai Opoziţiei continuă politica mediocră de vorbe goale și de fapte clișeu împotriva Puterii PSD-iste.”

    Reply
    1. Canadiana

      Conducatorului nostru iubit!
      Ce vrei, unii nu pot scrie decat in stilul Dan Desliu, din pozitia aplecata. Dar ma gandesc ca in vremurile asta capitaliste trebuie ca exista si un numerar la mijloc, nu?

      Reply
    2. adina

      Cristoiu l-a criticat la greu pe TB, apoi de cand e la EVZ si-a mai indulcit tonul dar nu prea mult ca sa para impartial, iar acum TB a devenit un politician model?

      Reply
  8. Bleen

    Căcatul ăsta retardat a fost ministru de externe și aproape președinte al României. Tembelul ăsta. Tăntălăul ăsta. Bine, ar fi o naivitate să-l considerăm doar prost. Este, categoric, redus mintal. Însă e și javră.

    Mircea Geoană: Am eșuat în a face Rusia să înțeleagă că Europa nu are un interes ostil față de ea http://ow.ly/vtjQC

    Reply
    1. adina

      1. Rusia stie foarte bine, mai exact si-a dat seama de mult, ca Vestul nu are interes intr-o confruntare deschisa, de aia a si anexat Crimeea si a putut sa o faca fara sa traga un foc de arma.
      2. In schimbul de resurse si materie prima, europenii au gandit intr-adevar sa facem Rusia partenerul nostru egal sa fie co-interesata sa pastreze bunele relatii cu noi. Rusia, in schimb, a gandit sa ne facem partenerii Vestului, sa-i facem dependenti de noi, astfel incat la nevoie costurile unei interventii (aderare la NATO, acord de asociere cu UE, sustinere armata) sa fie mai mari decat avantajele ei.
      3. La faza cu diversificarea surselor de gaz, Rusia a zis intotdeauna: diversificati cat vreti, taticule, tot noi o sa avem monopol, vezi South Stream vs. Nabucco.
      4. Geoana e un loser.

      Reply
  9. Bleen

    Broken Flowers (Jim Jarmusch – Bill Murray, Jessica Lange, Sharon Stone), unul dintre filmele mele preferate, alături de Aguirre der Zorn Gottes (Werner Herzog – Klaus Kinski), Paris Texas (Wim Wenders – Harry Dean Stanton, Nastasia Kinski, Dean Stockwell), All That Jazz (Bob Fosse – Roy Scheider, Jessica Lange), Apocalypse Now (Francis Ford Coppola – Martin Sheen, Marlon Brando, Dennis Hopper) și Full Metal Jacket (Stanley Kubrick – Matthew Modine, R. Lee Ermey).

    Pell James și Bill Murray

    http://youtu.be/HP-p9Eu2ywM

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *