Stirile zilei, linkuri si offtopice – 8 aprilie 2014

foto: USS Entreprise (CV-6)

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.


22:33 – Oops! OkCupid CEO caught in massive hypocrisy after leading the charge to oust Mozilla CEO
20:32 – These Pictures Of School Lunches Will Show You Exactly Why Kids Are Fed Up With Michelle Obama’s Diet


ȘTIRILE INTERNE (Blogary Evernote)

ȘTIRILE EXTERNE (Blogary Evernote)


Facebook Comments

19 Comments Stirile zilei, linkuri si offtopice – 8 aprilie 2014

  1. Bleen

    Dragoș Paul Aligică:

    Interesant cu Ucraina asta: unde sunt marile demonstratii in Occident si loco ale junimii pacifiste, progresiste, ecologiste, socialiste, impaciuitoriste etc, cand e vorba de agresiunea Rusiei in Estul Europei?! Ne obisnuisem cu tinerimea asta occidentala in demonstratii mamut: dai si lupta pentru pace.

    Mai tineti minte?! Nu era dictator sau teocratie din Orientul Mijlociu care sa nu se bucure de simpatia lor eco-pacifista si anti-imperialista. Brusc, acum: Liniste. Nimic. Zero. Junimea progresista-eco-pacifista: unde sunt, frate? De ce tac? Are cineva o explicatie rationala care sa nu le insulte inteligenta sau bunul simt?

    Va mai aduceti aminte demonstratiile pentru pace din anii 80? Impotriva inarmarii americane? Milioane de isterizati iestiti in starada sa lupte impotriva „Razboiului Stelelor”. E stiut acum si documentat -dincolo de orice dubiu- ca tot acel val de demonstratii a fost o imensa operatie a retelei sovietice, cantecul ei de lebada: milioane de idioti utili scosi in strada, de un URSS intrat in panica in fata fermitatii administratiei Republicane, care pana la urma i-a si pus pe butuci.

    Urmariti datele scoase la iveala de diferite arhive KGB ajunse pe mana occidentalilor si o sa vedeti gradul inccredibil in care miscarea pacifista si ecologista occidentala a fost penetrata, sustinuta si uneori chiar construita de Moscova. Asta ca sa stim pe ce stam si cum stam cand e vorba de cand, cum si de ce iese junimea progresista, eco-pacifista in strada.

    Daca exista alte explicatii decat acestea de mai sus, cu privire la coincidentele bizare ce se repeta sistematic de decenii, ar fi interesant de auzit.

    Momentan insa, asa cum constatati, e liniste. Paris, Londra, Amsterdam, Roma, Washington, New York… liniste. Doar gazele de sist ne dor, pe aici pe la frontiera lumii civilizate, dar evident asta nu are legatura cu Ucarina sau Rusia..

    Reply
  2. Bleen

    Aia cu tinerii de la NASA care solicită sprijinul Președintelui României și acesta îi trimite la PMP să se pozeze cu Elena Udrea e ghiolbănească rău. Arată cîtă busolă și respect pentru funcție și prostime mai are Monarhul.

    Reply
  3. Yeba

    Am o probl cu serviciile daca accepta pe Victor Ciorbea, este totusi nebun, trebuie sa se sesizeze vreo curte europeana?
    Iar Ponta nu mai pridideste sa ne roage s-o votam pe Udrea, ca decat cu anarhistu….

    Reply
    1. Bleen

      În familie. Probabil se văd în weekend la un grătar cu manele și rîd împreună de ce țeapă le-au mai tras fraierilor. Double date cu Udrea, Băse, Ponta și Șova.

      Reply
  4. Bleen

    Dragoș Paul Aligică:

    Relativ la postarea mea anterioara, primesc de la bunul prieten Florian Razmos -un apropiat al lui Nicolae Steinhardt- o scrisoare a lui Cioran adresata lui Steinhardt.
    Traducerea aproximativa. Mi-a trimis si o fotocopie a manuscrisului dar nu stiu de ce n-o pot posta.

    Cititi si postarea mea initiala daca vreti sa intelegeti relevanta contextuala a materialului trimis de d-l Razmos Florian.

    Paris la 10 martie 1983
    Dragul meu prieten,

    Nu vreau să las fară răspuns frumoasa dar prea umila dumneavoastră scrisoare. Dar ce aş putea să vă răspund? Neantul a cuprins viaţa mea, nu mai fac nimic, am incetat de a mai scrie, am devenit cineva despre care se vorbeşte prin ziare şi reviste, un simulacru de fiinţă. Singura mea consolare este muzica: ascult Brahms în fiecare zi, mă adîncesc mai mult în melancolie – sentimentul cel mai opus salvării, din moment ce îi ameninţă tocmai pe cei care se cred salvaţi.
    Trebuie să spun că vă admir: cum se face că nu vă cuprinde şi pe dv? Plictisul monastic, teribila acedia pe care o simt în lume, cum îi scăpaţi dv. în solitudine? Am fost mult timp, şi mai sunt încă bântuit de latura devastatoare a acestei experienţe negative de care vorbesc cărţile de asceză. Sunt sigur că aş fi fost un călugăr prost, un pustnic byronian – pentru că nu poţi scăpa de acest demon care bântuie tocmai în această
    solitudine. Dacă aş fi cu dv. la Rohia, mănăstirea s-ar prăbuşi peste noi sau aş ajunge un sfint care şi-ar anula identitatea. Ar trebui sa va invidiez ignorarea gustului pierzaniei?
    Cu nesfârşită prietenie.
    EMC

    PS
    Intre timp d-l Razmos imi mai trimite inca trei scrisori:

    Paris, la 2 august 1981

    Dragul meu prieten,

    În foarte frumoasa dumneavostra scrisoare acordati prea multa importanta nimicurilor pe care le-am debitat ici-colo despre crestinism si ceea ce e si mai grav, despre Cristos.
    În realitate, si dumneavostra o stiti foarte bine, sunt un spirit religios, daca religia presupune o constiinta fara dubiu a golului din aceasta lume. Ce mai conteaza restul, din moment ce stiu ce înseamna a te ruga, (si, mai mult, neputinta de a o face). Dar va autorizez sa o faceti in locul meu.
    Fiti indulgent cu aceasta rabufnire de orgoliu, de fapt involuntara, dar cum plec miine la Engadine, mi-a fost cu siguranta insuflata din departare de stafia lui Nietzsche care trebuie ca mai bântuie pe-acolo.

    Crede în amicitia mea vie.
    EMC
    Paris 29 martie 1980

    Dragul meu prieten
    Tocmai am închis ale dumneavoastra „Incertitudini” si cea mai buna cale de a va vorbi despre ele este sa va semnalez capitolele care m-au frapat în mod deosebit. Acestea sunt cele despre: Malraux , Virginia Wolf at Galsworthy, Sade, von Balthasar , Leon Daudet , Wilde, Rilke si Cezanne, Jide, Dostoievski. Impartialitatea dumneavoastra m-a sedus, fara îndoiala pentru ca aceasta calitate mie îmi lipseste, ca dovada alegerea facuta printre personalitatile
    carora le-ati trasat portretul. Dupa toate reflexiile, nu e atât o preferinta din partea mea ci de o nervozitate deosebita pentru numele pe care le-am citat: am vrut doar sa vad reactia dumneavoastra fata de ele. Pot sa spun acum ca va cunosc mai bine, critica nefiind decât o confesiune indirecta. Ceea ce nu exclude obiectivitatea.
    În mod normal ar fi trebuit sa-l executati pe Leon Daudet, ale carui luari de pozitie politice si insolente sunt detestabile; dar ati simtit importanta memorialistului si a acestui temperament unic care îi fac excesele scuzabile. De fiecare data când il citesc, sunt revoltat, indignat, si totusi înteles. La ora actuala, sunteti unul din foarte putinele spirite care îi recunosc un har de evocator absolut exceptional. În ce-l priveste pe Malraux, gasesc ca sunteti prea generos; foarte corect si foarte riguros cu Sade; foarte sever cu Wilde. Dar, în fine, intentia mea nu e de a va cântari judecata, ci de a va multumi pentru orele petrecute in compania dumneavoastra. Va marturisesc ca citindu-va, nici o clipa n-am putut sa mi va imaginez într-o manastire. Si în Balkani, pe deasupra! Prin gustul si formatia dumneavoastra intelectuala faceti atit de mult parte din lumea aceasta rafinata, seducatoare si condamnata! Daca am inteles bine, aceasta carte este un „adio” trecutului dumneavoastra, înainte de cufundarea în rugaciune. Pentru dumneavoastra totul incepe acum, în timp ce noi raminem mai mult ca niciodata încleiti în mizeriile noastre.
    Cu vie amicitie, EMC

    Paris 20 decembrie 1982

    Dragul meu prieten
    Acest nume frumos: mănăstire.
    Şi acest cuvint atit de uzat: lume. Să fi în ea, să te cufunzi în ea, să te dezguşti de ea, fără a reuşi totuşi să te desprinzi de ea.
    Ştiu că singuratatea este unica soluţie, dar ştiu şi mai bine ca sunt prea slab pentru a o suporta.
    Contaminazione totale este titlul pe care traducătorul meu italian l-a dat prefaţei la o carte a mea. Ce diagnostic!
    Cel puţin urarile pe care vi le adresez vor scăpa poate acestui blestem.
    An nou fericit deci, şi toată amiciţia mea.
    Ci………(indescifrabil)

    Reply
  5. Bleen

    Elena Udrea: ”Dragi prieteni lucrurile sunt clare. Organizația de Tineret a PMP va activa și pe Lună, sau în alte zone din spațiu.”

    Reply
    1. Bleen

      Tinerii români de la NASA s-au adresat președintelui României și acesta i-a trimis la organizația de tineret a PMP?

      ”Azi împreună cu colegii mei de la tineret am decis să-i sponsorizăm pe tinerii de excepție, care s-au întors din Statele Unite, de la NASA. Deși nu li s-a acordat prea multă atenție, acești copii sunt arhitecții unei lumi noi (în cadrul programului NASA Space Settelment), pe care specialiștii de la NASA doresc să o construiască în spațiu, pornind de la realitatea că suntem din ce în ce mai mulți pe glob. Ei bine, aceștia au luat locul întâi, din 800 de participanți și au construit o stație spațială asemănătoare unui oraș cu minim 10.000 de persoane. S-au adresat și președintelui României pentru soluții de sprijin, iar șeful statului i-a îndrumat către tinerii noștri. De altfel, tinerii PMP au fost primii care au tras un semnal de alarmă în cazul lor. Astfel, tinerii au putut ajuta alți tineri.”

      Reply
  6. Canadiana

    Te doare mintea: lege propusa de Crizel pentru pedepsirea „minimalizarii publice a Holocaustului” – 6 luni-3 ani sau amenda. Minunat. Pentru masura, sa faca una identica despre minimalizarea publica a comunismului.

    Reply
  7. Bleen

    Alexandru Dutu (Kamikaze)

    ”Sunt de lângă zonă, respectiv Drumul Taberei (cartierul cu cel mai lung metrou din lume – ca timp zic). la noi, ăștia cu metrou, garajul adăugit va fi dedesubt, nu deasupra”

    Reply
  8. Yeba

    „Alegătorii, scîrbiți de Mazăre și Dragnea, de aroganță și corupție, vor vota Calimente-Blaga-Udrea.” … exclus, Mazăre și Dragnea au mult mai mult umor și carismă, numai Calimente – Blaga – Udrea ei înșiși în persoană pot gândi altceva, fiindcă, normal în situația lor, fudulia nu le lipsește.
    Asta e vorba zilei (în loc de condamnarea lui Felix, deci e o dimineață pierdută), că mecanismul politic a stat…

    Reply
      1. Florina Neghină

        N-a primit încă, posibil să se amîne. Dar e o zi frumoasă oricum.
        + percheziţii la Mazăre acasă (eu aşa am înţeles) şi la Primăria Constanţa, Mazăre în carul alegoric DNA.

        Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *