Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 11 ianuarie 2014

foto: probabil e la Paris, doarme în parc

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea.

[wp_rss_multi_importer]

Blogary pe Twitter

Blogary pe Facebook

 

Facebook Comments

23 Comments Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 11 ianuarie 2014

 1. Florina Neghină

  Paul Dragos Aligica2 minutes ago ·
  Apropos de disparitii misterioase si disparuti notorii, o chestie tare care vad ca trece neobservata: Mai stie cineva ceva despre d-l acela cu nume de poet si filosof si prenume de teolog bizantin care ultima data cand a fost reperat public era Seful Principalului Partid de Opozitie? Blaga. Vasile. Vasile Blaga pe nume si prenume.

  Mai traieste? E sanatos-bine? Se mai ocupa cu politica? Pe cine si ce mai organizeaza domnia sa? Daca-l vede cineva sa-i aduca aminte ca s-a ales sef la Opozitia din Romania si ca e bine ca din cand din cand sa dea un semn ca exista – cel putin ca persoana fizica. Ca suntem ingrijorati.

  Noi l-am avertizat ca una e sa faci smenuri, blaturi si non-combaturi in culise de pe pozitia de opozitie interna in propriul partid si alta e sa fii sef de partid cu responsabilitati nationale de lider al opozitiei si al dreptei.

  Una e sa subminezi cresterea si reformarea propriului partid din interior de pe pozitia de “baiat bun si rezonabil si om de contact al adversarilor” si alta e sa subminezi si combati Puterea corupta si anti-occidentala de pe pozitii ferme si fara compromisuri.

  I-am spus. Dar nu si nu: Sa fie sef de partid. Uite ca e. Dar unde e? Ca nu se vede nicaieri. Sa te pui ditamai sef de Opozitie ca apoi sa dispari in culise pentru ca palaria pe care ai apucat-o e prea mare pentru tine, e ceva. E o premiera.

  Noroc ca vad ca nimeni nu-i duce lipsa. A uitat lumea de mult de dl Blaga. Nimeni nu are nici cea mai mica asteptare. Se intampla tot felul de chestii prin tara, vad ca nimeni nu-i simte nici lipsa nici nu are interes in dumnealui. Banuiesc ca in mintea sa e o situatie perfecta: I-a bagat pe astia la inaintare si pitit prin culise face ce stie sa faca mai bine: organizeaza.

  Am sa uit si eu de d-lui. Am intrebat acum asa, doar din ingrijorare: Sper sa fie omul sanatos, cu spor in afaceri si noroc in amor pe unde umbla el ca persoana privata. Ca in calitate de persoana publica si lider politic ne-am lamurit.

  Reply
 2. Rheia

  Of. Mama lui de dicționar. E departe rău. La un clic distanță.
  to challenge = a contesta
  to challenge = a se îndoi de
  to challenge = a înfrunta (pe cineva)
  to challenge = a lua la rost (pe cineva)
  to challenge = a necesita (atenţia, etc.)
  to challenge = a pretinde (cuiva)
  to challenge = a provoca (la lupta, întrecere, etc.)
  to challenge = a pune în discuţie
  to challenge = a pune sub semnul întrebării

  Reply
 3. Yeba

  „Victoria Nuland a spus că politicienii de la noi pun în pericol, atacă independența justiției. Așa se traduce challenge, nu prin ”provoacă”.

  Vorba lui N0049 despre un MCV din vremea lui: da, se poate spune și așa, dar asta e o traducere fără inimă.

  Reply
 4. Bleen

  Mihai Gadea
  217,107 likes · 15,025 talking about this

  Mircea Badea chiar el
  156,276 likes · 17,878 talking about this

  Radu Tudor (radu-tudor.ro)
  77,774 likes · 8,917 talking about this

  B1.ro
  48,888 likes · 15,590 talking about this

  Robert Turcescu
  20,426 likes · 2,055 talking about this

  Radu Banciu
  18,889 likes · 302 talking about this

  Blogary
  1,362 likes · 340 talking about this

  Victor Ponta
  226,454 likes · 27,994 talking about this

  Crin Antonescu
  62,989 likes · 4,529 talking about this

  Reply
  1. Yeba

   Caut psiholog care să confirme/infirme impresia că simpla contemplare a Aucklandului e nesănătoasă pe termen lung, un fel de sex cu AMP/Ciuvică cu gândul la Scarlett Johansson/Hugh Grant, după caz.

   Reply
 5. Gupi

  Doamna Nuland a declarat -neoficial- că se va întâlni cu Victor Ponta la Pandorf, unde vor face împreună cumpărături de la outlet.

  Reply
 6. Bleen

  Statele Unite ale Americii rămân cu ochii pe ce se întâmplă în România, ţară în care reformele trebuie continuate, iar „statul de drept trebuie întărit”. Astfel a rezumat public Victoria Nuland, numărul doi în Departamentul de Stat de la Washington, mesajul administraţiei americane către Guvern. „Avem o alianţă puternică, iar SUA vor fi totdeauna interesate de reforma şi traiectoria României. Statul de drept trebuie întărit pentru că garantează o Românie prosperă”, a susţinut asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat american după întâlnirea pe care a avut-o în această dimineaţă cu ministrul Titus Corlăţean, la sediul Ministerului de Externe.

  Reply
 7. Florina Neghină

  Carevasăzică avem aşa:
  1. A dispărut Ponta! Chiar în timpul vizitei asistentului pentru afaceri europene şi eurasiatice al Secretarului de Stat american, Victoria Nuland. Wow! Ce surpriză! De parcă pînă acum Ponta a fost un model de responsabilitate, competenţă, onestitate şi curaj. Nu înţeleg de unde mirarea. Dar ştiu că se confirmă cu fiecare ocazie ce spunea şi încă spune un bun prieten, ăştia sînt în stare de orice.

  2. Trec la oile noastre. Adică aşa zisa dreaptă. Pentru care, din cîte se vede, principala preocupare este alegerea lor în Parlamentul European. Pe persoană fizică. Aşa importante par a fi alegerile astea, de zici că de prezenţa lor acolo ar depinde următorii 50 de ani ai României. Mai puţin MRU, care de peste un an tot vrea să unească dreapta. Şi să candideze la preşedinţie, desigur. Deocamdată s-a unit cu P(nu încă)MP, dar curtează asiduu PDL. Adică – am mai zis-o zilele trecutehttps://www.facebook.com/florina.neghina/posts/592473084156701?stream_ref=10 – partidul cu ajutorul căruia i-a fost trîntit guvernul. Şi cu care s-a mai aliat o dată, la parlamentarele din 2012 (~17% scor final, e prea tîrziu ca să-mi aduc aminte exact şi prea devreme ca să caut procentul exact). E, aici intervine o problemă. Dacă PMP, prin aliatul PFC, se roagă de PDL să se împrietenească, mărite, concubineze, whatever, de ce ar mai fi blamabilă Macovei pentru că a rămas în PDL? Ştiu, criteriile de integritate, reformarea partidului, preşedinţia lui chiar nu i-au ieşit dar, cum zic, dacă europarlamentarele sînt marea miză, ce mai contează fleacurile astea? Cu atît mai mult cu cît ceilalţi, „adevăraţii dreptaci”, tot la uşa PDL-ui bat? Şi bat, şi bat, şi tot bat…

  3. De prezidenţiale nu zic nimic. Încă. Doar că Udrea nu ar fi lipsit în veci de la întîlnirea, posibil Dolce&Gabbana, cu doamna Nuland.

  PS: Ştiu că în grupuliţele astea politice apărute recent sînt oameni oneşti, sinceri şi care chiar cred că pot realiza ceva bun în politică. Şi care mai şi muncesc pe brînci pentru asta. Numai că, în situaţia actualei configuraţii pe dreapta, la următoarele locale şi parlamentare nu-i văd pe liste. Pentru că-s alţii de pus în vitrină. Sau poate să fie duşi în faţa urnelor – ei fiind, de altfel, nişte oameni bine înfipţi pe picioarele lor – în scaune cu rotile. Nişte iulianicrăciuni ai anului 2016. Sper din tot sufletul să mă înşel. Time will tell.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *