Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 20 decembrie 2013

foto: Portugalia

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.


[box type=”shadow” ]

POLITICĂ

22:26 –  Politician, politics and going viral – Ozean Media

There are six principles of contagiousness:  products or ideas that contain Social Currency and are Triggered, Emotional, Public, Practically Valuable, and wrapped into Stories.

20:30 – Absurd: School Alters Lyrics of ‘Silent Night’ in Effort to Remove References to Christianity – Independent Journal Review 
15:32 – Prince Charles Speaks Up for Persecuted Christians – FrontPage Magazine

This campaign to persecute minorities— particularly Christians in Muslim countries that have gone through uprisings or revolution like Egypt, Tunisia, Syria, Libya, and Yemen— have increased in the Middle East.

14:56 – Schools slams door on Santa – Fox News

“If a classroom were to display items of a religious nature, we require the teacher talk about them in a conversation related to diversity and that all religions and cultures are respected.”

14:47 – School removes ‘Christ the Savior’ from ‘Silent Night’ – Fox News

“The chorale director thought it was an appropriate way to represent the song without offending those of other faiths,” Agruso told the newspaper.

13:08 – Honor, the budget deal and Kanye West – Allen West

Herman, Pootney, Bernie and I belong to a West family that has given its all in combat and service to this Republic. That other West? Just a shallow court jester and a minstrel. The fact that he is so deluded as to think his comments have any credence shows you what is happening to the culture of this nation.

[/box] [box type=”shadow” ]

DE PRIN LUME ADUNATE

23:28 – This Is What Happens When A Rich Guy Buys A Water Tower From 1938. It’s Ridiculously Awesome. – Viralnova
23:24 – An Elderly Couple Took The Same Photo Every Season. But Nothing Could Prepare Me For The Last One. – ViralNova
15:10 – 9/11 attacks  – 102 minutes That Changed America
14:58 – Father Recreates Wedding Photos With Daughter After Losing His Wife to Cancer Two Years Earlier – Liftbump
14:11 – Louis vs Rick: Ep 12, The Bad Cats

[/box]

Blogary pe Twitter

Blogary pe Facebook

Facebook Comments

22 Comments Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 20 decembrie 2013

 1. Rheia

  Așa, ca de sfîrșit de an, mi-amintesc că pe vremea lui Bocișor, fiscul îmi trimitea decizia de impunere prin august, începutul lui septembrie (eu depunînd întotdeauna declarația în mai, că abia atunci primesc adeverințele de la angajatori). Anul trecut, sub noua guvernare, am primit-o în noiembrie. Evident, greșită. M-am dus la toanta aia care-o completase și i-am mai băgat o dată sub nas cele două adeverințe. A corectat-o și mi-a re-trimis-o în decembrie. Anul ăsta încă n-am primit-o. Mi-or fi trimis-o prin Moș Crăciun.

  Reply
  1. Nea

   O să fii plăcut surprinsă când o vei primi. Nu se mai cheamă decizie de impunere, ci titlu executoriu. La anul, vor evolua, îţi vor trimite direct portăreii să-ţi ia televizorul din casă.

   Reply
  1. adina

   Lasand la o parte faptul ca nici una din variante nu mi se pare buna, am cateva intrebari: Ce criterii se aplica cand se verifica daca un om e patriot? Asa, in mintea lui, si Ponta e patriot, pentru ca, nu-i asa, baga o acciza ca sa plateasca pensiile. Si ma mai intriga faptul ca trebuie sa fie de conditie sociala medie. Ce inseamna conditie sociala medie? Medie raportata la ce? Ce ar avea daca ar fi de conditie sociala buna, un om bogat?
   Astia inainte de a posta pe Facebook, ar trebui sa se gandeasca de trei ori. Au impresia ca prostesc lumea cu ideile lor „geniale”.

   Reply
  2. Gramofonu'

   Am o parere extraordinara despre academicieni de cind au votat scrierea cu „î” din „a”.

   Erau doi lingvisti in AR in ’93: Ion Coteanu (abtinere) si Emanuel Vasiliu (contra).

   In rest – Socaciu se considera elita intelectuala, Ponta si Nastase cred ca au fost cercetatori cind isi scriau lucrarile de doctorat, Daniel e umanist, Becali si Vadim sint patrioti.

   Reply
    1. Gramofonu'

     Noi avem o scriere fonetica. Doua caractere diferite pentru acelasi sunet = irational.

     Scrierea cu „î” din „a” a fost adoptata din alte motive decit cele lingvistice 🙂

     Reply
 2. Bleen

  Toate rețelele sociale sau de știri sînt ocupate de stîngiști: Facebook, Twitter, Reddit, Digg, StumbleUpon… Dreapta încă n-a învățat să share-uiască ceea ce citește. Ochiometric aș zice că 85% din internet e ocupat de stînga.

  Reply
 3. Yeba

  MM, azi, la B1: „…cetățeanul își dorește un preț mic la apă, o companie se gândește numai la profit.”

  Reply
  1. Bleen

   Jos capitalismul.

   Problemă de logică morală: Macovei, prin prezența sa în PDL ne cere să votăm cu PDL, inclusiv cu Blaga, Oltean, Videanu și Udrea. Fanii lui Macovei o înjură pe Udrea, Macovei ne cere să votăm cu Udrea. Ca dracu.

   Reply
 4. Lipst

  La Consiliul european, François Hollande a făcut apel la „solidaritatea europeană”, în chestiunea Republicii Centrafricane, în limbajul diplomatic tradus prin „intervenţiile exterioare ale UE”. În paranteză fie spus, socialiştii îşi închipuie că ei au inventat solidaritatea, ceea ce nu e adevărat. Acum, încă două fapte în chestiunea „solidarităţii” socialisto-franceze, solidaritate într-un singur sens.

  Atunci când s-au angajat alături de Statele Unite într-o coaliţie internaţională, în războiul din Irak, Franţa prin vocea lui Jacques Chirac le-a spus, în mod solidar, se înţelege, ţărilor din Europa de Est că „au pierdut o bună ocazie de a tăcea”. În acest caz, putem deduce, că ţările Europei de Est nu au fost solidare cu Franța, dară nu Franța cu ele.

  De mai bine de douăzeci de ani R. Moldova, și implicit România, și implicit Uniunea Europeană, are o problemă cu Transnistria. După câte se știe, Transnistria nu e vreo insulă izolată din Oceanul Indian, ci este fix la granița UE. Franța, mare putere nucleară și militară, atât de mare încât la un moment dat chiar NATO părea o organizație prea mică pentru ea, nu a ridicat niciodată problema soluționării „solidare”, se înțelege, a acestei chestiuni. Singura țară europeană importantă care s-a gândit să rezolve chestiunea a fost Germania, dar abia pe timpul lui Angela Merkel. Desigur, cum Moldova nu e o țară africană, chestiunea „solidarităţii europene”, cerută de Franţa, nu o priveşte. Solidaritatea europeană nu există decât atunci când Franţa are nevoie.

  Reply
 5. Bleen

  Mihaela Barbus & Anca Cernea:
  „Chiar dacă PNŢ-ul nu a fost cunoscut în primul rând pentru umorul său şi nici pentru spiritul său artistic, venind dintr-o familie de vechi puşcăriaşi ţărănişti, ni se pare foarte nimerit ca lucrările lui Devis Grebu să fie expuse la sediul partidului. Credem că spiritul critic şi umorul sunt mult mai caracteristice pentru ţărănişti decât imaginile cu gratii şi sârmă ghipmată sau zgomotele de lacăte şi uşi metalice. Vorbele de duh (şi chiar limba ascuţită), gluma, ironia, râsul sunt arme foarte eficiente împotriva gândirii unice. Țărăniştii din toate timpurile le-au folosit din plin, de la organizatorii manifestaţiei de la 8 noiembrie 1945, la membrii TUNŢ (Tineretul Universitar Naţional Ţărănesc) care au manifestat în 1995 cu un cap de porc în faţa casei lui Adrian Păunescu.
  Înainte de 1989, unul din motivele pentru care încercam să nu ratăm nici o vizită a prietenilor părinţilor noștri – în marea lor majoritate erau ţărănişti înrăiţi – era că la acele vizite se râdea mult şi cu poftă, nu sarcastic sau amar. De Ceauşescu, de bancuri politice, de ce mai spusese Emil Georgescu şi se râdea de amintirile din închisoare. „

  Reply
 6. adina

  Creştinismul începe „să dispară” în propriul său loc de naştere, după 2.000 de ani, din cauza unui val de „persecuţie organizată“ în Orientul Mijlociu, a avertizat Prinţul de Wales, citat de „The Daily Telegraph“.
  Citeste mai mult: adev.ro/my1tvt

  Reply
   1. liviuta

    Esti sigur ca nu e o confuzie (sa te fi gandit la Cameron, de exemplu)?
    Nu de alta, dar niciodata nu mi s-a parut ca Charles s-ar fi manifestat vreodata favorabil Islamului (bine, nici impotriva).
    Dimpotriva, as putea spune ca, din cate cunosc, Charles are o viziune destul de conservatoare asupra lumii (cred ca aici nu s-a inteles cu prima lui nevasta, aia parea mai in ton cu vremurile astea moderne), este crestin practicant, in mediile ortodoxe e destul de bine vazut, la un moment dat se specula ca avea in intentie o convertire la Ortodoxie (taica-sau e ortodox, vine din Casa Regala a Greciei), convertire dificil de pus in practica datorita constrangerilor politice (in calitate de print mostenitor al tronului e seful Bisericii Anglicane, greu de trecut la Ortodoxie taman din calitatea asta).
    Avea o relatie foarte stransa cu un staret ortodox roman din Muntele Athos, Parintele Dionisie Ignat (canonic nu ii putea fi duhovnic, insa ii cerea frecvent sfatul), care a murit prin 2006 si cei din Sf. Munte au facut o derogare speciala pentru Charles de la traditia lor de a inmormanta calugarii decedati in aceeasi zi pana la apus, au intarziat inmormantarea cu o zi ca sa poata ajunge si Charles.
    Daca ma gandesc si la apucaturile (alea bune) ale lui fiu-sa Harry care a mers in Afghanistan sa lupte mi-e greu ca Charles ar fi avut vreo pozitie publica pro-Islam.

    Reply
    1. DanCanada

     De unde si solutia: Charles Rege al Romaniei! Ceva ruda cu Tepes e, aproape ortodox e, romanii si-asa nu stiu sa se guverneze singuri.
     ?

     Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *