Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 21 ianuarie 2014

foto: arafat, arafat, pentru sîngele vărsat

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea.

[wp_rss_multi_importer]

Blogary pe Twitter

Facebook Comments

29 Comments Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 21 ianuarie 2014

  1. Lipst

    Mircea Toma i-a răspuns lui Vladimir Tismăneanu. Nu ştiu de ce am chierdut timpul şi l-am citit. Iată, probe de „gândire”, sintetic cu liniuţe.

    -Nu poţi să dai alarma, de fiecare dată când vin hoţii, asta, dacă nu vrei să ţi se slăbească semnalul de alarmă şi să rămâi în continuare credibil (?!).

    -Dacă linşajul a devenit ceva la ordinea zilei, se cheamă că e ceva normal, deci dacă e normal, de ce să mai dai alarma?

    -Jurnaliştii cu opţiuni politice nu au dreptul la apărare. Aceştia nu mai sunt neutri, şi-au căutat-o cu lumânarea.

    -În fine, care este criteriul după care ştii cine (jurnalist şi om politic) este de partea bună în ziua de astăzi, asta pentru a înţelege de ce argumentele de mai sus nu au nicio noimă? Spiritul civic, respectarea deontologiei, a normelor profesiunii de jurnalist, binele comun, libertatea de expresie, statul de drept, respectul pentru justiţie? Nimic din toate acestea, ci Roşia Montană, de fapt „roşiamontană”. Acesta este criteriul. Singurul. Eşti cu uniţisalvăm, eşti valid jurnalistic şi politic, chiar şi civic. Critici, eşti împotrivă, atunci nu corespunzi and ActiveWatch is not watching over you, you don’t deserve it. Hai, sictir!

    Reply
    1. Gramofonu'

      Da, bre, ej de vina ca ai umblat pe strada cu fusta scurta, ti-ai cautat-o cu luminarea. Si e normal, asa ca nu tipa.

      Reply
      1. Rheia

        Azi ești de vină că ai umblat pe stradă cu fustă scurtă. Mîine vei fi de vină că ai umblat pe stradă cu fustă. Iar poimîine că ai umblat pe stradă.

        Reply
  2. Florina Neghină

    Paul Dragos Aligica18 seconds ago ·
    De ani de zile doresc sa folosesc altfel putinul timp pe care il pot dedica publicisticii. Doresc sa scriu despre altceva decat politica. Sa scriu despre carti, dezbateri de idei, despre colegii din lumea academica din tara si din diaspora, despre literatura si arta, economie, religie, orice, numai despre politica romanesca nu. Dar de fiecare data apare o urgenta, o criza in viata publica, un nou hop care trebuie trecut si care cere o contributie, o clarificare, un comentariu… Dat fiind ca profesionalmente studiez politica si am o oarecare intelegere a fenomenului, ma simt obligat sa intervin. Si astfel nu mai ajung sa scriu niciodata despre celelate lucruri.

    Si nu numai eu sunt in acesta situatie. Uitati-va in jur cum am ajuns. Cand si care a fost ultima mare dezbatere de idei serioasa si de calibru din publicistica romaneasca? Unde si cand -chiar si in chestiunile politice- ati vazut un tratament publicistic serios, sustinut al unei teme de calibu si cu o durata de viata mai mare de o sapamana?

    Nu mai dezbatem idei, nu mai cuplam la dezbaterea contemporana a generatiei nostre, suntem blocati intr-un spatiu tematic dictat de simbioza dintre o minoritate de canalii politice si o majoritate pe care din delicatete nu o mai caracterizam aici, o simbioza mediata de canalii mediatice itersanjabile a caror respiratie intelectuala se afla la limita corectitudinii gramaticale.

    Lumea se misca inainte, in cultura, stiinta, tehnologie. Se contureaza treptat un nou orizont intelectual care integreaza in moduri fara precedent stiinta cu filozofia si religia. Sub ochii nostri se fac si refac identitati si destine istorice sub presiunea unor forte in care componenta intelectuala, filosofica, stiintifica si culturala are un rol imens.

    Iar noi, noi ce facem? Unde suntem in toate astea? Cum arata spatiul dezbaterii publice la noi? Cum intampinam, cum ne pregatim, cum vrem sa ne adaptam comunitatea cultural-politica nationala pentru tranzitia in noua lume ce se naste aici si acum?

    Reply
    1. DanCanada

      +, cred ca dialogul politic s-a degradat constant din ’90 incoace. Iliescu, Ratiu, Coposu parca discutau la alt nivel comparativ cu astia de-acu’. Si PM Petre Roman – baiat citit pe bune, nu plagiator si sobolan ordinar ca acuma. Tema ar fi buna pentru un eseu de-al lui Plesu: „Evolutia dualitatii magar-bou in politica si mass-media romaneasca”.

      Reply
  3. Lipst

    Dragnea anunţă că, în vederea reuniunii de mâine de la guvern, şi-a anulat vizita la Craiova. Un alt secretar de stat şi-a anulat programarea la frizerie.

    Reply
  4. Rheia

    „Durere şi în sufletul câinelui lui Adrian Iovan: Încă îl mai aşteaptă să vină acasă VIDEO”. Există o culme a tîmpeniei? Vreun fund de abis?

    Reply
  5. Bleen

    Mick and Paddy were fishing on the Irish shoreline when Mick pulled out a cigar. Finding he had No matches, he asked Paddy for a light.

    ‘Ya, sure, I tink I haff a lighter,’ Paddy replied and then reaching into his tackle box, he pulled out a Bic lighter 10 inches long.

    ‘My God, man!’ exclaimed Mick, taking the huge Bic lighter in his hands. ‘Where’d yew git dat monster?’

    ‘Well,’ replied Paddy, ‘I got it from my Genie.’

    ‘You haff a fecking Genie?’ Mick asked.

    ‘Ya, sure. It’s right here in my tackle box,’ says Paddy.

    ‘Could I see him?’

    Paddy opens his tackle box and sure enough, out pops the Genie.

    Addressing the Genie, Mick says, ‘Hey dere! I’m a good pal of your master.
    Will you grant me one wish?’
    ‘Yes, I will,’ says the Genie.

    So Mick asks the Genie for a million bucks. The Genie disappears back into the tackle box leaving Mick sitting there waiting for his million bucks.

    Shortly, the Irish sky darkens and is filled with the sound of a million ducks flying directly overhead.

    Over the roar of the one million ducks Mick yells at Paddy, ‘What the hell? I asked for a million bucks, not a million ducks!’
    Paddy answers, ‘Ya, I forgot to tell yew dat da Genie is hard of hearing. Do yew really tink I asked for a 10 inch Bic?’

    Reply
    1. Rheia

      Geniul ăla era arab, firește. (Aveam un coleg sirian pe vremuri, umbla peste tot cu geanta-diplomat, inclusiv în practică pe șantier la baraj, și tîmpiții ne noi i-am vîrît odată o mîță în diplomat, după care i-am schimbat cifrul. Mieuna biata de ți se rupea sufletul, iar Munzer al nostru transpirase și-n tălpi, încercînd toate combinațiile posibile. „Bizică, stai așa, bizică, eu te scot imediat!” De ca și cum sărmana putea să plece undeva…)

      Reply
  6. Bleen

    Victor Ponta “O apreciez atît de mult pe doamna Pora, dacă ar zice cineva că-i cerşetoare sau prostituată, aş sprijini-o cu toată puterea”

    Reply
    1. Lipst

      La fiecare declaraţie şi nefăcută a lui Ponta ţi se pare că mai jos de atâta nu se poate. Dar apoi, urmează o nouă declaraţie.

      Reply
    2. Yeba

      Nu-mi dau seama, Ponta învață de la Palada sau Palada de la Ponta? Oricum, pe Daciana de cerșetoare n-o poate suspecta nimeni, încă nu rămâne cu banii în mână.

      Reply
  7. Bleen

    Ce nu vor să înțeleagă cei care tot așteaptă salvarea de la Băsescu: charisma, capacitatea de convingere, influența politică, sînt resurse limitate și consumabile. Nu poți convinge pe toți de tot la infinit. Fiecare acțiune politică necesită o anumită cantitate din respectivele resurse. Sînt resurse regenerabile, dar au nevoie de mult timp ca să se regenereze, dacă se regenerează.

    Reply
  8. Florina Neghină

    Tata a lucrat toată viaţa la TAROM. La aparatură de bord. Şi-mi zice că şi înainte de ’89 s-ar fi intervenit mai repede, cu tehnica de atunci. Şi că avionul nu avea ce să caute în zona aceea, în condiţiile respective. Şi că existau şi înainte şi imediat după ’89 protocoale stricte privind situaţiile de urgenţă şi nu numai. Şi nu pentru că regimul era opresiv, ci pentru că oamenii erau responsabili, fiecare pe felia lui, şi respectau procedurile întocmai. Nu zic că tata ar fi vreo autoritate absolută în materie, dar la situaţiile cu care s-a confruntat şi la cîte avioane n-au căzut atunci, ştie ce spune.

    Reply
  9. SimonaM

    Să ne ferească Sfântul de vreo catastrofă, la cum aleargă ăștia ca găinile cu capul tăiat.
    Cum să lași tu niște oameni să care răniți cu politraumatisme în cârcă sau în pătură?!
    Sunt singurul român care are idee de acordarea primului ajutor?! Chiar și fără noțiunile alea, un pic de logică nu se putea găsi?!

    Fiecare a făcut cum l-a tăiat pe el capul. N-a existat nicio coordonare, nimic. Până și o coordonare proastă e mai bună decât una lipsă. Vai de noi.

    Reply
  10. Yeba

    Circul nostru vă prezintă: 1) Gâlmea strigând la scursurile umane băsiste să nu-l insulte, 2) entuziasmul pentru aspectul spectaculos al prăbușirii unui elicopter SMURD, făcut-PRAF-uitați-aici-brazii RE-TE-ZAȚI, cu foto, la care totuși B. Pieleac a îngăimat 1/2 propoziție cu urme bun simț 3) regretul pentru moartea lui Iovan, care, oricum, suferea mult în ultimul timp, fiind batjocorit de Băsescu, ca atâția alții, prin tăierea pensiei.

    Reply
    1. Rheia

      Aseară am scăpat și eu cîteva minute în televizorul maică-mii, așteptînd să mi se întărească crema peste prăjitură. Mama se mutase de pe FilmCafe, unde-și face veacul, pe Antena 3, la accidentul de avion. Uitîndu-mă la Ciuvică, Gîdea și Ursu, mi-am dat seama brusc ce fețe au gîndacii ăștia, de pomanagii care de fapt nici nu l-au cunoscut pe răposat. Pe care-i interesează doar sarmaua și pișcotul. Cu cît ești mai nelalocul tău într-un context, cu-atît ți se umflă pipota de morgă.

      Reply
    2. DanCanada

      2 intrebari:
      1) Cum reusesti sa te uiti la A3 si sa-ti pastrezi calmul? Care e secretul? Bautura multa si ficat interschimbabil? Personal am incercat de vreo 2-3 ori in 4 ani Sinteza Zilei si In Gura Presei si n-am rezistat decit la 2-3 minute.

      2) Cum de lui A3 nu i s-a retras autorizatia de emisie inca? Inteleg ca au avut ceva amenzi dar asta e nimic fata de mizeriile zilnice ejectate.

      Reply
      1. Yeba

        2) ha, ha, ha, hi, hi, hi, ei umblau să-și pună oamenii la TVR și tu întrebi de autorizație, băi gunoi băsist, vezi să nu te vâneze Gâlmea-n justiție (citat) că umbli ca un mizerabil să asasinezi libertatea de exprimare din țara golanilor. Chiar a gorilelor.

        1. Nu rezist la Badea deloc, absolut, nici pe mute, iar la Gâdea în episoade de maxim 5 minute. Secretul: a) sunt probabil sadică într-un mod subtil (mă uit mai ales când sunt agitați, din motive vizibile și invizibile; după 9 decembrie n-am putut să mă uit nici o clipă preț de vreo lună) b) văd aproape exclusiv înregistrări, cu mâna pe maus și ochii la cursor, cum ar veni. Sar cu precizie peste Petre Roman și Costin Georgescu (SRI, pe vremea ratatului de Milică), de exemplu, fiindcă sunt extraordinar de plicticoși indiferent de subiect, poa să se găsească și viață pe Marte. Iar Georgescu e și agramat. c) rareori mă uit efectiv, practic întotdeauna fac altceva și ascult matracucile din off, brandenburgicele românești.

        Reply
  11. Bleen

    Doamne ferește să se întîmple vreo catastrofă naturală, război, atentat terorist sau crah financiar sub Ponta! O să apară la TV și o să rîdă ca boul, incapabil să ia vreo decizie și să organizeze ceva, pînă îl scot gealații în alb din studio în cămașă de forță.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *