Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 22 decembrie 2013

foto: mai nasol e cînd vii seara beat acasă

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.


[box type=”shadow” ]

LINKURI POLITICE

10:37 – A&E, Duck Dynasty, and the Climate of Intolerance in America – Heritage Foundation
08:36 – The Government Made Me Do It – City Journal

To take only one point among many: most addicts who give up do so without any medical assistance—and most addicts do give up. Moreover, they do so at an early age. The proximate cause of their abstinence is their decision to be abstinent. No one can decide not to have rheumatoid arthritis, say, or colon cancer. Sufferers from those diseases can decide to cooperate or not with treatment, but that is another matter entirely. Therefore, there is a category difference between addiction and real disease.

08:06 – Lea Gabrielle Joins Fox News (Video) – Bluegrass Pundit

I like her already. She is a veteran, former fighter pilot and very easy on the eyes.

[/box]

[box type=”shadow” ]

DE PRIN LUME ADUNATE

20:14 – Perplexed Russian Plumber
14:42 – Illusion d’optique époustouflante avec des voitures
06:41 – Slideshow: When You Put Money And People Together…
06:06 – Fallen Princesses by Dina Goldstein

[/box]

Blogary pe Twitter

Facebook Comments

58 Comments Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 22 decembrie 2013

  1. SimonaM

    Nu știu ce-a luat @Bleen24:disqus din ce i-ați înșirat pe-aicea, dar de niște ore nu mai zice nimicuța… Și i s-au postat mâțe pe perete pe Facebook.
    Poate s-a dus la doctor, să sperăm 🙂

    Reply
    1. Gramofonu'

      Sau poate a intilnit pe cineva care sa-l trateze dupa metoda bunicului: „daca nu-ti ies matele pe acolo, atunci n-ai nimic”.

      Reply
  2. Rheia

    Hm, cînd vine vorba de doctrine, principii, alea-alea, mai răruț cu comentariile, că devenim sfioși. Cum zice careva ceva de boli, dureri, incomodități, sărim ca lemingii! Deci: Noi sîntem români!

    Reply
    1. Gramofonu'

      E vacanta 🙂

      De 6 ore stau cu gindul numai la mincare, cuptorul duduie, iar acum fac traseul pentru cumparaturile de miine.

      Reply
          1. Rheia

            Ah. Mă abțin. Nu de alta, dar sfaturi medicale+religie = cocktail Ribbentrop-Molotov! Nu ne mai oprim pînă dimineață din flecărit!

            Reply
  3. audax

    Dacă vă închipuiați cumva că Hollywoodul (care este o citatdelă a stângii) nu poate fi criticat dinspre stanga, vă înșelați. Supereroii (Superman, Spiderman, Batman, Man of Steel, etc) sunt niște fasciști pentru că luptă pentru păstrarea status-quoului capitalist.

    http://www.salon.com/2013/11/30/superheroes_are_a_bunch_of_fascists/

    Abea aștept un soi de Avengers ai stângii, în care supereroii Marx, Lenin, Stalin și Mao, eventual ajutați de Pol Pot, Castro și Kim Ir Sen, vor lupta pentru distrugerea hidrei capitaliste, dovedită ca fiind de origine extraterestră.

    Reply
    1. Gramofonu'

      M-am indurat sa citesc de la link-ul ala.

      Taind umplutura, frazele goale de idei, dpdv logic ramine doar atit:

      „Fascism also relies on people who must be crushed. The Batman films — and indeed the entire Batman mythos — are based on the idea that what criminals really need is a damn good thrashing, because it’s the only language these punks understand.”

      Doar ca ai dreq fascisti au prostul obicei ca, in loc sa le suceasca gitu’ ca la pui, sa-i lase pe raufacatori bratului secular. Unde-i fascismul in afacerea asta?

      Lipa de respect fata de statul de drept? Interferenta neautorizata in sistemul judiciar? Substituirea organelor in drept? Deformarea regulilor pentru atingerea scopurilor?

      Da.
      Ii face asta fascisti?
      Pai atunci n-ar fi fascisti toti „justitiarii” din Ro care au sustinut incalcarea regulilor, ca-s „ai nostri”, deci buni? Sint ei?

      Ma indoiesc.

      A scris omul ala 2 ecrane de nimic, incercind sa „demonstreze”. Nu i-a iesit, dar si-a atins scopul: e citit, e citat. Exista.

      Reply
  4. Bleen

    Nu mă doare cînd merg, nu mă doare cînd calc, ci doar cînd îndoi piciorul, ceea ce face urcatul și coborîtul scărilor foarte nasol. Mă doare fix sub rotulă. E o durere punctuală, nu extinsă, ca și cum m-aș fi lovit fix în centimetrul ăla pătrat și ține de cîteva zile (s-a agravat ieri). Nu știu de la ce a apărut, că n-am căzut, nu m-am lovit, n-am mișcat piciorul aiurea. E vreun medic aici??? Alooooo!

    Reply
    1. Rheia

      Tendinită sau bursită. (Că nu cred să fi făcut deja calciculi, ăștia-s la noi, matusalemii.) Mai stai nițel, să se facă o oră decentă pentru duminică dimineață, și-l sun eu pe amicul care-a pățit fix la fel acum două săptămîni, să văd ce naiba i-au dat de la Sanador. Pe nea Google l-ai întrebat?

      Reply
      1. Bleen

        Aș zice tendinită după Google. Cam astea ar fi simptomele, oarecum. Ruptură de ceva nu pare și cică alea-s nasoale rău și nu e cazul, că pot să merg, nu leșin de durere etc.

        Reply
        1. Rheia

          Mda, precum mă și așteptam: antiinflamatoare (depinde ce suporți mai bine, alde ibuprofen, celebrex), comprese calde și reci (adică pe rînd, cîteva minute fiecare), aplicații cu Diclofenac sau Keta spray (eu l-aș recomanda pe cel din urmă), repaus și proteză de neopren pentru cînd te miști totuși. Și, neapărat, un RMN, cît mai repede, să nu fie naibii ceva mai grav decît o simplă inflamație.

          Reply
          1. Canadiana

            Dusuri scotiene locale (fierbine/rece), regim fara carne, lapte, oua, cu multe alimente vii, neprelucrate, proaspete: fructe, legume ne-fierte, nuci, paine integrala; orez integral. peste in abur sau la cuptor, ulei de masline; usturoi proaspat, fara iritante (cafea, ceai negru, alcool tare). Alimentele astea contin vitamine si minerale care sunt anti-inflamatorii naturale. De asemenea, comprese cu foi de patlagina proaspete.

            Reply
            1. Gramofonu'

              Cu o obiectie 🙂
              Glutamina n-o iei din vegetale, si e esentiala. Nici Be-urile nu le iei din vegetale, nici calciul.

            2. Barbu Mateescu

              Cu toate sfaturile astea Mirel nu numai că scapă de durere dar în plus slăbeşte 25 de kile, îi scade colesterolul şi se face de meserie Superman.

            3. Rheia

              Aoleu, soro, tu și Gramofonel îl vindecați pe Bleen de tendinită și-l îmbolnăviți de nervi!

            4. Rheia

              Să știi că berea scoțiană aia neagră, de stă lingurița băț în ea, are și B-uri, și potasiu, și magneziu! (Glutamină nu știu, dar poți presăra niște pastile pisate în ea, cine te oprește, nu?)

            5. Gramofonu'

              Gasesti si prafuri, la borcan. Pacat de bere, ca are un gust lesios glutamina 😀 Berea scotiana mai ajuta si la hidratare. Ar trebui sa se dea numai cu reteta, e medicament!

            6. Rheia

              Eu i-aș propune acid hialuronic cu colagen. N-are nici un gust. La mine a mers remediul ăsta, pe bune. Deși nu la tendinită, la discartroză.

            7. Gramofonu'

              Pariu: dupa ce-l mai „sfatuim” noi vreo 2-3-5 ore, intra Bleen: „am fost in oras, acum nu ma mai doare”.

            8. Rheia

              Ah, am uitat să-l avertizez că dacă se dă cu Keta și mai ia și-un nurofen, o să-l apuce transpirațiile. Să nu se sperie, că nu e de la emoții.

      2. Gramofonu'

        Bursita nu prea are cum sa fie daca nu e o persoana foarte activa, sportiva chiar. Eu mai fac ceva miscare, am patit destule la inceputuri cind nu prea stiam ce fac (inclusiv bursite).

        Pentru o chestie ca a lui Bleen as baga glutamina, apa, vitamine si as renunta complet la cafea. Mai erau si niste suplimente pentru articulatii, dar nu stiu daca e cazul si sint destul de scumpe. Mai degraba le-as inlocui cu ceapa (usturoiul nu-mi place), stridii, salata de sfecla, varza. Parfum! 😀

        Antiinflamatoare nu folosesc niciodata, dupa principiul ca nu mai pot sa „ascult” ce vrea corpul sa-mi spuna. De multe ori doar mascheaza simptomele fara sa trateze cauza.

        Pentru recuperari rapide dupa efort – dusuri reci sau gheata in zonele cele mai solicitate. Se pot face sedinte usoare de mobilitate a articulatiilor cu probleme, cu gheata inainte si dupa daca e cazul (mai ales daca se folosesc si greutati mici), masaj usor.

        Disclaimer: nu-s medic, spun doar ce-am incercat pe pielea mea. Personal cunosc doar doi medici care aproba „tratamentele” astea, unul dintre ei practicind sport. Restul medicilor i-as imparti in doua categorii: medicii sportivi si ceilalti. „Ceilalti” ti-ar spune: „baga antiinflamatoare si lasa-te de sport”. Medicii sportivi ti-ar spune „baga antiinflamatoare si hai sa-ti fac infiltratii”. Am un sfat amical si complet neavizat: fereste-te de infiltratii 🙂 Si, ca regula generala, incearca sa tratezi cauza, nu efectele.

        P.S.: sigur n-ai reumatism? 😀 caz in care din lista de mai sus ar trebui sa tai gheata.

        Reply
        1. Rheia

          Pio! Ta-su lui fi-miu nu mai face sport încă din prima eră glaciară (aia de pe vremea lui Ceau, cînd dormeam cu căciula pe cap și zăpada de două degete înghețată pe păturile de la geam), dar bursite, da. Cea mai recentă la călcîi (deși nu aleargă nici măcar la budă cînd îl înghesuie rău, și-acolo s-ar duce tot cu mașina, dacă i-ar încăpea în casă). Una mai veche a fost la cot. Pe-aia aș mai fi înțeles-o, avînd în vedere că nici el nu bea alcool cu paiul. Revenind la Bleen, eu zic că-i tendinită de uzură combinată cu un deficit temporar de magneziu. Dacă nu-i trece cu repaus și ketamină, ar fi cazul să se caute imagistic.

          Reply
          1. Gramofonu'

            La cot imi dau seama cum se poate face bursita – pozitie deficitara la birou/masa/fotoliu (chiar am vazut un caz), combinata eventual cu neconcordanta inaltimii biroului cu cea a scaunului, dar la calcii? S-a reincarnat Ahile 🙂

            Reply
            1. Rheia

              Ăh, el zice că l-a bătut un pantof. A fost și la un doctor din ăsta de sportivi, care l-a lăsat în durerea lui, ca să zic așa, nu l-a contrazis. Oricum, față de doctorița de familie, care l-a suspectat de gută…

    2. liviuta

      Arnica 7 ch, Rhus Toxicodendron 7ch si Ruta 7 ch, cate un flacon, de la Helpnet Iancului (au remedii homeopate pe stoc), iti zic mai incolo, daca te bagi, cum sa le iei.

      Reply
        1. Rheia

          Mai ieftine sînt la Homeopata din Aviației (pe strada Caranfil), dar acolo închid la patru după-masă, iar în week-end n-au program.

          Reply
          1. liviuta

            Pe cele de la Homeopata din Caranfil le cumpar cand ma intereseaza doze unice, flacoanele lor imi par a fi cu globule (ca Oscilococcin), nu cu granule. Pur si simplu nu pot depasi senzatia ca sunt prea mici granulele

            Reply
      1. liviuta

        Ti-am zis de Helpnet Iancului si pentru ca, dintre farmaciile homeopate, e singura care avea la un moment dat program nonstop, dar sigur e si acum deschisa zilnic cel putin pana la 22.00.

        Reply
        1. liviuta

          Remediile se dau rar (saptamanal sau mai rar) in dilutii de la ch9 in sus doar cand e vorba despre probleme cronice sau constitutionale, din ce stiu.
          La Bleen pare deocamdata o problema acuta sau semiacuta.
          Plus ca, de regula, Actaea (Cimicifuga) Racemosa e consideratmai degraba un remediu specific femeilor.

          Reply
          1. Rheia

            Habar n-aveam. La mine-s doar urechisme, ce s-a lipit din experiența cu homeopații la care m-am dus/mă duc, n-am studiat.

            Reply
  5. adib

    Cel mai ignorat eveniment al saptamanii : legea prinvind vanzarea terenurilor agricole, adoptata pe 17 decembrie. http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=13842 PDL si PPDD s-au abtinut, UDMR a fost impotriva. Opozitia avea termen pana pe 19 decembrie sa conteste legea la CCR. Nu a facut-o. MRU a publicat urmatoarea fraza de neinteles http://www.mrusenator.ro/memorandumul-catre-presedintele-romaniei-pe-legea-vanzarii-cumpararii-terenurilor-agricole/ „Această lege, votată la final de sesiune Parlamentară, ne ia din timpul necesar iniţierii unei sesizări Constituţionale.” Poftim? Ce face legea ? Ia din timpul ….Cum asa? Daca nu au sesizat Curtea, MRU „trimite un memorandum către Preşedintele Traian Băsescu, ȋn care ȋi voi solicita să-şi exercite dreptul de a trimite legea spre reexaminare, în temeiul art. 77 din Constituţia României.” Ramane de vazut ce va face T Basescu. Din cate se aude consilierul Radulescu sustine legea. Basescu s-ar fi exprimat si el despre lege, dar nu imi aduc aminte ce a zis

    Reply
    1. Bleen

      Am scris la momentul respectiv despre lege. MRU zicea că sigur o contestă, că face, că drege. De la PDL și PPDD oricum nu aveam pretenții. Despre Băsescu și Rădulescu nu mai zic nimic.

      Reply
      1. adib

        Stiu ca nu ati ignorat subiectul, atunci cand legea era doar un proiect. Dar pe Facebook, de exemplu, mai nimeni nu vorbeste despre asta. Toti analizeaza la nesfarsit codul penal si legea aministiei.

        De pe Blogary am aflat si eu despre ea. M-ati convins una dintre cele mai etatiste, nationaliste, abuzive si generatoare de coruptie legi care s-au dat in Romania. Statul cumpara pamant – poate chiar la suprapret, daca cumpara de la cine trebuie, si apoi il cedeaza -prin arenda, concesiune- pe nimic la clientela locala, asta e scopul real al legii.Pentru asta se incalca dreptul de proprietate. Legea va avea efecte pe termen lung, caci se creeaza un fel de „mosierime” necompetitiva, care va avea nevoie tot timpul de ajutorul statului. Mai o subventie, mai un achizitie a recoltei de stat, mai niste masuri protectioniste, vor continua sa ceara „facilitati”. Iar stanga revolutionara va numi mizeria asta generata de stat „capitalism” si va lupta impotriva adevaratului capitalism.

        De aceea, cred ca ar fi binevenita o repunere a articolului de acu’ cateva saptamani pe prima pagina a Blogary. Poate mai convingeti si pe altii. Poate i se aprinde beculetul vreunui consilier de la Cotroceni si recomanda retrimiterea. Pana ajunge legea sa fie adoptata din nou, poate reuseste si MRU sa termine de scris contestatia la CCR.

        Reply
        1. Gramofonu'

          Smecheria cu „i-am trimis lui Basescu” e ca sa poata dupa aia sa spuna: „eu i-am trimis, dar el n-a vrut; Basescu e de vina”.
          Intr-adevar, Basescu e de vina. Fara el n-am fi auzit vreodata de MRU.

          Reply
  6. Bleen

    Toată lumea povestește despre taximetriști geniali politic și filozofic care pe tot drumul ocolitor pînă acasă bagă inestimabile politice și cioraniene. Cîteodată ai impresia că Liiceanu, Pleșu și Patapievici s-au apucat de taximetrie și la ei nimerește toată lumea bună de pe facebook și de pe bloguri.

    Ei bine, eu am nimerit ieri în ziua liberă a lui Patapievici, Liiceanu și Pleșu. Și am dat peste un taximetrist care m-a lăsat paf tot drumul. Nu am zis nimic, că tocmai îmi cedase genunchiul și n-aveam chef de politică, mă gîndeam cum e să stai prin operații și spitale de Crăciun și Revelion (încă nu știu ce are, stau cuminte și aștept să treacă, așa cum am făcut cu tripla hernie de disc – pe 24 aprilie mi-am luat concediu și am zis că stau cuminte și aștept să-mi treacă, pe 2 mai încă mai stăteam cuminte, pe 11 mai mă operam, toată luna mai mergeam cu căruciorul și apoi toată vara reînvățam mersul biped de la zero). Anyway, eram preocupat mai mult de genunchi, însă am notat în memorie tot ce a spus pe drum taximetristul.

    – a fost în ianuarie 2012 în piață să-l dea jos pe Băsescu
    – acum e o diversiune a masonilor
    – în vara trecută 70% dintre români l-au dat jos pe Băsescu, dar Băsescu s-a dus la Merkel și la masoni și s-a rugat de ei. Merkel i-a sunat pe Ponta și Antonescu și le-a zis: Bă, stați dracului cuminți, că mai avem aur de luat din țară de la voi. încă nu v-am luat totul, mai avem multe de luat. Voi vă puneți cu masonii? Stați dracului la locul vostru și lăsați-l p-ăsta micu’ să ne ajute să vă luăm tot ce a mai rămas de luat în țara aia
    – aurul de la Roșia Muntană și gazele de șist le iau masonii, e o diversiune masonică care vrea să ne ia resursele țării
    – arabii și chinezii ne iau pămînturile, tot o diversiune masonică
    – poporul ăsta suferă și plătește rate la bancă și facturi
    – mitingurile sînt o diversiune, nu se întîmplă așa cum am crezut noi, că mergem să cucerim băncile și să le desființăm
    – băncile, masonii, străinii,
    – Ponta și Antonescu s-au urcat pe val în ianuarie 2012, însă ei sînt tot cu masonii, ascultă tot de străini, ca și Băsescu, și îi ajută pe masoni să distrugă țara și să ne ia aurul, gazele și pămînturile în timp ce băncile lor ne iau banii
    – totul e o diversiune din care nu mai înțelegi nimic, toată lumea face diversiune, și politicienii, și mass media, o diversiune a masonilor

    Reply
    1. Gramofonu'

      Tocmai ai intilnit al 2-lea pixel mort 🙂 debusolatii.
      Ai facut foarte bine ca nu l-ai contrazis, ar fi uitat si de trafic, si de masina, si s-ar fi intors spre tine sa-ti explice mai bine si sa-ti arate el niste filme de pe telefonul lui, ca sigur ai fi inteles.

      Reply
  7. Bleen

    Ne-am înnoit abonamentele la Evernote, Feedly, ne luăm și ceva mobil (încă n-am decis dacă tabletă sau iPhone – că pe Blackberry nu mai pun mîna în viața mea – probabil iPhone, că tableta nu e chiar așa de mobilă, nu poți posta de pe ea în magazin, pe stradă, în metrou, în întîlniri, conferințe etc).

    Ne pregătim pentru 2014. Nu vă gîndiți la prostii. Nu despre alegeri e vorba. Ne pregătim pentru defensiva finală a reacțiunii. Vom avea de o parte mafia și corupții, vom avea de cealaltă parte, dar de fapt de aceeași parte, revoluționarii antisistem și vom avea într-un cur de lume pe aproape nimeni, adică pe noi. Gîndiți-vă că în prim plan se bat doi giganți în aplauzele și huiduielile mulțimii iar în al șaișpelea plan, în depărtare, la orizont, se vede un punctuleț mic, care pare că se mișcă. E, punctulețul ăla din depărtare sîntem noi. Giganții de sub lumina reflectoarelor sînt Mafia Careului de Ași (PSD-PNL-PDL-UDMR) și Hipsteriul Eco Anarhist și Legionar Trac Care Luptă Împotriva Capitalismului. Ăștia o să-și dea pumni, o să se îmbrățișeze și o să pozeze pentru presă (presa lor, evident, singura existentă), însă e important că undeva la orizont să rămînă măcar un punctuleț pe care mulți îl confundă cu un pixel mort al plasmei pe care rulează Marele Meci. Bună definiția: Blogary e un pixel mort pe plasma politică.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *