Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 7 ianuarie 2014

Foto: țigara de după condamnarea umui mafiot (cînd fumam, fumam Marlboro, așa că fumați una și pentru mine)

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, tweeturi, statusuri de facebook, imagini video de la noi și de aiurea. Update-urile se vor face în timp real, așa că mai dați refresh din cînd în cînd și mai verificați casetele de twitter și facebook din articol. Dați click pe săgeți pentru a deschide casetele twitter și facebook.

[box type=”shadow” ]

LINKURI POLITICE

[/box]

[box type=”shadow” ]

DE PRIN LUME ADUNATE

[/box]

Blogary pe Twitter


Facebook Comments

16 Comments Stirile zilei, linkuri, social media si offtopice – 7 ianuarie 2014

  1. Rheia

    Gata, m-am prins! Cînd Adrian Năstase vorbea despre „răzbunarea murdară”, se referea la Victor Viorel, nu la Trăienel. Păi pentru povestea cu plagiatul. A fost clar că Adișor l-a dat în gît. Hm, cred că e o legătură astrală între ratarea politicianistă și zona asta a corpului. Petre Roman no-gît, Adi Năstase almost-no-gît…

    Reply
  2. Yeba

    Pt @Nea, în avant-premieră: La 21.30, Gâdea, cu buze și gel, va prezenta dovada că Băsescu e autorul dosarului Năstase. Nici nu știi ce pierzi.

    Reply
    1. Nea

      Aşa fac toţi dealerii de A3. Încearcă wodoo, fă o păpuşă cu patru câini şi pune-o pe canapea în faţa ecranului, poate mă bagi în dependenţă.
      Azi, oricum, nu-ţi merge, n-am băut. Şi oricum ştim toţi că Băsescu e autorul.

      Reply
  3. Florina Neghină

    Avem aşa: PDL şi-a trîntit propriul guvern, guvernul MRU, în 2012, prin trădări, atîtea cîte au fost necesare. Ulterior, la parlamentarele din decembrie 2012, PFC, adică MRU, adică trădatul de către PDL din primăvară, s-a asociat cu PDL în ARD. Rezultatul, procentual, un dezastru. Ţinînd cont şi de lovitura de stat din vara lui 2012, incredibil de dezastruos la prima vedere, dar lejer explicabil prin blat. În primăvara lui 2013 apare MP, acum pe cale de a deveni PMP. Care se uneşte cu PFC. Care PFC, prin MRU, se roagă de propriul trădător PDL să se unească şi să reprezinte dreapta, opoziţia, chipurile, la actuala putere. Victima se roagă de călău să-l ia cu el în barcă. PMP, repet, este aliat cu PFC, respectiv cu MRU. Care, din nou, se roagă de PDL… Şi tot aşa. Totul se învîrte în cerc.
    Concluzia: nu există democraţie funcţională în România la ora actuală, avem un simulacru de opoziţie. Şi nu există absolut nici un vehicul politic – de sine stătător sau alianţă- capabil să înfrunte actuala putere.
    Aici sîntem, aşa stăm cu zece luni înainte de alegerile prezidenţiale. La rece, fără exaltări şi speranţe deşarte.

    PS: Nici nu am mai menţionat intenţia declarată, de la preşedintele în funcţie şi pînă la membri marcanţi PDL şi PFC – PMP se subînţelege, din moment ce am zis actualul preşedinte – de a face alianţă împotriva PSD cu PNL. Cu PNL, participantul activ, ba şi iniţiatorul şi organizatorul celor două suspendări ale preşedintelui Băsescu.

    Reply
    1. DanCanada

      Concluzia e cam ce-a spus un scriitor (Radu Pavel Gheo din Timisoara) acu’ citiva ani:

      „Îmi permit să le dau un sfat românilor tineri, în putere şi cu dorinţa de a trăi decent, într-o lume decentă: emigraţi! Plecaţi din România cît mai aveţi timp. Aici n-o să reuşiţi mare lucru şi o să nenorociţi viitorul copiilor pe care, dacă sînteţi naivi, îi veţi naşte în România.
      Nu scriu asta aşa, într-un moment de furie sau dezamăgire. Am chibzuit mult. Sînt unul dintre cei care au avut şansa să se stabilească în Statele Unite şi ştiu la ce am renunţat, ştiu la ce am venit. […]
      Gîndiţi-vă şi voi: România nu a oferit niciodată, în toată existenţa ei, măcar două decenii de trai decent. Eu aş zice că nici un deceniu, orice ar spune nostalgicii anilor ’70. Aşadar, de ce să trăieşti într-o ţară în care vor exista întotdeauna şapte vaci slabe, dar nu şi vacile grase? Pentru că aici nu s-a putut, nu se poate şi nu se va putea construi niciodată ceva durabil. Nici măcar pe termen mediu. Niciodată.
      Nu o să analizez acum situaţia politică sau economică, să aduc argumente pro sau contra. Invoc doar tradiţia şi istoria. România e o ţară în care lucrurile au mers mereu prost, iar cînd s-au îmbunătăţit cît de cît, minunea nu a durat mai mult de cîţiva ani. Mulţi s-au ratat rămînînd aici, cu speranţa că vor vedea cum, brusc, din bubele şi mucegaiurile locale răsar trandafirii ce vor fermeca Europa. Din bube şi mucegaiuri au răsărit bube şi mucegaiuri, care vor da alte bube şi mucegaiuri.
      Aşadar, dacă nu aveţi şansa unor rude, părinţi sau prieteni care să vă asigure traiul decent şi postul călduţ şi dacă nu sînteţi iremediabil tîmpiţi ori idealişti, plecaţi cît mai apucaţi. Există ţări în care s-a trăit cam tot timpul bine şi ţări în care s-a trăit cam tot timpul prost. Ghiciţi din ce fel de ţară scriu eu acum?”

      Reply
  4. Bleen

    Blogary tocmai a aflat că principalul sponsor nu mai are bani. Asta înseamnă să creștem plafonul de donații și, eventual, să închidem porțile. S-a eliberat un post de blogăr pe nastase. wordpress.com, să-mi trimit cv-ul.

    Reply
  5. Amalia

    Ce-am presupus eu ca ar fi „Proiectul 2016” ? Voila: „Presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul, Nicusor Dan, a declarat intr-un interviu acordat Epoch Times ca intentioneaza sa infiinteze in acest an un partid politic, impreuna cu toti cei care s-au implicat in campania sa electorala pentru alegerile locale din 2012, dar ca noua formatiune isi va propune doar castigarea alegerilor pentru Primaria Capitalei din 2016”. (hotnews)

    Reply
    1. Bleen

      Faza tare: pentru un partid e nevoie de 25 de mii de semnături din 18 județe, cel puțin 700 de semnături pe județ iar Nicușor vrea partid local, exclusiv pe București. Îmtrebat cum va face, a declarat că ia semnături de la provincialii care stau fără forme legale în București, dar, care, vorba aia, nu pot vota în București. PS. Semnăturile le va ptimi cadou de la PSD, fie vorba între noi.

      Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *