Turcia si Siria in prag de razboi. NATO discuta interventia

Turcia, țară membră a NATO, a lansat un atac asupra Siriei după ce miercuri cel puţin cinci oameni au murit şi alţi nouă au fost răniţi de obuze siriene care au ajuns peste frontieră. Printre victimele colaterale se numără şi un copil de numai şase ani.

DIGI24

Facebook Comments

5 Comments Turcia si Siria in prag de razboi. NATO discuta interventia

  1. Nea

    Cine dracu înghite aşa gogoşi? Ia hai să vedem, de ce ar trage armata siriană, prinsă până peste cap acum, în Turcia? Vrea să o ocupe? Vrea scandal?
    Dar ce simplu e pentru rebeli să însceneze aşa ceva, taman bun să dea pretext unei intervenţii străine împotriva armatei.

    Reply
    1. liviuta

       @Nea Gogosi, negogosi, poate a venit momentul sa intervina NATO in Siria; ca la ONU, pana acum, rusii au tot blocat orice sansa de interventie sub mandat ONU.

      Reply
      1. Nea

        @liviuta Ca să ce? Să-i susţină guvernul actual sau pe fundamentalişti? Nu mai bine îi lasă să se toace între ei? Ai văzut ce a ieşit în Egipt.

        Reply
  2. Adolfus River

    Siria ataca Turcia. Ce urmeaza? Turcia convoaca de urgenta Consiliul tarilor membre a NATO. Cu ce scop? E foarte probabi ca dl. Erdogan sa ceara acordul pentru o riposta indreptata impotriva statului sirian. Nu-i convine dar e silit sa o faca. E mai presanta recenta intelegere de la Geneva decat tensiunile interne din Turcia(kurzii,musulmanii siiti,etc.)
     Ce va urma daca Turcia pedepseste acest gest necugetat al Siriei? Greu de anticipat. Probabil ca prezicerile lui Selahettin Demirtas,liderul partidului Pacii si Democratiei din Turcia,adica va atrage de la sine implicarea Turciei intr-un conflict mult extins.
      Se intampla schimbari rapide in zona. Georgia si-a ales o noua putere care doreste „normalizarea” relatiei cu Rusia dupa ce a constatat ca relatia cu SUA nu-i slujeste la nimic,Armenia se pregateste de razboi umar la umar cu Israelul,constienta fiind de pericolul unui Iran devenit lider absolut al zonei,Egiptul tatoneaza din nou principalii actori ai Miscarii tarilor nealiniate,Algeria da semne de neliniste,China si Rusia doresc stalibitatea Siriei,in Romania se vorbeste tot mai frecvent despre Basarabia,Pakistanul pare ca si-a pierdut rabdarea,Indonezia se antreneaza intens de ceva vreme,China transpira calculand preturile materiilor prime. Japonia se converteste la crstinismul rasaritean.
      Singura intrebare la care raspunsul va fi din nou surprinzator si va veni doar pe parcurs,este urmatoarea: cine va ataca Rusia? Caci istoria se repeta,nu-i asa!
     
    PS.
    Am deschis un birou de recrutare a voluntarilor pentru viitorul conflict din Caucaz. Daca aveti nevoie,va las si un numar de telefon.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *