Paul Ryan

Facebook Comments

38 Comments Paul Ryan

  1. EroulBula

    Le-am urmarit discursurile lui Romney, Ryan si Rice.
    Dincolo de mesaj, le-am urmarit ochii, mimica fetei si stilul de a vorbi si de a se misca. Condoleezza imi pare singura credibila. Poate c-ar fi fost mai bine sa mearga cu ea in locul lui Romney. Romney da senzatia ca vrea sa te traga pe sfoara iar Ryan pare un smecheras de pe strada.
    O bila neagra pentru Ryan: I-a reprosat lui Obama ca, in timpul mandatului sau, America a pierdut ratingul AAA. Pai, l-a pierdut dar tot buboiul speculativ a crescut sub inteleapta guvernare conservatoare care n-a vazut nimic sau s-a facut ca nu vede. Trebuie sa fii ipocrit rau sa-l acuzi pe Obama ca i-a pocnit petarda in mana.
    O bila alba pentru conservatori, la general, pentru atitudinea fata de aliati, Moscova si Beijing si pentru viziunea lor privind rolul Americii in lume.

    Reply
  2. oprea

    Bun discurs, dar parca asta e mai bun – Senator Rand Paul http://www.youtube.com/watch?v=insWYy4ewUQ&feature=plcp

    Reply
    1. para

      De unde tragi concluzia că republicanii nu apreciază ştiinţa? Că le taie bugetele cercetătorilor?  Se duc în privat, nu-i bai. @quaddelta

      Reply
      1. coana zoe

        @para @quaddelta Nu e asa de simplu sa faci stiinta in privat, cert e ca mereu republicanii au taiat fonduri la institutii de cercetare serioase…E nevoie si de stinga si de drepta; din pacate la noi stinga a fost complet compromisa. Republicanii americani nu stiu daca sint cel mai bun exemplu de urmat, as fi mai rezervata.

        Reply
        1. Bleen

           @coana zoe  De ce nu așa simplu să faci știință în privat? Sute de ani așa s-a făcut. Și acum tot așa se face, în cele mai multe și mai relevante cazuri.

          Reply
        2. quaddelta

           @Bleen  @coana zoe Asa e. Daca-mi aduc aminte corect misiunile Apollo au fost finantate integral de Coca Cola.

          Reply
        3. Bleen

           @quaddelta  @coana zoe Dacă-mi aduc aminte bine, toată știința a fost finanțată de stat, de la Arhimede încoace. Educație, știință, artă, inginerie, tehnologie etc. toate au fost finanțate de stat. Bă frate, eu nu vă înțeleg de ce v-ați plîns de Crin, Ponta și Voiculescu, că vă sînt idoli, bag seama. Eu un fel de ură admirativă. 

          Reply
        4. quaddelta

           @Bleen  @coana zoe In fine, citeste putin despre NSF si NIH si vezi care este modelul finantarii cercetarii in US. Apoi spune-mi ca America a ajuns ce este astazi nu datorita ci in ciuda lor.

          Reply
        5. mbuliga

           @Bleen  @coana zoe De exemplu, calculatorul  a fost gindit in forma actuala de Turing (cu von Neumann, alt matematician).  La ce firma facea Turing cercetare? Dar von Neumann?
           
          Internetul in forma actuala e posibil datorita html, scris de Tim Berners-Lee la CERN, care e (cea mai mare?) colaborare stiintifica internationala si care nu e privata.
           
          Bine inteles, daca tu crezi ca o noua pasta de dinti sau o noua crema de miini este „stiinta”, atunci OK.
           
          NSA (in USA), CERN, CNR, toate astea nu sint private. Americanii sint suficient de destepti sa nu sustina asa prostii, decit eventual ca sa obtina voturi de la galetarii de peste ocean.

          Reply
        6. mbuliga

           @Bleen  @coana zoe  Problema nu e politica, ci practica, anume: stiinta este dpdv economic o activitate care da beneficii pe terme foarte lung, de zeci sau sute de ani.
           
          Din cauza asta nu e in mod direct sustinuta de privati in nici o tara.
           
          Inaintea capitalismului, un rege destept (ca Elisabeta, a Angliei, de exemplu) finanta sau pastra pe linga el (ea) un numar de ciudati care nu doreau doar bani, ci aveau tot felul de idei. Asta costa in orice tara putin, de exemplu intregul program NASA costa mai putin decit consumul intr-o zi de bauturi acidulate in USA.
           
          Elisabeta, ca sa ma intorc la ea, avea cele mai smechere corabii, pentru ca a fost o femeie foarte desteapta.

          Reply
        7. para

          problema a fost, este şi va fi pe ce anume se cheltuie banul public. Poate că nu le convine să-l cheltuie pe „cercetări britanice”.  @coana zoe  @quaddelta

          Reply
        8. mbuliga

           @para  @coana zoe  @quaddelta Pai da, nu au taiat de la defence, dar au taiat de la pure science, ceea ce le va crea probleme la defence peste vreo 20 de ani, dar nu ii duce mintea asa departe.
           
          Si nu e vorba de republicani, democratii nu sint mai destepti nici ei. 
           
          E vorba de o ipocrizie generala, vorbim frumos ca sa luam voturi de la toti analfabetii (pentru ca sint cei mai numerosi).
           
          Realitatea e ca cercetarea costa putin la nivel de societate si e o investitie pe termen lung. In istorie, societatile care au priceput asta au prosperat, indiferent de orientarea politica. Iar cercetatorii au supravietuit intotdeauna, mai curind in contra politicienilor.

          Reply
        9. Hongse

          @quaddelta@Bleen@coana zoe
          Programul Apollo a fost ce vrei tu numai cercetare de dragul ştiinţei nu. A fost războiul rece, preşedintele a ordonat un produs cu care să-i bată pe ruşi şi a plătit pentru produs. Nu văd care-i problema.
           

          Reply
        10. para

          ok, mbuliga, fă-ţi un ONG care să sprijine cauza cercetătorilor.  în linkul tău era vorba despre republicanii care taie de la cercetare iar tu ai supralicitat că vine noaptea minţii. Nu e aşa nici pe departe, au păstrat nucleul de cercetători relevanţi. Nu mai zic că sîntem de mult offtopic, Paul Ryan e politician şi există şi alt popor pe care-l numeşti analfabet care plăteşte cercetătorii.   @mbuliga  @coana zoe  @quaddelta

          Reply
        11. mbuliga

           @para  @coana zoe  @quaddelta  Cind iti trece minia proletara poate vezi ca eu nu am dat nici un link azi, pina acum. 
           
          Apoi, uite ce poate face un cercetator daca isi pune mintea cu activitati economice http://en.wikipedia.org/wiki/James_Harris_Simons
           
          Eu nu am nevoie de nici un ban de la tine, din contra platesc in Romania o taxa de 90% din ce cistig pentru prostie, de stinga sau de dreapta, e totuna.

          Reply
        12. para

          @mbuliga  @coana zoe  @quaddelta Stai să mă dezmorţesc puţin, nu m-am acomodat încă cu livefire.

          Reply
        13. mbuliga

           @para Pai e acelasi lucru? Iar despre „noaptea mintii”, vezi si pe @Hongse , care zicea de finantare dictata de razboiul rece. Razboiul rece a incetat (oarecum) si finantarea s-a dus, acum 20 de ani. Deja se vad efectele in vestul capitalist, din pacate. Acum 20 de ani pustanii visau sa se faca astronauti, azi sint mari fani de filme cu vampiri. 
           
          Din fericire avem netul, care schimba regulile jocului, cine se prinde merge mai departe, cine nu, viseaza la Tarzan si drepturi naturale.

          Reply
        14. para

          Să dai like înseamnă  să fii în acord cu ideea prezentată în comentariu, ce-o tot ascundem şi-o fofîrlicăm? Ontopic, sus de tot e un politician, vine amicul quaddelta şi dă un link cu reducerile republicanilor, tu stai pe linie cu el iar discuţia alunecă spre cît de rednecşi sînt ăştia cum taie ei banii de la creierele umanităţii.   @mbuliga  @Hongse

          Reply
        15. para

          bine zice bleen, mergeţi pe paginile lui Crin şi-ale lui Ponta să cereţi creşterea cheltuielilor de stat. @mbuliga  @Hongse

          Reply
        16. mbuliga

           @para  @Hongse Da, sint rednecsi. Ca si Ponta.
           
          Sint de acord cu comentariul lui @quaddelta , am dat argumente in favoarea lui. Pareri ca ale tale sau ale lui @Bleen  nu au culoare politica, le gasesti peste tot pe unde gasesti ignoranta.
           
          Repet, din pacate, mi-as dori sa nu fie asa, mi-as dori sa nu mai vina politruci de stinga sau de dreapta si sa imi dea lectii despre cum TOTI trebuie sa fim proletari (stinga) sau TOTI trebuie sa fim negustori (dreapta). 
           
          Putina varietate nu strica.
           
          Vrei masuri de dreapta, legate de subiectul asta? Cine zice ceva de o lege de dreapta a sponsorizarii? Dar despre directionarea impozitelor de catre cei care le platesc? Dar despre concedierea tuturor incompetentilor din administratia de stat si inlocuirea lor cu un numar mic de profesionisti, platiti dupa performante? Dar despre faptul ca promisiunile facute de un politician sau manager de stat trebuie privite ca un contract intre el si cetateni?  Despre audit obligatoriu, ceva? Despre interdictia oricarei masuri protectioniste a statului, despre stimularea concurentei, ceva?

          Reply
        17. Rosu

           @coana zoe  Dar oare institutiile alea serioase nu trebuie sa justifice si ele ceva? Si daca nu reusesc sa convinga un reprezentant ales ca e absolut necesar sa investeasca in interesele lor stiintifice, unde-i problema? Sau statul ar trebui sa stie el mai bine ce si cum?
          Daca statul roman incepe maine se investeasca intr-un tun cu particule pentru ingrosarea stratului de ozon pentru ca asa crede ca e bine doctorul Mencinicopschi?

          Reply
        18. mbuliga

           @Rosu  @coana zoe Nu trebuie sa crezi pe nimeni pe cuvint. In cercetare comunitatea e internationala, daca statul roman incepe sa investeasca in ceva stupid atunci asta se vede foarte repede.  Sau vorbesti despre americani acum?
           
          La ei, e ca in banc, aia ar vrea intii sa le taie (finantarea)  si apoi sa le numere (rezultatele). Din motive economice (omul educat e un prost consumator), ideologice (nu crede in creationism), politice (mai greu de dus de nas). La fel si la noi. 

          Reply
        19. coana zoe

          @Bleen @quaddelta Crin si Antonescu sint derbedei manipulati, sper ca e clar ptr toata lumea…S-a vazut unde ne-au dus 20 de ani de invatamint privat romanesc. Disclaimer: am copilul in private in sua si platesc o caruta de bani. Am incercat invatamint de stat dar nu a mers ptr noi (stiu ca sint altii ptr care a mers dar atunci taxele ptr casa sint foarte mari, in general) Daca voi credeti ca se va putea face invatamint privat de calitate in Rom in urmatorii 100 de ani or so go for it!! Cred ca ptr sanatate si invatamint modelul american nu este cel mai bun de urmat. Just my opinion…Asta nu inseamna ca nu trebuie reformat sistemul. Sintem o tara destul de saraca si va trebui sa adresam problema celor de la tara si a copiilor de tigani, cel putin asa cred. Poti sa ai insa scoli de stat cu management privat care se pare ca merg. E o.k sa visezi frumos dar mai trebuie sa fii si realist. Ieri ascultam la radio ca multi copii de liceu prefera sa lucreze right after highschool sa stringa bani ptr colegiu ptr ca taxele sint din ce in ce mai mari si nu e deloc sigur ca poti sa scoti banii din job. Invatamintul private este scump, prefer reforma Funeriu deocamdata.

          Reply
        20. coana zoe

          @para @mbuliga @Hongse @Bleen @quaddelta Crin si Antonescu sint derbedei manipulati, sper ca e clar ptr toata lumea…S-a vazut unde ne-au dus 20 de ani de invatamint privat romanesc. Disclaimer: am copilul in private in sua si platesc o caruta de bani. Am incercat invatamint de stat dar nu a mers ptr noi (stiu ca sint altii ptr care a mers dar atunci taxele ptr casa sint foarte mari, in general) Daca voi credeti ca se va putea face invatamint privat de calitate in Rom in urmatorii 100 de ani or so go for it!! Cred ca ptr sanatate si invatamint modelul american nu este cel mai bun de urmat. Just my opinion…Asta nu inseamna ca nu trebuie reformat sistemul. Sintem o tara destul de saraca si va trebui sa adresam problema celor de la tara si a copiilor de tigani, cel putin asa cred. Poti sa ai insa scoli de stat cu management privat care se pare ca merg. E o.k sa visezi frumos dar mai trebuie sa fii si realist. Ieri ascultam la radio ca multi copii de liceu prefera sa lucreze right after highschool sa stringa bani ptr colegiu ptr ca taxele sint din ce in ce mai mari si nu e deloc sigur ca poti sa scoti banii din job. Invatamintul private este scump, prefer reforma Funeriu deocamdata.

          Reply
        21. geefo

           @mbuliga  @para  @Hongse  @quaddelta  @Bleen 
          mbuliga, ce-mi place de voi, plangaretii la mormant strain.
          Ia, de aici:
          -One professor at Stanford University was given $239,100 to study how Americans use the Internet to find love.
          -The National Science Foundation once spent $216,000 to study whether or not politicians „gain or lose support by taking ambiguous positions”.
          -The National Institutes of Health paid researchers $400,000 to find out why gay men in Argentina engage in risky sexual behavior when they are drunk.
          -The National Institutes of Health also once spent $442,340 to study the behavior of male prostitutes in Vietnam.
          -The NIH once spent $800,000 in „stimulus funds” to study the impact of a „genital-washing program” on men in South Africa.
          -The U.S. Department of Agriculture once gave researchers at the University of New Hampshire $700,000 to study methane gas emissions from dairy cows.
          -The federal government has shelled out $3 million to researchers at the University of California at Irvine to fund their research on video games such as World of Warcraft.
          Noaptea mintii daca tai fondurile „cercetarilor” de genul acesta, ce sa mai.
          Potrivit logicii voastre daca printr-o minunte s-ar reusi sa starpirea contractelor gen bordurile lui videanu, ar ramane Romania fara infrastructura.
           
           

          Reply
        22. mbuliga

           @geefo  @para  @Hongse  @quaddelta  @Bleen In mintea ta intunecata bordurile lui Videanu sint cercetare fundamentala? Esti calificat pentru asistenta sociala, bucura-te de ea.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *