Cristian Preda, copilul-problemă al PDL

Politica după principii

Soluţii pentru PDL

PDL la 75% în 2012

Cristian Preda, copilul-problemă al PDL

Sursă: Canalul Youtube al ISP

Facebook Comments

37 Comments Cristian Preda, copilul-problemă al PDL

  1. alex

    riddick , imi place pragmatismul tau dar s-ar putea sa fie bine si ceea ce face el si monica macovei tot din spirit pragmatic. mai bine sa generezi opozitie in propriul partid. e ca si cand ai avea o companie care ar produce si cola si pepsi. daca nu iti place cola, poti oricand sa cumperi pepsi dar ideea este ca aceea companie creste si la urma urmei pentru noi tot o sa fie bine. intre noi fie vorba mie imi plac bauturile portocalii indiferent de nuante. sa nu fie rosii sau galbene. aia e important. ce zici?

    Reply
  2. zexe

    @underscore, O pilda buna e ca o femeie frumoasa care coboara dintr-o masina: uneori i-o vezi, alteori nu … 🙂

    Reply
  3. underscore

    Zexe, din pilda aia se poate intelege cam asa.

    Intr-o noaptea tariceanu aplaudat de psd si boc incurajat tot de psd se jucau cu romania pe margina unei gropi. de atata harjoneala s-au imbatat cu totii si incercand s-o violeze au aruncat-o pe sireaca romanie in groapa. Tariceanu s-a tirat acasa pe sestache in zori, boc a ramas pe marginea gropii, ca era schimbu lui s-o pazeasca. Cand s-o prins oamenii ca aia e in cadere libera, boc era ca fraieru in buza gropii uitandu-se in hau. Oamenii au inceput sa strige, si el speriat s-a apucat sa arunce la misto capete de franghie de salvare, ca sa arate ca face ceva, ca se strofoaca. Asta dupa ce pusese umaru' la aruncarea

    Iar aia care incerca sa se agate de ceva sa-si atenueze caderea isi pune speranta in calai. ca poate n-or fi atat de inumani sa nu incerce ceva, dupa ce si-au satisfacut placerea sadica, bolnava de a fi aruncat-o.

    Reply
  4. Dan Canada

    @Riddick

    Cristian Preda a mai spus prostii si in trecut: “dreapta în România ar trebui să se definească într-o formulă laică și să ceară, între multe altele, scoaterea religiei din școli”. Nu mai spune dom-le ?!? De cind si pina cind dreapta adevarata renunta la religie? OK, inteleg ca in SUA sunt republicani care sunt evanghelisti exagerati, dar in Romania e cu totul altceva. In Romania avem sansa asta extraordinara a unei religii ortodoxe neschimbate de secole si vin “specialisti” de astia care sa spuna enormitati ca cea de mai sus. Si chestia cu parlamentul unicameral: e clar ca nu a mers cu parlament bicameral, de ce sa nu se incerce si cu unicameral? Sau observabilitatea celor 300 ramasi ar fi prea mare, nu-i asa?

    Reply
  5. Servilia

    Habar n-am a cui voce e Preda. Dar relatiile atat de bune pe care le are cu televiziunile "de stiri" sunt cat se poate de gretoase. Nici macar in chip de "te faci frate cu dracu' pana treci puntea" nu le pot inghiti. Prea se poate face frate cu dracu' ca sa-mi pun vreo speranta-n el.

    Reply
  6. zexe

    Mai pe scurt, Preda si-a gasit un moment prost ca sa isi schiteze profilul sau electoral. Intai sa iesim din incendiu si numai apoi sa reconstruim. As fi dorit sa-l vad pe Cristian Preda la usa bisercii tinand-o pe aceasta larg deschisa si numai dupa aceea, dupa reconstructie, sa stea cu mana intinsa electoral.

    Reply
  7. zexe

    Intr-o discutie, pe care am avut-o cu un economist, despre criza si masurile pe care le poate lua guvernul pentru a amortiza socul unei caderi abrupte, acesta mi-a spus asa:

    Domnule Andrei, Romania se afla intr-o situatie similara cu a unui cetatean care se gaseste in cadere libera intr-o gura de canal. Mentionez, insa, ca a fost impinsa de imaturitatea politica afisata in anul electoral, dar si in 2008, atunci cand trebuiau luate aceste masuri de austeritate. Bun, ce face cetateanul in cauza? Incearca sa se agate de tot ce ii cade la indemana. Asa si economia romaneasca, aceasta isi arunca ancore financiare inspre orice sprijin ce pare a fi solid incastrat, in vederea unei amortizari, a unei caderi mai planate, astfel incat, in momentul cand ajunge la momentul impactului, sa nu-si rupa osatura sociala. Remanenta mentalitatii de tip electoral in sanul opozitiei este una criminala si nu face nimic altceva decat sa reteze ancorele cu care guvernul incearca sa mai salveze ce este de salvat. Este o iluzie ca intr-un timp atat de scurt mai poti face constructie. Nimeni nu este naiv, domnule, nici opozitia nu este. Daca doriti, va mai expun o situatie, tot atat de plastica. Ne gasim ca intr-o biserica, intr-o zi de slujba, in care izbucneste un incendiu. Preotul ridica vocea ca sa se faca auzit si le spune enoriasilor ”Intai femeile, copiii si batranii, apoi noi barbatii sa iesim fara panica si nimic nu se va intampla. Vom reface impreuna biserica dupa ce vom stinge incendiul. In tot acest timp, opozitia isi propteste curu in usile locasului de cult si striga disperat …O sa murimm cu totii, ardeeee, ne vor arde copiii, batranii …”. Intelegi dumneata?

    Reply
  8. Riddick

    Preda bate şaua. "Alternativă" la UNPR.

    Care ?! Simplu – PNL ! (apud C.Preda).

    Ori, UNPR a fost mişcarea strategică a lui "Zeus", dar pentru Preda sunt "dezertori". Aşadar, trageţi concluziile.

    Reply
  9. ane

    Criticile Monicai Macovei sunt constructive si binevenite si au efect doar daca sunt spuse in public. Insa varianta in care Boc lupta corp la corp cu balaurul imi pare aproape imposibil de realizat. Parca vad, imediat ar aparea "stirea" ca Boc ar detine nu stiu cate zeci de milioane de euro p-afara sau ca ar face trafic de arme.

    Reply
  10. Nemo

    in schimb, eu cred ca am cam inteles ce spune Preda aici: "Şeitan

    by cpreda

    Declarând că nu e exclus ca în 2011 salariile bugetarilor să fie diminuate cu 30-50%, ministrul Şeitan confirmă faptul că opţiunea costurilor sociale semnificative este pe agendă. Agenda gestionării crizei economice.

    Aşa cum am spus şi în postarea anterioară, cred că trebuie găsită o alternativă."

    alternativa la ce? la scaderea salariilor? care alternativa?

    desi e "printre randuri", mie imi suna clar. se plangea Preda ca nu e reprezentat de politicienii actuali, de aceea a intrat in politica. pai politicienii actuali, aka Krin&Miku Titulescu exact asta tzipa: ALTERNATIVA!

    so long ..pt politica economica de dreapta. dreapta-i misto cand e vorba de teorie, da' cand e vorba de parale se schimba treaba.

    Reply
  11. Marius Delaepicentru

    Băieţi, văd că picaţi în capcana pavloviană, a scrupulelor şi autocenzurii, de frica unei ipotetice pedepse colective. Cu aşa comportament, nu faceţi decît să daţi apă la moara stîngii.

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      @Marius: pe cuvint daca inteleg o iota din ce spui. Ce scrupule? Care baieti? Ce pedeapsa colectiva? Despre ce comportament vorbesti?

      Reply
  12. zexe

    Vocalizele lui Preda, daca nu au un substrat financiar ascuns, sunt irationale pentru un om cu pregatire politica. Teoriile lui servesc miscarii de stanga ca o manusa, desi, daca ar ajunge pe partea stanga si ar continua cu acelasi discurs, l-ar scuipa ca pe o masea stricata.

    Preda este politicianul unui partid inexistent in politica romaneasca.

    Reply
  13. zexe

    Cristian Preda nu este atat prost precum il considera unii, dar nici atat de destept precum se crede el insusi. Motivele pentru care, asa cum sustine el, a intrat in politica sunt atat de puerile incat mi-e greu sa inteleg cum de nu l-a pufnit rasul in timp ce facea declaratia. Altfel spus, daca mai si crede ce declara, lucru extrem de rar intalnit la un politician, locul lui Preda nu este in jumatatea deapta a spectrului politic. Nu poti reprezenta interesele de dreapta daca nu ai un statut social ale carui interese sa se gaseasca pe partea dreapta, tot asa cum un bugetar, pentru ca Preda a fost si a ramas un bugetat, nu poate intelege masurile de austeritate impuse de situatia creata de criza.

    Reply
  14. cristoiu

    Monica Macovei critica oameni.Cristian Preda critica partidul.Monica Macovei a facut mult pentru partid,incepand cu ministeriatul de la justitie si continuund ca participarea activa la campanii electorale.Cristian Preda se simte bine alaturi de Firea,Gadea,Dumitrescu.

    Reply
  15. Riddick

    Oare de ce sunt chemaţi la emisiuni doar Preda şi Macovei, iar TRU (aproape) deloc ?! Eheeeee… ăla demolează imediat şusta.

    Las' că nici partidul nu-l trimite ca reprezentant la emisiuni.

    Reply
  16. ane

    continuare

    Dar sa spuna ca nu se discuta in partid, ca una sau doua persoane iau decizii dupa ureche, e cam mult. Scopul PDL pe scena politica ar trebui sa fie nu doar sa ia masuri bune, ci si sa le explice pe intelesul tuturor. Contrariul il explica destul opozitia si tv-urile aferente.

    Reply
  17. ane

    @Marius Delaepicentru

    @Gicu Maracine

    Cristian Preda are dreptate in multe dintre iesirile publice. Eu vorbeam concret de criticarea masurilor adoptate de Guvern – care e sustinut si de UDMR si UNPR, nu doar PDL. Mi-e imposibil sa-mi imaginez ca toti sunt cretini iar CP si opozitia vad clar situatia. Cifrele prezentate de Bleen au fost concludente: reducerea cheltuielilor bugetare nu ar acoperi decat o mica parte din necesar, iar evaziunea fiscala nu se reduce peste noapte.

    Nu ma deranjeaza critica, ma deranjeaza balacareala fara rost in public. Ma deranjeaza modul in care CP a ales sa critice actiunile partidului – tardiv, dupa ce acestea au fost adoptate, lasand impresia ca se putea face si altceva. Ce sa inteleaga omul de rand cand aude asta? Ca PDL fura, sunt la fel ca ceilalti, salariile si pensiile nu trebuiau taiate, opozitia are dreptate? Sunt de acord, unii din PDL fura, sa se refere exact la persoanele alea si atat, ar fi perfect. Dar sa spuna ca nu se discuta in partid…

    Reply
    1. Florin Cojocariu

      Cristian Preda nu e un om irational. Ma tot intreb si eu ce l-a apucat. Singurul raspuns valabil e ca a fost lasat pe dinafara si acum face scandal ca sa-i inchida cineva gura:) In PDL sint niste miscari de trupe de ceva vreme. Acum, de pilda,putem spune ca iesirea din ianuarie in care l-a atacat pe Honorius a tulburat serios planurile lui Stoica. (amintiti-va, Stoica a sustinut votul pe liste) Ma tot intreb daca a fost accident, deliberat sau doar un gest dramatic ca sa fie luat in seama. Cert e ca imediat dupa asta Preda a redus volumul si a devenit relativ benign. Atacurile aiuristice au reaparut cam de cind s-a aminat congresul, cam de cind planul lui Stoica a fost sabordat de bisnitarii PDL-ului care au vazut pericolul in ultimul moment. Sa asteptam motiunea, dupa cum semnaliza si Basescu dupa aia vom avea niste clarificari.

      Reply
  18. aurelian

    Sal excluda si pe Basescu! ca si ala a luat-o razna si vorbeste in interior atat de tare ca se aude si in exterior 😀

    Reply
  19. Riddick

    Ce rău îmi pare că nu se ţine mai devreme congresul, să văd cu ce mai vin clănţăii după aia…

    Aşa, au alibiul că vor "modernizarea".

    Reply
  20. Gicu Maracine

    @ ane

    "Ce il impiedica pe Cristian Preda sa critice partidul in interior, cu argumente?"

    Pai… a facut-o (ca si M.Macovei, de altfel), iar rezultatul a fost ceva de genul ""da-te ba d-aci, ca stim noi ce si cum!"

    "Si in plin razboi nu dai apa la moara adversarilor…"

    Ntz! Nu tine! Acu' nu ca e razbel, ieri nu ca eram in campanie (alt soi de razbel) si nu schimbi caii in timp ce urci dealul, maine nu ca ploua si…

    "… ci te apuci sa explici si tu, asa cum poti, actiunile partidului dupa ce acestea au fost adoptate."

    LOL! Sper ca e o gluma!

    Ce (ma) deranjeaza la PDL (ma rog, actuala structura de decizie) este modul in care intelege sa raspunda unui discurs bine structurat si bine argumentat (rara avis in peisajul politic actual): acelasi "da-te ba d-aci!" dezamagitor, suficient, penibil! Imi pare rau sa o spun, dar adoptand o astfel de atitutdine PDL se sinucide!

    Ce nu inteleg eu totusi la Cristian Preda este de ce a tacut PANA acum!? Nu-mi aduc aminte…

    Reply
  21. Marius Delaepicentru

    @Ane, cred că subestimezi inteligenţa electoratului.

    Dar nu-i nimic. Dacă vreţi coruri pe o singură voce, şi aia cacofonică, nimic nu vă împiedică să credeţi că "turbulentul" ce interpretează coerent o partitură e de vină pentru urîţenia ansamblului. Vă veţi da seama mai uşor de ceea ce vrea Preda, la prima amendă pe care o veţi lua pentru că nu aveţi buletinul la voi. Altfel spus, la prima procedură kafkiană la care veţi fi supuşi, vă veţi da seama că aţi cauţionat un stat prost croit, doar pentru că un cor cacofonic v-a alimentat frica de "bampir". E valabil pentru toţi susţinătorii necondiţionaţi ai unuia sau ai altuia dintre protagoniştii vremelnici.

    Reply
  22. ane

    Zice ca nu e ok sa explici actiunile partidului dupa ce deciziile au fost luate. Dar e ok sa le critici tot dupa ce au fost adoptate?? De parca Basescu, Boc si specialistii de la finante s-au trezit nervosi intr-o dimineata, toti deodata, si s-au hotarat sa tranteasca niste decizii care afecteaza 7 milioane de oameni, fara calcule si fara simulari. Sau, si mai bine, doar Basescu s-a trezit nervos, el e capul rautatilor. Mda.

    Reply
  23. ane

    @Marius Delaepicentru

    Ce il impiedica pe Cristian Preda sa critice partidul in interior, cu argumente? Partidul e (sau ar trebui sa fie) o adunatura de oameni cu principii asemanatoare dar cu modalitati diferite de a le pune in practica. Te bati pe idei in interior, dai argumente si apoi iesi cu o singura varianta, nu te balacaresti in public. Altfel zapacesti electoratul. Cu care parte din PDL voteaza, daca mai voteaza? Si in plin razboi nu dai apa la moara adversarilor, ci te apuci sa explici si tu, asa cum poti, actiunile partidului dupa ce acestea au fost adoptate. Nu esti in stare, nu esti convingator – stai in spate, nu esti de acord niciodata cu deciziile luate – pleci. Imi imaginez ca e neplacut sa stai cu unul ca el in casa, sa-ti zica in fiecare zi ca ai riduri, ca nu-ti mai vin hainele la fel de bine ca inainte de nastere, cat e el de destept si sa vezi cat de mult ii place sa monologheze. Bleah.

    Reply
  24. Marius Delaepicentru

    Riddick, îmi pare rău, dar stînd permanent în logica electorală, doctrinele nu-şi vor face efectele niciodată. Vom continua băltirea, promiscuitatea. E nevoie de coerenţă intelectuală în primul rînd, şi abia după aia de tactică. Valorizînd tactica în dauna principiilor nu vom putea construi nimic. Vom avea doar victorii pe termen scurt, fără semnificaţie. Fără altă valoare decît puterea pură. Tu poţi să crezi invers, dar viitorul îmi va da mie dreptate.

    Reply
  25. MicutzaCeKurai

    in partid nu te tzine nimeni cu fortza. nu-tzi place partidul, te transferi la altul, te cari, faci altul – exista solutzii. Preda face parte dintre aceia care isi cistiga capital electoral pe spinarea partidului, speculind slabiciunile acestuia. prin 98-99 isi mai pregateau unii calea spre barcile altor partide clamind independentza, reformarea, banditismul din interiorul propriului partid – o Norica, de exemplu.

    Reply
  26. Riddick

    Marius, nu se stă de filozofări în mijlocul luptei.

    Ăia vorbesc de suspendare, iar la PDL îşi permit unii luxul să spargă geamurile cu praştia, "că sunt murdare" !…

    Reply
  27. Marius Delaepicentru

    Atunci cînd partidul o ia razna, singurul membru de partid pedepsit pentru că ţine calea dreaptă, se numeşte deviaţionist.

    Aşadar, e bine să lăsăm la o parte pudorile de partid. Dacă vrem adevărul.

    Reply
  28. Riddick

    Bagă şi clipurile alea în care zice că bugetele naţionale trebuie mai întâi prezentate Comisiei Europene (şi abia după aceea Parlamentului) şi că există "pericolul naţionalizarii mandatului de europarlamentar" (adică, chipurile, europarlamentarul ar reprezenta o entitate abstractă precum UE sau PPE – cazul lui CP ), dar vine din cinci în cinci ani să ceara voturi de la… naţiune.

    Un partid normal excludea demult asemenea specimene, care atacă partidul şi aliaţii acestuia (UNPR) – ce soluţie alternativă are la UNPR, miniştri gen Atanasiu-Bijboacă, Nicolai, David-Troacă, Cioroianu ? Să se ducă dracului la PNL/ALDE, tot zice el că-i liberal !

    Cea mai mare fraudă o face media şi blogosfera care îl dau drept "vocea lui Zeus", când el singur se declară în divergenţă pe mai multe subiecte, unul important fiind parlamentul unicameral (ba mai şi zice că a votat contra propunerii prezidenţiale la referendum !).

    Unde dracu' se crede ăsta,…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *