Blaga, Videanu si Sulfina Barbu vor alianta cu partidul care a initiat si condus lovitura de stat

Videanu consideră că „trebuie să se polarizeze opţiunile de dreapta şi de stânga”. „Mie mi se pare total împotriva cursului firesc alianţa PSD-PNL. Este o alianţă de conjunctură, care a fost o alianţă îndreptată împotriva PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu, fără nici un fel de fundament comun. De aceea, eu cred că o clarificare pe dreapta şi stânga după alegerile parlamentare este necesară şi utilă evoluţiei politice a României” , explică preşedintele interimar al PDL Bucureşti.

Întrebat dacă asta ar presupune ca PNL să iasă din USL, Adriean Videanu a răspuns: „Eu cred că acest lucru se va întâmpla. Nu cred că PNL-ul poate coabita cu PSD-ul, dat fiind opţiunile total diferite sau viziunile total diferite din punct de vedere al principiilor şi valorilor politice. Nu cred că ura împotriva PDL-ului şi a preşedintelui Traian Băsescu îi mai poate ţine uniţi după alegerile parlamentare” .

MEDIAFAX

E greu de comentat așa ceva. Blaga, Videanu și Sulfina Barbu vorbesc de parcă ieri ar fi venit de pe Marte, după o absență de 8 ani. Ca și Blaga sau Sulfina Barbu, Videanu nu ne explică în ce constă o eventuală alianță PNL-PDL, care sînt condițiile în care s-ar face, de ce s-ar face, ce ar avea de cîștigat cele două partide din o asemenea alianță. Videanu nu ne spune care sînt acele principii și valori diferite ale PNL-ului care sînt atît de radical diferite de cele ale PSD-ului. Videanu nu ne explică cum s-au manifestat aceste principii și valori politice în momentul loviturii de stat, atunci cînd PNL a fost vîrful de lance al puciului, al ofensivei împotriva statului de drept și justiției. Sau poate tocmai principiile și valorile politice de care a dat dovadă PNL cu ocazia loviturii de stat sînt admirate de Adriean Videanu. Nici n-ar fi de mirare, la urma urmei Videanu este unul dintre principalii beneficiari ai prăbușirii statului de drept și justiției, admirația sa față de principiile și valorile politice pe care le-a arătat PNL la lovitura de stat este absolut normală. Cred că nu există mafiot politico-economic care să nu fi privit cu admirație atacul asupra statului de drept și justiției, atac al cărui inițiator și vîrf de lance a fost PNL.

În rest, rămîne cum am stabilit: USL nu se rupe. Nici PSD și nici PNL nu-și pot permite să trădeze electoratul (vorbim deja de un electorat USL, nu mai există un electorat PNL și unul PSD) pentru a veni în opoziție alături de dușmanul de moarte al românilor, cel mai urît partid post-decembrist după PNȚcd, PDL-ul. Ar face-o doar dacă PDL ar accepta să susțină la prezidențiale candidatul PSD sau PNL și în condițiile în care PDL ar accepta, și altfel decît tacit, agenda anti-stat de drept și anti-justiție a PSD sau PNL. Fiindcă tacit PDL a acceptat și susținut această agendă. Iată că acum încearcă, timid, să dea și voce, prin Blaga, Sulfina Barbu sau Videanu, dorinței sale de a fi acceptat, și altfel decît pe șest, pe baricada partidei anti-justiție.

Dar nici chiar așa PSD și PNL nu-și pot permite să iasă din USL. Niciunul dintre cele două partide nu ar avea nimic de cîștigat dintr-o asociere cu PDL. Ar avea numai de pierdut. Fie vorba între noi, nimeni nu are nimic de cîștigat la nivel de imagine dintr-o asociere cu PDL. Absolut nimeni. Nici măcar pedeliștii nu mai vor să fie asociați cu PDL, motiv din care au creat și minciuna numită ARD, ca să nu meargă în alegeri cu numele, sigla și culorile PDL. Vor merge totuși cu aceleași fețe de vechi feseniști intrați în politică în 1990, sub pulpana lui Iliescu. Blaga, Videanu și Berceanu, marile speranțe ale ”Dreptei” de astăzi, sînt dovada.

Așa e că nu vă imaginați în iunie 1990 că, peste 22 de ani, ”Dreapta” va fi condusă de cîțiva obscuri trepăduși feseniști?

Facebook Comments

7 Comments Blaga, Videanu si Sulfina Barbu vor alianta cu partidul care a initiat si condus lovitura de stat

 1. Canadiana

  prin curtea asta smintită de cațea în călduri pe care le-o fac pedeliștii puciștilor, își îndepărtează electoratul de dreapta, care vor absenta masiv de la vot la parlamentare. la ce și cu cine naiba să mai votezi, dacă toți sunt la fel?când boii din pdl vorbesc de ”polarizarea opțiunilor de dreapta și de stânga”, PP-DD, cu care se vor aliați, din ce ”pol” face parte???

  Reply
 2. Canadiana

  prin curtea asta smintită de cațea în călduri pe care le-o fac pedeliștii puciștilor, își îndepărtează electoratul de dreapta, care vor absenta masiv de la vot la parlamentare. la ce și cu cine naiba să mai votezi, dacă toți sunt la fel? când boii din pdl vorbesc de ”polarizarea opțiunilor de dreapta și de stânga”, PP-DD, cu care sunt aliați, din ce ”pol” fac parte???

  Reply
 3. Nea

  Blaga, Videanu şi S Barbu nu pot fi atât de proşti încât să confunde coteria cu ideologia. Şi nici nu cred ei că pot sparge useleul. Dacă au spus asta, cred că au un motiv. Mai uşor s-ar lipi aripa cretină a PRM cu PNL, ar fi o alianţă reuşită.

  Reply
  1. Bleen

   Nea Da, motivul e că pedeliștii din teritoriu cer bani de la buget, contracte cu statul, funcții administrative și imunitate în fața justiției. Adică la guvernare. Și Blaga, Videanu și Sulfina le promit toate astea. Blaga și Videanu nu au nimic de oferit. Nu viziune, nu perspective, nu luptă. Doar funcții și bani. Ca să rămînă la conducerea PDL le promit alianță cu PNL care va aduce bani, funcții și contracte cu statul.

   Reply
 4. TI

  oricat ar fi de prosti, sunt capabili sa prosteasca pe altiipun de-un 20-25%, fac opozitie constructiva si prietenoasa cu beneficii mutuale, n-are nici usl-ul stres in strainatate c-avem opozitie parlamentara ca-n marile democratii

  Reply
 5. andrei_p

  Pe de o parte, Videanu confirma ca un dobitoc explicatia lui Crin Antonescu privind formarea USL, catalogand totodata PNL-ul ca partid de dreapta. Pe de alta parte, Videanu predica necesitatea polarizarii optiunilor neuitand insa sa spuna ca ar sustine un guvern de uniune nationala. Caragiale revisited, all over again. Videanu primeste cu schimbarea fara revizuire, dar si cu revizuirea daca e facuta fara schimbare.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *