Codul Fiscal si co-presedinta Gorghiu

Avem o problemă. Codul Fiscal. Urmăriți dialogul de mai jos, apoi, în captură, vedeți cum au votat liberalii această propunere a guvernului Ponta.

[mfb_pe url=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205493611233723&set=a.1099946532924.2017280.1054480387&type=1&permPage=1″ mbottom=”50″]
Se dau următoarele:

1) Conform Alinei Gorgiu, poziția PNL vizavi de acest cod a fost tot timpul constantă. Deși sîmbătă, 18 iulie, a declarat:

niciodata PNL nu s-a opus ideii de relaxare fiscala si ca discutia se poarta intre „iresponsabilitatea unui prim-ministru care vrea sa-si puna in rama un cod fiscal doar de dragul de a mai capata un titlu de glorie si responsabilitatea institutiei prezidentiale si a PNL care stie ce inseamna sa adopti in pripa o masura si sa o compromiti pentru ca nu o pregatesti. – Hotnews

2) Co-președinta PNL speră ca Rovana Plumb ”să nu copieze modul de a face politică al lui Victor Ponta și să rămînă în limitele eleganței discursului public”.
3) Dar tot de la Ponta așteaptă în continuare cifrele pe baza cărora peneliștii au votat deja. La minutul 8:51 pe înregistrare:

Saviana Russu: ”Dacă nu ați primit aceste date lămuritoare nici înaintea votului, nici în timpul votului, nici acum, de ce colegii dumneavoastră liberali au mai votat noul Cod Fiscal în Parlament?
Alina Gorghiu: ”Pentru că cifrele acestea nu este încă tîrziu să apară.”

Se cere:

1) Să încercați să înțelegeți de ce PNL a votat Codul Fiscal, dacă este vorba de iresponsabilitatea lui Ponta, care vrea să-și mai pună un cod fiscal în ramă.
2) Să stabiliți eleganța discursului public al doamnei Gorghiu, din înregistrarea de mai sus.
3) Să remarcați că intervenția doamnei Gorghiu a fost făcută din respect pentru opinia publică, intoxicată de mesajele populiste, chiar puțin isterice ale Rovanei Plumb.
4) Să rețineți cum se prezintă co-președinta PNL cînd este solicitată de o televiziune să facă precizări  într-o problemă atît de importantă.
5) Nu se mai cere nimic, la anul ne vor cere ei votul.

PS: Respect pentru calmul și răbdarea Savianei Russu, cît și pentru insistența cu care a cerut  un răspuns clar din partea Alinei Gorghiu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *