De ce oportunistii se decid mai greu?

Fiindcă pentru ei nu e importantă distincția dintre bine și rău. Pentru ei important să știe cine va cîștiga, care va fi deznodămîntul final, ca să se situeze de partea cîștigătorilor. De aceea în momentele importante sînt mai confuzi, se decid mai greu. Atunci cînd pentru tine e importantă distincția dintre bine și rău trebuie să iei o decizie pe baza a ce știi în momentul respectiv, atunci cînd important e deznodămîntul și efectul acestuia asupra binelui tău personal trebuie să iei o decizie în funcție de ce se va întîmpla în viitor. E greu, trebuie să anticipezi, să ai fler și noroc. Oportuniștii sînt moderați, împăciuitori și îndoiți în timpul luptei. Să fie bine, să nu fie rău, totul e gri și relativ, numai extremiștii au certitudini, fiecare tabără are dreptate în felul ei, să ședem și să cumpănim. După luptă sînt plini de certitudini. Certitudinile cîștigătorului, evident. Te-ar trimite în lagăr pentru ele. De fapt, atunci cînd au ocazia, te și trimit în lagăr.

Acesta este motivul pentru care unii o lălăiau astă vară, la lovitura de stat. Dacă binele și răul erau clare astă vară, deznodămîntul nu era clar deloc. Pentru oportuniști a fost un moment greu, obositor, care i-a consumat. De aceea unii au simțit imediat nevoia să fugă în vacanță.

UPDATE. Mai clar, că abia acu’ îmi veni formularea: oportuniștii nu aleg între bine și rău ci între învingător și învins. Iar binele și răul se cunosc de dinaintea bătăliei, în timp ce învingătorul și învinsul se cunosc abia după bătălie. De aici și indeciziile oportuniștilor.

Facebook Comments

8 Comments De ce oportunistii se decid mai greu?

 1. Pingback: IMHO | Blogary

 2. LunguVictorEugenMihai

  de aceea hoitarii sunt niste buni oportunisti. mie-mi place Adria Saftoiu cum da din aripi pe starvul PDL.

  Reply
 3. Bleen

  Mai clar: oportuniștii nu aleg între bine și rău ci între învingător și învins. Iar binele și răul se cunosc de dinaintea bătăliei, în timp ce învingătorul și învinsul se cunosc abia după bătălie. De aici și indeciziile oportuniștilor.

  Reply
  1. andrei_p

   Bleen Observatie corecta si mi se aplica perfect, fiind oportunist. Eu as fi ales sa raman fidel PDLului daca ar fi castigat Udrea. Asa, am divortat de ei.

   Reply
  2. Nea

   Bleen Mai degrabă, împart oamenii în două categorii: potenţiali utili şi duşmani. Şi, marii oportunişti nu prea au ezitări în a-i clasifica.

   Reply
 4. Nea

  Like mare la articol. Cu amendamentul că şi pentru mine în vară a fost un moment greu, obositor, care m-a consumat. (Şi am fost şi în vacanţă.)

  Reply
 5. EroulBula

  Daca te referi la Baconschi sa stii ca n-ai dreptate. El trebuia sa onoreze un contract cu producatorul de departatoare iar testele trebuiau facute chiar in perioada respectiva. N-avea de unde sa stie ca va fi lovitura de stat ca pe el nu l-au anuntat.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *