Efecte scrisoare Tariceanu

1. Popularizează cazul Rarinca aducând în atenția publicului „abuzurile” comise de ”justiția independentă” și contribuie astfel la erodarea încrederii de care se bucură anumite instituții în sondajele de opinie.

2. Îl portretizează pe Johannis ca apărător al unui sistem/ al unei justiții care comite abuzuri (aceeași linie de atac a fost folosită ani de zile de Antena3 împotriva lui Traian Băsescu).

3. Legitimează ideea potrivit căreia Johannis o protejează pe Stanciu deoarece aceasta l-a făcut președinte.

Răspunsul lui Johannis a fost unul slab și extrem de neconvingător și, foarte probabil, va pierde puncte electorale.

Procedura de numire a șefilor justiției este cunoscută de toată lumea – prin prisma scandalurilor din anii precedenți dar și prin prisma scandalului Udrea – SRI și a dezvăluirilor apărute în acest scandal (negocierile Udrea-Ponta).

Electoratul știe foarte bine că numirile din fruntea justiției stau în stiloul președintelui.

Însă procedura de demitere/revocare etc. a șefilor din justiție este complet necunoscută publicului larg. De aceea, scrisoarea lui Tăriceanu este mult mai credibilă decât răspunsul lui Johannis, care face trimitere la texte și alineate din legi pe care nu le cunoaște și nu le citește nimeni.

 (Foto: agerpres.ro)

Facebook Comments

14 Comments Efecte scrisoare Tariceanu

 1. Pingback: Draga Klaus, daca ai posibilitatea... - BLOGARY

 2. Yeba

  Nu te plictisești în țara asta. LS nu mai are dreptul la nimic? Ce variante are? Probabil ideea este să fie vulnerabilizată toată „partida” ei, măcar. Poate are Horodniceanu vreun frate, e sexy rău.

  Reply
  1. Amelia

   Eu sper ca va ramane in continuare judecator la ICCJ, in sensul ca nu va vrea sa iasa (deja) la pensie, iar in viitor poate se va gandi sa candideze la un loc in CSM.

   Reply
 3. Yeba

  Exact așa cum zice Eroul. Urmăresc mersul propagandei, asta se urmărește, bulgărele și „controversatele”. Mandatul Luluței se termină abia în 2019, mai au de luptat. Nu știu de Stanciu. Și mare lucru dacă amorțitul ăsta care se vulnerabilizează singur în fiecare zi va reuși și va avea vreun interes să se opună numirii unora de semn contrar.

  Reply
  1. Amelia

   Nu, mandatul LCK este de 3 ani si se termina in mai 2016, insa mai are dreptul la un mandat. LS este deja la al doilea mandat care se termina in septembrie 2016.

   Reply
   1. Amelia

    Eu una am dubii serioase ca Ponta & Cazanciuc o vor mai propune pe LCK pentru al doilea mandat.

    Reply
 4. Eroul Bula

  4. „Ingroasa dosarele” Liviei Stanciu si Codrutei Kovesi, in perspectiva urmatoarelor numiri la conducerea ICCJ si DNA.
  Se lanseaza o facatura (acum cu sprijinul judecatorilor care au dat sentinta in cazul Rarincea) se fac valuri in presa, ziarele si televiziunile se preiau si se citeaza in cerc pana cand devine un mare bulgare numit: „controversatele Stanciu si Kovesi care ar fi bine sa nu mai candideze la un al doilea mandat pentru a limpezi imaginea justitiei”. Cu cine o vor limpezi, nu e greu sa ne imaginam.
  Asta este scopul actiunii si nu terfelirea imaginii lui Iohannis. De Iohannis se vor ocupa mai tarziu, in caz ca nu se va ocupa chiar el de daramarea propriei imagini, cum pare sa fi inceput.

  Reply
  1. Florina Neghina

   Cit e cumintel si-si vede de carti, decoratii si plimbari, n-au motiv. Nu-i deranjeaza cu nimic. In asta consta, de fapt, ‘altfel’-ul de care se vorbea. O minciuna cit USL de mare.

   Reply
 5. AlexA

  Nu m-as fi gandit niciodata ca un presedinte inert imi va crea mai multi draci decat unul malefic de-a dreptul, gen plagiatore. Macar ala face ceva, spune un lucru care te face sa ai o reactie, oarecare, ataca institutii sau persoane care-i stau in cale, etc. Sotul institutiei primei doamne aduce a paznic de banca batran si senil care le arata hotilor pusi pe spargere si care se apucasera sa descuie cu speracle usa debaralei unde-i de fapt seiful. Si n-o face pentru ca are ceva interes cu respectivul seif, ci numai asa, pentru ca meseria lui presupune sa fie binevoitor cu toti clientii bancii si sa ajute oamenii care intra acolo. Te face sa te intrebi daca-i si mesteca cineva mancarea, sau daca are vreun angajat anume desemnat sa-l apere de muste pentru a nu fi devorat de acestea. Daca sprijinul extern pentru sistem dispare, iar justitia e inseuata din nou, prevad un sfarsit de mandat gen Emil C, cu lacrimi si muci si scuze infantile. Si iar isi vor baga votantii nostri picioarele…

  Reply
  1. Florina Neghina

   cred că Emil C va fi reconsiderat dacă Iohannis continuă în acest fel. ca la americani, Carter era ăl mai prost, pînă a venit Obama şi vedem toţi de ce-i în stare. bine, nu-i prostie la Obama, după mine, dar asta e altă discuţie. zic doar de second worst-ul. asta cred că va ajunge Milică.

   e pericol mare ca prima consecinţă a modului în care înţelege să fie preşedinte să fie absenteismul. cu atît mai mult cu cît PNL e cam varză, doi copreşedinţi, unitate prin teritoriu, după putirinţă, şi putirinţa e de obicei la PSD, nu mai zic că temele de dreapta sînt ale puterii, iar opoziţia e găsită mai mereu cu lecţiile nefăcute. şi atunci, scuzele-acuzele sînt total neconvingătoare.

   se va cere clar un parlament care să dea o altă majoritate. să vedem, va fi greu de dat la întors, după acuzaţiile de blat la adresa PDL, în 2012, plus toate de mai sus.

   off/nu înţeleg de ce-ai intrat la moderare, ceva tehnic la platformă tre să fie.

   Reply
 6. Yeba

  Ba mai mult, publicul crede că deja știe, judecă prin simetrie, cel care numește este și cel care demite, e atât de simplu! La Cotroceni s-a făcut concurs de texte soporifice și cel mai bun a câștigat, fiind și cel mai neangajant, ca să nu semene cu ale Tiranului Blestemat.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *