Inadecvare

Un sondaj publicat de Hotnews marți arată o scădere dramatică a procentelor PSD, precum și o scădere în general a tuturor partidelor parlamentare în intenția de vot. 

Ordonanța 14, aprobată de parlament, este contestată în instanță, în timp ce ordonanța 13 abia săptămîna viitoare va intra în procedură parlamentară.

Protestele au diminuat atît în număr cît și în intensitate, după ce din ”Abrogați și plecați” s-a reușit numai ”abrogați”. Cu urmarea de mai sus. Soarta ordonanțelor este și acum incertă. După ultimele declarații, va deveni lege

De plecat din guvern a plecat numai Iordache și e greu de crezut că va mai pleca cineva. 

Peste toate, luni au venit mamuții. Nu știu dacă Tolo s-a mutat de la Sănătate la Cultură sau Știință, dar nici nu mai contează. Contează rectificarea făcută, altfel așteptam toți să murim. 

Și peste toate, dincolo de show-ul stradal care ne-a ieșit de minune, avem cu ce ne mîndri, cea mai coruptă țară din univers dacă am fi declarată nimeni nu ar avea nimic împotrivă. 

Și peste toate, de ce să te ocupi de altceva, de construcția a ceva pe dreapta, TOCMAI ACUM? 

Întrebarea ar fi de rîsul curcilor, adresată mie, în situația de față. Dar nu. Dreapta, sau așa zisa dreaptă, se aliază cu stînga sau se fărîmițează, și se ocupă strict de PSD patru ani. 

Cînd va veni din nou ziua votului, se vor ruga iar de oameni să voteze ce vor considera atunci votabil. Să construim în anii ăștia ar fi inadecvare cel puțin, așa că nu numai că nu ne băgăm, dar cine încearcă să se arate preocupat este dușmanul nației. 

Lipsa de adecvare și de simț politic nu le spune că în instituții poți avea încredere, și instituțiile trebuie să rămînă întregi, dar în oameni nu. Lipsa de adecvare nu îi face să simtă nici o boare de primăvară cînd declară că fostul președinte a ajuns mai rău decît credeau vreodată, dar în același timp să ia în brațe pînă la sufocare și să moară de gît cu altcineva. 

Lipsa de adecvare și bătăliile politice cu PSD  îi va face pe acești oameni să nu poată construi nimic, viața lor e o continuă luptă cu hidra pesedistă, care le ocupă tot timpul. 

Lipsa de adecvare a dreptei românești nu le permite să vadă mai departe cu o zi decît ce face PSD, adică la referendumul organizat de Coaliția pentru familie. 

Lipsa lor de adecvare la realitate nu îi face să vadă că ei înșiși, raportîndu-se permanent la PSD, hrănesc această hidră politico-societală,  suplimentar față de proprii votanți. 

Nu, nu se mai vorbește azi despre nimic decît despre PSD. Și așa va fi timp de patru ani, dacă nu mai mult. Pentru că pe noi nu ne interesează ce vor oamenii, de ce au votat formațiunea asta politică (care, de fapt, e cartel, mafie, dar nu partid), nicidecum să avem ceva în plus, ceva de votat la următoarele alegeri, și nu ca răul cel mai mic. 

Care următoare alegeri sînt puse la îndoială, în sensul existenței sau mai degrabă non. În România vine apocalipsa, spre deosebire de restul lumii, și trebuie să ne găsească pregătiți. 

Pentru că toată lumea știe ce bună și ce frumoasă e dreapta, dar nimeni nu se gîndește să o și pună în practică. 

Pentru că pusul în practică înseamnă să construiești, mai puțin să critici, și atunci noi ce mai facem?! Și pentru că împotriva PSD nu înseamnă automat dreapta. Și ce dacă? Să se lupte stînga tradiționalistă cu stînga modernă, hipsterească! 

Asta ne așteaptă dacă ne-am lua după oamenii așa ziși de dreapta din România. Cînd bătălia nu este pentru principii, ci pentru persoane, pierdem. Și pierdem toți. 

Sigur că pesediștii vor încerca din nou să-și promoveze infama ordonanță 13. Și de data asta vor încerca democratic, prin parlament. Atunci ce mai facem, nu recunoaștem rezultatul votului din cele mai corecte alegeri de după ’89, cum s-a spus că au fost?!

(Foto: frenchpressreview.com)

 

 

 

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *