Iohannis refuza sa cedeze santajului PSD

”Dacă demersul nostru, legitimitatea dată de vot nu va fi respectată, vom acționa în consecință. Eu am venit cu o singură propunere, dacă va fi refuzată ne vedem în altă parte.”, a declarat Liviu Dragnea privind propunerea lui Sedil Shhaideh ca prim-ministru, săptămîna trecută.

Iohannis refuză șantajul practicat de acesta și refuză. Din păcate, nu motivează decizia. Putem bănui doar că ar fi vorba despre problemele legate de soțul doamnei, dar prezentarea motivelor refuzului este obligatorie.

Chiar și numai pentru faptul că PSD-ul, în lipsa motivației precise, poate angaja discuții privind implicarea fostului președinte, actual senator Băsescu. Ceea ce nu numai că dă apă la moară detractorilor actualului președinte, dar îi și conferă puteri sporite fostului.

Voi reveni cît de curînd cu posibilitățile deschise de acest refuz. Cel mai bine, în acest moment, era dacă PNL + USR ar fi făcut o nominalizare la discuțiile de la Cotroceni, privind prim-ministrul dorit. În momentul de față, președintele spunînd că așteaptă PSD și ALDE cu altă propunere, nu face decît să recunoască majoritatea parlamentară creată în urma alegerilor parlamentare.

PS: Aș sfătui PSD să nu insiste, a fost timp destul să vina informări de pe peste tot. Știu ei ce spun aici.

klaus-iohannis(Foto: moldovacrestina.md)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.