La mulți ani!

Cel puțin patru cu parlament și guvern socialiste, cele rezultate din alegeri. Cu primar la București din același partid. Cu două campanii electorale din care nu am înțeles nimic, nu pentru că nu sîntem capabili, ci pentru că nu era nimic de înțeles. Prostia, la un asemenea nivel și de o asemenea anvergură nu se înțelege, se sancționează la urne. De unde și o hartă a României mai roșie decît a fost vreodată.

Cu un președinte ales, la Casa Albă, din partea republicanilor. Cu toate relele pămîntului suspicionate a veni din partea lui și a alegerii lui. Cu jumătate din populația celei mai mari democrații a lumii incapabilă să înțeleagă ce i s-a întîmplat. Plîngînd și, printre sughițuri, cerînd statului pamperși, batiste și spații sigure în care să poată refuza realitatea în continuare. O populație invalidată psihologic de către stat și noile tendințe ca să mai fie capabilă de ceva în viață, cu atît mai puțin să-și apere țara, la nevoie.

În Europa, Merkel spune ”We are stronger than terrorism”. Deși, chiar și numai la ultima estimare, au fost 1 la 12. Dar probabil familiilor celor 12, aflați în Tîrgul de Crăciun din Berlin, nu le spune. Sau ei nu o ascultă. Și ce contează? Sînt, oricum, prea puțini ca să facă față minciunilor oficiale și intențiilor din spatele lor. Pe asta se bazează. Și pe cenzură.

În 2016, un creștin din șase a fost ucis pentru credința sa. Atentate teroriste au fost din nou și în Europa, suficient încît noaptea Noului An să se desfășoare între un număr record de forțe de poliție, înarmate, și baricade din saci de nisip. Lumea nu mai e cum o știm, lumea nu mai e deloc cea la care visam într-un alt decembrie, 1989.

Am văzut o grămadă de clasamente ca să mai fac și eu unul. Singurul lucru pe care-l pot spune, nu știu cum e pentru voi, dar pentru mine tot Tăriceanu ramîne cel mai toxic politician și în 2016. Nu Dragnea, nu Ponta, nu Gorghiu, nu. Și, mai rău, nici nu am idee cum putem scăpa de el din viața publică.

Toate cele de mai sus sînt, de fapt, pretextul pentru a vă spune La mulți Ani! Buni, sănătoși, prosperi și fericiți. Ce v-ați mai putea dori?! 🙂 Pe lîngă 2016, din care am ”ciupit” numai puțin, nici nu e așa de greu.

an-nou(Foto: Facebook/Sky News)

Facebook Comments

2 Comments La mulți ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *