Merituosii

Nu vă înțeleg, chiar nu vă înțeleg! Cum se poate să fiți atît de supărați, atît de nervoși din cauză că parlamentul nu a aprobat cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru de Externe, Titus Corlățean? Păi bine, oameni buni, fără contribuția lui neprețuită, mai era astăzi Iohannis președinte? Ei, ia gîndiți-vă! Așa-i că nu? Și atunci?!

Cum a spus și senatorul UNPR Haralambie Vochițoiu:

Procurorul exagereaza (…) UNPR va sustine intotdeauna institutiile statutului, insa in acest caz… Titus Corlatean este un produs rar al diplomatiei romanesti. Nu are nicio vina pentru faptul ca unii romani au fost obstructionati sa voteze.”revista22.ro

Și este firesc să fie un produs rar, din moment ce, în mai 2012, la formarea guvernului Ponta, a primit recomandare de la însuși Cătălin Voicu! Păi e puțin așa ceva?!

Așa că merită ieșirea în stradă și merită tot din partea voastră! Eu nu voi fi aici, dar voi urmări, cu atenție și preocupare, bineînțeles, evenimentele. Care – și îmi pun nădejdea în voi – sper să fie pe măsura înaltului personaj, de neuitat pentru mulți dintre concetățenii noștri. Mai ales pentru cei din diaspora. Și pentru ei merită!

Nu pot să-l înțeleg nici pe președinte, care a declarat că nu poate să conceapă ”că în Parlament să fie oprită o procedură care se poate termina fie cu declararea nevinovăției, fie cu urmărirea penală”. Asta-i bună, de parcă e prima dată cînd se întîmplă așa ceva! Dar să conceapă că e președinte poate?

Și ce, parlamentul protejează pe cineva? Dimpotrivă, ferește de ispită. De ispita de a umbla cu amante, ori cu mai știu eu cu ce bagaboante, aleșii neamului. Că ce poate însemna amnistia pe care și-au acordat-o, aceea de a nu mai fi acuzați de confict de interese dacă și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare pe care le dețin? Păi în cine să mai ai azi încredere, dacă nu în familie?! Nu-i familia celula de bază a societății? Este, deci?! Și ce, fetele și băieții aceia au terminat o SNSPA, o particulară, ceva acolo, și-au julit coatele degeaba pe băncile facultăților, fără să aibă șansa de a intra, ca oamenii, în cîmpul muncii?! Se poate așa ceva, să nu doriți integrarea tinerilor în societate?!

Și ei merită!

Merită și cei care au votat ca aleșii locali cu condamnări definitive cu suspendare să nu-și piardă mandatele. Păi nu vă uitați la domnul Dragnea? Cum zburdă el pe tot terenul politic aproape, face și desface, ne dă lecții de politică, e ca și cum nu ar fi pățit niciodată nimic! Și atunci pentru ce să-și piardă oamenii funcțiile?! Și notarii, la fel. Cu ei ce aveți?

Și pensii speciale, da, ce, nu merită? Cum să nu merite, doar nu degeaba și-au pus ei pielea la bătaie cît au fost sau sînt în funcție, să nu aibă și ei o bătrînețe senină, lipsită de griji materiale? Păi de ce, după ce-au suferit atîta pentru comunitățile lor să nu merite? Dar ce voiați, nerecunoscătorilor, muncă patriotică, voluntariat? Cu voluntariatul abia dacă te mai descurci cu studenți, și aceia cu chiu, cu vai, cum să facă așa ceva oameni în toată firea?!

Deci, merită!

La fel cum merită și miniștrii ăștia de și-au luat lumea în cap, vorba lu Sebastian Ghiță, ce înțelege Ghinea din fondurile europene? Un diletant, nimic! El, Ghinea, Prună – care vrea ordonanțe de urgență pe perioada vacanței parlamentare – Borc, care se găsește să o contrazică pe doamna Udrea, Dragoș Pîslaru, care culmea, zice că stăm rău cu banii de pensii, și ei merită.

Mai ales ei, ultimii, merită. Chiar merită! Să le arătăm că merită.

cristian ghinea

(Foto:  monitorulexpres.ro)

PS: Știu, azi e ziua Brexit. Or not Brexit. Nu vor fi sondaje de opinie, marja de eroare este prea mare.
Deocamdată, vă spun doar atît: Anglia nu are nici măcar același sistem de măsură la haine, și voi o vreți în UE. Domnul să vă mai înteleagă, că eu nu pot!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *