Offtopice si linkuri – 12 mai 2014

foto: calul de povară al armatei americane e un vultur negru

Aici puteți comenta în voie, despre orice.

Zilnic vom avea linkuri politice și din lume adunate, de la noi și de aiurea.

Facebook Comments

17 Comments Offtopice si linkuri – 12 mai 2014

  1. Gramofonu'

    Acum stiu de ce l-a pus Basescu pe Ponta pm: ca sa ramina presedinte pe viata.
    „Mandatul Preşedintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă”

    „Ce sa fac, dom’le, nu vedeti ce catastrofa de pm avem?”
    Si-l mai face o data pm :))

    Reply
  2. Bleen

    Frumos. Imaginea din dreapta e mai apetisantă și interesantă. E mai familiară. E un castel frumos și misterios. Sau poate e o biserică. Pare ceva de basm. Imaginea din stînga e o clădire de sticlă rece și neprimitoare.

    Și ce caută PDL la stînga, PNL la centru și PSD în dreapta?

    Reply
    1. Gramofonu'

      Cea din dreapta e Catedrala Sf. Vasile.
      Asta e, cind e sa se faulteze singuri, macar sa dea tare. Sf. Vasile Blajenîi.

      Reply
  3. Bleen

    Pițiponcul ăla machiat ca o femeie, cu perucă și barbă, e un circar fără talent, care, pentru a avea succes fără talent a profitat de curiozitatea publicului față țăcăniți și ciudați, veche de cînd lumea, și de prețiozitatea imbecil-ideologică a unor tembeli care joacă deschiderea minții crezînd că mimează inteligența. Atît. Nimic mai mult. Nu e un manifest al oprimaților, o expresie a libertății sau un strigă de disperare al marginalilor. E doar un clovn fără umor care s-a deghizat în femeia cu barbă ca să-și găsească o slujbă la circ și să nu rămînă de căruță.

    Reply
  4. adib

    Basescu despre Eurovision:
    „Sincer, tipul ăsta de cancanuri politico-culturale… Mă simt depăşit de subiect. Această ciocnire între culturi nu e una atât de cinstită, pentru că, spre exemplu, şi România are abordarea democratică la nivel politic, legată de drepturile omului şi de respectul pentru opţiunile fiecăruia, dar dacă aţi întreba poporul român mă tem că nu ar fi aceeaşi abordare şi cred că şi în multe alte ţări, din Est mai ales. Nu cred că popoarele sunt în deplin acord cu declaraţiile oamenilor politici la vârf care au înţeles că acesta e drumul, al libertăţii fiecăruia. Nu aş spune că e o ciocnire care trage o frontieră între poziţia poporului rus şi a popoarelor din UE. E şi o zonă de interferenţă, deci nu aş considera-o o ciocnire, ci o abordare a lui Putin, care reprezintă opţiunea poporului rus, iar abordarea noastră priveşte la drepturile omului. Va mai dura până când populaţia României să accepte tot ce se înţelege prin drepturile omului, inclusiv libertăţile sexuale”
    Sursa: http://adevarul.ro/news/politica/presedintele-traian-basescu-vine-astazi-1230-adevarul-live-raspunde-atacurilor-rogozin-1_53706f300d133766a8932c55/index.html

    Intrebarea mea:
    Care e drumul pe care l-au inteles oamenii politici la varf (deduc ca si dl. Basescu) si cu care popoarele, mai ales cele din est, nu prea sunt de acord?

    Reply
  5. Bleen

    N-am absentat de la niciun scrutin prezidențial. Am fost chiar și în turul II, în 2000. Dar pentru toate există un început. Șansele să merg anul ăsta la vot pentru prezidențiale sînt minime spre nule.

    Reply
  6. Yeba

    dată fiind structura electoratului băsist, noțiunea de suporteri înfierbântați și puțintei la minte i se aplică într-o proporție semnificativ mai mică decât electoratului pesedist. Plus că Băse însuși nu candidează și transferul de simpatie e treabă delicată. Așa că nu înțeleg de ce ar vrea Băse și cine-l mai consiliază să-l facă pe Ponta președinte cu 80% vs 60% și pe Elena Udrea/el însuși șeful unei opoziții mici, în loc de o opoziție mai puțin mică, că nu știu cum s-o definesc altfel…

    Reply
      1. Barbu Mateescu

        Nu chiar. Din cei care au încredere mare sau foarte mare în TB:

        O treime sunt de pe ruta Câmpeanu/Rațiu -> CDR -> ADA.

        O treime sunt cei care în 2000 votaseră PSD, PD sau PRM. Au devenit fani ai persoanei fizice TB, în rest nu prea înțeleg ei ce e cu politica. Sunt ușor de identificat pe facebook, n-au gramatică și ortografie și se exprimă exact ca USL-iștii doar că polaritatea discursului e inversă.

        Cealaltă treime sunt etnici maghiari sau oameni cărora nu le prea pasă de politică. Nu sunt un electorat disponibil pentru un partid, îi vezi doar la demiteri și la tururi doi.

        Prin comparație Iliescu avea la începutul anilor ’90 trei bazine imense pe care se baza: țărănimea, pensionarii și, scuzați expresia, proletariatul. În 1996 acest al treilea bazin l-a lăsat din mâini și s-a dus în bună parte spre Constantinescu și Roman. În 2000 lângă țărănime și pensionarii au venit și ceva muncitori (înapoi). E alt film.

        Reply
        1. Laura

          Multi dintre colegii mei de facultate au votat cu PD/Basescu in 2000, as indrazni sa spun ca studentii au facut diferenta si i-au permis sa castige la mustata in fata lui Oprescu. Imi amintesc ca a fost o mobilizare exemplara sa ne convingem si prietenii indecisi.
          Sa inteleg ca aceia dintre ei care inca l-ar mai vota pe Basescu au devenit fie agramati, fie se exprima la fel ca USL-istii, fie habar n-au de politica. E bine de stiut.
          PS Nu ar fi avut cum sa voteze CDR pentru ca in 96 nu aveau drept de vot.

          Reply
          1. Barbu Mateescu

            Am folosit o exprimare fără nuanțe (dacă băgam procente nu mai înțelegea nimeni nimic). Îmi pare rău pentru confuzie și pentru neclaritățile în exprimare.

            Reply
        2. Bleen

          Nu chiar, fiindcă pensionarii care votau cu Iliescu sînt morți, iar ăia de pe ruta Rațiu/Câmpeanu sînt pensiobari.

          Reply
          1. Yeba

            Pensionarii care „votau” cu Iliescu sunt veșnic vii și degrabă ieșitori la vot, ca și el. Present Perfect Continuous. Pensiobari le zice în mod just pensionarilor recenți care acum stau pe bară, după ce în junețe au votat Rațiu/Câmpeanu.

            Reply
  7. Yeba

    La Otopeni, 2 panouri format maxim, de încurajare a participării la vot pt europarlamentare. Ideea e standard în UE. 1) la 25 mai, Wenege și Rudi vor conduce Europa. Tu? Panoul prezintă o negresă care se sprijină pe umărul unui caucazian aflat în scaun cu rotile. Legendă: Cuplu. 2) la 25 mai, Magdolna va conduce Europa. Tu? Panoul prezintă o caucaziană între două vârste, cu șorț din echipamentul de protecție a muncii, genul de gospodină sau macaragiță care nu-și acordă nici o atenție, dar știe ea multe, publicul A3 în RO, cu mâinile încrucișate la piept. Legendă: muncitoare în fabrică.

    Zău?! Păi nu vreau ca fix ăștia să conducă Europa. Dacă ei o conduc, să fie sănătoși, nu mă mir de rezultate și nu-i încurc.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *