Ponta si Basescu folosesc Rusia impotriva Romaniei

Victor Ponta, la Antena 3:

În mod normal, într-o situaţie de acest gen, când vicepremierul Rusiei provoacă România, ar fi trebuit să avem o întâlnire cu preşedintele ţării, comandantul suprem, care era însă cu Udrea, se plimbau prin Arad. Eu am gestionat la nivelul Ministerului de Externe şi al celorlalte ministere exact cum trebuia să procedăm, şi anume respectând angajamentele pe care România le are (…) Am acţionat eu ca şi comandant suprem, dacă el era ocupat cu altceva. Lucrurile puteau degenera, puteam să cerem avioanelor de vânătoare româneşti să ia o decizie. O să iau eu acele decizii când va fi cazul, dar atunci de ce mai avem preşedinte în România?

Băsescu a minţit atunci când a spus despre mine că îşi pregăteşte o întâlnire cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, aceasta fiind şi o inconştienţă la adresa României, având în vedere că, după ce Crimeea a fost anexată ilegal, toate instituţiile româneşti au suspendat orice fel de întâlnire cu autorităţile din Rusia, conform deciziei NATO şi UE.

De ce era nevoie de o întîlnire a președintelui țării, comandantul suprem, cu premierul și celelalte autorități? La fiecare declarație tîmpită a vreunui lider rus trebuie să dăm alarma și să ne așezăm pe picior de război? Ce trebuia să facă comandantul suprem al țării împreună cu premierul și miniștrii, poate chiar cu șefii serviciilor și Statul Major? Să decreteze mobilizarea? Starea de urgență? Am primit vreo declarație de război de la ambasadorul rus la București? Cum ar fi ca la fiecare mîrlănie spusă la beție de vreun lider rus toți bărbații de stat români s-ar aduna disperați la București și ar intra în ședință de urgență? Dacă Băsescu venea la București și băga împreună cu Ponta diplomația și instituțiile e forță în ședință și apoi pleca la Arad iar Ponta pleca la Hunedoara și, pe drum, Rogozin dădea altă declarație (cum dealtfel, a și făcut-o). Se întoarceau din drum președintele și premierul? Dacă Rogozin dă cinci declarații tîmpite pe zi, autoritățile române, cu președintele și premierul în frunte, stau sechestrate la București în ședințe de urgență și declară mobilizarea, demobilizarea și starea de necesitate din două în două ore? De fapt, nici măcar nu sînt declarații ale lui Rogozin, ci postări pe Facebook sau Twitter – și Rogozin are o intensă activitate pe rețelele sociale, unde postează la cîteva ore și scrie tot felul de verzi și uscate.

Ponta deja se joacă de-a președintele și își face profil de comandant suprem, în vederea campaniei electorale.

Ceea ce fac Băsescu și Ponta de ceva timp încoace, de cînd s-a intrat în campanie electorală, este inadmisibil. Este o dovadă de iresponsabilitate politică cum nu s-a văzut în România în ultimii 20 de ani și concurența e mare, Slavă Domnului.

Băsescu acuză un înalt oficial al statului român că pregătește pe ascuns vizite oficiale în Rusia, în disprețul UE și NATO, fără să aducă vreo dovadă în acest sens, iar, la rîndul lui, Ponta, cînd trebuie să ia atitudine față de o declarație jignitoare la adresa României preferă să schimbe subiectul și să-l atace pe Băsescu.

Ceea ce nu înțeleg cele două personaje, care devin din ce în ce mai penibile și periculoase pentru România, e că ambii reprezintă statul român și umplu funcții ale statului român. Indiferent dacă le place sau nu, trebuie să-și respecte reciproc funcțiile, că nu sînt ale lor, aduse de acasă, de la neamurile lor din Basarabi sau București sau de unde s-or trage cei doi. Se comportă ca și cum ei cu neamurile și camarilele lor ar fi anteriori și superiori statului român. Statul român există dinainte ca cele două personaje, împreună cu cloacele în care se tîrăsc, să apară pe lumea asta. România nu e tarlaua lor, a neamurilor și camarilelor lor.

Cele două personaje politice care conduc România astăzi într-un dispreț total față de români și România ar trebui scoase în șuturi de pe scena publică.  Niciunul dintre cei doi, indiferent de istoria lor, de forța lor politică și a grupărilor care îi susțin, indiferent de cîți băgători în seamă le-ar duce trena, nu au dreptul să-și bată joc de statul român și de autoritățile statului român,

Nu folosești Rusia împotriva lui Ponta, chiar dacă te cheamă Băsescu, nu folosești Rusia împotriva lui Băsescu, chiar dacă te cheamă Ponta. Dacă vor să se bălăcărească ca pe coclauri să-și dea amîndoi demisia și să-și vadă de bălăcăreli fără să pună în pericol statul român.

Mai rămîne să folosească amîndoi unul împotriva celuilalt secrete de stat, să le scoată la vedere și să-și dea cu ele în cap la oră de maximă audiență, la Antena 3 și B1, în hlizelile slugarnice ale jurnaliștilor. Cîte un secret de stat și un interes strategic al României pentru fiecare punct electoral în plus.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *