Presedintele – atentie si preocupare

Scriam în 15 ianuarie, pe Facebook, că la cum urmărește totul cu mare atenție și preocupare, președintele și-a ratat cariera. Detectiv particular trebuia să fie. Sau cameră video instalată pe stradă. Între timp, a intervenit situația excepțională din Republica Moldova, din 20 ianuarie, cu demonstrații de stradă violente, cap spart, al lui Mihai Ghimpu, pătrunderea în clădirea parlamentului, urmată de evacuarea acestuia și, într-un final, depunerea jurămîntului de către guvern, aproape de miezul nopții, în secret.

N-am știut în acele momente ce face președintele, așa că am notat, tot pe Facebook, să așteptăm poziția Poloniei (al cărui președinte declarase deja că Moldova ar trebui să fie prezentă la summitul NATO de la Varșovia) în privința a ce se întîmplă în Moldova, președintele nostru fiind în afara orelor de program. Și în afara oricărei situații care ne privește, în general. M-am înșelat. Și cînd am bănuit că e ocupat cu exersarea discursului pentru 24 ianuarie și cu pașii pentru Hora Unirii. A doua zi, după declarațiile la cald, din timpul evenimentelor, ale Ambasadei SUA la Chișinău și diplomației europene, prin Federica Mogherini, am aflat că președintele, așa cum ne-a obișnuit deja, urmărește – cum altfel decît cu atenție?! – ”evoluția de pe scena politică” moldovenească.

Ca atare, Dorelian Bellu a sintetizat activitatea președintelui, după cum puteți vedea mai jos, și a ajuns la o concluzie optimistă: ”bine că are pe cineva care-l spală, îl schimbă, îi dă de mâncare.”

[mfb_pe url=”https://www.facebook.com/photo.php?fbid=952104351493901&set=a.111606638877014.6472.100000830348841&type=3&theater” mbottom=”50″]

Ce-ar mai fi de spus? Că poate n-ar fi rău să scrie și pe mașinile oficiale cu care se deplasează, după modelul Poliției Române (”siguranță și încredere”), ”Președintele – atenție și preocupare”.

PS: Ce scriam acum exact un an:

[mfb_pe url=”https://www.facebook.com/florina.neghina/posts/792057977531543″ mbottom=”50″]

Facebook Comments

1 Comment Presedintele – atentie si preocupare

  1. yeba

    Ce neglijați voi este puterea gândului, atestată în tratatele feng shui. Problemele enumerate și cele viitoare sunt pe jumătate rezolvate deja numai prin urmăritul cu atenție din partea factorului responsabil.
    Probleme sunt dacă apare ceva în afara orelor de program și a săptămânilor de concediu, pentru că are și puterea gândului limitele ei.
    În astfel de situații se cere urmărirea cu o atenție excepțională, doar că situația nu este prevăzută în constituție și până la modificarea acesteia precum și până la includerea unui spor salarial și de zile de recuperare firesc, rămâne să să urmărească doar cu atenție minimă, cât să nu-i ia cineva scaunul de sub el.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *