Presedintele Bande Dessinée

Bande dessinée, ori BD, asta este. Ieri după un an și jumătate de exercitare a mandatului, a dat măsura a ce poate:

”În momentul în care primim informări, le citim și ne considerăm informați.”

Din ce fund de țară poate veni așa ceva, din ce minte poate gura pronunța așa ceva și, mai presus de orice, de ce ne luăm de popor, cînd ăsta este nivelul la cel mai înalt palier al politicii românești?

Cum să învinuiești poporul cînd la conducerea statului se află așa ceva? Cum să învinuiești oamenii aceia care au stat, în turul II al alegerilor prezidențiale, în frig, vînt și ploaie, în condiții inumane, cîte o jumătate de zi, ca să-l voteze? Cît de mare trebuie să fi fost pericolul Ponta pentru ca o asemenea mobilizare de forțe să aibă loc!

Și totuși, cînd de mai bine de o lună, în țară sînt cele mai aprinse discuții despre una – din ce se pare – din cele mai grave situații cu care ne confruntăm de zece ani, la nivel de populație, sănătatea, tu spui așa ceva?!

Ei da, spui. Și spunînd asta, ai dat și răspunsul domnului Liiceanu, care considera că nu ne-am implicat destul în treburile cetățenești. Și că sîntem toți vinovați pentru asta. Nu! Ne-am informat, prin diverse canale mass media, am aflat și ne-am considerat informați. Asta este. Răspuns mai bun nici că putea obține cineva.

Ce-am făcut după ce ne-am informat? Ce mai contează?! Uraaa, sîntem informați! Visul nostru ăsta a fost, să fim informați. Acum poate fiecare să-și vadă de treabă. Ca și pînă acum.

[mfb_pe url=”https://www.facebook.com/UtopiaGrup/videos/1007619439315732/” mbottom=”50″]

klaus iohannis

(Foto: secundatv.ro)

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *