Spiritul comunitar și statul maximal

Lucian Vâlsan zice, iar  eu nu pot fi decît de acord:

Bucureștiul, Clujul, Iașul, Timișoara și Constanța reprezintă 15-17% – hai 20% din populația României. Țara e formată din restul de oameni, majoritar gospodari, la locul lor, muncitori și cinstiți pe care aproape toată lumea îi ignoră.

Sunt milioane de astfel de oameni sufocați și descurajați de o adunătură de cârpe și de imbecili cățărați în funcții administrative decise politic. Milioane de oameni umiliți și insultați pe față în repetate rânduri atât de clasa politică cât și de așa-zisa ”societate civilă” care-i ia la perpulis pentru îndrăzneala lor de-a crede într-o societate liberă dar totuși normală – cu mintea deschisă dar nu atât de deschisă încât să i se scurgă creierul pe caldarâm; și care, fără dubiu, ar prospera enorm dacă i s-ar da măcar o dată șansa. Dac-ar fi lăsată să inoveze și să crească fără să-și bage nasul atoate-și-nimic-știutorii din toate părțile.

Aceasta trebuie să fie baza pentru o mișcare conservatoare! Nu hipstări bătrâni care așteaptă ajutoare de la Stat pentru biciclete sau care fac poliția modei pe feisbuc. Și nici cu bloggeri care se întreabă dacă hijabul e emancipare sau nu. Toți ăștia vor trebui ignorați complet.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *