Bleen si Blogary in viitor

Financiar vorbind, rămînerea mea la Blogary este imposibilă. De patru ani trag în disperare de proiectul ăsta. Nu se mai poate.

Blogary va rămîne online în măsura în care se vor găsi bani pentru plata hostingului.

Pluginul de fundraising costă în jur de 17 euro pe lună. Alte abonamente și licențe pentru aplicații sînt plătite pe o perioadă mai lungă, dar oricum ele erau relevante doar pentru partea de updatare a conținutului.

Conținutul site-ului va consta în preluări de pe În Linie Dreaptă și probabil articole scrise de Ducu Hâncu, dacă și cînd mai trimite.

Nu știu dacă se va ocupa cineva de administrarea comentariilor și conținutului online.

Cîteva precizări: nu scriu politică în timpul liber. Dacă aș scrie, n-ar mai fi timp liber, nu? Timpul liber încerc să mi-l petrec în moduri cît mai gratuit-relaxante, cu familia, cu prietenii,cu jocurile de strategie. Scrisul despre politică nu e un hobby. Jocurile de strategie sînt un hobby, berea cu prietenii e un hobby.

În ciuda a ceea ce se crede, scrierea unui articol (sau chiar mai multe) pe zi și administrarea unui site și a unor conturi de social media, tot ce înseamnă ocuparea unui spațiu public, nu-ți ia 47 de minute pe zi, îți ia 18 ore pe zi. Dacă e să vorbim doar în termeni de timp, nu și de ocupare a creierului, energie și nervi. Faptul că toate astea ajung în spațiul virtual sl al net-ului nu înseamnă că nu sînt făcute de oameni reali, în spațiul real, cu instrumente reale. Asta presupune un spațiu, întreținere, mobilier, chirie, PC-uri, curemt electric, internet prin cablu, telefonie mobilă cu internet și alte asemenea. Plus timp. Foarte mult timp. Din păcate, deși oi fi excentric, milionar nu sînt sigur, ca să pot susține toate astea din banii mei.

Le mulțumesc tuturor celor care au susținut Blogary pînă acum. Nu sînt mulți.

Facebook Comments

7 Comments Bleen si Blogary in viitor

 1. Nea

  Acum am văzut mai bine titlul postării şi mi-a venit o idee. Bleen şi Blogary în viitor… Bleen în viitor. Dacă rămânerea ta la Blogary e imposibilă, ce-ar fi să te întorci la Bleen, blogul simplu, care avea atât de mult succes? Pare un pas înapoi, dar cred că e unul înainte.

  Reply
 2. DanCanada

  Ati vazut ca un bou trist si fara strop de talent a sarit la beregata lui Bleen si astora din Canada?
  arhiblog.ro
  E de fapt distractiv de cretin ce e + lemmingsii lui care troleaza dindu-si cu presupusul 🙂

  Reply
 3. Pingback: Cititorii pot susține un site?

 4. Canadiana

  O veste trista, pentru ca Blogary este unic in continut si abordare. Si este trist ca oamenii care apreciaza Blogary si il citesc zilnic nu pot participa financiar la sustinerea proiectului. Noroc in continuare, Guru!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.