Ai noştri ca brazii, cu mucii pe piept

Falcă, Anastase, Flutur, Oltean…. Astea ar fi numele secunzilor lui Boc în lupta pentru şefia PDL. Oameni de dreapta, unul şi unul. Cu convingeri şi viziune. Luptători pe metereze. Blaga stă şi mai bine, în echipa lui singurul nume cert e Frunzăverde. E suficient cît să ţi se facă greaţă şi să-l tai pe Blaga de pe listă.  Dar să nu fim ipocriţi, cu ăştia defila PDL-ul şi în 2008, şi în 2009, şi în 2010. Ăştia-s pedeliştii, ba mai mult, ăştia au fost şi sînt liderii PDL de la înfiinţarea partidului. Au devenit nefrecventabili pentru „lumea bună” din PDL şi din jurul PDL abia după ce partidul a început să scadă în sondaje.

Nu ţin minte vreun pedelist, dar absolut niciunul, care să fi făcut scandal că se tot amînă reformele, că sînt făcute cu jumătăţi de măsură, că sistemele de educaţie şi sănătate sînt scumpe şi incompetente pînă aproape de inutilitate, că descentralizarea rămîne doar o lozincă sau că sistemul privat trebuie să susţină peste 1 milion de bugetari, cei mai mulţi dintre ei la fel de inutili ca şi instituţiile pe care le populează şi legile care i-au născut. Subiecte evitate de toţi pedeliştii, în frunte cu cei trei crai reformişti de la Internal Affairs şi cu Martorii Trişti dar Plictisiţi ai lui Baconschi. De la care unii ar fi avut pretenţii mai mari decît de la Falcă şi Udrea, alte două  mîini moarte ale PDL-ului (doi şmecheraşi descurcăreţi şi buni organizatori, dar doar atît).

PS. Cele şapte întrebări ale referendumului sînt tot atîtea jigniri la adresa inteligenţei bucureştenilor. Adică nici măcar bucureştenii nu-s chiar aşa de proşti.

Facebook Comments

29 Comments Ai noştri ca brazii, cu mucii pe piept

 1. andrei p

  Articol corespunzator, dar titlu incomplet. Titlul complet trebuia sa fie: ai nostri ca brazii, cu mucii pe pieptul nostru, al votantilor PDL.

  Reply
 2. Adrian R.

  @ P.S. cu intrebarile redactate si votate de ai nostri ca brazii.

  Intrebarile sint jigniri la adresa bucurestenilor care au votat in 2008 asemenea specimene subintelectuale (ma refer la consilierii si primarii care propus si aprobat lista de intrebari): cit poti fi de prost ca sa votezi asemenea intrebari ? Eu voi fi sigur absent de la acest test de (sub)inteligenta.

  Reply
 3. Adrian R.

  @1: corect, sa ni se dea, de catre Lazaroiu, ca tot a lansat el ideea pe cind era platit din banii nostri

  Reply
 4. nemo

  @Bleen: vaaai, si scrisesem un eseu asa intelijent si concentrat, in care rezolvasem problema Big-Bang vs D-zeu, crestinim+civilizatie occidentala, plus alte alea si totul numai in 2000 de caractere…

  mdeah, am o banuiala care de fapt e certitudine 😀 , pe cine si de ce ai vrut sa bagi in spam, oricum trebuia s-o faci demult(vezi insa ca de acum incolo vorbim de ip-uri mobile; asta de acum/aici e fix). poti sa-l banezi la loc, ca eu am luat doar o "vacanta de net" de Sarbatori 😀

  ..si-n plus, asa cum zice si topicul de azi, ce sa mai astepti de la "astia"?! 🙂

  Reply
 5. Bleen

  Ce este un nou partid? Iată cîteva variante de răspuns:

  1. Sperietoare pentru fiii şi fiicele PDL, care ar putea rămîne orfani de Tată

  2. Refugiu pentru viitorii agamiţi fără coledzi din PDL, nemulţumiţi de cît de imoral şi corupt e PDL-ul la 15% în sondaje

  3. Răzbunarea Alinei Mungiu împotriva Băsescului şi a femeilor superficiale, machiate şi pe tocuri din jurul lui.

  4. Distracţie de primăvară pentru profesioniştii start-up-ului şi alţi aventurieri ai oengismului

  Reply
 6. Rasvan Lalu

  Acum câteva săptămâni, un curent străbatea blogăriile: partid nou. Lung prilej de vorbe şi de ipoteze. De mirare în treaba asta este tăcerea pe cât de bruscă pe atât de cuprinzătoare care s-a pus pe pe discuţia, de altfel, foarte animată şi frecventată, la vremea ei. O plapumă pe ţambal, cum rar mai auzi/vezi.

  Probabil, tema partidului nou, curat, uscat, alb ca neaua, etc. a fost lansată de prin iarnă pentru a arăta şoşoiul la cine trebuie în PDL. Acum, că lucrurile s-au aranjat şi jocurile s-au făcut, tema nu mai e bună nici ca glumă pe bloguri.

  Reply
 7. Bleen

  @nemo

  Da, erai în spam. IP-ul tău era la blacklist. Nu ştiu de ce l-am băgat acolo. Cred că am vrut să bag altul asemănător (din aceeaşi zonă, cred) şi din greşeală l-am băgat pe-al tău.

  Reply
 8. ribelalu`

  in afara de faptul ca aparent au ceva "succesuri" in lupta anticoruptie, PDL-ul nu este departe de USL-isti. asa ca putin conteaza ce echipa il va conduce pentru ca va fi tot un drac.

  si ca un exercitiu democratic, punem pariu ca daca il punem pe ponta la PDL, pe crin la PSD si pe boc sau blaga la PNL nu se va vedea nicio diferenta?

  Reply
 9. Catalin

  Cred ca pierdem vremea de pomana intorcand pe toate fetele vitorii vicicepresedinti. "Sursele" astea au servit de multe ori numai intoxicari. Sunt, asa cum arata ele in presa romaneasca, mai mult o forma damboviteana de analiza politica

  Reply
 10. Amelia

  Florina, eu cred ca au vrut mai degraba sa evite analogia cu … si cei sapte … 😆 probabil ca Blaga ar putea sa aiba 9 (si cu "caprarul" zece).

  Reply
 11. Amelia

  In primul rand nu-nteleg de ce trebuie sa aiba 4 (patru) prim-vicepresedinti; banuiesc ca vicepresedinti sunt/vor fi de ordinul zecilor ca sa ajunga la toata lumea!

  Iar despre numele anuntate, ce sa mai zic… singurul relativ digerabil este Flutur (in idea de a fi reprezentati si fostii liberali)cu toate ca am senzatia ca a ajuns un baron local mai ceva ca Dragnea si Oprisan.

  Reply
 12. tucu

  @Bleen

  Eu sunt optimist ca intotdeauna. Din acest motiv imi aduc aminte de bancul cu evreul ce se duce la rabin si se plinge de faptul ca nu mai poate locui intr o camera cu 5 copii.

  Probabil ca stiti bancul.

  Dupa ce Boc anunta ca va baga in casa si capra si taurul si porcul ,anuntul ca ii scoate pentru a lasa loc unor iezi ne va face pe toti fericiti.

  Intrebarea e de unde iezi?

  Ramin insa la convingerea ca actualul PDL este numai momeala si in spate se coace un PLD curat si placut mirositor.

  PS- Nu va surprinde ca Udrea ,Flutur, Stoica, lipsesc de pe lista?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *