Avem nevoie de un partid nou?

Acum, live, pe TVR: Rodica Culcer, Sebastian Lăzăroiu, Andrei Cornea, Mihail Neamţu.

PS. E prima oară cînd Madame Blogary are doi membri fondatori live, în acelaşi timp, pe TV (Sebastian Lăzăroiu şi Mihail Neamţu).

Facebook Comments

32 Comments Avem nevoie de un partid nou?

 1. andrei p

  Cred ca este mare nevoie de un partid nou. Pana acum am observat insa cateva probleme de putirinta. Cu un trandafir am vazut ca se poate face un partid. Prost. Cu trei roze se poate face unul foarte corupt, iar cu doi membri fondatori am observat pana acum ca, din pacate, se poate face doar multa gargara.

  Impasul e urias si lehamitea de clasa politica trebuie cumva infranta. Romanului ii plac liderii autoritari si guralivi. Eu cred ca Boc nu are nicio calitate apreciata la un lider politic de catre romani. Daca nu era perceput ca o extensie a lui Basescu, nu era nimic. Azi, Basescu a inceput sa fie perceput ca o extensie a caracatitei PDL. Impasul e urias.

  Reply
 2. Beldiman

  Mie mi se pare Visan o solutie buna. E cinstit , sarac si faptul ca se lupta de cativa ani cu Berceanu il recomanda ca un lider care poate s-o rupa cu trecutul fara sa demoleze o constructie cladita candva pe o baza solida . El poate sa faca o reconstructie a partidului in continuarea muncii lui Boc…Are relatii bune si in alte partide pentru a reintroduce PDL in aliante cu forte politice solide.Cunoaste presa , a fost patron de presa alaturi de Maria Shutz si Dascalu, poate face o reconciliere si cu aceasta .

  Reply
 3. tucu

  Nu vreau sa fac comentarii ""inteligente"" .

  Vreu sa spun ca avem nevoie de un partid cu oameni noi.

  Ca partidul e vechi sau nou nu are importanta..

  Personal sunt de acord sa platesc si cotizatii sa fac si munca voluntara pentru un partid cu Dna Macovei in prim plan.

  Mai subscrie cineva?

  Reply
 4. Adrian R.

  Avem nevoie, dar nu stim sa-l facem altfel decit cele deja existente si despre care declaram indignati ca ne-am saturat.

  Si daca se va face abia la vara/toamna, n-are timp sa creasca suficient in preferintele electorale ale alegatorilor pina la alegerile locale si generale din 2012. Dar ar fi poate o alternativa la absenta, previzibila sau declarata, de la urne a celor care nu mai vor sa auda de PDL si PNL.

  Aceeasi, vesnica, dilema: il spalam sau facem altul ?

  Reply
 5. Beldiman

  ,,..Demiterea preşedintelui cu majoritatea celor înscrişi pe listele electorale, în dezbaterea Senatului..''

  Reply
 6. Dragos

  Update.

  Piticii Albei ca Zapada trebuie sa se asigure ca nu ajung sa fluiere a paguba / urle la luna. Cam ca Vanghele cu al sau nemuritor:

  “Nişte lepre nenorocite. Tu crezi că-s îndrăgostit de (lider prostanac n.m.)? Ce-i gagică. Dă-l în p…mea, că are o grămadă de defecte! Da' e vorba de cum te uiţi tu în oglindă dimineaţa, înţelegi? Cum, mă, zici una şi pe urmă "aoleo, voi sunteţi mai tari, sunt mâine cu voi!" Cum dracu, mă, frate, mă, io am fost vagabond pe bulevard, ăştia au fost la facultate şi nu au învăţat nimic, dă-i dracu'! Dă-i dracu' de idioţi, pe cuvântul meu că nu au învăţat nici principiile elementare ale bunului simţ! Nişte lepre! Ăştia îşi vând nevestele, ascultă-mă ce spun, ca să le dai o funcţie, îţi dă nevestele. De aia arată la Diaconescu, alea cu WC-urile"

  ps: se subintelege ca piticii vor folosi o exprimare mai putin dura, patapieviciana.

  Reply
 7. nedormitul

  partidele noastre au fost făcute în jurul unui lider maximo – băsescu, iliescu, gigi, voiculescu, etc.

  liderii au dispărut, structura a rămas aceeaşi. dacă albă ca zăpada va fi la fel, va funcționa doi-trei ani, pînă cînd o să devină bătrînă şi urîtă, pe urmă poa să-și bage botox și-n nas, degeaba.

  Reply
 8. Yeba

  Boc a facut multe greseli, din categoria celor semnalate de Bleen, nu de haznale, si comunica slab, dar a facut si multe eforturi, plus ca este, in modul cel mai evident, cinstit.

  In alte tari, zbura de mult din post, ca sunt multi cinstiti, dar in tara asta politicienii cinstiti sunt mai rari decit lupii albi, se va crea un precedent foarte descurajator prin spulberarea lui.

  Reply
 9. nedormitul

  a început fb-ul să-mi ouă sugestii de prietenie: pdl băicoi, pdl urlați, pdl spermezeu și tot așa pînă la șapte. văd că pdlicii ies pe bandă, au conturi, tot tacîmul. aștept contul albei ca zăpada – sediul central din pădure să-mi ceară prietenia.

  Reply
 10. Bogdan

  Nu am vazut decat niste secvente din emisiune pe net, dar e clar ca exista un "gap" intre acea nevoie identificata in sondajele de opinie si aparitia concreta a unui nou partid. Eu le-as identifica pe urmatoarele (care ar trebui sa se intample simultan):

  – lideri credibili si cu notorietate;

  – logistica si organizare;

  – finantare (cel putin in faza initiala);

  Asa ca s-ar putea sa ramanem doar cu o miscare civica mai puternica (varianta a doua estimata de domnul Lazaroiu) care sa puna presiune pe partidele actuale la urmatoarele alegeri. Aceasta miscare cred ca exista deja si se numeste Romania Curata.

  Apropos, are cineva date concrete despre istoricul noilor partide aparute in Ungaria si Cehia? Cum au aparut concret, in cat timp au facut pasul de la miscare civica/forumuri/bloguri la partide politice, cu ce finantare, cati membri au si altele? Asa, cat sa ne facem o idee cam ce ar presupune o asemenea transformare.

  Reply
 11. cornelius

  Cred ca s-a emis in emisiune ideea esentiala: Basescu o cauta cu lumanarea, USL il suspenda, Basescu pleaca in campanie prin tara cu un grup extras din PDL, alesi pe spranceana, face imediat un nou partid cu care tasneste pe turnanta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *