Basescu si Ponta, un scandal reciproc avantajos electoral

Băsescu și Ponta, prin scandalul ăsta, își mobilizează reciproc nucleele dure ale electoratului și îndepărtează ”votanții outsideri”, care, scîrbiți de bruiaj, scandal, înjurături și certuri, vor sta acasă.  La europarlamentare, PSD are un dezavantaj față de PNL, iar PMP față de PDL. De aici și nevoia de a crește cele două partide și de a scoate din joc orice teme europene (liberalii, yupișii, Macovei etc).

Macovei are o bună imagine ca europarlamentar, PDL e un partid puternic în PPE. În același timp, alegerile europarlamentare sînt bune de scos la vot electoratul urban, tînăr, educat, cosmopolit, cu preocupări europene, civilizație, ecologie  și alte asemenea, adică electoratul predispus să voteze PNL.

Astfel, pentru bruiaj, Ponta și Băsescu trebuie să bată în tobe, să sufle în trompete, să facă un zgomot cît mai asurzitor cu putință, astfel încît să nu mai existe mediatic decît scandalul lor cu iz de mahala, să nu se mai audă nimic de celelalte partide și personaje politice. La final, trebuie să vină la vot doar votanții cu spume la gură, cu venele plesnite, în călduri, peluzele celor două echipe, peluza care îl urăște de moarte pe Băsescu și votează, astfel, cu Ponta (PSD) și peluza care îl urăște de moarte pe Ponta și votează, în consecință, cu Băsescu (PMP).

”Lasă-ne, domne, e război pe viață și pe moarte și vouă vă arde de mofturi intelectual fandosite, teme europene, hipstereală, națiune, Putin și Macovei! Neneeee! Și-o trage Chioru Matrafoxat cu Victor Viorel Dottore Plagy!!! Dați pe Antenă și B1, lăsați orice altceva deoparte.”

Timp de o lună, pînă la 25 mai, vom avea un scandal monstru, cu scuipături și înjurături, între Băsescu și Ponta și politic vor exista doar ei pe scenă. Ei, nucleele dure ale electoratului lor (haterii lui Băsescu și haterii lui Ponta) și cam atît. Restul se vor retrage scîrbiți. De aceea scandalul trebuie să fie cît mai mare, zgomotul cînd mai asurzitor și enervant, înjurăturile cît mai violente, atacurile cît mai josnice. Cei doi s-ar fi băgat și la o suspendare reciproc avantajoasă (ideală pentru ambii), însă nu pot din cauza Occidentului, care s-a săturat de toți zănaticii, mai ales de cînd cu Putin călare pe Ucraina.

Ar fi prea frumos ca măcar o părticică din electorat să-i ignore și să vină la vot și să voteze orice altceva decît pe cei doi și pe ai lor. Dar e greu de crezut că se va întîmpla așa. Avem wrestling, cu toate regulile wrestlingului, fără excepție, să spargem semințe, capete și să dăm pe canalul de wrestling!

Facebook Comments

5 Comments Basescu si Ponta, un scandal reciproc avantajos electoral

 1. EroulBula

  Circul asta nu atrage doar nucleele dure de sustinatori ci si un segment de electorat mare amator de circ si conflicte desi, in cazul lor, nu pot spune in ce proportie vor iesi la vot.
  Ca exemplu, simpatica noastra vecina, fosta PRM-ista si actuala antenista si RTV-ista, care la referendum facea spume impotriva Tiranului, acum tine cu Tiranu’ si-i injura pe Ponta si Crin.
  Te doare capul nu alta 🙂 )))))

  Reply
  1. Florina Neghină

   Din păcate, lasă pe dinafară nehotărîţii sau nereprezentaţii, adică exact invers de ce-şi propusese şi ce clama în gura mare că va face PMP ( atragerea acestui electorat) So, pîn’la urmă, cine cîştigă?

   Reply
   1. EroulBula

    Dincolo de declaratii, nu cred ca si-au propus sa atraga, pentru europarlamentare, si alte categorii de electorat. Batalia va fi: nucleu dur Tiranu’ contra nucleu dur PSD si nucleu dur PNL. Nucleu dur PDL n-am bagat ca la ei nucleu dur insemna suma activistilor, cu familiile lor, plus ceva votanti la tara (contra galeti) unde au primari (putini ramasi pentru ca au plecat la PMP).
    Scopul lui Tiranu’ este sa scoata PMP peste PDL (maruntisurile celelalte de pe dreapta nu se pun).

    La prezidentiale va fi alta mancare de peste si vom auzi alt discurs.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *