Blaga, simbolul capitalismului. Videanu, Berceanu si Boureanu, simbolurile cinstei. Cezar Preda, simbolul inteligentei creative.

ARD vorbește insistent și obsesiv despre dreapta, o prostie irelevantă pentru votanți. O prostie și mai irelevantă cînd e băgată în tot felul de jocuri de cuvinte dureros de imbecile. Însă cu adevărat grav este cînd despre dreapta vorbesc personaje de teapa lui Blaga, Berceanu, Videanu, Boureanu sau Cezar Preda. Cum să aibă vreo șansă ARD la alegeri cînd Blaga vorbește despre dreapta și Videanu și Berceanu despre adevăr, dreptate și justiție? Cum să aibă vreo șansă ARD cînd simbolul dreptei ardiste e Vasile Blaga, fost prefect și deputat FSN? Cum să aibă vreo șansă ARD cînd simbolurile luptei împotriva minciunii și hoției sînt Videanu și Berceanu?

Din cîte se pare, mesajul ARD este îndreptat spre nucleul dur al votanților dreptei, către cei care se autodefinesc de dreapta, către cei pentru care dihotomia dreapta-stînga e relevantă și importantă la alegeri. Ok, să zicem că ARD nu urmărește victoria la toamnă, nu urmărește un scor peste 25%, ci speră să aducă la vot nucleul dur, votanții clasici ai dreptei. Dar cum să faci asta cînd cei prin care transmiți acest mesaj se numesc Blaga, Videanu, Berceanu, Boureanu sau Cezar Preda? Cum să te adresezi votanților radicali ai dreptei, mulți dintre ei foarte sensibili la discursul etic justițiar, cu feseniști și mafioți în postura de purtători de mesaj? Cum să vorbești de integritate cînd în primul rînd al luptei ai un Videanu, un Berceanu sau un Boureanu? Cum să te adresezi celor care se revendică ca votanți ai dreptei încă din 90 cînd tu ai în Vasile Blaga principalul purtător de mesaj și liderul de jure și de facto al ”Dreptei”?

Păi dacă insiști să ai în prim plan drept purtători de mesaj pe Blaga, Videanu, Berceanu, Boureanu și Cezar Preda, atunci vino cu un mesaj potrivit! Un mesaj stîngist, de vameș care-și numără banii împreună cu plutonierii de graniță, un mesaj cu ceva accente de mafioți și șmecherași puși pe descurcăreală: ”Hai să-i facem la buzunare!”, ”Sus mîinile, portofelul lăsați-l aici!”, ”Și mie ce-mi iese la afacerea asta?”, ”Două tiruri mie, două tiruri ție!”

Facebook Comments

95 Comments Blaga, simbolul capitalismului. Videanu, Berceanu si Boureanu, simbolurile cinstei. Cezar Preda, simbolul inteligentei creative.

  1. Rezon

    Cezar Preda e chiar simbolul inteligentei creative. Cica documentele la care face referire petentul sunt „copii prelucrate, neautorizate, ale unor extrase din materiale interne ale SRI, întocmite […] în intervalul 2004-2006 pe zona de protecție a informațiilor clasificate – atribut legal prioritar în sarcina instituției noastre…“
    Ale „institutiei noastre”, da… ale SRI, da…
     
    http://www.kmkz.ro/investigatii-2/ancheta/deputatul-pdl-cezar-florin-preda-recunoaste-ca-este-angajat-al-sri/attachment/cezar-preda-facsimil/

    Reply
  2. Canadiana

    multumirile mele lui nea geoana pentru ca a rostit „USL” si „coruptie” in aceeasi propozitie. PDL-ul sa-i fie recunoscator. ei nu au fost in stare s-o faca.

    Reply
  3. OstapBender

    Ce psihologie de ospatar neambitios are Blaga. Sta la mica ciupeala, cand de fapt ar putea cu un mic efort sa castige potul cel mare. Este de neinteles. Un PDL cu unul ca T. Basescu acum in opozitie ar manca USL pe paine. USL sunt corupti, mincinosi, diletanti, nepriceputi, pucisti, antioccidentali. Un fel de boxeur umflat cu pompa inainte de meci. Cu un bobarnac ii dai pe jos.
     
    Chiar nu mai are nimeni ambitie politica?! N-ar trebuie decat vreo zece insi ambitiosi, cu oarece realizari personale, convingatori cu program care sa traga in USL in fiecare zi si in acelasi timp sa prezinte solutii.
     
    O fi rost de resemnare. Cel putin deocamdata prin nu se poate vorbi de politica. Nu exista partide politice si nu exista oameni politici. Nu exista programe si nu exista pe scena vizibila oameni dornici in a se realiza in slujba binelui comun. Sa-l vezi pe unul ca moare de grija faptului ca statul cel prost nu stie sa faca bani din CFR, de pilda. Sau pe altul care sa-ti explice ce idee buna are el pentru reforma sanatatii si ca ce bine ar fi pentru toata lumea daca reforma asta ar avea loc.
    Paradoxul CFR consta in aceea ca intr-o tara in plina dezvoltare, fara autostrazi, cu un trafic sufocat, transportul pe calea ferata e falimentar. Este impotriva oricarei legi sau logici economice.
     
    Ideea ar fi ca un om politic are si mai mult de castigat cu cat tara lui devine mai prospera si cetatenii acestei tari deveni mai prosperi. Acel om poltic devine mai puternic si mai bogat. De ce Blaga nu-si doreste asta?

    Reply
    1. Bleen

       @OstapBender Toate temele cu care PDL ar putea ataca USL sînt extrem de delicate pentru liderii PDL. Uite, la aia cu Oltchim și Intact, nici nu se știe unde va duce investigația, la ce politicieni și ce partid (deși cred că va duce la toate partidele). De obicei, liderii politici își plătesc liniștea dînd publicitate de stat jurnaliștilor.

      Reply
      1. Yeba

         @Bleen  @OstapBender , intuiesc (eu de la mine, fără studiu sociologic) că toate luminile astea din categoria Blaga-Oltean aveau chiar ele, luminile, de câștigat dacă făceau un pas în spate și îi lăsau pe ăilalții să domine scena, să iasă cei 10 inși ambițioși și apți să toace useliști când au ocazia, fiindcă muniția e oricum demențială, ca o mineriadă perpetuă.  
        Dar sunt atât de orbiți de blaturi și spaime, încât nici instinctul de conservare nu le mai funcționează.
         
        Ce dracu și-or fi închipuind, că dacă iau 15% și merg pe burtă vor fi mai convingători – când va veni ceasul și își vor negocia vreo neanchetă – decât dacă ar fi luat un 30% mitraliind catastrofele și golăniile? Dacă foloseau muniția cu trăgători credibili, nu luau mai puțin. 
         
        Abia așteaptă useliștii să-i folosească drept material didactic pentru popor când va fi venit criza cea adevărată.
        Blaga seamănă cu broscuța disecată la ora de biologie, într-a VII-a, dar poate că e o asemănare întâmplătoare.

        Reply
  4. Bleen

    Și încă una bună: Blaga tocmai a anunțat că ARD nu va colabora cu PPDD după alegeri. Asta înseamnă că ARD va rămîne în opoziție. Și atunci despre ce vorbim? Dacă USL tot va guverna, de ce să mai votăm noi toți mafioții și feseniștii PDL-ului cînd foarte bine putem vota doar acei candidați care merită (dacă vor exista)?

    Reply
    1. liviuta

       @Bleen De pilda, pentru ca un vot pentru candidatul X al ARD in colegiul nu stiu care din sectorul 3 il poate ajuta, de exemplu, pe candidatul MRU, sau pe candidatul Biris, sau Maries, in colegiul lor, la redistribuire, daca nu vor avea 50% plus 1 unde candideaza.
      Zic si eu, nu dau cu parul.

      Reply
      1. Bleen

         @liviuta Fiindcă Blaga decide în PDL iar PDL decide în ARD. Blaga tocmai a anunțat că ARD rămîne în opoziție. Ce poate fi mai clar de atît?

        Reply
        1. liviuta

           @Bleen E gargara de campanie, dinaintea scrutinului.
          Daca se va ivi posibilitatea unui guvern ARD cu PPDD, il vezi pe Blaga dand inapoi de la miere?

          Reply
        2. SimonaM

           @liviuta  @Bleen LOL, gargară de campanie.
           
          Când l-ai văzut tu pe Blaga bătându-se pentru ceva. Orice? Ăsta nu s-a bătut nici când i-au tras scaunul de sub trei litere. Despre ce vorbim?
           
          Nu vă mai mințiți, oameni buni. NU există nicio strategie/stratagemă, nu e niciun plan de adormit vigilența dușmanului, nu e nimic altceva decât un mare FÂS. Oamenii ăștia atâta pot. Stau călduț, își văd de manevre în grupusculul lor, și li se rupe de stat de drept, țară și popor.
           
          La întrebarea ta, eu mai degrabă l-aș vedea pe Blaga cu PSD. Aia da guvernare serioasă.

          Reply
        3. SimonaM

           @Florina  @liviuta  @Bleen Așa-s io până-n cafele.
          Reiau: 
          ”Ăsta nu s-a bătut nici când i-au tras scaunul de sub cur”.
           
           

          Reply
      1. SimonaM

         @Gramofonu  @Bleen Crezi că-l va reține ceva pe Blaga (cel aflat în opoziție) să voteze modificarea Constituției? Mpardon. La așa o lucrare esențială pentru bunăstarea țării.
        Expresia ”Să ne așezăm la masa dialogului și să uităm lupta politică pentru interesul țării și poporului român” a fost inventată de Blaga.
         
        Asta tot zice @Bleen . Că gruparea Blaga va face ca USL indiferent în ce partid se află. Și că degeaba ne mințim că votăm dreapta când punem ștampila pe el.
        Iar eu cred că are dreptate Bleen.

        Reply
      2. Ilinca

         @Gramofonu  @Bleen Ca sa o poata modifica numai si numai cu ajutorul PDL-lui, nu? O sa lupte Blaga pana la ultima picatura de sange pentru o Constitutie coerenta, nu?

        Reply
    1. Bleen

      Sînt curios ce politicieni vor aborda subiectul. Nu de altceva, dar mulți sînt cu musca pe căciulă pe subiectul ăsta, de aici și non-combatul presei, chiar și al celei mai nervoase, față de anumiți politicieni.

      Reply
  5. OstapBender

    Dovada ca PDL se ocupa cu balarii este si declaratia Ralucai Turcan de azi: „România are cel mai stufos Guvern din istoria recentă, Ponta să îi prezinte schema.” I-a terminat cu stuful. USL este ingrozit!
     
    Pe undeva are dreptate, caci cu „verzii” consilieri guvernamentali, nici nu se putea altfel decat sa se indeseasca stuful pe la guvern. Dar trebuie sa dai cu tunul, nu doar sa remarci simandicos stuful din ochiul altuia.

    Reply
    1. Canadiana

       @OstapBender dar a comentat vreun pedelist marirea numarului de consilieri si adjuncti si rude si prieteni de la guvern, ha????

      Reply
      1. Florina

         @Canadiana  @OstapBender 
         
        Doar la ea pe blog şi pe Facebook, cu toate că şi aşa, după cum considera Cezar Preda, n-ar trebui să o facă, pentru că diminuează şansele „dreptei” lor în decembrie. 
         
        WTF? Asta-i dreapta??? Ridicolii ăştia care acuză pentru insuccesul lor viitor şi luările de poziţie foarte pertinente ale femeii ăsteia? :))))))))))))))))))))) 
        Bine că au ei o reputaţie şi o imagine imaculate! 

        Reply
      2. Canadiana

         @OstapBender mamaaaaa, si ce material bogat aveau aici: cu micsorarea guvernului si a „aparatului de stat” ar fi castigat multe voturi. blatisti, blatisti, blatisti.

        Reply
  6. Daniel Francesco

    Din cauza unora ca Blaga, Olteanu, A. Videanu, Cezar Preda, Cristi Boureanu a ajuns PDL un partid fara dinti cu care sa-si sfasie adversarii, dar are falci, in care ii place sa primeasca pumni si palme, doar-doar or mai cadea la pace cu USL-ul pentru a mai imparti ceva. Nu prea cred ca PDL se simte intr-adevar de dreapta si nici nu am vazut ca sa faca un pas doctrinar major in acest sens

    Reply
  7. Daniel Francesco

    Din cauza unora ca Blaga, Olteanu, A. Videanu, Cezar Preda, Cristi Boureanu a ajuns PDL este un partid fara dinti cu care sa-si sfasie adversarii, dar are falci, in care ii place sa primeasca pumni si palme, doar-doar or mai cadea la pace cu USL-ul pentru a mai imparti ceva. Nu prea cred ca PDL se simte intr-adevar de dreapta si nici nu am vazut ca sa faca un pas doctrinar major in acest sens.

    Reply
  8. Bleen

    Prin faptul că ies în față, Blaga, Berceanu, Videanu, Boureanu și Cezar Preda fac un rău imens ARD-ului și dreptei. Cînd astfel de politicieni vorbesc despre dreapta, anticorupție, adevăr, dreptate , justiție și stat de drept, credibilitatea ARD se face praf și USL cîștigă fără ca măcar să-și facă campanie. Cei mai buni campaigneri ai USL se numesc Blaga, Videanu, Boureanu, Berceanu și Cezar Preda. Cînd Videanu a ieșit să se certe cu Ponta pe Oltchim, a distrus orice șanse electorale ale ARD. ARD a avut numai de pierdut din scandalul Oltchim, atîta timp cît purtătorul său de imagine și mesaj în acest caz a fost hoțul hoților.

    Reply
  9. Agentul Bad Ass Tweety

    eu fac campanie udmr. m-am hotărît, gata. dd nu e o soluție. să zicem că votez la mișto, dar nu am nici o garanție că dd-iștii nu vor emigra în masă către usl. indiferent de scor, cei mai mulți nu vor avea nici măcar experiența procedurilor. vor vota ca boii ca la loto, unii nu vor merge nici măcar la ședințe, de munca pe comisii ce să mai zic.
    votez udmr, chiar dacă o să îmi pice un candidat de stînga, deși ăștia din cluj trag mai spre dreapta. nu pun ștampila nici pe călian, nici pe înlocuitorul lui șerban rădulescu.

    Reply
    1. Bleen

       @Agentul Bad Ass Tweety Noi nu avem udemeriști aicea în București, deci trebuie să recurgem la al doilea boicot, la fel de îndreptățit moral și de eficient politic ca și primul. Duminică 9 decembrie e ziua națională Belhaven Scottish Stout.

      Reply
      1. Gramofonu

         @Bleen  @Agentul Bad Ass Tweety Stai, mai intii sa vedem LISTELE :))
        abia dupa aia vorbim de boicot si scottish compot.

        Reply
      2. Gramofonu

         @Bleen  @Agentul Bad Ass Tweety Btw, credeam ca deja ai in lucru articolul cu gratierea celor condamnati pentru frauda electorala.

        Reply
    2. EroulBula

       @Agentul Bad Ass Tweety Asta cu iudemereuuu ar fi o faza :-))))))))))).
      Unde mai pui ca semnul lor electoral seamana cu lotca Rusilor Lipoveni si asa au obtinut un deputat de Tulcea, prin 92 sau 96. Lipovenii batrani i-au votat la greu, ca-si uitasera ochelarii acasa.

      Reply
      1. Agentul Bad Ass Tweety

         @EroulBula
        funcţiona redistribuirea. ceauşescu a încercat prin anii 80 o deznaţionalizare – în certificate numele erau românizate, ăia cu facultate erau repartizaţi la dracu în praznic, în tulcea, olt sau bucureşti, ș.a.
        așa s-a ajuns că bucureștiul este orașul din afara ungariei cu cei mai mulți unguri (vreo 200 de mii, cred). tot așa s-a ajuns că udmr avea candidați în toate județele din vechiul regat. după redistribuirea voturilor, se mai nimerea cîte unul care ajungea deputat într-un județ exotic. cred că au mai cîștigat tot așa o deputăție în dîmbovița sau argeș, prin 2004.
        nu știu dacă noul sistem nu împiedică udmr să apeleze la același sistem de adunare a voturilor ori de unde este posibil.
        forza u!
        forza rmdsz kolozsvar!

        Reply
        1. EroulBula

           @Agentul Bad Ass Tweety Stiu ca functiona redistribuirea dar la Tulcea au luat 3-400 de voturi in conditiile in care nu sunt mai mult de 100 de unguri in judet. Enigma a fost  comentata in presa locala pana cand s-a aflat despre faza cu mosii si babele lipovenilor care si-au uitat ochelarii acasa si au confundat crinul cu lotca.

          Reply
    3. Ilinca

       @Agentul Bad Ass Tweety UDMR va merge tot pe mana USL.. orice votam, tot USL iese din urna. Si de boicot tot USL va profita dar macar boicotistii vor fi odihniti. Din aceasta dilema nu putem iesi.

      Reply
  10. Corneliu Ene

    100% e mai bine ca in iarna dreapta sa aiba grija sa nu ia mai mult de 27-28% si, neaparat, sa nu intre in viitorul guvern.

    Reply
  11. SimonaM

    Mă scuzați, dar eu nu pricep.
    De ce trebuie blamat un om pentru că-și exprimă argumentat părerea?
    De când dreapta depinde de ce scrie Bleen? De când dreapta se distruge de la comentariile de pe blogul ăsta???
     
    Nu ar fi mai bine ca dreapta aia să și facă ceva ca să câștige? Că doar nu te poți baza doar pe bloguri să câștigi alegeri, nu?
     
    Altminteri, nu disperați! Sus inima. Alea.

    Reply
    1. Florina

       @SimonaM 
       
      Pentru că ce spune omul respectiv contează, oare? Şi asta deranjează? Pentru că aici s-a vorbit prima dată de lovitură de stat şi boicot? Pentru că s-a argumentat şi s-au tocit tastaturi tot scriind „lovitură de stat, boicot”, în timp ce alţii cereau exclusiv să fie crezuţi că „ştiu ei mai bine, dar numai ei, iniţiaţii”, în timp ce habar nu aveau ce-i de făcut? Pentru că s-a schimbat soarta referendumului şi s-a ajuns la boicot pe baza argumentelor de aici? 
      Apoi, PDL, pretinsa dreaptă, nu vrea, de fapt, să cîştige, ci vrea doar voturi pentru cîţiva care au mai rămas, tot ăia, ai lor. Pretinsa dreaptă nu are nici o strategie, asta dacă nu punem la socoteală „prostia celorlalţi”, enunţată clar, fără echivoc, chiar de către pedelişti. Cum tot ei au stabilit şi cam cît să cîştige în decembrie, undeva, un ceva peste 20% considerat mai mult decît onorabil. Numai că prostia e a lor şi nu a celorlalţi, pentru că la cîte motive le-au dat ceilalţi, nici nu era prea greu să cîştige. Dar asta ar fi presupus să nu lase absolut nici unul dintre motive să nu treacă pe lîngă ei, asta ar fi însemnat să vrea. 
       
      PS A zis Blaga că partenerii de coaliţie vor primi 55 – 60 de locuri , din cele 480 cîte vor fi pe listele pentru parlamentare.  

      Reply
      1. SimonaM

         @Florina De unde rezultă că nici nu ar avea cum să câștige ”dreapta” aia, din moment ce e dărâmată din câteva comentarii.
        Și mai rezultă (a câta oară) că ce se scrie pe-aici s-a cam dovedit adevărat.
        Și că ei vor lătrători și postaci, nu oameni cu spirit critic care să le arate ce e nevoie. Exaltați și înflăcărați (ei, cum am adus-o la castraveți!)..
         
        Q.E.D.

        Reply
        1. Florina

           @SimonaM 
           
          „Dreapta” aia nu e dărîmată, e inexistentă! Iar articolele şi comentariile de aici nu fac altceva decît să o vadă aşa cum NU e. Articolele şi comentariile de aici nu mint, nu visează la dreapta un Făt Frumos cu Blaga-n frunte, nu se aliniază creării de iluzii cu unicul scop – da, repet – să mai intre unii o tură în Parlament. Aricolele şi comentariile de aici le stau în gît lor şi propangandiştilor lor pentru simplul şi unicul motiv că spun, argumentat şi dovedit, adevărul. Pentru că nu  vor, ca alţii, să mintă şi să se mintă. Nu Blogary dărîmă dreapta, Madame e cinstită şi doar constată că acea „dreaptă” nu există. 

          Reply
        2. SimonaM

           @Florina Nu prea înțelege lumea cum e cu dreapta, susținerea dreptei, și mai ales CINE e dreapta și ce vrea ea…
           
          Mulți au învățat niște lozinci, și tot ce nu se potrivește e trădare de țară.

          Reply
  12. Yeba

    Păi Ioan Oltean e o lumină de inteligenţă creativă şi de inteligenţă în general, de ce l-ai pus pe Cezar Preda?! Doar fiindcă Oltean poate concura şi la categoria inteligenţă discursivă?  E concurenţă mare şi nu trebuie să nedreptăţeşti pe nimeni.
     
    Asta cu „vor să scoată la vot nucleul dur al dreptei” e de la tine?
    ARD pare o alcătuire menită să scoată la vot
    1) rudele candidaţilor
    2) câţiva oameni decenţi dpdv intelectual din vreo 10 colegii, alea în care candidează persoane cunoscute, frecventabile şi, în cazul fericit, lăudabile. (Fiindcă sunt şi oameni decenţi care se gândesc să nu risipească votul, că tot n-au ăştia şanse, şi să stea acasă.)
    3) oamenii primarilor care n-au dezertat încă, clienţii lui Blaga. Cred că nucleul dur la asta se referă.

    Reply
    1. kabal

       @Ivan Zubeldian din pacate cred ca asta e efectul acestor articole…
      chiar daca cei din ARD sunt niste dobitoci nu cred ca foloseste la nimic infierarea lor cu 3 luni inainte de alegeri
      credeam ca obiectivul pe termen scurt al asociatiei Blogary este de a face tot posibilul ca USL sa nu obtina majoritate dupa alegeri
      Toate articolele din ultima vreme vorbesc despre cat de idioti sunt cei din ARD si nu pot sa inteleg cum ar putea sa ajute asta la indeplinirea obiectivului
      Cred ca mult mai utile ar fi niste articole cu munitie contra USL-ului care sa poata fi folosita de oamenii de rand (cititorii acestui blog) pt a putea explica prietenilor indecisi de ce ar fi totusi mai bine sa voteze opozitia USL. De ce nu sunt toti la fel, de ce PDL desi corupt si cu personaje neadecvate este totusi o varianta mult mai buna decat USL-ul.
      Acum evident ca Bleen va scrie ce doreste in continuare, dar nu pot sa inteleg strategia

      Reply
      1. Bleen

         @kabal  Nu-s propagandist PDL. Nu fac propagandă niciunui partid, cu atît mai puțin liotei de feseniști și mafioiți din jurul lui Blaga. Dacă crezi că ar fi utile niște articole de propagandă pentru PDL, scrie-le șitrimite-le spre publicare unei entittăți publicistice decise să le publice. A face propagandă liotei de feseniști și mafioți din jurul lui Blaga e ca și cum a-i face propagandă USL-ului. Nu e ca și ca și cum, de fapt chiar asta e. Opoziție la USL poate că există, dar un lucru e sigur: PDL condus de Blaga nu face parte din ea. Iar eu nu votez USL, chit că pe el scrie PDL.

        Reply
        1. kabal

           @Bleen sa inteleg ca din punctul tau de vedere PDL(condus de Blaga)=USL sau ca ARD=USL? ca sa stiu si eu care-i baza de discutie…
          Daca asta crezi, atunci imi cer scuze si imi retrag comentariul initial pentru ca nu plecasem de la premisa asta cand am scris

          Reply
        2. Bleen

           @kabal Ar fi o chestie dacă ar fi egal USL. Dar nu e. E mai puțin decît USL. Sînt comisionarii USL-ului, Errand boys, sent by grocery clerks, to collect a bill. Sînt purtătorii de trenă ai USL-ului, în schimbul unei mici hălcuțe de buget. Rolul lor e să blocheze orice candidatură a dreptei la prezidențiale și să joace rol de remorcă și sprijin pentru USL.

          Reply
        3. Bleen

           @kabal Și, repet, rolul Blogary nu este să facă propagandă electorală pentru nimeni. Nu a făcut niciodată. De ce s-ar apuca acum?

          Reply
        4. kabal

           @Bleen Din punctul meu de vedere propaganda electorala inseamna si demobilizarea unor oameni care altfel s-ar fi dus la vot, efectul fiind un USL cu un procent mai mare la alegeri.
          Stiu ca o sa-mi zici ca tu doar scrii pe un blog, dar stii foarte bine ca ai o influenta destul de mare asupra unui numar considerabil de oameni si atunci cand sugerezi boicotul alegerilor multi cititori vor lua in calcul aceasta solutie la modul cel mai serios. Sa ai o influenta mare inseamna si sa ai o responsabilitate mare, lucru pe care il stii si banuiesc ca ti-l asumi
          Poate strategia ta e ok pe termen lung (obiectiv 2014-2016), dar te-as ruga sa mi-o spui si mie daca vrei
          Presupunand ca  boicotam alegerile parlamentare si avem:  USL  65% ARD 15% si PP-DD 15%, cum ajuta chestia asta pt a avea un presedinte de dreapta in 2014 si cam cine ar fi el? 
          Nu intreb asta  la modul retoric ci la modul cel mai serios cu putinta.

          Reply
        5. SimonaM

           @kabal  @Bleen Să mă scuzați că mă bag.
          Dacă PDL face tot ce face USL, de ce ar păsa oricărui om zdravăn la cap că ajunge PDL în Parlament și nu USL? Din moment ce rezultatul e identic.

          Reply
        6. kabal

           @SimonaM imi pare rau dar pana nu imi spui niste fapte concrete nu pot sa fiu de acord ca PDL  face ce tot ce face si USL. Totusi la modul faptic PDL si MRU l-au sustinut pe Basescu la referendum si au denuntat lovitura de stat. Oameni care inca sunt in PDL, ca Monica Macovei si Funeriu si chiar si Emil Boc (prin masurile de austeritate)  au facut lucruri real pozitive pentru Romania si cum necum au fost sustinuti de PDL.
          Ca sunt foarte departe de acea Alba ca Zapada la care visam cu totii este la fel de adevarat, dar Alba ca Zapada nu exista si nici nu are cum sa apara din neant.

          Reply
        7. SimonaM

           @kabal Reformele alea câte s-au făcut, s-au făcut cu frâna de mână trasă și cu chiu, cu vai. Mai înșiră-mi niște nume din PDL, dacă suntem la exmple. MMacovei e în P European, Boc e primar la Cluj, și rămâne Funeriu.
           
          Restul unde sunt?
           
          Ce încerc să spun e că nu poți cere să fii votat doar pentru că tu ești mai puțin pungaș decât celălalt. ”Votați-ne, noi am denunțat lovitura de stat!” Așa, bravo. Și… asta-i tot?

          Reply
        8. Florina

           @kabal  @SimonaM 
           
          Că au rostit, într-un final, scrîşnit, şoptit, cu chiu cu vai, lovitură de stat, e una. Paranteză: Cristian Preda a zis. acum o lună, aproximativ, că el nu ar numi, totuşi, lovitură de stat ce s-a întîmplat în vară. Aşa, revin. Deci: că soluţia lor pentru referendum era „votaţi NU” e cu totul altceva. Pentru că lovitura de stat nu trebuia legitimată de participarea la referendum. De asta, de participarea la referendum, de cvorum, ca să ne mai amintim din hiturile verii, avea nevoie USL pentru ca Băsescu să fie demis. De asta au fraudat masiv. (Apropo, i-a mai auzit cineva pe pedelişti vorbind de frauda de la referendum? Zicea Videanu că are probe zdrobitoare, unde sînt?) Şi ei, ai noştri, cum ar veni,  au spus pînă în ultima săptămînă să se meargă la vot. Adică fix ce îndemnau şi useliştii. Deşi nici principiile – a nu legitima o lovitură de stat prin prezenţă – nici sondajele – componenta pragmatică – nu dădeau altceva decît Băsescu demis. 

          Reply
        9. Bleen

           @kabal  Funeriu, Macovei și Boc? Nu vezi că tu îi dai ca exemplu pe cei pe care Blaga, Videanu și Berceanu i-au executat?  Funeriu, Macovei și Boc, ca și Falcă sau Scripcaru , nu mai sînt de mult în PDL. 
          PDL a denunțat lovitura de stat? Unde și cînd???? Fiecare parlamentar PDL din echipa Blaga este un parlamentar USL, așa cum principalii susținători ai lui Blaga împotriva lui Boc, Frunzăverde, Mihaela Popa și Filip, sînt astăzi useliști. Nu sînt piaristul personal al lui Blaga sau Videanu, mă deranjează grav confuzia asta. Mă jignești profund.

          Reply
        10. Bleen

           @kabal  @SimonaM Boc, Macovei și Funeriu nu candidează la aceste parlamentare. Macovei este dușmanul de moarte al lui Blaga și a primit, drept urmare, un pietroi care se speră să o tragă definitiv la fund (este un risc serios, și Macovei știe bine asta), Boc este primar la Cluj, Funeriu este consilier prezidențial. Despre ce vorbim noi aici?
           

          Reply
        11. SimonaM

           @Bleen Eu cred că vorbim despre impresia oamenilor că trebuie să susținem PDL doar pentru că PDL se declară câteodată în opoziție cu USL.
           

          Reply
        12. Bleen

          @SimonaM
          ”mah voi sunteti nebuni?
          basescu a cerut ca lumea sa vina la vot. Trebuie mers pe varianta asta altfel elctoratul pro basescu  va fi divizat , unii vor boicota si altii vor merge la vot sa voteze NU si va iesi un cacat. Prezenta 40%+  si un 80% DA si 20% NU
          Poate ca strategia cu boicotul ar fi fost mai buna daca se ralia si basescu la ea, dar cum nu s-a raliat, trebuie sa ramanem uniti in jurul ideii lui. Chiar daca e demis , daca obtine peste 40% NU  este un punct de unde se poate construi inclusiv pt parlamentarele din toamna si alegerea noului preedinte.
          Eu cunosc oameni care l-ar demite pe Basescu dar dintre Antonescu si Ungureanu l-ar vota pe Ungureanu.
           
          2 months, 2 weeks ago on Mai tineti minte?”
           
          kabal, din ciclul: ”s-a dat ordin să nu gîndim, nu gîndim, hai cu propaganda, eu sînt primul, cine nu e cu mine, demobilizează și trădează.” Cu oamenii de la partid nu are rost să te contrazici. Mai ales cu cei indispuși la orice fel de gîndire.
           

          Reply
        13. SimonaM

           @Bleen Gândire de om crescut în comunism.
          Nu ăla trădează când nu face ce promite, tu trădezi când îl arăți cu degetul.
           
          E greu să gândești cu capul propriu dacă n-ai exercițiul ăsta…

          Reply
        14. Florina

           @Bleen 
           
          Şi într-un final – după ce am fost numiţi pînă şi cretini, deşi aici era soluţia prin care putea fi dejucată lovitura de stat, la început, orgolioşi peste măsură că am zis-o prea devreme (???), ulterior – am ajuns să ni se spună în faţă: nu sînteţi cu PDL-ul, sînteţi uselişti. C-aşa se înfierează duşmanii capilor PDL. Proletar, fără argumente, dar cu pretenţii de strategi. 
           
          Apropo, dar de ce nu îi credeţi chiar pe pedelişti cînd vă spun clar că ei speră să obţină 20 şi un pic % ăla numai pe prostia useliştilor? Ei declară asta, voi, care susţineţi PDL, nu-i credeţi nici pe ai voştri? Nu înţelegeţi măcar atît, sensul vorbelor ăstora, „noi nu facem nimic, poate greşesc ei şi mai ciupim un 0, ceva %”? 
           
           

          Reply
        15. liviuta

           @Bleen Cred ca ai inteles destul de putin, totusi, din toata povestea aia cu venitul la vot sau boicotul.
          Raman la convingerea ca boicotul anuntat de la bun inceput era fatal pentru prezident.
          Cred ca, daca se anunta boicot din prima zi, nu mai modificau/promulgau uselistii nicio lege in sensul recunoasterii pragului de participare de 50%, iar in conditiile astea, la CCR, fara instituirea acelui prag prin legea aia adoptata cu forcepsul cu 10 zile inainte de referendum, se alegea praful; s-au chinuit ei, CCR-istii, cu tot cu lege sa invalideze referendumul, dar’mite fara lege; parca vad ca bagau o smecherie din-aia ca decizia lor referitoare la prag se aplica doar pt viitor, sau alte pretexte si validau referendumul.
          Pana la urma, varianta anuntarii boicotului dupa promulgarea si publicarea legii referitoare la prag, dupa un joc de glezne pentru mobilizarea electoratului anti-USL si „adormirea vigilentei” useliste, dupa o chemare la vot aparenta, a fost tactica cea mai buna (chiar daca s-a construit din mers).
          Repet: daca se anunta boicotul de la inceput, cum ti-ai fi dorit, iar USL nu modifica legea in sensul instituirii pragului desfiintat inainte prin OUG? Nu vreau sa aud argumente juridice, ca CCR a decis nu stiu ce, pt ca vezi ca CCR era foarte vulnerabila atunci.

          Reply
        16. Bleen

           @liviuta Am explicat tuturor tîmpiților tot ce era de explicat, încă de atunci. Asta-mi aduce aminte de ce-mi spunea cineva, persoană importantă, nu spui cine, după ce Băsescu a revenit la Cotroceni: ”Mă uit în urmă și nu-mi vine să cred cît de imbecili au putut să fie cei care nu voiau boicot.”
           
          Cît despre tactici, Băsescu chiar nu a dorit boicot, însă nu a avut ce face cînd, la o bere cu Pinalti și alți pedeliști, băieții i-au zis: ”Fă ce vrei, noi nu aducem lumea la vot!”. Băsescu s-a supărat atunci și a plecat de la masă.
           
           
          http://www.blogary.ro/2012/08/sa-facem-pe-desteptii-vorbind-despre-boicot-frauda-si-dragos-paul-aligica/
           
           
          ”Băsescu a anunțat boicotul în ultimele zile, ca să nu se prindă USL-iștii și să elimine pragul”.Acesta este justificarea faptului că Băsescu a anunțat boicotul abia în 24 iulie și a chemat lumea la vot înainte de această dată. E adevărat că useliștilor nici nu le-a trecut prin cap că Băsescu ar putea boicota referendumul și astfel au acceptat să bage prag. Dar dacă nu băgau prag, Băsescu nu boicota. Credeți că există vreo legătură de cauzalitate între anunțul lui Băsescu privind boicotul și pragul susținut de USL? Hai să facem un exercițiu! Punem întrebarea: De ce a introdus USL pragul? Și răspundem: Pentru că n-a anunțat Băsescu boicotul. Sesizați imbecilitatea? USL a riscat să piardă totul doar fiindcă Băsescu nu a anunțat un lucru pe care îl putea anunța oricum după promulgarea legii cu pragul? Dacă USL avea de gînd să mențină pragul doar în condițiile în care Băsescu nu anunța boicotul, de ce USL n-a introdus pragul cu o zi înainte de alegeri, astfel încît Băsescu să nu mai aibă timp să anunțe boicotul? Știa USL că există riscul ca Băsescu să anunțe boicotul după ce ei introduc pragul? Știa. Atunci de ce l-a mai introdus? Dacă erau în stare să facă referendum fără prag, așa cum ni se explică, de ce nu au făcut-o? Fiindcă au avut încredere în Băsescu că nu va anunța boicotul după ce vor introduce ei pragul? Și ce făcea Băsescu dacă ei introduceau pragul? Se lupta cu ei și era demis. Și recunoștea și regulile jocului, în condițiile în care acestea se schimbau de la o zi la alta și erau neconstituționale sau antidemocratice. Tocmai scoaterea pragului era un motiv în plus, și mai puternic, pentru boicot. Justificarea existenței pragului, inclusiv la nivel internațional, nu are legătură cu decizia lui Băsescu de a boicota sau nu. Avînd în vedere că decizia lui Băsescu de a boicota are ca justificare condițiile de fraudă masivă în care este organizat referendumul, existența sau nu a pragului de 50%+1 este irelevantă. Ea este relevantă doar în situația în care Traian Băsescu boicotează referendumul din motive de tactică electorală, atitudine inacceptabilă pentru un politician și om de stat. Dacă Băsescu nu anunța boicotul în ultima săptămînă, USL-iștii se mobilizau mai bine, ni se spune. Să înțeleg că la 7.4 milioane de voturi DA (40% dintre alegătorii cu drept de vot), useliștii s-au mobilizat prost. Păi ori Băsescu avea șanse să-i bată, așa cum ni se mai spune, ori potențialul pentru DA era mai mare de 40% din alegătorii cu drept de vot dar nu a fost atins fiindcă nu s-au mobilizat suficient USL-iștii. Dacă Băsescu anunța boicotul mai devreme, useliștii aduceau 10 milioane de voturi DA la referendum?

          Reply
        17. Bleen

           @liviuta Așa că, măi băiatule, adună-ți creierii de pe unde i-ai lăsat și nu-mi spune mie ce am înțeles și n-am înțeles. Citește de 4-5 ori și dacă tot nu înțelegi, cheamă pe altul mai deștept.

          Reply
        18. SimonaM

           @liviuta  ROFL = rolling on the floor laughing.
           
          De pe blogul ăsta a pornit ideea cu boicotul. Așa că mai ușurel cu cine ce nu pricepe și cum au stat lucrurile.
          Cât despre restul.. chiar sunt toate argumentele în arhivă, la articolele și comentariile de atunci.

          Reply
        19. liviuta

           @Bleen Chestia cu „nu inteleg” si cu „replica isteata” se referea la „ROFL” al @Simonei M;
          Bun, retractez chestia cu „intelesul destul de putin”, trec peste insulte si am sa consider ca eu le-am provocat, iar informatii inside eu nu am, ca sa fac pe desteptul fata de altii.
          Raman la impresia ca ambele tabere si-au construit strategia din mers, datorita necunoscutelor aparute pe traseu (reactia Occidentului, deciziile CCR) si ca boicotul a fost o idee buna (a propos, cred ca primul comentariu legat de dubiul privind necesitatea prezentarii la vot imi apartine, daca nu ma crezi am sa fac un efort sa il gasesc in arhiva), dar nu era nicio garantie ca va fi respectata regula pana a fost acceptat explicit prin lege.
          De acord ca nu ar fi trebuit sa existe o legatura necesara intre boicot si prag (ideea delegitimarii loviturii de stat) dar cred ca strategia s-a construit din mers si de-aia a avut aerul unei improvizatii.
           P.S. Pricep repede, chiar daca nu fac parte din gasca de aplaudaci.

          Reply
        20. liviuta

          @bleen Pentru claritate si pentru a evita confuziile: retractez si regret spusa initiala cu continutul „Cred ca ai inteles destul de putin, totusi, din toata povestea aia cu venitul la vot sau boicotul”.

          Reply
        21. liviuta

           @SimonaM Asa as putea spune si eu ca am adus primul in discutie pe blog posibilitatea boicotului (e drept, intr-o forma dubitativa), inca din 5 iulie, cand nici nu fusese inca votata suspendarea.
           
          Vezi in arhiva articolul lui Bleen „Insemnari din dictatura. Majoritatea parlamentara desfiinteaza practic Curtea Constitutionala” si uita-te pe prima pagina de comentarii.

          Reply
        22. kabal

           @Bleen te rugasem sa ne expui si noua viziunea ta prin care dreapta ajunge la putere in 2014-2016 ca urmare a boicotului din decembrie 2012 , in schimb mi-ai trantit un comentariu mai vechi (pe care de altfel il sustin in continuare si daca cineva are chef sa si vada contextul si celelalte comentarii pe care le-am postat atunci poate sa decida singur daca opinia mea era pertinenta sau nu) si apoi m-ai jignit..
          Citate din tine ti-as putea da si eu  , de pilda ti-as putea aminti de articolul cu umbrelutele de sex on the beach….dar eu chiar  te intrebasem ceva serios si as fi apreciat ft tare sa imi raspunzi la intrebare si inca as aprecia sa o faci.
          Anyway asta este ultimul meu comment pe acest blog 
           
           
           

          Reply
        23. Bleen

           @kabal Am scris de nuștiucîte ori, de nuștiucînd. Feseniștii sînt eliminați din PDL. MRU împreună cu echipa sa din PDL (una foarte puternică, n-o pot dezvălui) preia dreapta, candidează din partea dreptei unite la alegerile prezidențiale din 2014 și cîștigă. Simplu. Cu o condiție obligatorie: eliminarea din mișcarea dreptei a cozilor de topor ale USL și a feseniștilor, în frunte cu Blaga, Videanu, Berceanu. 

          Reply
        24. SimonaM

           @liviuta Nu vreau să isc o dezbatere la timpul trecut, lapte vărsat, water under the bridge.
           
          Dacă TU ai iscat valul boicotului, de ce te mai întrebi încă dacă a fost bine sau nu anunțarea lui și tot restul?! :))

          Reply
        25. liviuta

           @SimonaM Nu sunt chiar asa viteaz si nu vreau sa iau premiul de initiator al boicotului, dar nu aveam chef sa fiu tratat drept ala care nu s-a prins nici pana in ziua de azi ce meserias a fost boicotul; mai exact, la vremea aia erau mai multe nuante (sau, in fine, vedeam/vad eu mai multe nuante) care ma fac sa fiu mai putin transant decat @bleen.

          Reply
    2. EroulBula

       @Ivan Zubeldian Domnule Zulbendian, tot mai credeti ca trebuia sa ne ducem la referendum, cu peptu’ de arama ? Atunci erati foarte suparat pe noi, noroc ca nu ne puteati aresta pentru inalta tradare.
       

      Reply
  13. andrei_p

    Sa intelegem ca ne ramane doar varianta de rezerva sugerata cu caldura de bleen, salvatorul domnu Dan? Doamna Merkel ne vrea ca votanti de-ai lu domnu Dan?

    Reply
    1. SimonaM

       @andrei_p Să înțelegem că suntem liberi să votăm cu cine credem de cuviință și după cât ne pricepem.
      Tu poți vota cu cine spune Merkel, spre exemplu.

      Reply
        1. SimonaM

           @andrei_p Nu știu, e retorică întrebarea? Că eu subliniasem libertatea de alegere, nu altceva.
          Părerea mea despre domnudan sub tren chiar n-aș face-o publică.

          Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *