Ce n-am inteles din programul ARD

Creșterea fondului de salarii cu 50% din creșterea productivității muncii calculate pe baza performanței firmei (profitul brut din exploatare raportat la fondul de salarii)

CAP. 3, Piața muncii, asigurare și protecție socială

 

Crearea, în structura cabinetului, a unui Minister al Competitivității Economice

Sprijin, financiar sau de tip garanții de stat, pentru creșterea competitivității economice prin calitate și adecvare a  bunurilor și serviciilor

Introducerea „suprafeței de aur”, ca suprafață comercială în marile magazine de desfacere cu amănuntul, care să fie  dedicată expunerii produselor românești

CAP. 6. Competitivitatea economică și mediul de afaceri

 

Înființarea Consiliului Guvernamental de Programare a Investițiilor Publice (CGPIP)

Creșterea ponderii veniturilor bugetare în PIB cu cca. 3 puncte procentuale în intervalul 2013-2016 (inclusiv prin  implementarea Memorandumului cu tema: „Programul multianual de modernizare a administrației fiscale”, adoptat  în ședința de guvern din 18.04.2012)

Încheierea, între Guvern și reprezentanții patronatelor, a unui Pact de Distribuire a Eficienței Muncii (PDEM), care să  conducă la preluarea, în nivelul de trai, a creșterii productivității muncii

CAP. 16. Politica fiscal-bugetară

 

 Înființarea Academiei Naționale de Administrație Publică, cu scopul pregătirii profesionale și științifice a funcționarilor  publici și a persoanelor care ocupă funcții de decizie sau de demnitate publică

CAP. 19. Reforma administrației publice

 

Alianța România Dreaptă, Repornește România, Program de guvernare 2013-2016

 

Nu înțeleg. Ce sînt astea?

 

Ce am înțeles din ce au scris bloggerii care au fost la lansarea programului:

  • Crin Antonescu nu rezistă mai mult de o săptămînă la conducerea PNL
  • PDL se aliază cu PNL
  • Monica Macovei a propus înființarea unei televiziuni dar n-a fost în stare să facă planul de afaceri al acesteia
  • liderii ARD își dau demisia doar dacă ARD ia 20% sau sub 20%.

PS. Nu am fost la lansarea programului ARD fiindcă nu-mi place să fac figurație la manifestări piaristice.

Facebook Comments

65 Comments Ce n-am inteles din programul ARD

  1. Pingback: Romanii prosti si victoria USL - Gogoloi

  2. Pingback: “Românii proşti” şi victoria USL | Radu Zlati - deputat de Gherla

  3. Pingback: Conservatorii britanici n anii 70 ntre eşec şi Margaret Thatcher - Gogoloi

  4. SimonaM

    În sfârșit am înțeles. ARD apelează la mila noastră. Așa vor ei să fie votați. De milă.
    Uitați la Iulian Crăciun, de-un exemplu. Păi să-i dea cineva băiatului ăstuia de succes și cu firmă un tăietor de birou! Folosește cutter să taie fluturașii printați monocolor ca să se lupte cu mafiotul ăla care are imperiu de presă!!! Se poate?! 
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=511973318822278&set=a.511973302155613.122451.506597692693174&type=1&theater

    Reply
  5. SimonaM

    Am auzit explicațiile lui Videanu față de bombele alea din programul economic.
    Cică fac creșterea salariului minim ca să protejeze investitorii cinstiți. Care aveau concurență neloială din partea celor care nu plăteau taxe și angajau la negru. Acuma, eu personal sunt convinsă că dl. Videanu nu e tâmpit, și știe că e abureală. Ce mă așteptam să aud era un pretext mai plauzibil.
    În atari condiții, chiar nu văd de ce să mai pun întrebări, din moment ce-s tratată drept retardată mintal și mi se dau niște răspunsuri din povești cu zâne.

    Reply
    1. Bleen

      SimonaM La aberația secolului, aia pe care n-am auzit-o nici măcar la Kim Ir Sen, cu obligarea de către stat a firmelor private să mărească salariile, ce a răspuns?

      Reply
      1. SimonaM

        Bleen SimonaM  
        Nu l-a întrebat nimeni de aberația secolului. Despre aia întrebăm doar noi. Restul sunt toți kumbaya și feștile, habar n-au despre ce e vorba.

        Reply
    2. Bleen

      SimonaM E bun Videanu. La fiecare apariție publică a lui, USL crește cu 3 puncte procentuale. După alegeri să treacă pe la casieria USL, să-i dea ăia anii de libertate promiși. Și carierele de piatră.

      Reply
      1. Bleen

        SimonaM Asta e tragedia României. Videanu în loc să muncească într-o carieră de piatră, cu ghileaua agățată de picior, deține o carieră de piatră.

        Reply
  6. Ivan Zubeldian

    După cum s-a observat din ce-au scris bloggerii, numai eveniment de spălare PR nu a fost. Ideea că avem o mulțime de întrebări dar nu mergem să le punem când suntem invitați pentru că nu vrem să se folosească de imaginea noastră excepțională, e cam greu de înțeles.  Apropos, evenimentul a fost transmis în direct, pe net și nu s-a desfășurat în catacombe. Înregistrarea va fi disponibilă în curând, toată lumea se va putea convinge că a fost un demers absolut deschis și onest, curajos, chiar. S-au pus întrebări dificile și s-a răspuns la ele. Dat fiind că și voi continuați să aveți întrebări pe care le puneți aici cu bună credință și nu doar pentru a demonstra ce proști sunt ăștia de la ARD, mi s-a părut potrivit să vă anunț că acum puteți întreba direct fără să se folosească cineva de aura voastră: http://ascultam.aliantaromaniadreapta.eu/
    Ideea e simplă, dacă refuzi un dialog e puțin cam anapoda să te plângi că el nu există.

    Reply
    1. Florina

      Ivan Zubeldian 
      Corectează şi tu chestia asta acolo, că nu se cade la nişte oameni aşa culţi. 
      „Click aici pentru a ne trimite-ne un mesaj privat”

      Reply
    2. Gramofonu

      Ivan Zubeldian Citesc presa, le-am vazut declaratiile, ultimul lucru de care sa ma pling ar fi lipsa dialogului.
      Prioritatea e sa ma pling de timpeniile pe care le debiteaza.
      Iti inteleg si apreciez entuziasmul, dar nu-ti face prea mult singe rau, o sa treaca. Abia astept sa citesc niste articole scrise cu sete (asa, ca dupa entuziasm).
      Oarecum offtopic, la parlamentare m-au convins de-un vot si-o anulare pina acum. Nu votez oamenii doar pentru ca se prezinta.

      Reply
      1. Ivan Zubeldian

        Gramofonu Florina : Merci Florina, am corectat. Gramofonu, câteva lucruri. Primul e că dacă pui întrebări aștepți probabil să ți se răspundă.  Adică să intri într-un dialog. Al doilea, despre tâmpenii. Da, se spun multe. Unele de-a dreptul fioroase. Dar ce înseamnă a te plânge de ele? Păi, din câte văd, înseamnă să te exprimi public despre ele. Iar asta nu are sens s-o faci dacă nu aștepți, chiar și subânțeles, lămuriri de la autorii lor. Adică, dacă nu aștepți un dialog. Al treilea despre entuziasme. N-ai să vezi articole despre dezamăgiri scrise cu sete dintr-un motiv simplu – din interior se vede altfel. Reaua credință și demagogia acuzate de mulți sunt, mai degrabă, un accident.  Problema uriașă cu care se confruntă toate formațiunile de dreapta se cheamă orgoliu personal. E o chestie foarte românească, nu știm să lucrăm în echipă pentru că în tot ce facem ne interesează să strălucim noi, în primul rând. (mă includ aici, chiar dacă am avantajul că îmi dau seama de propriile vanități) De aici cacofoniile și gafele repetate. De aici bâlbele fără rost. Și tot de aici inconsecvențele în comunicare. Individul politic nu știe cum să se subordoneze interesului grupului politic din care face parte. În plus, vrem să strălucim la televizor. Despre asta am să scriu, după. Sunt naiv în măsura în care cinismul n-a reușit vreodată să schimbe nimic nicăieri, dar nu sunt chior și nici prost. Și de asta repet: monologul și cinismul n-au adus vreodată vreo schimbare undeva. Dacă vreți ca ce spuneți să conteze dincolo de grupul vostru confortabil, intrați în dialog.

        Reply
        1. Gramofonu

          Ivan Zubeldian Gramofonu Florina
          Ref. la „Dar ce înseamnă a te plânge de ele? Păi, din câte văd, înseamnă să te
          exprimi public despre ele. Iar asta nu are sens s-o faci dacă nu
          aștepți, chiar și subânțeles, lămuriri de la autorii lor. Adică, dacă nu
          aștepți un dialog. ”  
           De fapt am spus-o cu intelesul „de la un anumit nivel al timpeniei, orice dialog e de prisos”. Cum ar fi, de exemplu, asta:
          „Creșterea fondului de salarii cu 50% din creșterea productivității muncii calculate pe baza performanței firmei (profitul brut din exploatare raportat la fondul de salarii)”
          Ce dialog as putea avea cu o persoana care scrie asa ceva?
          Ar fi doua variante:
          1. Nu crede sincer in „masura” asta, caz in care e un demagog cu care n-am ce discuta, demagogia exclude dialogul.
          2. Crede sincer, caz in care iar n-am ce discuta, pentru ca e evident ca intelectul i se situeaza undeva la limita de jos a convietuirii sociale, iar dialogul la care m-as putea astepta e fericirea de a fi injurat in loc sa-mi dea in cap.
          Ce-as putea sa intreb persoana respectiva? clasicul „esti prost sau te faci?” Cu ce scop sa fac asta?
          NU EU TREBUIE SA ALERG DUPA POLITICIENI, POLITICIENII TREBUIE SA ALERGE DUPA VOTUL MEU.
          Ei sint alesi ca reprezentanti ai cetatenilor, ei trebuie sa ma convinga de faptul ca imi pot reprezenta interesele. Cu „masura” respectiva tocmai m-au convins de contrariu.
          Asa ca fac ce-ar trebui sa faca toti alegatorii: aleg la bucata, nu en gros. Am pe cine alege la CD (multumesc), iar pe buletinul pentru senat o sa scriu diverse. O sa deschid un dialog, ca sa zic asa 🙂

          Reply
        2. Gramofonu

          Ivan Zubeldian Gramofonu Florina Scuze, am uitat sa precizez ce astept legat de masura respectiva. Nu lamuriri, ci scuze publice si un motiv serios drept cauza a ratacirii (febra, nesomn, somnambulism).

          Reply
        3. SimonaM

          Gramofonu Ivan Zubeldian Florina 
          Și să fie ștearsă din program. Laolaltă cu propusul minister al echității competenței și bunăstării neamului (sau cum îi va fi spunând) și cu toate agențiile de supraveghere și supervizare a agențiilor deja existente.
          Sau, și mai simplu, ștergeți orice referire la politici de dreapta.

          Reply
        4. Gramofonu

          Ref. la „Și de asta repet: monologul și cinismul n-au adus vreodată vreo schimbare undeva. Dacă vreți ca ce spuneți să conteze dincolo de grupul vostru confortabil, intrați în dialog.”
          Dialog in mediu controlat? exista asa ceva? unde sa fie filtrate intrebarile, sau sa fie diluate printre mii de troli si ideile „votantilor medii” (a se citi „neinformati”)? 
          Aici stiu sigur ca lumea se informeaza. Avem pareri diferite, dar in cunostinta de cauza. Trolii se stiu si ei.
          Cind am spus ca-ti inteleg si apreciez entuziasmul, la puncte-bonus era faptul ca ai venit si te-ai aruncat in groapa cu lei pentru a-ti sustine punctul de vedere. In momentul ala am sters cu buretele memoria unor subiecte mai putin importante despre care avem opinii diferite.
          Daca ai fi candidat la senat in circumscriptia mea, te-as fi votat fara remuscari. Evident, nu se va intimpla asta cu orice candidat vine sa se agite pe aici.
          A, ca de partea cealalta e un calcul legat de cost si beneficii, „de ce m-as screme pentru 1000 de voturi”…ei, bine, e un calcul prost. Eu ma informez pentru restul familiei si le fac un rezumat. Eu vorbesc aici pentru 6 alegatori, care au si ei prieteni, colegi etc. Iar rezumatul va fi: „omul asta propus la CD sustine asta si ailalta, a facut cutare si cutare, personal il votez, in rest n-am din ce sa aleg si n-o voi face”.

          Reply
    3. SimonaM

      Ivan Zubeldian Minunat site.
      Întrebări.. ca peste tot. Și așa, și așa. N-am remarcat răspunsurile. Sunt tot acolo?

      Reply
      1. Ivan Zubeldian

        SimonaM Începem să răspundem când vedem temele principale ieșind la suprafață. De aceea e nevoie de masă critică. Cred că răspunsurile vor veni la începutul săptămânii. Pe de altă parte, e evident că nu vom putea răspunde la sute de mesaje pe zi. Vom vedea din mers care e ritmul.

        Reply
        1. SimonaM

          Ivan Zubeldian SimonaM 
          LOL. Să-ți spun cum se simte unul care chiar vrea să întrebe. Intră, citește ce-au întrebat ceilalți (e cu bun simț omul, nu vrea să deranjeze cu o întrebare care s-a mai pus o dată), și remarcă faptul că lumea întreabă, dar răspunsuri nu dă nimeni.
          1. Cine se ocupă de asta nu cred c-a înțeles conceptul. Redenumiți pagina ”Dați idei gratis liderilor ARD”. Măcar știe omul cu ce contribuie la campanie.
          2. Cine decide care-s temele principale?
          3. Să țină cineva socoteală de faptul că nu prea mai e timp de ”din mers”.
          4. Realizați că fiecare om care întreabă ceva are cel puțin o ștampilă-n mână, da? Nu mai zic de puterea de convingere în familie sau și mai larg.
          Pe final, LOL încă o dată. Ce-am zis mai sus e gratis. Și nici n-am intrat pe temele principale. Nu de alta, dar personal sunt lămurită.

          Reply
        2. Ivan Zubeldian

          SimonaM 1. Pagina e publică de câteva zile. Poate că un pic de răbdare nu strică.
          2. Voturile voastre. Fiecare întrebare/idee poate fi votată
          3. Când n-ai timp exact asta faci, înveți din mers.
          4. Deci, după tine, mai bine n-o facem, nu?

          Reply
        3. SimonaM

          Ivan Zubeldian SimonaM 
          Nu te mai rățoi la mine, că nu io-s dușmanul aicea.
          1. Dacă făceam io pagina asta, aveam grijă să fie naibii cineva la butoane să răspundă ceva. Dacă știa și ce să răspundă, era și mai bine. Până și RDS știe asta, a înregistrat un robot să recite cât de important ești și cât de recunoscător îți este că aștepți să te preia un operator.
          Cât despre răbdare, consider că ați avut deja prea mult timp în care chiar nu vreau să știu ce ați făcut (deși o parte o știu și altă parte o bănuiesc). Voi ați aflat alaltăieri că începe campania, nu-i așa?
          2. Am obosit să ne votăm între noi. Dacă întreb ceva, pentru mine e importantă întrebarea aia. Deci ar fi bine să răspundeți la fiecare întrebare. Așa, tot ca sfat gratis.
          Tot ce reiese când omul vizitează pagina aia e că a mai apărut un site unde poți să te duci să bați câmpii, să spui, să întrebi, să diverse. Ca pe orice forum. Lipsesc postacii. Trag nădejde că măcar aveți un filtru pe-acolo, și nu apare și la voi Garfield motanul care trollează pe Evz.
          Sincer, tot ce-am spus aici a fost spre avantajul vostru. O să aveți o grămadă de exaltați care vă laudă. Cu ăia nu ajungeți departe. Învățați să primiți o critică și să vă folosiți de ea. Politicienii așa fac. Ceilalți care doar se joacă de-a politica mimează comunicarea. Eh.. nu știu cum să zic, dar unii din public știu să discearnă.
          4. Dacă n-o faceți cum trebuie, da. Mai bine n-o faceți. Pierdeți puncte.

          Reply
        4. EroulBula

          SimonaM Ivan Zubeldian As crede ca Garfield este ocupat sa se razboiasca cu Jigodia Frustrata de la ANI. Nu bag mana in foc pentru asta dar simt ceva la rinichiul drept.

          Reply
        5. Ivan Zubeldian

          SimonaM Ivan Zubeldian Da, critica e bună. Dar, ca orice lucru fără măsură, când e prea multă devine toxică.

          Reply
        6. SimonaM

          Ivan Zubeldian SimonaM 
          Asta e”fără măsură”?! Serios?
          Ce-i drept, tot aud în ultima vreme îndemnul de ”ciocu’ mic”, ăștia sunt, cu ăștia defilăm, nu mai criticați că le faceți rău, să ne mobilizăm să-i alegem că facem pe urmă reformă, bla, bla.
          Dacă asta e strategia de campanie.. s-avem iertare, dar e păcat de tot chinul.

          Reply
        7. SimonaM

          Canadiana SimonaM Ivan Zubeldian 
          S-au obișnuit, cred că de frica celorlalți ștampilăm orice găină. Eh, uite că eu nu mai fac asta.
          Ca să nu mai spun de dezamăgirea cu programul. Enormă dezamăgire.

          Reply
        8. adina

          Ivan Zubeldian SimonaM comentatorul Dragos Movila v-a pus practic in brate o lista de probleme, sub titlul ”Prioritati foarte importante pentru Romania”, Sunt capitole mari in care chiar se poate face ceva daca exista bunavointa. Cum raspundeti la ele ? Singura care lipseste din lista e Justitia, dar ea e atat de prezenta in agenda publica, incat e de la sine inteles ca fara o justitie functionala celelalte domenii se duc de rapa. 
          Dar revenind la lista cu pricina, mi-a atras atentia remarca despre asfaltul inventat de cercetatori romani rezistent timp de 10 ani la eroziuni si care nu a fost implementat in contructia autostrazilor pentru a proteja firmele asfaltatoare. Am mai auzit si cu ceva ani in urma despre inventia asta. Aici e nevoie de decizie politica, e nevoie de un semnal. Astfel se arata ca se folosesc tehnologii romanesti, se incurajeaza si cercetarea in domeniul constructiilor (capitolul educatie). Firmele asfaltatoare pot prelua si implementa tehnologia la scara larga. In loc sa fie interesati de castigul pe termen scurt si mediu, cand mai peticesc o groapa in DN1, se pot gandi pe termen lung sa iasa cu tehnologia asta si la nivel international, sa se duca in tari unde au nevoie de autostrazi si sa o implementeze. Castigul material si o data cu el si reputatia firmelor respective sunt mult mai mari. Asta e un exemplu in care cele doua capitole mari dezvoltarea infrastructurii si educatia se intrepatrund.
          Un alt exemplu este agricultura, in speta pomicultura, legumicultura, viticultura si educatia in aceste domenii. Existau institute de cercetare si inca mai exista, dar toti asteapta sa-si dea obstescul sfarsit ca sa puna mana pe terenurile pe care sunt amplasate. Se dorea crearea de soiuri romanesti rezistente astfel incat sa poata fii pastrate proaspete in supermarket mai mult timp, sa aiba si romanii produse romanesti pe masa, nu tot din import. Ce aveti de gand sa faceti in privinta asta ? Ceea ce s-a facut pana acum, mai exact ce nu s-a facut nu a fost lipsa de viziune, e clar ca lumina zilei, oamenii mananca mai sanatos, sunt mai sanatosi, muncesc mai bine, au productivitate mai mare. A fost rea-vointa. Tot ce trebuie sa demonstrati este buna-vointa, si lumea o sa va aleaga. Adica sa luptati pentru o idee, sa va zbateti sa treceti legi in Parlament care sa rezolve fie si numai o parte din problemele ridicate. Alegeti una doua trei domenii mari in care va propuneti sa faceti ceva in urmatorii ani si duceti ideile in aceste domenii la bun sfarsit. In celelalte domenii, exprimati clar o doctrina, planul de actiune chiar daca e pe termen lung, sa stie lumea ce aveti de gand: domeniile 1, 2, 5 le abordam in urmatorii 4 ani, si avem de trecut legi pentru asta, asta, asta. Pe celelalte domenii doctrina noastra este asta.

          Reply
        9. adina

          Ivan Zubeldian SimonaM lumea nu va critica pentru ca are ceva cu voi personal, vrea sa puna la colt in fata clasei pentru ca nu v-ati facut temele. Desi asta n-ar fi o idee rea. Lumea va critica pentru ca se asteapta mai mult de la fortele politice de dreapta, si de oamenii care reprezinta aceste forte politice, oameni educati la scoli inalte. Intotdeauna asteptarile sunt mai mari fata de premiantii clasei (Blaga nu se incadreaza aici, imho). Fata de lenesi sau chiulangii (se stiu ei care), asteptarile sunt zero, dar si pedeapsa pe masura, adica repetentia.

          Reply
        10. Yeba

          Ivan Zubeldian, Zsunacz Tibi a intrebat de 2 zile ce se intreabă multă lume pe Blogary de la suspendare incoace cu privire la fiecare din domnii aceia din foto dreapta, (care nu-s iesiti ieri din meandrele concretului) si cu privire la ARD de cand s-a infiintat. E suficient de critică masa? E o temă principală?   
          Sute de mesaje pe zi?! Eu zic să nu vă faceti spaime singuri. Categoriei Puie Monta n-aveți a-i răspunde, iar lumea cuviincioasă nu cred că prea mai are ce să întrebe, așteaptă să treacă alegerile ca să vă ceară un xerox dupa strategia de comunicare, s-o studieze la școală.

          Reply
        11. Ivan Zubeldian

          Yeba numără, te rog, conferințele de presă și declarațiile de presă date de ARD în săptămâna asta. Ele sunt pe ARD TV. Dacă ajungem să confundăm blocajul media ( nici nu aveți idee ce se întâmplă) cu pasivitatea, Voiculescu a cam câștigat. Uitați că aproape tot e controlat de ei. Sunt situații în care doar B1 dă ceva, sunt situații în care nimeni nu dă nimic. Mediafax și Hotnews e destul de clar de ce parte joacă, în pofida eforturilor evidente de a părea neutri. Cât despre apariții televizate, un exemplu: apariția unui lider al alianței la RTV a fost condiționată de acceptarea lui șova ca interlocutor. Nu poți acuza ARD că e boicotat. Voi chiar nu realizați ce se întâmplă? Poți în schimb să urmărești ARD TV. Ia numai ultima săptămână, e suficient să vezi realitatea.

          Reply
        12. SimonaM

          Ivan Zubeldian Yeba  
          Deci aveți o grămadă de conferințe de presă în care spuneți ce vreți voi, vă plângeți de blocaj media și cu asta încheiem.
          Dacă faci un site și spui oamenilor să întrebe, dar nu răspunzi sau dai vina pe exploziile solare, mai bine nu făceai site-ul. Și poate realizați că lumea nu  are timp să stea pe ARD.tv să asculte inspiraționale și motivaționale.
          Hai s-o luăm altfel. S-au pus aicea niște întrebări. Despre selecția candidaților. Despre măsurile economice. Despre politica de alianțe de după alegeri. Despre. Răspunde cineva la ele? Ce e nevoie să mai facem pentru un răspuns mulțumitor? Aș aprecia dacă nu m-ai trimite pe ARD.tv sau pe pagina de inspiraționale și glumițe a lui Iulian Crăciun. Niște răspunsuri la ce am întrebat se poate? Mulțumesc.

          Reply
    4. OstapB

      Ivan Zubeldian Io am intrat si cand am vazut mutra lui Pavelescu (chiar nu-si aduce aminte nimeni cu umbla musiu asta pe la televiziunile dusmane cand cu prima suspendare si cand cu pixelul albastru?! chiar nu vede nimeni ca Pavelescu e un cal troian, de parca ar mai fost nevoie si un fel de zero la patrat?!), mutra lui Blaga (dar ca in picturile acelea celebre, daca te uiti mai bine, chipul lui e facut din Antonescu, Ponta si Voiculescu) si pe al’de Neamtu cu destu’ la frunte. Si vazand eu toate acestea, mi-a pierit pofta neostoita de intrebari. 
      Mai e si ideea asta repetata pana la greata „a crede in valorile dreptei”. Un fel pseudoreligios de a intelege politica. „Do you believe in valorile dreptei?” „Yes!” „I can’t hear you! Do you really believe in valorile dreptei?” „Oh, yes!!!” 
      Apoi, dupa ce ti se propun candidatii ti se cere sa discuti despre idei. „Ia, Vasile, asta-i Leana, iti place nu-ti place, stai de vorba cu ea!” Iete, ca mie nu-mi place.  
      „Vrei sa lauzi un proiect sau un candidat.” e fara comentarii.

      Reply
    5. OstapB

      Io am intrat pe situ-ul cu pricina si cand am vazut mutra lui Pavelescu (chiar nu-si aduce aminte nimeni cu umbla musiu asta pe la televiziunile dusmane cand cu prima suspendare si cand cu pixelul albastru?! chiar nu vede nimeni ca Pavelescu e un cal troian, de parca ar mai fost nevoie, un fel de zero la patrat?!), mutra lui Blaga (dar ca in picturile acelea celebre, daca te uiti mai bine, chipul lui e facut din Antonescu, Ponta si Voiculescu) si pe al’de Neamtu cu destu’ la frunte. Si vazand eu toate acestea, mi-a pierit pofta neostoita de intrebari. Mai e si ideea asta repetata pana la greata „a crede in valorile dreptei”. Un fel pseudoreligios de a intelege politica. „Do you believe in valorile dreptei?” „Yes!” „I can’t hear you! Do you really believe in valorile dreptei?” „Oh, yes!!!” Apoi, dupa ce ti se propun candidatii, ti se cere sa discuti despre idei. „Ia, Vasile, asta-i Leana, iti place nu-ti place, stai de vorba cu ea!” Iete, ca mie nu-mi place pentru ca nu cred ca Leana e in stare sa discute despre programe publice si nu cred ca Leana intelege nobilul scop al implicarii ei publice.   „Vrei sa lauzi un proiect sau un candidat.” e fara comentarii.

      Reply
  7. EroulBula

    Liderii ARD demisioneaza doar daca ARD ia 20% sau mai putin ……… eu zic sa le dam o mana de ajutor.
    Eu si ai mei vom sta acasa sau vom merge si vom anula votul.
    Nu putem sa-i votam pe hotii de la USL. Daca votam PPDD e ca si cum am vota USL pentru ca-i vor cumpara la bucata. De UDMR nu se pune problema, la ce maimuta au adus sa candideze la mine in colegiu. Daca anulam votul sau boicotam, de scaderea participarii va beneficia majoritar USL dar noi nu avem nicio vina ca ARD si PDL in principal au distrus, cu o staruinta vecina cu imbecilitatea, orice urma a ideii de reforma, integritate si anticoruptie.
    Probabil ca, pana la alegeri, Monica Macovei nu va iesi din PDL pentru a nu fi acuzata ca le-a dat lovitura de gratie dar, dupa alegeri, ar trebui sa ia si alti oameni valabili din PDL, sa-l trezeasca pe MRU si sa porneasca un alt proiect.

    Reply
  8. adina

    au trecut alegerile – alea de pe ocean, dar e ca si cum ar fi trecut alegerile din decembrie – s-a sculat si Crin si s-a manifestat drept incapul Curtii Constitutionale, „o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României”, facand cinste numelui primit in popor -Cacarau
    sursa: evz.ro

    Reply
  9. adina

    au trecut alegerile – alea de pe ocean, dar e ca si cum ar fi trecut alegerile din decembrie – s-a sculat si Crin si s-a manifestat drept in capul Curtii Constitutionale, „o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României”, facand cinste numelui primit in popor – Cacarauhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ataca-institutia-curtea-constitutionala-o-institutie-infinit-de-penibila-s-10.htmlhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ataca-institutia-curtea-constitutionala-o-institutie-infinit-de-penibila-s-10.htmlhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ataca-institutia-curtea-constitutionala-o-institutie-infinit-de-penibila-s-10.htmlhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ataca-institutia-curtea-constitutionala-o-institutie-infinit-de-penibila-s-10.html

    Reply
  10. adina

    au trecut alegerile – alea de pe ocean, dar e ca si cum ar fi trecut alegerile din decembrie – s-a sculat si Crin si s-a manifestat drept in capul Curtii Constitutionale, „o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României”, facand cinste numelui primit in popor – Cacarauhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ataca-institutia-curtea-constitutionala-o-institutie-infinit-de-penibila-s-10.htmlhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ataca-institutia-curtea-constitutionala-o-institutie-infinit-de-penibila-s-10.htmlhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ataca-institutia-curtea-constitutionala-o-institutie-infinit-de-penibila-s-10.htmlhttp://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-ataca-institutia-curtea-constitutionala-o-institutie-infinit-de-penibila-s-10.html

    Reply
  11. andrei_p

    Mie programul mi se pare bun si cu sanse dereusita. Cel putin partile cu protectia, cu cresterea productivitatii si cu impartirea organizata si disciplinata a castigului cred ca sunt expresii ale experientei pozitive anterioare ale lui Blaga in serviciul vamal. Stim toti ca treana a functionat excelent, de ce sa nu extindem?

    Reply
  12. crisuadi

    Aia cu crearea ministerului competitivitatii economice e de o prostie rara ! E ca si cum ai zice , ministerul frumusetii filmelor artistice .
    Va face ce , acest minister ? Va da directive ca firmele sa fie competitive , va lua masuri asiguratorii pentru toate firmele din romania sa fie competitive , va crea conditii pentru cresterea competitivitatii si daca da , cum anume , dand bani firmelor din doua-n doua pentru a le obliga pe celelalte sa faca eforturi pentru a le invinge pe celelalte ? ? ?
    Si ce minister cu aceleasi competente ar desfiinta ? Ministerul finantelor sau cel al economiei ?
    Am votat la viata mea multi tampiti , nu mi-e rusine sa spun , dar pe astia , chiar m-as descalifica definitiv in ochii mei , daca i-as vota ! Si tin foarte mult la imaginea mea . Sint prea cool pentru astia !

    Reply
  13. crisuadi

    In alta ordine de idei , de ce autorii nu scriu mai des , regulat pe Blogary ?
    Inafara de Bleen , Aligica e mai activ . In rest…Scriu mai des in alte parti ? Pacat ! Nu ca cei doi  mentionati n-ar scrie bine , ba din contra !

    Reply
    1. Bleen

      crisuadi Ducu are foarte mult de muncă la ProTV, Florina n-are dispoziție, Răzvan nu are timp. Și cam ăștia-s toți, dacă nu mă înșel.

      Reply
      1. crisuadi

        Bleen crisuadi Eeeh , sus , la autori sunt trecuti mai multi , mult mai multi si de-asta am zis….
        Singurul motiv pe care-l inteleg e cel al Florinei  🙂 Cand n-ai , n-ai !

        Reply
  14. Yeba

    Cred că nu v-ați prins. Ca și în cazul numelui PM, adevăratul program trebuie protejat și ceea ce iese în public este un pseudo-program foarte suculent, totuși nu în versuri, ca să nu fie suspectat de miștocăreală, dar care să poată fi atacat pe larg.

    Reply
    1. Bleen

      Gramofonu OstapB Acum o lună doar noi vorbeam despre blat, despre legătura PDL Blaga cu dreapta, despre lipsa unui proiect politic, guvernamental sau prezidențial. Acum vorbește aproape toată lumea. Peste o lună va vorbi toată lumea numai despre asta.

      Reply
    2. Gramofonu

      Bleen Gramofonu OstapB Peste o luna nu va mai vorbi nimeni despre asta. Alegerile odata trecute, toata lumea revine la afacerile proprii 🙂

      Reply
  15. OstapB

    Referitor la „Înființarea Academiei Naționale de Administrație Publică, cu scopul pregătirii profesionale și științifice a funcționarilor  publici și a persoanelor care ocupă funcții de decizie sau de demnitate publică.”
    Aceasta se mai poate traduce prin cum poate o idee buna sa devina o idee proasta. 
    Realitatea este ca : trebuie reformat corpul functionarilor publici. Ceea ce se intampla acum nu e clar, lasa loc la interpretari si sufera de pe urma numirilor politice. Functionarii publici de acum, generalizez cu buna stiinta, pot fi banuiti de orice dar nu de profesionalism.
    Solutia ar fi ca : 1) redefinirea functiei publice : a) functie publica in administratia locala b) functie publica in administratia centrala  2) accesul se face in urma unor concursuri nationale 3) infiintarea unui unor institute de pregatire pentru 1) a) (trei in toata tara) pentru 1) b) unul singur la Bucuresti. Detalii: concursul este unul de calificare. Cine reuseste va fi pregatit timp de un an in unul dintre cele trei+1 centre si salarizat. La sfarsitul acestui an de pregatire se mai da un concurs in urma caruia se decide si specializarea (inspector sanitar etc). Cei care reusesc, pentru ca in anul de pregatire au fost deja salarizati, se angajeaza sa ramana cel putin 5 ani in domeniul public, daca nu trebuie sa restituie salariile corespunzatoare. In afara de ministri si secretari de stat, toti ceilalti sunt angajati prin acest concurs. Consecinta este profesionalizarea functiei publice.
    Concomitent trebuie facuta o reforma a programei de filozofie si logica. Acestea contopite intr-o singura materie care sa puna accent nu pe analiza literara ca acum ci pe gandirea critica, pe dezvoltarea gandirii critice. Aceasta materie filozofia sa fie obligatorie la bacalaureat iar tipul, forma, de exercitiu critic, de gandire critica, sa fie prevazut de concursurile publice. Asta daca vrei ca functionarii sa inteleaga dimensiunea a ceea ce fac si daca vrei sa ai cetateni critici (dar nu criticiatac).
    Ceea ce propune ARD este mai degraba un fel de Stefan Gheorghiu, o scoala de pregatire a politrucilor, adica aia care ocupa deja o functie sa se pregateasca pe-acolo.

    Reply
  16. Florina

    Politica monetar valutară
    – își va menține autonomia în raport cu guvernul (în raport cu politica fiscal-bugetară);
    – va evita independența în raport cu guvernul (în raport cu politica fiscal-bugetară), adică va participa în mod responsabil la proiectarea și implementarea mix-ului de politici fiscal-monetare;
    Ce-a vrut să spună poetul? 
    PS Nici eu n-am fost la lansare, că întrebam acolo.

    Reply
    1. Amelia New

      Florina Poetul vrea sa spuna ca degeaba esti autonom daca nu poti evita independenta si, in general, sus inima!

      Reply
  17. Bleen

    Sondaj CSOP: USL – 48% (52% după redistribuire), ARD – 24% (26%), PPDD – 14% (15%). Cu mandatele suplimentare, USL poate ajunge la 60%

    Reply
  18. Gramofonu

    Prima „nelamurire” e incredibila. Nu ca nu mi-ar conveni, dar ideea e simpla: nu e mosia lu’ ta-su sa dea ordine acolo. E asa, un fel de plici pentru investitori. O reglementare de genul asta e complet stupida: daca un om e atit de bun incit sa conteze, o sa-l plateasca mai bine sau o sa-si gaseasca altceva de lucru. Daca vine altcineva pe banii aia si are aceeasi productivitate cu cel care a plecat, inseamna ca oricum nu omul conta, ci firma. Daca cel nou nu are productivitatea scontata, atunci firma a gresit, firma pierde. Dar cind esti taticul natiunii, trebuie sa ai grija de to(n)ti si de toa(n)te.
    Sau alt unghi de a privi problema:
    Am 1000 de angajati. Unul dintre ei are o idee care mareste productivitatea, se tripleaza profitul, de la 100 mil E la 300 mil E / an. Am doua variante: maresc degeaba 999 de salarii sau ii dau lui un salariu de 100 mil E / an. WTF?! Prima varianta e comunism, a doua e cretinism.
    Restul de comitete si comisii…e foame mare, mon cher.

    Reply
    1. Bleen

      Gramofonu E aiuiritor. Eu așa ceva nu am mai auzit. Nu țin minte ca FSN, FDSN, PDSR, PSM, PRM, PSD, USL să fi avut o astfel de propunere atunci cînd au guvernat

      Reply
        1. Gramofonu

          Vanea Alexander Bell Bleen Gramofonu Dupa aia nu-i mai prinde nimeni, ca-l suspenda pe Basescu, timp in care ARD-istii o sa fie ocupati sa se bronzeze.

          Reply
  19. Bleen

    Pe partea cu televiziunea, Blaga mai bine tăcea. Nu de altceva, dar dacă încep să vorbească public despre subiect cei care știu cum au stat lucrurile, liderii PDL ies foarte șifonați.

    Reply
  20. andrei_p

    Cum naiba sti ce inseamna piaristic, dar nu intelegi masurile astea? De exemplu „suprafata de aur” nu se baga in magazinele mici si mijlocii. Greu? Ce n-am inteles eu e daca produsele romanesti au voie cu tatele goale.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *