Ce vrea Madame?

Pentru că în ultima vreme tot felul de acuze năstrușnice zboară în toate direcțiile în comentarii, cred că e bine să lămurim cîteva lucruri:

PREMIZE:

– Îndepărtarea PDL de electoratul cu simpatii de dreapta  e evidentă în condițiile în care singurul mod în care PDL și cei care-l conduc știu să strîngă voturi e mita electorală, în toate formele ei, începînd de la găleți și făină și terminînd cu plata prin poziții publice a contribuțiilor la campanie. Singura reformă posibilă și necesară pleacă de la repudierea acestui mod de a face politică. Cei dezamăgiți de dreapta nu vor fi recîștigați cu ulei, brichete, șepci și diverse promisiuni de posturi ci cu gesturi ferme de reformă a statului.  Criza se transformă într-o uriașă oportunitate ratată pentru că reforma statului e blocată de încrengătura imposibilă de interese pe care sistemul clientelar a generat-o în PDL. Singura reformă reală a PDL este distanțarea de sistemul clientelar.

– În 2012 dreapta va pierde. Miza noastră nu e cîștigarea alegerilor ci pierderea lor onorabilă astfel încît PSD, odată venit la putere, să aibă o opoziție solidă în Parlament iar 2014 și 2016 să fie ale dreptei. Pentru asta sîntem convinși că e nevoie de cîteva lucruri:

CE VREM:

1) Vrem plecarea vechii gărzi de la conducerea PDL. Nu execuția lor publică, nu oprobriul public. E vorba doar de a da o șansă lui Macovei, Preda, Voinescu, TRU și altora care cred că politica se face cu idei mai mult decît cu bani. Ei vor putea, eventual, scoate un scor peste 20% în 2012, Berceanu, Videanu, Blaga, Oltean, Boc, nu au nici o șansă.

2) Dacă în toamna asta plecarea vechii gărzi nu se produce, alternativele pentru a evita dezastrul există doar înafara PDL. Mai precis, înafara tuturor partidelor pentru că, deși criticăm PDL, el e la ani lumină avans în materie de reformă internă.

3) Dacă conducerea e schimbată, vrem ca PDL să-și asume complet reforma statului și să numească un guvern competent tehnic, cu deplin sprijin politic și cu caractere capabile să-și asume decizii dure.

LĂMURIRI:

– A spune că prin cele de mai sus sprijinim PSD și PNL  sau că ne dorim ca PDL să piardă de dragul de a pierde e ca și cum ai acuza un doctor care spune unui bolnav de cancer că dacă nu se operează nu are nici o șansă, de intenția de a omorî pacientul. Situația de acum nu e creația noastră, rezolvarea ei nu e decizia noastră. Ce fel de viitor vrem e decizia noastră, însă.

– În chestiunea unității și a celor care ne acuză de schisme, lucrurile stau cam așa: Sîntem într-un autobuz care merge cu 100 km/h spre un zid. Șoferul și prietenii lui accelerează deoarece spun că e cea mai bună versiune de a continua drumul, aceea de a trece prin zid. Asta au făcut toată viața, sînt convinși că și acum e soluția bună. Noi spunem că zidul ăsta e prea gros, autobuzul prea șubred și o să ne facem praf cu toții. Vrem să schimbăm șoferul sau să ne dăm jos. Puteți să-i spuneți cum vreți, nu e vorba însă decît de luciditate.

– A crede că Madame Blogary poate face ceva pentru a accelera degringolada PDL e chiar mai naiv decît ne stă nouă în obicei. Degringolada pleacă de la cei care cred că banii sînt singurul lucru important pe lumea asta. Acei oameni nici nu știu că Madame există.

Facebook Comments

246 Comments Ce vrea Madame?

 1. ciuciu

  Cineva tot va castiga alegerile. Daca nu e PDL va fi PSD sau o coalitie mizera cu Particiu. Baroneii PDL-isti sunt mici copii fatza de BARONII epocii Nastazi,Mitrea, Sechelariu (ala care transporta "marfa" in Elvetzia), Michi, Dana, Paunescu inainte de respopire, Priboa si un imens ETC (sa nu-l uitam pe Oprisan, imbecilul de Nica s.a.m.d), aia care bagasera pumnul in gurile presei, ati uitat…

  Tripleta BVB e o facatura de presa, parerea mea. Pe cand multi-triumviratele PSD-PNL-PC au fost mult mai tari din toate punctele de vedere. Chiar si fara o reforma puternica, PDL o sa supravietuiasca pentru a castiga alegerile din 2012 pentru ca oricare alternativa e dezastruoasa pentru RO. Nu cred in minuni asa ca pensionarii nu vor vota o formatiune nou infiintata care sa ne salveze; deci raul cel mai mic iar trebuie sa castige. Cat despre reforma in PDL: sper sa le iasa!

  Reply
 2. victor

  "Udrea are sansa"? pardon? Nu stiu, am impresia ca pe acest blog s-au adunat numai clone Udrea, in frunte cu autorul.

  Cu ce este diferita Udrea de Videanu??? sau de Blaga??? sau de Berceanu??? Udrea e mana in mana cu cei trei frati patati. Si cu toti ceilalti baronei si corupti. C'mon, Udrea habar n-are unde e Norvegia, la fel cum nu are simtul masurii.

  Udrea ramane un ditamai bolovanul legat de piciorul PDL.

  Iar acest blog o promoveaza nonstop pana peste limitele fiziologice ale diabetului si ulcerului.

  Reply
 3. ciuciu

  Istoria se repeta pentru cei care nu au invatat din greselile trecutului. Schimbarea clasei politice nu aduce nimic nou si bun pana cand alegatorii nu invata sa discearna intre oportunisti si bine intentionati. Si pana cand migratia de la un partid la altul ar putea fi blocata. Asa ca orice partid cu sanse de reusita, vechi sau nou infiintat va fi asaltat de oportunisti cu influenta in teritoriu. Poate o noua Alianta Civica ar putea juca un rol in educarea alegatorilor si promovarea unei noi clase politice. Udrea are sansa. Parerea mea desi nu o simpatizez.

  Reply
 4. adrian

  Spuneti "în 2012, Berceanu, Videanu, Blaga, Oltean, Boc, nu au nici o șansă."

  Nu inteleg de ce Udrea este imaculata si evacuata din lista de mai sus a lui Madame???

  S-a uitat faptul ca toti oponentii PDL o aveau pe panourile anti-PDL cot la cot cu celelalte oi negre ale partidului? Udrea in prim plan reprezint un alt prilej pentru bannere anti-PDL la orice viitoare alegeri.

  S-a uitat cum a ascuns-o Basescu timp de 2 luni in campania prezidentiala?

  Sa fim seriosi, PDL n-are nicio sansa cu Udrea in prim plan.

  Reply
 5. Raduli

  20 de ani reprezinta un ciclu ce a demonstrat ca directiile in care "a mers" Tara nu au fost cele bune. Statul este unul clientelar conform dorintei si nevoii politicienilor care au fost la putere de-a lungul timpului. Presa este vanduta celor cu bani. Justitia este compromisa de ea insasi. Increderea oamenilor intr-un astfel de sistem este in cadere libera.

  Avem nevoie de o noua clasa politica pe intreg spectrul doctrinar.

  Reply
 6. Futuyama

  ce faci cu un olog?

  îl pedepseşti că e infirm, că nu poate alerga ca Usain Bolt şi-i tai şi piciorul cu care reuşeşte să se deplaseze cât de cât?

  pentru că tu vrei un Usain Bolt?

  nici Băsescu n-ar fi fost un campion fără o maşinărie de partid

  piesele trebuie schimbate pe rând, altfel strici şi maşinăria şi rămâi şi fără campion

  Reply
 7. nedormitul

  aşa e, vericule, da' de obicei, cînd un partid pierde puterea, se mai şi sparge. asta s-a întîmplat cam de fiecare dată după ce un partid a pierdut puterea. pdl-ul de ce nu s-ar sparge în 2012 (2013, deşi poartă ghinion)?

  Reply
 8. Bleen

  Trebuie să gîndim şi pe termen lung. În 2012 PDL va pierde puterea şi va scăpa de oportunişti (politicieni şi clienţi care se vor muta cu arme şi bagaje la PSD şi PNL).

  2011 şi 2012 vor fi ani de bătălie pentru colegiile eligibile (destul de puţine pentru PDL), fiindcă, nu-i aşa, oamenii au nevoie de imunitate şi pedeliştii sînt şi ei oameni. În 2012-2016 PDL va fi un partid de cca 10%. Pentru un partid de 10% prezidenţialele din 2014 sînt total compromise.

  Rămîne 2016. Ceea ce înseamnă că în perioada 2012-2016 PDL trebuie să se reformeze radical şi să scape de garda de acum în totalitate. Repet, de oportunişti, traseişti şi sponsori oricum va scăpa.

  Nu va fi uşor. Se va spune şi atunci: nu e momentul, trebuie să luptăm împotriva hidrei pesedisto-peneliste şi împotriva preşedintelui X (extrem de probabil, Ponta). Fiindcă niciodată "nu e momentul". Întotdeauna Videanu, Berceanu, Oltean et comp vor fi răul mai mic pe care "va trebui să-l acceptăm" ca să avem cu cine lupta împotriva răului mai mare.

  I don't think so.

  Reply
 9. prudent

  @bilbofil. Si crez ca e posibil sa scapi de sindromul Manole altfel decat prin toleranta? la care ajungi fie prin convingere fie prin realizarea evidentei ca de unul singur nu se poate guverna. NIMENI nu are numerele necesare. Deci fara compromis, fiul legitim al tolerantei nu iese nimic decat o continua zoaie pe sticla.

  Reply
 10. andrei p

  Macovei, Preda, Voinescu, sint tipul de politician nou pentru care am votat si am crezut (in limite decente) in PDL.

  Eu ma astept ca ei sa fie cei care "isi consolideaza pozitita". Asa am "cumparat" eu brandul de partid PDL. Daca imi promiti o gradina, nu-mi dai groapa de gunoi. Sau, daca asta faci, voteaza-te singur data viitoare.

  Reply
 11. Futuyama

  iar în proiectul, utopic, de excludere şi înlocuire forţată, fără recunoaşterea eşecului lor chiar de către (parlamentarii) PDL, a BVB cu MPV, lucrurile nu se pot schimba decât în rău

  dar cine îi alege pe Macovei, Preda, Voinescu preşedinţi şi vicepreşedinţi?

  sunt, măcar, alegeri interne anul acesta?

  vorbim să ne aflăm în treabă

  deocamdată, EU trebuie să-şi consolideze poziţia

  Reply
 12. Futuyama

  libertatea nu înseamnă să faci orice

  imaginaţia nu înseamnă să imaginezi orice

  "Fantezia nu înseamnă a-ţi imagina ceva, ci chiar a schimba lucrurile" – Thomas Mann

  Reply
 13. Florina

  Un partid nou nout, nu. Dar acelasi partid cu oameni nou nouti in conducere, cu, eventual, relansare economica si reforma statului in derulare, sa zicem, da.

  Reply
 14. Futuyama

  cu alte cuvinte: PDL nu e bun. îl aruncăm la gunoi.

  ce se întâmplă după?

  6 ani de PSDNL

  lejeritatea luării în calcul a acestei perspective în strategia post-PDL e năucitoare

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Futuyama: am impresia ca nu am fost suficient de clari: Nu vorbim de un nou partid. Solutia noastra e in exteriorul partidelor: Miscari civice, pe subiecte precise ale reformei, cu numar suficient de aderenti incit sa devina elemente de presiune asupra partidelor. Sa nu uitam ca CDR, asa schioapa si cam chioara cum s-a dovedit pina la urma, a existat in mare parte din cauza presiunii AC. Sa nu uitam, la fel, ca in momentul in care s-a decis aparitia PAC, AC a incetat sa mai fie o forta. Modelul nu e original, e chiar felul in care functioneaza societatile democratice cu traditie. In concluzie, nu dorim dizolvarea PDL. Sintem convinsi ca PDL e nereformabil in conjunctura actuala. Asadar am schimbat strategia, vrem sa schimbam conjunctura, nu PDL-ul. De bine, de rau, el va continua sa guverneze, nu cred ca PSDNL e interesat de guvernare acum. De bine, de rau, va face un minim de reforma a statului. Insa reforma interna va apare doar datorita unei presiuni pe masura intereselor vechii garzi: amenintarea cu o masa de votanti care scapa mecanismului traditional de vot pe galetuse si bani. E o amenintare pe care "tinerii" nu o pot pune in practica fiind captivii mecanismelor interne electorale traditionale. Cu alte cuvinte tocmai daca vrem sa fim pragmatici si eficace in raport cu 2012 trebuie sa uitam de PDL si sa ne concentram pe miscarile civice. In ce priveste "lejeritatea" cu care luam in calcul 6 ani de PSDNL, pozitia ta e strict emotionala si foarte putin rationala. Asta pentru ca nu de noi depinde. Nu din cauza Madame Blogary va pierde BVB rasunator alegerile in 2012. Mie mi se pare mult mai rational sa ne concentram pe ce depinde de noi, nu sa ne comportam ca o galerie de fotbal fanatică a carei echipa e pe cale sa pice in B. Pentru ca ce depinde de jucatori nu depinde de tine, desi ai mai mereu impresia ca asa ar fi. Ceea ce numesti tu prudenta e paralizie pura. Pentru ca nu tu actionezi, ei actioneaza iar tu stai nemiscat de frica. Prudenta e cind actionezi tu si o faci cumpatat, nu cind te uiti inghetat de frica la amenintarile din fata ta.

   Reply
 15. Futuyama

  bun, să zicem că PDL le pierde

  dar le-ar câştiga un alt partid – nou-nouţ, de dreaptă pură?

  e un calcul şchiop

  nu sesizez aici nici o implicaţie, de genul: de la A la B, apoi, de la B la C ş.a.m.d.

  dar, în primul rând, nu dai vrabia din mână pentru cioara de pe gard

  despărţirea de PDL n-are sens decât într-un singur caz: când îşi va fi dovedit în mod clar, pe teme majore adică, lipsa de voinţă de a face reformă

  Reply
 16. Florina

  Asa as fi zis si eu, Futuyama. Dar, BTW, si din cauza lui BVB cu BMW si multe altele, e cit se poate de probabil ca PDL sa piarda in 2012. Acum, Florin iti va spune ca sigur le va pierde, dupa cum scrie in text.

  Reply
 17. Futuyama

  @prudent îmi aduce aminte de @lucid

  şi eu prefer să văd o ANI bărbată, CSM-ul reformat, legea impozitării averilor nejustificate promulgată ş.a.m.d., saltului în gol

  dacă se face reformă, nu mă interesează cine o face: Boc, Poc, BVB, BMW, BTW

  cu PDL trebuie făcut maximum ce se poate face în condiţiile date

  nimic nu poate fi mai periculos decât preluarea puterii de PSDNL

  Reply
 18. Futuyama

  Monica Macovei, Cristian Preda, TRU şi Voinescu nu pot controla PDL. Încă.

  Peste 2-3 ani poate. Acum ar fi un dezastru.

  Trebuie să existe oameni de felul lor şi în teritoriu, altfel elanul acesta idealist este sortit categoric eşecului.

  Reply
 19. straight haya

  Mi-a placut partea cu "Madame Blogary e independentă de PDL şi aşa va fi întotdeauna".

  Problema, din pacate, e ca multi dintre Blogary's Sirs sint dependenti. Dupa cum vad eu, traficul aici il fac, in majoritate, acesti domni pedelisti, iar daca n-ar fi Domnii, s-ar cam vai de curu' lu Madam, zic eu.

  Mai deunazi am citit cum unul dintre maretii "dictatori" (sper ca am retinut bine cum va alintati) arata ce nestemat democratic poate fi Maria SA, prin aceea ca, vezi doamen, e capabil sa nu ii "banneze" pe neamtu si pe inca unul. riuri de emotii m-au incercat, intelegind independenta gestului. Un suflet liber, intradevar. Minunat!

  Nu prea cred ca daca va declamati repetat "independenta", Doamna Blogary o sa fie brusc perceputa ca virgina de cititori independenti (vorbesc de cei pe bune, asa-zis, nu de "indecenti" ca cei reprezentati de nickuri ca, spre exemplu, dama cu pandelii, poweraxxel, Florina, Andra).

  Aceasta pagina are, cel putin pentru moment, imaginea unei tribune PDL. Are imaginea, dar nu e, s-ar putea raspunde.

  "Era pe cind nu s-a zarit,azi o vedem si nu e".

  Reply
 20. poweraxxel

  @blogary:

  Aveti vointa. Multa. Este bine. Mai departe va sfatuiesc sa nu o irositi aiurea … La ceaiul de data trecuta a-ti avut oaspete … un om tacut. Daca omul ala va poate ajuta, aveti si sanse. Daca va pot ajuta cu ceva, contati si pe mine. Treaba cu judetele … e cam greu. Multa munca de sisif, apopi descoperiti cat de amare sunt lamaile … Mai bine stabiliti niste reguli, prin care sa evaluati fiecare parlamentar PDL. Si apoi ce trebuie facut pentru adus cat mai aproape de ideal.

  Parerea mea!

  Reply
 21. AccesDirect

  Forum aveti, da` nu vad cafeneaua, acolo unde s-ar putea certa lumea. Eu sunt curios ca o curca. Aici s-a inhibat lumea. 🙂

  Reply
 22. Yeba

  Mi-ai sters rugamintea catre @Florin Cojocariu sa lase inceputul de polemici, ca asa mai cunosti oamenii. Eram on subtopic 🙂 ca dumnealui a initiat subtopicul

  "@all: Am sa sterg de acum incolo orice comentariu care nu face decit sa alimenteze polemici inutile."

  Acum sa vina Florina sa-mi arate cum sa dezenez emoticonul care plinge. Lasa, sa nu mai vina, ca mi-a trecut, ma duc sa-l ascult pe Crin.

  Reply
 23. Bleen

  Uite, unii ne acuză că sîntem prea combativi, alţii, prea defetişti. Toţi pornesc însă de la o premisă falsă (cît trebuie să mai spunem asta ca s-o înţelegeţi?): că am avea vreo datorie sau obligaţie faţă de PDL sau că am fi remorca PDL-ului. Nimic mai fals. Am ami explicat asta şi în campania din 2008 cînd am înjurat două luni la PDL (şi am avut dreptate, împotriva tuturor fanilor PDL care mă acuzau de trădare cînd spuneam că Băsescu şi pedeliştii sînt tîmpiţi dacă susţin şi promovează creşterile salariale din educaţie: la juma' de an după asta Băsescu îşi cerea scuze pentru promulgarea creşterii salariilor profesorilor cu 50%). Deja m-am plictisit de explicaţii. Să fie cît se poate de clar: Madame Blogary e independentă de PDL şi aşa va fi întotdeauna.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Mirel, explicatiile nu mai au rost. Cei ce nu vor sa priceapa nu vor pricepe oricit explicam noi. Eu zic sa ne vedem de treaba, moderam ce e pe linga subiect fara explicatii. Altfel o sa stam mai mult sa ne explicam decit sa discutam solutii.

   Reply
 24. AccesDirect

  De ceva vreme e foarte nervoasa lumea. Daca PDL e mort, de ce sa ne certam noi pen` asta. 🙂

  Reply
 25. Andra

  Eu am avut la articolul asta fix 2 postari mari si late fara legatura cu Florina, si una in legatura cu ea.

  Florin

  Am postat si eu ce mi-a trecut prin minte in prima postare, si nu pt. ca ma chinuie talentul, ci pt. ca pur si simplu MA INTERESEAZA PDL si ce se-ntampla cu el

  Cu toate astea n-am primit niciun raspuns.

  Eu nu pot sa pierd timpul aici sa citesc in bataie de joc 200 de postari ca sa gasesc un raspuns sau sa ghicesc – umil ca zexe – sau altii, cam ce s-ar presupune ca s-ar gasi in mintea aflata la inaltimi ametitoate a lui Bleen

  Am vazut asta si la Preda, care putea sa-si atraga simpatizantii ai PDL de acum 6 luni, dar nu a vrut pur si simplu.

  Voi faceti la fel.

  Asta e tot, pb. e ca pe mine asa ceva pe mine nu ma intereseaza; deci e foarte simplu: o sa dispar de-aici asa cum am disparut si de la Preda.

  Esti multumit ?

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Andra: nu-ti inteleg deloc tonul din ce in ce mai virulent si reprosurile pe care incepi sa ni le aduci. Ceri atitudine pozitiva si constructiva si alimentezi o tensiune aiurea. Eu insumi ajung iritat de tiradele tale generaliste, cam orice spunem, nu-ti convine, nu ne dam seama pe ce lume traim, nu intelegem amretia PSD etc. Ce faci tu e distructiv, nu constructiv. @all: Am sa sterg de acum incolo orice comentariu care nu face decit sa alimenteze polemici inutile.

   Reply
 26. Andra

  bilbofil

  you speak out my mind, as always

  dar asta din pacate n-am intalnit-o la nimeni, nicaieri, iar pe MB deloc:

  … dacă cineva duce cumva un lucru pînă la cap, îi recunoaștem meritele cel mult după ce îl facem să se arunce în cap.

  tocmai din cauza asta o sa se duca pe apa sambetei chiar si lucrurile pt. care PDL o sa piarda alegerile… si chiar nu inteleg ce logica mai e si asta !

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   Florina, Andra – am sters ultimele voastre comentarii. E o disputa personala pe care o puteti continua, in cel mai bun caz, in cafeneaua din forum.

   Reply
 27. bilbofil

  Vreau să susțin o idee esențială a lui Florin, întărită de altfel și de Bleen. Este necesar să ieșim din logica mitului Manole: tot ce am făcut ieri, refacem azi de la zero, iar dacă cineva duce cumva un lucru pînă la cap, îi recunoaștem meritele cel mult după ce îl facem să se arunce în cap. Trebuie să integrăm în noile proiecte tot ceea ce există și este utilizabil ca oameni, patrimoniu, instituții (de ex. BVB, PDL).

  Sigur, se poate întîmpla ca în povestea cu cel care încerca să fure piese de schimb de la fabrica din Cugir pentru a-şi face mașină de cusut, dar oricum le asambla îi ieșea tot mitralieră. Este ceea ce a pățit Constantinescu, pentru că nu a supus "continuitatea" unei viziuni de ansamblu asupra valorilor și direcțiilor urmărite.

  Ar merita să vorbim pe forum despre "revoluția autolimitată", varianta în oglindă a teoriei comuniste a salamului. Aici aș spune doar că este mai important ca scopurile să fie clare și unanim asumate decît ca oamenii să fie "săraci și cinstiți".

  Este esențial în acest moment să comutăm dintr-o societate de status (cu relații bazate pe identități întemeiate în trecut), la o societate a instituțiilor (bazată pe reguli transparente care să permită și să încurajeze solidaritatea în jurul scopurilor. Oricine acceptă această necesitate este utilizabil.

  Reply
 28. bilbofil

  Primele alegeri cu miză pe care le va pierde PDL/Madama vor fi în 2010, cele pentru CSM, pe care, de aproape patru ani de zile, PDL nu mai făcut nimic să la cîștige. Singura soluție viabilă rămasă ar mai fi "încurcă-i, drace!" între diferitele clanuri ale magistraturii, astfel încît să se creeze culoar cîtorva oameni corecți, care să ajungă să facă jocurile în 2016 (sau cînd se va modifica legea CSM, în sensul descentralizării și diluării autorității sale de organism disciplinar).

  Vor face jocurile (şi legea) nu că vor acumula puteri nebănuite, ci pentru că vor fi avut şansa să demonstreze că este mai previzibil (şi deci de dorit) să ai de a face cu judecători independenţi şi corecţi decît cu judecători părtinitori care însă se împiedică în loialități și vulnerabilități contradictorii, cu rezultate imprevizibile. De fapt acest principiu al predictibilității onestității, ar fi şi principiul pe care ar trebui să îl promoveze în interiorul CSM, în orice conjunctură. Candidații nu ar avea nevoie să fie morali și consecvenți decît în raport cu acest principiu.

  Dacă îşi pun mintea şi resursele la bătaie, bătălia este destul de mică pentru a putea fi gestionată de grupul compatibil Macovei (gir moral), Stoica (relații și strategii politicianiste), Lăzăroiu (perspectiva sociologică) şi Băsescu (autoritatea funcției).

  Îndrăznesc să spun că acestea vor fi alegerile cheie pentru evoluțiile din următorii 6 ani.

  Reply
 29. Bleen

  Ştiu, principala frică e claustrofobia. Însă în timp forumul va deveni cel puţin la fel de vizibil şi de vizitat ca şi Blogary. Şi oricum, mai puteţi ieşi din cînd în cînd de acolo.

  Reply
 30. Bleen

  S-a redeschis forumul, prin mila lui John Black:

  http://blogary.ro/forum/

  Ideea e următoarea:

  – comentariile de la articole să fie on topic şi să le dăm şansa şi celorlalţi cititori să comenteze.

  – discuţiile între comentatorii obişnuiţi ai blogului să aibă loc pe forum. Repet, discuţiile, nu comentariile. Fiindcă una e să comentezi articolul, alta e să încingi o adevărată discuţie cu ceilalţi comentatori.

  Nu zic că discuţiile nu sînt necesare, ba dimpotrivă, însă ele trebuie să aibă loc într-un spaţiu dedicat.

  Reply
 31. Florina

  Totul se rezuma la ani si la anii pe care i-ar putea lua. Si la legea lobby-ului, dar asta e deja o alta discutie.

  morris

  Asta s-a discutat. De unde ii luam si cum ii atragem. Am inteles ca dicta vor scrie despre asta. Oricum, e mult de lucru. E nevoie de organizare, a noastra, pentru a vedea daca se poate obtine ceva.

  Reply
 32. Florina

  AD

  Corect in privinta politicii.

  In privinta celor doi, evident, am un orizont de asteptare. Dar imi mentin capul limpede. Nu vad ceva acolo unde nu este.

  Este doar prea devreme pentru a ma pronunta.

  Reply
 33. AccesDirect

  Spun asta in lumina unei afirmatii facute de cine aici: aceea ca totul se rezuma la bani, pentru orcile politice din ziua de azi.

  Reply
 34. AccesDirect

  Eu nu mi-as face iluzii cu Preda si Voinescu. Esecul de proportii al CDR-ului e, in fapt, esecul inteletualilor. Iar atunci erau mult mai multi si mult mai determinati sa participe la viata cetatii.

  Reply
 35. AccesDirect

  La noi, politica, e arta renasterii vietii tribale. Batalia pe resurse a unor grupuri de neanderthalieni rudimentari care indeasa in camara grotei cat mai multa grasime.

  Reply
 36. Florina

  Politica e (si)arta compromisului dar depinde cu cine il faci. Iar asta, la noi, e o problema mult mai serioasa decit in democratiile consolidate.

  Reply
 37. Florina

  si spun cu temele facute de acasa in sensul in care trebuie eliminati timpii morti. orele afectate discutiei trebuie exploatate la maxim.

  Reply
 38. Florina

  Impresia mea este ca pe ambii,Preda si Voinescu, ii interesa mai mult problema alegerilor primare decit cea a specialistilor. E adevarat ca cele doua teme au puncte comune si, la un moment dat, chiar depind una de cealalta dar cred ca, la urmatoarele intilniri, e bine sa venim cu temele facute de acasa astfel incit sa putem ajunge si la tratarea subiectului in cheie concreta.

  Fiind insa prima intilnire, nu puteam obtine mai mult. Repet, a fost peste asteptarile mele. Asta nu inseamna ca data viitoare nu poate fi mult mai bine.

  Reply
 39. prudent

  @all. Numai comentarii extrem de interesante, oneste si NAIVE. Talleyrand: "politica e arta compromisului". La noi, pe forum, pe sticla, pe hartie, la o bere nu este decat EXCLUZIUNE (ca sa fiu politicos). Compromisul cere TOLERANTA! Un mare poilitician canadian spunea: "nu putem face politica/parlament/legi cu o grupare de calugari si filosofi", deci sa eliminam RADICALISMUL -daca putem. PS. Visul lui Ponta e un PSD singur la guvernare, adica fara compromisuri si asta arata incapacitatea PSD de a iesi din tipare doctrinare ("singura protectie a poprului" fara sa spuna contra cui). De aici rezulta oportunitatea dreptei daca si numai DACA sunt capabili sa ajunga la un compromis de leadership. Dar se pare ca la unii politicieni PRAGMATISMUL inseamna o injuratura de mama, iar REAL-POLITIK e o marca de bere proasta.

  Reply
 40. morris

  M-am trezit la 10 si v-am citit la cafea.Ce noapte! E mai placut asa;am avut placerea sa descopar un Dan(exact tipul despre care vorbeam cu Micutza),bun politician de viitor in orasul sau;un estu-prea combatant dar indecis politic si placerea sa-l citesc pe Bogdan Stroe(f bun in IT)care ar fi bun de politica,dar nu vrea. Bleen,multumesc pt Canned Heat-ascult la cafea.mergea noaptea,asa cum ai facut tu cu d-na de la Bruxelles,pisicherule!

  Reply
 41. morris

  @Florina,bonjour.:). Ieri ceream nominalizari de specialisti din judete, orase.Cine sa-i propuna?Tot ei,tot partidul?Eu pt ca sunt din Buc.,nu-mi pot da cu parerea despre Craiova;dar astept pe cineva sa o faca.

  Reply
 42. alex rauta

  @bleen

  ce vrea Cristi Preda ar fi cumva: 1. marirea potentialului de negociere al PDL cu celelalte partide si 2. atenuarea efectului schimbarii guvernului? (nu la presiuni externe partidului ci la prsiunea partidului)

  Reply
 43. nedormitul

  E clar. De cînd nu mai ai job cu program şi alea alea ţi s-a suit democraţia la cap. Îţi trebuie un domn nicky care să fie şi dicta în acelaşi timp. Domnu Dicky.

  Reply
 44. Yeba

  Sa nu spui ca are asta de tradus la Comisie, eu n-am auzit de Boogie Chillun, nu inteleg ce-i aia sa ghicesti asa ceva, de insemnat ar putea sa insemne fiii boogie-ului, cum ai zice fiii/copiii tangoului, fiii insomniei etc.

  Reply
 45. Bleen

  Vorbeam cu o tipă de la Bruxelles acum. Nu poate să ghicească Boogie Chillun. I-am zis hinturi: repetitiv, ritmic, senzual, bufniţă. Şi gata cu off topicul. Culcaţi-vă la loc.

  Reply
 46. Nemo

  Preda e ocupat sa-l rectespe pe Ilici 😆 . aka carpa kaghebista sula'n coasta.

  vaz ca Leon a inceput iar sa comenteze. Leone, ia zi, e misto sentimentu' sa scrii pe bani? bani de la Vantu, I mean.

  Reply
 47. Nemo

  bleen, ti-a pasat nedo virusu' nedormirii 😀

  estu, adevaru'i undeva la mijloc. always. e un punct de echilibru matematic :mrgreen:

  "vi"!? don't get it 😀

  Reply
 48. Bogdan

  Bun, deci am inteles (asa a declarat Bleen) ca nu mai discutam despre PDL (din varii motive cum ar fi moartea lui), iar Blogary nici nu isi propune sa se faca partid.

  Eu as vedea Blogary mai degraba ca un grup de presiune in doua directii:

  – politici publice concrete (de exemplu: legea care elimina suspendarea unui proces cand se face o sesizare catre Curtea Constitutionala);

  – identificarea (si promovarea) unor oameni onesti din partidele politice (de dreapta, daca mai are relevanta conceptul) cu care sa se poata dialoga despre aceste politici publice;

  Nu are rost sa ne facem iluzii ca reformarea Romaniei se va decide in toamna asta prin schimbarea sau nu a BVB-ului. Mie mi se pare mai importanta, de exemplu, sesiunea extraordinara la care se vor discuta legea ANI si cea mentionata mai sus, sau alegerile la CSM care vor avea loc in aceasta toamna. Mi se pare ca DNA-ul castiga incet dar sigur credibilitate (am auzit parerea asta de la oameni care cred ca Basescu ar trebui sa fie pe mare), ramane ca si judecatorii sa aibe curaj sa judece.

  Cat despre oameni onesti din politica, recunosc ca nu stiu alti politicieni decat cei care apar pe la TV. Chiar am fost sunat pentru un sondaj de opinie ieri si mi s-a citit o lista cu nume, iar de jumate dintre ei nu auzisem. Poate voi incerca si eu sa vad ce se intampla prin consiliu local de la Sectorul 3.

  Reply
 49. estu

  nemo>nu, nu generalizez. vi se intampla rar sa sariti calul! in general stati foarte bine in sa! 🙂

  Reply
 50. estu

  Dan>evident ca sunt valorosi si unii si altii! nu incape discutie!

  Si nu am zis ca sunt extremisti! nu sunt!

  doar ca nu intotdeauna au dreptate iar uneori abordarea lor si vehementa lor cred ca devin contraproductive ptr propriile lor scopuri.

  La Blogary e mai putin prezent fenomenul asta, dictatorii lor mi se par mult mai echilibrati decat Theophylle.si beneficiaza din plin si de umor!

  Reply
 51. Nemo

  @Dan: e o discutie lunga. dupa cum spuneam, ma bucur ca mai exista pe la PNL asemenea atitudini, nu numai "moarte lui Basescu!". sincer, nu dau prea multe sanse unei eventuale schimbari de atitdune in PNL; cunosc personal indivizi cu PhD-uri, altii pe care i-am identificat de pe blog de la Preda, si ma sperie ca aia care ar trebui sa teoretic sa fie "crema", sufera de diverse afectiuni, de la infectii de caracter, la idei fixe(alea cu Basescu, Udrea, etc).

  uite, as putea spune ca tu esti "N"-ationalul din PNL 😉 adica ce se poate face si pt Romania, nu numa' pt partid…

  @estu: ai dreptate la aia cu materialul uman, la aia cu "approach on issues" de pe afara, samd&etc.

  dupa ce vezi mai multe "populatii", devine destul de clar ca romanii apartin regnului latin "inferior": "dat cu fundul de pamant, isterii televizate, smuls parul din cap, noua ne ne este frica de munca fin'ca stim sa ne ferim de ea", etc. (spun "inferior", pt ca alte popoare latine cu "emotivitate" au dat lumii o groaza de chestii, cultura, bla, bla; noi am dat-o pe aia de la Cucuteni, omu' cu 3 picioare 😆 ma rog, sa nu filozofez aiurea).

  la aia cu "generalizari, vehementa, zugravirea in negru", mi se pare ca gresesti in ceea ce-i priveste pe blogaryci 🙂

  Reply
 52. Dan

  Florine am primit emailul. Cu mare drag voi ajuta daca voi putea.

  Estule : sincer te inseli cind spui ca Theophyle si Blogary sunt extremisti.

  Ii inteleg perfect. Stii de ce ?

  pentru ca oamenii curati nu accepta sa se murdareasca pentru niste arginti si atunci cind doresti sa ramii curat faci tot ce este normal sa ramii curat, inclusiv decizii extremiste.

  Dar daca observi articolele lor in timp vei descoperi ca sunt oameni valorosi. Cititi, inteligenti, cu etica.

  Oameni pe care te poti baza si poti construi.

  Sunt multi ca ei, doar ca ei au reusit sa comunice in piata internetului mai bine ca altii.

  pe de alta parte, trebuie sa recunosc ca nu toti sunt talentati la minuirea limbii romane, iar eu imi recunosc limita in acest sens. sotia mea mi-a spus din clasa a doua de cind ne stim ca ea citeste mai mult si de aceea are un vocabular mai vast 🙂

  Reply
 53. Dan

  Estule : este fortata comparatia cu pro sport si Blogary.

  Cind i-am descoperit pe cei de la Blogary.ro m-am bucurat.

  Sincer ii citesc cind au articole.

  Toate.

  Pe ei si pe Theophyle, la care am ajuns datorita Blogary.ro

  Este important ceea ce fac. De apreciat.

  Cred ca Pro Sport prin sport.ro face politica clara scotind in fata personaje de genul Becali si Mitica Dragomir, personaje.

  Uite, astazi l-am cunoscut pe Coriolan Pop-Lupu, unul dintre tinerii din Mures care au construit un club privat de fotbal :
  http://www.acskinder.ro/
  Ii sustinem pro bono cu prezenta pe web.

  Astazi discutam cu el despre mizeriile din zona sportului.

  Pro Sport, nu scrie de PDL sau PNL, dar face politica.

  Stii bine ca orice proiect dus la capat este un proiect politic. Inclusiv un articol scris in Pro Sport, de opinie, un proiect sustinut de pro sport, pina la urma est un proiect politic, pentru ca influenteaza comunitatea, inclusiv pe cei care fac politica reala :).

  Reply
 54. Bleen

  @mob girl

  Şi nu m-am bătut niciodată pentru PDL. M-am bătut doar pentru Băsescu şi pentru ceea ce ar fi putut să devină PDL.

  Reply
 55. estu

  Dan>da. asta e. lipsa implicarii.

  castiga oamenii cu tupeu, e logic, ei se baga in fata.

  in Ro e predominanta ideea ca valoarea personala e atat de evidenta incat toti trebuie sa te puna din prima pe pedestal. daca nu se intampla asa pai e clar ca e ceva necurat la mijloc.

  aiurea. nimic nu e pe gratis. totul inseamna confruntare mai ales cand miza e mare.

  Reply
 56. Dan

  estule : trebuie sa vin prin Bucuresti. poate bem o bere 🙂

  Sunt multi oameni valorosi care pot face schimbarea. Problema este cine le cere sa se implice.

  NU am dus membrii in PNL pe vremuri pentru ca nu imi permiteam sa imi bat joc de ei.

  Oricum strategia a fost gresita.

  Trebuia spus : haideti in partid dar vedeti ca s-ar putea sa aveti parte de lucruri pe care in viata de zi cu zi nu le-ati trait pina acum.

  Oricum ideea este simpla : daca nu ne implicam, raminem cu plinsul pe bloguri.

  Nu ca nu ar fi important, dar trebuie iesit in piata.

  PDLul are sansa a doua tabere/curente .

  PSD si PNL nu au aceasta sansa si eu nu dau in PDL doar asa ca flori de mar, cind stiu ca la mine in curte este o mizerie de nedescris.

  Reply
 57. estu

  vestea buna pe ziua de azi e ca exista inca oameni ca Dan.

  e suficient ca sa dorm mai bine. fara nici o gluma.

  Reply
 58. estu

  Nici PRO Sport nu este afiliată în niciun fel PDL-ului, nu are obligaţii faţă de PDL, nu are nicio datorie faţă de PDL.

  deosebirea e ca in PRO Sport nu sunt foarte multe articole cu si despre PDL.

  Reply
 59. Bleen

  Nu vreau să ducem la infinit, aproape trollistic, discuţia asta cu PDL. Lucrurile sînt tranşate. Mai bine ne concentrăm pe ce va fi şi va face Blogary.

  Vreau s-o spun cît se poate de clar: Madame Blogary nu este afiliată în niciun fel PDL-ului, nu are obligaţii faţă de PDL, nu are nicio datorie faţă de PDL.

  Şi aici am încheiat discuţia despre PDL.

  Reply
 60. estu

  dan>mai toti din PDL sunt ptr alianta PDL-PNL, cred. nu ptr conducerea PNL ci ptr ca se stie ca sunt destui simpatizanti PNL mai degraba ca tine.

  daca ati fi majoritari cei ca tine!

  Reply
 61. estu

  de fapt,daca nu v-ati prins asta deranjeaza in discursul multora. si a lui Blogary. si a lui theophylle. vehementa, generalizarea, zugravirea mai ales in negru.

  cititi ziarele de afara. acolo se insista pe se va rezolva, putem face, trecem peste asta, se poate schimba.

  la noi…stim totul din prima si dupa 10 minute ne plictisim.

  cu materialul uman din Ro cum vreti voi schimbari asa masive? suntem in regres, trebuie sa oprim caderea intai.

  constructia o sa dureze mult, mult.daca va continua.

  Reply
 62. Dan

  @ nemo : multumesc. Traiesc vremuri grele :). astia ai mei spun ca sunt pedelist mascat in PNL ( ma cheama Masca cu ș ) :).

  Astia de la PDL stiu clar ca nu sunt membru la ei, doar ca sunt pro alianta PDL-PNL de cind ma stiu.

  Totodata in decursul anilor vrei nu vrei, daca muncesti din greu este imposibil ca ceea ce construiesti sa nu fie luata in calcul de ceilalti.

  Si atunci ajung sa te intrebe una alta pentru ca suntem oameni buni pe anumite domenii si trebuie sa lucrezi cu oameni buni ca sa faci una alta bine.

  Si atunci le spun : nu imi trebuie sa ma mituiti cu contracte publice, dar cred ca ar fi bine ca sa mai bagati si ceva bani in cercetare, educatie, cultura in comunitatea noastra.

  Este bine sa aratati ca va pasa de mediul academic local si asta se vede ca le asfaltati soseaua din fata universitatilor etc.

  In timp este imposibil sa nu se prinda ceva.

  Stii cum este PIC cu PIC se face mare, dar nu cu PIC de la Arges 🙂

  O viata avem si nu cred ca merita sa ne batem joc de ea si de cei care ne ajuta sa o traim frumos.

  Reply
 63. estu

  dan>omule, cum sa te jignesc, nici prin cap nu mi-a trecut! era ptr altii remarca mea!

  ma bucur tare mult sa aud ca inca sunt oameni ca tine!

  cine stie, poate vom mai avea o sansa sa miscam lucrurile in directia buna.

  uite, ptr toti. nu se poate promova Dan? nu glumesc,avem imensa nevoie de astfel de exemple.

  na, ideea aia cu prezentarea oamenilor de valoare cred ca e excelenta.

  la imbecilii aia de la tembeliziuni putem veni cu stiri pozitive, e o mare, mare nevoie de asa ceva!

  Reply
 64. Dan

  Florine : URRul a fost un simplu balon de sapun.

  S-a spart repede.

  Nu se poate construi nimic durabili asa peste noapte.

  Stii povestea cu mesterul manole.

  Astia de la URR nu o stiau pentru ca erau prea tineri si prea fara stiinta de politica.

  Cu siguranta ca acum ar face alta treaba daca s-ar implica in politica. Anii isi spun cuvintul.

  Reply
 65. Mob girl

  @ Florin Cojocariu

  E prima data cand intervin pe blogary, cred, desi obisnuiesc sa intru pe-aici constant ca sa vad ce mai zice Bleen.

  Replica ta la adresa lui estu mi se pare incalificabila, si nu este prima data cand iti jignesti cititorii, la fel l-ai alungat si pe neamtu tiganu, daca mi-aduc bine aminte.

  Locul asta devine incet incet dintr-un spatiu al schimbului de idei civilizat intr-o mocirla a invectivelor unde e ok sa-i insulti pe cei care au o opinie diferita.

  In atmosfera sufocanta pe care ati creat-o aici, un nou Bleen nu ar putea aparea. Mi-aduc aminte de vremurile cand pe cotidianul.ro Bleen sustinea cu pasiune pdl impotriva tuturor, inclusiv impotriva multor jurnalisti de la Cotidianul, insa din ce stiu eu, nici unul n-a coborat atat de jos asa cum ai facut tu asta seara cu estu.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @mob girl: cu alte cuvinte eu sint responsabil pentru atmosfera irespirabila de aici si coruperea lui Bleen?

   Reply
 66. Nemo

  @Dan: felicitari pt comentarii, atitudine, etc.

  din chestii din astea "mici" isi mai schimba lumea parerile 🙂 in cazul meu, una de greata profunda apropo de liberalii romani(uite, un mic semn, n-am mai zis "penelisti" 😀 )

  Reply
 67. Dan

  Bleen : voi cei din Giurgiu ni l-ati trimis pe cap la Mures si pe Nicolaescu via Bucuresti -finante, romarm …

  Doamne ce om slab Nicolaescu asta.

  Reply
 68. estu

  Florin>pai daca esti in Bucuresti am putea sa iesim la o bere intr-o zi. te intreb si eu daca te prefaci ca esti tampit sau chiar esti acolo,ca putem verifica amandoi mai bine adevarul fata in fata.

  Reply
 69. Dan

  estule: te rog nu generaliza ca ma jignesti.

  NU am plecat din Romania din doua motive : parintii si citiva profesori carora mi-am propus sa le platesc la viata mea citiva lei din pensie muncind din greu.

  Sunt membru PNL si sunt LIBERAL.

  Nu potisa dai in acei simpatizanti si membrii si oameni care au construit ceva pe bune si corect in tara asta si care inca mai spera ca putem iesi din mizeria si inapoierea in care traim de multe zeci de ani.

  Suntem in 2010 si vremurile sunt altele.

  Generatiile noastre au ajuns la o maturitate si chiar daca nu avem functii in partide putem influenta in comunitatile noastre.

  Stiu cu ce marfa lucram, dar asta este si cu ea trebuie sa avem de a face.

  In Mures asta incerc sa fac : sa fiu bun si sa incerc sa le spun celor care conduc ca se poate face si asa.

  Imi fac datoria de amic, cetatean, sot, tata, om de afaceri etc.

  Mai mult de atit nu poti face, dar nu este chiar nimic.

  Reply
 70. estu

  Bleen>aiurea! ti-a zis unul ceva! e valabil in niste cazuri, fals in altele. nu poti generaliza. ca iti vin cu zeci de exemple din parlament.

  Reply
 71. estu

  nedo>pai na,cam asa e populatia.calitate slaba.uite, eu de fapt sunt tampit, Cojocaru s-a prins imediat.

  Reply
 72. Bleen

  @estu

  Tocmai asta e problema în PDL (şi o ştiu de la sursă): nu avansezi în timp. D-asta nici nu vor să facă recensămîntul membrilor, că ar putea trezi un monstru adormit.

  Reply
 73. estu

  de fapt situatia e exact pe dos. calitatea si nr membrilor sunt atat de reduse(in toate partidele) incat unul cu ceva calitati si mai ales vointa nu are cum sa iasa in fata. mai devreme sau mai tarziu.

  asta ca nu se poate, ca te blocheaza, e o prostie.

  normal ca isi apara scaunul, ca nu se da test de IQ pe posturi. dar in timp avansezi fara probleme.

  acuma cine se aseamana se aduna, clar. eu nu ma duc la Vanghelie sau la Crin Antonescu. nu am probleme insa nici cu Videanu si nici Cu C. Preda.

  Reply
 74. nedormitul

  greşelile sînt istorice. în 2000 băsescu a preluat puterea în pd. apoi, după vreo două săptămîni şi-a ales vicepreşedinţii pe comisii, sau cum dracu erau împărţiţi. boc, dacă ţin bine minte, a cîştigat comisia juridică. era proaspăt deputat, foarte activ, foarte comunicativ. pe lîngă, au intrat tot soiul de loaze care candidau singure pe loc şi nici nu se mai stresau să zică două vorbe (mersi pentru că mă veţi vota, că oricum candidez singur). loazele ălea sînt acum foarte puternice în partid. conduc cu mînă forte filiale locale şi judeţene.

  în anii 90, aici, în cluj, pd-ul era partidul cel mai cool. mulţi tineri, multe chefuri, gagici arătoase. şefuleţii găştii vesele sînt acum deputaţi, consilieri locali şi judeţeni, chiar şi un europarlamentar cu înclinaţie către manele şi bătăi în baruri, un tip supersimpatic. în mare majoritate, dacă nu toţi, au fost promovaţi de boc însuşi. astăzi, deşi se învîrt în jurul a 35-45 de ani, nu reuşesc să fac deosebirea dintre ei şi "boşorogii" de la psd. ceva lipseşte din ecuaţie şi nu ştiu ce.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @nedo: le lipsea si le lipseste alt motiv pentru a face politica decit sa se simta ei bine. pe masura ce imbatrinesc "simtitul bine" devine din ce in ce mai ridicol. asta e tot.
   @estu: ne vedem cind vrei. nu-mi cer scuze ca n-am de ce. nu te banez pentru ca desi devii redundant nu jignesti pe nimeni si discuti la obiect.

   Reply
 75. estu

  Bleen>minunat.deci de la exemplul asta mergem prin inductie si iese cum zici tu.

  dar daca eu iti dau numele si telefonul unuia care a ajuns de la 0 sef important la PDL, asa, fara nici o pila si nici un ban, se pune?

  bagam inductie si pe cazul asta?

  Reply
 76. estu

  PSD are afis mare pe marinea strazilor cu veniti in partid ptr un nou inceput.

  pe blogurile portocalii sunt afise cu iesiti din PDL ca toti sunt la fel.si ca nu are sens sa intrati ca nu se poate schimba nimic.

  Reply
 77. Bleen

  Cu alte cuvinte, au ţinut filiala închisă aomenilor care credeau şi voiau să facă ceva şi după 1996 au preda-o pesediştilor, pesemiştilor şi mafioţilor. Poţi refuza un om cu personalitate (că s-ar putea să-ţi ia locul) dar nu poţi refuza un mafiot cu bani (ăla cel puţin dacă îţi ia locul, măcar te lasă şi pe tine să aduni monezile care îi cad din buzunar). Ăsta e PDL.

  Reply
 78. Dan

  estu : PNL este zero. Lumea nu stie ce este PNL in interior. Antonescu Crin este o nulitate. Ti-o spune subsemnatul.

  Sunt un om care a construit intr-un oras de 150000 de oameni ca Tirgu Muresul o firma de 100 de meseriasi pe IT si new media. Avem clienti lideri mondiali in comunicare ( edelman.com ) sau firme de advertising lideri mondiali . Nu din Ro , din SUA, Europa de vest , Australia.

  Nu am avut nici un contract cu STATUL pe vremea PNL si nu l-am pupat in fund pe marele lider "liberal" de Mures la acea vreme Eugen Nicolaescu.

  Mi-am oferit BENEVOL/VOLUNTAR serviciile colegilor mei de partid, unii erau consilierii lui nicolaescu la sanatate pe IT si achizitii, dar niciodata nu au apelat la mine.

  Astazi avem tot acele adeverinte cerute de medicul de familie ca sa le arati ca esti angajat. Adica birocratie.

  Am candidat la alegeri locale la municipiu in organizatia PNL Tg Mures. Si-au batut joc de mine si te rog nu uita ca sunt om liber material si moral. Si eu si familia mea si cea a parintilor nostri.

  Cunosc bine si PSD si PDL si UDMR. Doar am alocat din viata mea privata mii de ore comunitatii impreuna cu ai mei colegi investind timp si bani in proiecte de genul :
  http://www.povestidintransilvania.ro http://www.revistatus.ro http://www.educatie.inmures.ro http://www.cultura.inmures.ro
  Sunt miliarde de lei vechi investite in aceste proiecte de comunitate din surse private muncite la greu.

  Iti garantez ca nu exista alta solutie decit aceea de a : pleca sau de a ramine.

  Daca raminem, atunci trebuie sa ne implicam mai mult fiecare in partidul sau ONGul lui.

  Eu sunt liberal-conservator si voi sustine uniune de partide de dreapta fara rezerve.

  PDLul este cel mai tare din punctul meu de vedere pentru ca :

  1. desi este la putere totusi sunt mai multe tabere care ataca colegii.

  2. nu si dau afara pe acesti colegi sefii aia mari

  Nici PSD si nici PNL nu au curente /tabere multiple acum .

  Sunt niste comunisti mai mari decit PDLul si nu isi dau seama, doar dau din gura.

  Reply
 79. Bleen

  Am fost membru PNL din 90 (de la 15 ani). Ştiu ce se întîmpla la Giurgiu, de exemplu. PNL avea doi lideri care refuzau orice om din afară. Trăiau într-o continuă suspiciune şi conspirativitate. Nu mai zic că erau foarte mulţi oameni care voiau la liberali (cînd partidul era în opoziţie). Şi voiau să participe sincer. Avocaţi, profesori, mici privatizaţi, ţigani, muncitori, zugravi, penticostali. Toţi avea ceva în comun, avea dorinţa de a face ceva. Era probabil multă naivitate dar era şi mult entuziasm. Ei bine, toţi au fost îndepărtaţi de cei doi (Mincă şi Haidău îi chema, dacă mai ţin minte, Mincă a fost şef FPS Giurgiu şi prefect în anii 96-2000). Ăştia, două acrituri speriate, nu au lăsat pe nimeni să se apropie de filiala locală (de care se ocupă, BTW, Călin Popoescu Tăriceanu, după congresul din 93). Ţiganul zugrav penticostal era prea penticostal, ţiganul avocat era prea avocat, profesorii erau securişti, inginerii erau masoni, femeile erau feseniste, bărbaţii ceauşişti etc. Anyway, filiala a mers înainte cu 2-3 oameni, cei care intraseră în PNL încă din 90 fiind încet îndepărtaţi (a, şi am uitat principalul motiv: n-aveţi bani). Ce s-a întîmplat: în 96-2000 Mincă et comp, deşi erau la putere, îşi făceau vacanţele şi partidele de vînătoare cu pedeseriştii (îi urau de ani de azile, dar cu admiraţie, erau intimidaţi de ei şi abia aşteptau să intre în lumea lor şi să fie băgaţi în seamă). Acum filiala PNL Giurgiu e condusă (nu de ieri, de azi ci de ani de zile) de fostul primar PSM, Lucian Iliescu (unul dintre cei mai bogaţi oameni din sudul ţării, fost director ICMUG pe timpul lui Ceauşescu). A cîştigat pragmatismul. Filiala PNL Giurgiu e una dintre cele mai puternice filiale PNL din ţară. Dar nu mai e PNL. Şi demult asta.

  Reply
 80. Dan

  Florin, URR a esuat din lipsa de experienta si stiinta politica si alegerea gresita la liderilor locali.

  In Mures au fost dezastru din aceasta cauza.

  Desi aveau oameni din zona IT ca membrii importanti nu au facut ceea ce a reusit sa faca varul lui Paul Pacuraru, adica Nicolai "Cuki" Gamulea, fost sef IT al PNL ca structura online de comunicare pe vremea lui Stolojan.

  De fapt programul de guvernare al ADA asa s-a lucrat pe newsgrupul PNL in principal .

  A plecat Stolojan de la sefia PNL a venit Tariceanu si Olteanu si le-au aruncat la gunoi dosarele celor care au muncit la program si si-au pus gasca lor pe functii.

  Iti spun asta ca am alocat sute de ore pe acea platforma si sunt alti membrii PNL si deputati, de exemplu Cristina Pocora, care la acea vreme era un fel de secretara a lui Paul Pacuraru.

  Niculai "Cuki" Gamulea si alti colegi din PNL buni pe IT au facut programul pe zona IT and C si a primit UDMR ministerul fara sa aiba nimic concret.

  Cuki Gamulea a emigrat cu familia in Anglia de niste ani.

  A pierdut Romania si PNL un om valoros si altii ca el, care s-au retras si au lasat locul unor Chiuariu, Adomnitei, David "Troaca" Cristian si alte tinere sperante peneliste, ca liberale nu pot fi

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Dan: in alegerea liderilor locali a fost excesul de exercitiu democratic. Votul e, uneori, irelevant, ori asta liderii URR de atunci n-au inteles. Au crezut ca orice decizie, atita vreme cit are acoperirea votului, e in principiu corecta. Era un viciu cultural, votul suplinea lipsa de viziune, atita vreme cit votam vedem ce vrea majoritatea iar ce vrea majoritatea e esenta exercitiului democratic. Majoritatea a vrut prostii si meschinarii. Paradoxal, au facut o greseala despre care stiau prea bine: never ask the consumer what he wants!

   Reply
 81. Bleen

  Ştiu din surse sigure că PDL nu are membri de partid. Nu are. Are BPN, are conduceri teritoriale (formate din mafioţii şi baronii locului), are clientelă însă nu are membri. La un moment dat s-a făcut propunerea ca în PDL să se facă recensămîntul membrilor (partidul nu ştie cîţi membri are). Nu s-a făcut. De ce? Fiindcă liderilor centrali şi locali le-a fost teamă că vor trezi un monstru adormit. "Dacă îi băgăm în seamă pe ăştia şi îi luăm la întrebări, ei n-o să ne ia pe noi şi n-o să ne concureze?"

  Reply
 82. estu

  Dan>pai PNL nu vrea sa guverneze cu PDL ci cu PSD. de altfel nici PSD nu vrea sa guverneze cu PDL.

  foarte, foarte ciudat deoarece s-a demonstrat clar aici ca toti sunt la fel.

  nu or fi citind blogurile portocalii si nu si-au dat seeama de similitudini.

  Reply
 83. Bell

  Nu continui deloc si nu vreau nimic. Nici macar cetatean roman nu mai sint. Simpla curiozitate. Am citit ce ai scris si mi s-a parut ca asta e unul din lucrurile la care va ginditi.

  Reply
 84. estu

  deci sa fie clar. eu nu cred ca e totul pierdut. dar daca populatia vrea altfel, pai astia ca mine sunt in inferioritate.

  daca e sa ma intrebati direct eu mai dau sanse de relansare.

  dar se pare ca le dau unui mort. nu prea intelept.

  Reply
 85. Bleen

  @estu

  Nu vorbim de Preda. Şi tu, şi Riddick şi nu mai ştiu cine aveţi un fix cu Preda. Cînd e vorba despre reforma PDL băgaţi Cristian Preda ca s-o expediaţi. Citeşte, te rog, comentariul lui @Dan.

  Reply
 86. estu

  dl Preda promoveaza valori, lideri reali, moralitate si corectitudine! dna Teo e un bun exemplu!

  sa-i dam girul domnului Preda!

  Reply
 87. Dan

  PDLul nu va disparea usor.

  Prin Ardeal au primariile de la BRASOV, ALBA IULIA, Tirgu Mures, Cluj.

  Astea le stiu eu.

  In Tirgu Mures au in jurul lor cei mai potenti oameni de afaceri locali. Motivele sunt diverse : au crescut in oras impreuna, iar prieteniile din tinerete nu dispar usor, au facut afaceri impreuna cu si fara stat, concurenta este firava si saraca din cauza lor in primul rind pentru ca nu isi cresc lideri.

  Daca ei vor cistiga la alegerile locale din nou, atunci nu are cum PDLul sa nu aiba sanse sa cistige si la generale, avind in vedere ca au acces la resursele publice.

  Ramin la ideea lui Preda de multi ani : PNL si PDL nu au alta sansa de a guverna Romania decit daca sunt impreuna.

  Reply
 88. Bleen

  Cînd se face un nou partid, se porneşte de la structură. Facem structura, statutul, împărţim funcţiile, facem brandul 🙂 şi după aia facem şi programul (cît mai general şi găunos cu putinţă). Urmează toată tevatura de rigoare, orgolii, alianţe, contra-alianţe, jocul de-a conspiraţiile (dă-le posibilitatea intelectualilor, de exemplu, să se joace de-a conspiraţioniştii şi de-a cinicii, vor fi atît de excitaţi de-a jocul de-a culisele încît vor păţi ca şarpele veninos care şi-a muşcat limba).

  Reply
 89. estu

  Dan>pai na, nimeni nu se implica. sa ni se dea lideri!

  daca nu baga, il alegem pe Vanghelie!

  scriem pe blog si criticam la Antene, ca dl Preda.

  dl preda a mers in teritoriu, a adus mebri noi de partid, a promovat pe cineva?

  ah vai, am uitat! a bagat si in parlament! pe dna Trandafir!

  Reply
 90. estu

  Leon>defetist pe dracu. nu eu am facut constatarea decesului. dar nu pot sa nu remarc preponderenta acestei opinii, ca nu e nimic de facut.am incredere in matematica. daca adun si-mi iese ca PSD e clar majoritar ce pot sa spun?

  Reply
 91. estu

  deci ce zicea Andra zicea corect. PR.

  dar asta prinde pe baza trasaturilor populatiei din Ro.

  PRul asta promovat de antene e atat de vulgar si de ridicol incat nicaieri nu ar fi prins.

  Noi insa ii vom da girul lui Vanghelie si lui Voiculescu.

  Reteta succesului? toti sunt la fel, toti fura,nimeni nu face nimic. A prins la populatie? da!

  deci il alegem pe Vanghelie(nu dam cu banul, desi toti sunt la fel. vanghelie direct).

  Ei bine o sa vedem in curand echivalenta.

  Reply
 92. Dan

  nu va suparati ca va intreb ? Citi sunteti membrii de partid si ati facut voluntariat politic in aceste partide in ultimii ani ?

  Real politic inseamna sa te duci prin teritoriu . Sa iti creezi o retea de oameni care gindesc ca tine. Sa ii rogi sa se implice. Sa duca membrii noi care gindesc ca el/ei, sa participe la alegeri, sa cistige in organizatiile locale si judetene si incet, incet vor aparea noi lideri.

  Povestea madamei Udrea este corecta din punct de vedere teoretic.

  Este nevoie de deschis partidele de dreapta, dar cine sa le deschida, daca nu bate nimeni la usa, iar cei din interiorul casei nu doresc sa ii cheme/primeasca pe cei din afara ?

  Statut nou, membrii noi, lideri noi.

  Daca PREDA, Voinescu , Udrea vor reusi sa faca un statut nou modern, de dreapta, care sa scoata afara vechimea pentru a putea sa candidezi, care sa ofere sanse egale etc. atunci sunt sanse mari ca sa vina si membrii noi si sa apara si lideri noi locali si nationali.

  Din experienta mea de simplu membru, experienta de peste 10 ani, va garantez ca alta solutie nu este.

  Fara activismul noilor membrii intr-o organizatie a carei Constitutie/Biblie este STATUTUL si regulamentul de aplicare al lui, nu vor aparea nici liderii noi.

  Doar sa importi de la alte partide doar asa zisi lideri transformati peste noapte din pesedisti in pedelisti si viceversa, nu prea cred ca se va schimba mare lucru.

  Reply
 93. estu

  Bleen>zici ca PDL e mort? sa fie sanatos!ti-am zis de 100 de ori ca nu am treaba nici cu PDL nici cu Base.

  da' intre noi fie vorba daca ajunge pana in 2012(discutabil) o sa aiba un scor mult mai bun decat astia 12-15%.

  o sa avem un regim mafiot.intaurat democratic si neschimbabil ptr viitorul previzibil (20-30 de ani).

  si cu asta basta.

  cine poate paraseste Romania. e singura solutie. nu avem popor ci populatie.

  dar cauza nu e incapacitatea de reformare a PDL. ci mass-media mafiota. reformarea se face in timp, nu cum vreti voi batand din palme.

  mass-media insa nu ne lasa. Antenele au castigat.

  Reply
 94. Bell

  2) Dacă în toamna asta plecarea vechii gărzi nu se produce, alternativele pentru a evita dezastrul există doar înafara PDL.

  Va ginditi la ceva gen URR? Daca da, l-ati intrebat pe Adrian Stanciu care sint concluziile lui in urma esecului URR? As tine cont. Sint convins ca ar fi dispus sa ajute enumerind principalele 5-10 motive pentru care initiativa lor nu a functionat atunci.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Bell: am fi bucurosi ca Adrian Stanciu sa ne spuna din experienta lui. Eu il cunosc si cred ca i-am inteles si invatamintele. Dupa mine, URR a esuat din exces de exercitiu democratic si lipsa de viziune. Insa nu inteleg de ce si tu continui sa crezi ca noi vrem sa facem un partid. Sau asta vrei tu?

   Reply
 95. Bleen

  În interiorul PDL e aceeaşi combinaţie de rapacitate, cinism, naivitate, autism şi derută ca şi în PNŢcd-ul anilor 97-2000.

  Reply
 96. morris

  @Bleen,

  ok PDL mort. Haide sa facem ca micutza si Cojocariu si sa propunem (care cunoaste) oameni ce ii consideram potriviti sa inlocuiasca pe cei actuali din posturi cheie. Macar 2-3 pe fiecare oras. Stie cineva astfel de oameni potriviti, pentru ca sa citam pe cei rai vad ca ne pricepem cu totii.

  Reply
 97. Bleen

  Cine dracu vrea să-l impună pe Preda??? Nu vrem să impunem nicio conducere, nicăieri. Estu, hai să-ţi zic un secret (am zis să tac, că iese cu lacrimi, dar nu mai rezist): PDL e mort. E oficial.

  Reply
 98. Bleen

  PNL nu e la putere. Înjur la PSD şi PNL de 5 ani şi cum zic pîs despre PDL sar toţi. da' e PNL şi PSD de ce nu zici nimic?

  Reply
 99. estu

  adica dupa parerea mea mai bine il impuneti pe Preda sef la PNL. as fi incantat sa fie cat mai mlti ca el acolo,serios. nu ma omor dupa el dar se poate discuta, fara indoiala.

  PDLul se descurca sau moare cu si fara noi/voi. nu mai bine va concentrati pe PNL? ca la ei situatia pare mai rea. sau nu?

  Reply
 100. estu

  pana la urma de ce va legati de PDL? OK, l-ati votat, nu va mai place. e logic sa-l critiati.

  dar de ce nu incercati sa faceti asta si cu PNLul. ce , aia nu tot de dreapta se declara?

  e bine sa-l criticati dar de ce vreti sa impuneti o conducere anume? sunteti membri de partid? de ce Preda si nu asta de la Cluj de pilda? adica daca citim ziare si ne uitam la TV, gata, stim cum e ala si alalalt?

  sau de ce nu faceti alegerile si in PNL si PSD?

  parca ziceati de Preda ca a fost evaziv si superficial. pai de ce-l propuneti?

  Reply
 101. estu

  si Cristian Preda nu ar castiga nici postul de presedinte de bloc. asta e portdrapel al noii drepte?!!???!!

  Reply
 102. estu

  ah, ca o precizare. eu sunt de stanga in felul meu de gandire. dar votez doar dreapta in Ro ptr ca valorile dreptei sunt singurele care ne-ar permite acum sa iesim din mega rahatul in care suntem.

  si ma refer la libertate(de aia imi trebuie justitie)

  la afirmarea individuala(de aia imi trebuie competitie decent reglementata)

  la responsabilitatea fiecaruia la locul de munca (de aia vreau recompense pe masura muncii si reducerea birocratiei, nu pensii la tot poporul)

  la schimbul de idei ca premiza a progresului(de aia am nevoie de o presa nemogulizata)

  si altele, ca nu scriu disertatii acum.

  Reply
 103. MicutzaCeKurai

  @Florin Cojocaru, uite – pozitiv: Alin Tise, presedintele CJ Cluj. toata lumea il ia cu "finul lui Boc" (ete scartz! nu mai are omul voie sa se insoare). face treaba: are program coerent, merge zilnic cu directorii din CJ prin judetz, prin sate si-i intreaba pe oameni ce necazuri au – i-a scos pe basinosii de amploiatzi din birouri si i-a pus la treaba. a dat jos stadionul U si-l reface ca arena sportiva moderna (asta desi totzi racneau ca are interese imobiliare si da jos stadionul sa si le satisfaca). a facut un aeroport omologat Schengen (singurul din tzara la ora asta) si, pe timp de criza, are un program de asfaltare a 700 km de drumuri judetzene (din 1200). asa: la stadion lucreaza firme din Cluj – nu are nici o legatura cu ele. a fost laudat (printre dintzi si fara sa i se dea numele, ca nu se cadea, la MoneyChannel – ca a facut incubatoare de afaceri pe linga orasele mici din judetz, dind o sansa si acestora sa atraga investitori).

  Reply
 104. estu

  se pare ca nu vrem doar un partid perfect dar trebuie lucrat si la alegatori, ca e cam impuri dom'le la cum gandeste!

  Reply
 105. estu

  Florin Cojocariu> daca i-am votat inseamna ca nu doar cu galeti au strans voturile. eu i-am votat ptr chestii mai prozaice, o cata unica, justitie, reducerea birocratiei.

  deci premiza ta e falsa.sau eu sunt tampit.

  cat despre definitia ta data dreptei asa e. le include. da' nu se rezuma la astea. la urma urmei imaginatia e la liber. Ma rog, ma duc sa beau niste baza, ca risc sa devin prea acid cand citesc chestii din astea.

  Reply
 106. estu

  Degringolada pleacă de la cei care cred că banii sînt singurul lucru important pe lumea asta.

  Zau? pai si cam ce rol joaca profitul si venitul ptr votantii dreptei? e din categoria Nice to have?

  Reply
 107. Yeba

  Sa punem situatia in context:

  Washington Post, azi:

  "A House divided against itself cannot please constituents"

  One is an expression of disgust over what people perceive as elected officials' sense of privilege. Many Americans believe that elected officials go to Washington and lose touch with where they came from. Instead of representing the people, the politicians adopt an attitude of entitlement. Instead of protecting the public interest, politicians are seen as being in bed with lobbyists and looking to line their own pockets.

  Reply
 108. Dan

  Sunt sigur ca in 2012 tot dreapta va cistiga alegerile.

  Ce are nevoie pdl si pnl ?

  Au nevoie in primul rind dE un statut modern, refacut si in care sa se oficializeze curentele, finantarea lor in mod oficial din banii primiti de partid de la bugetul de stat si cotizatii si donatii.

  Fara un statut modern, de dreapta nici pdl si nici pnl nu vor ajunge sa fie cu adevarat partide moderne si de dreapta .

  La noi la PNL papagalul de Crin a zis a oficializeaza curentele Asa cum ii ceream acum Cinci ani via http://www.altguv.ro , Dar de fapt a facut un bullshit.

  Ramin la ideea ca PNL si PDL pot face acea uniune propusa de Stoica si Aligica si transformata in mutantul PLD.

  Sper sa se trezeasca piña in 2011 prin toamna.

  Reply
 109. estu

  Bleen>se poate face un partid cu ce reguli vrei.

  nu sustine insa ca o astfel de masura e compatibila cu un partid de dreapta. E ridicol.

  deci daca am o afacere cu scobitori pentru grupul scolar nr 16 nu am voie sa intru in politica.sau in energie. sau medicina. sau computere. sau constructii. sau ulei de floarea soarelui, ca ia si primaria e la mine. sau jurnalism. ca poate lucrez la TVR.

  Reply
 110. estu

  despre ce vreti e treaba fiecaruia.

  aruncati o privire la Antene si la Irealitatea ca sa vedeti ce o sa obtineti.

  Auzi, dreapta versus stanga! in Romania!!!!

  nu domnilor. avem de-a facem cu ultima rezistenta in fata instaurarii unui regim mafiot.

  Cu justitia, presa si cu puterea politica in mana lui alde Voiculescu, Vanghelie, Patriciu, Vantu mizati voi cat vreti pe nasterea unei alte forte in 2016.

  sau o bagati pe aia cu Europa care are ea grija? sigur, si de Franco, Salazar si regimul coloneilor a avut grija.

  daca era dreapta versus stanga ah, ce linistiti am fi fost in tara asta!

  Reply
 111. Yeba

  @Bleen, post-explozie:

  din Webster's Dictionary:

  a social club for female undergraduates

  association d'étudiantes universitaires

  Schwesternschaft, Studentinnenvereinigung

  Date "Sorority" was first used in popular English literature: sometime before 1532 (deci si in context neuniversitar)

  prin extensie, aplicabil unor spirite delicate, cultivate, cu spirit cetatenesc si tocuri cui. Un horror diafan.

  Reply
 112. Bleen

  Nu eliminăm afacerile. Cei cyare vor să facă afaceri cu statul, să nu intre în politică. Sau, mai exact, să nu fie primiţi în partidul X. E neconstituţional să le ceri să nu participe la alegeri însă un partid poate impune astfel de reguli în interior.

  Reply
 113. morris

  @Florina,

  multumesc de ingrijorare. Nu am ars mancarea.

  @MicutzaCeKurai

  acum avem o lista cu baietii rai de la Cluj. Ramane s-ai gasim pe cei buni, pentru viitor.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @morris, Micutza si altii: ce-ar fi să facem liste pozitive, pe judete. nu liste negre, liste albe. oameni care stiu sa faca ceva.

   Reply
 114. estu

  PREMIZE:

  1)- Îndepărtarea PDL de electoratul cu simpatii de dreapta e evidentă în condițiile în care singurul mod în care PDL și cei care-l conduc știu să strîngă voturi e mita electorală, în toate formele ei, începînd de la găleți și făină și terminînd cu plata prin poziții publice a contribuțiilor la campanie.

  R: Da? deci am fost mituit. asa mi-au strans ei voturile mele si ale colegilor mei.

  2) În 2012 dreapta va pierde. Miza noastră nu e cîștigarea alegerilor ci pierderea lor onorabilă astfel încît PSD, odată venit la putere, să aibă o opoziție solidă în Parlament iar 2014 și 2016 să fie ale dreptei.

  R: stati linistiti, nu pierde. PSD e dreapta de tip mexican.sau sud american.

  Ar fi bine sa definiti ce dracu e aia dreapta in acceptiunea voastra. Ca uite, Bleen vrea ca politicienii sa aiba eventual ceva legaturi de afaceri dar nu cu statul.

  Ia vedeti cam cate afaceri au legatura cu statul pe planeta asta. Le eliminati cam pe toate.Nu mi se pare o atitudine de dreapta

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @estu: bre, te-a apucat iar?:)
   1. "singurul mod in care ei stiu sa stringa voturi" nu e egal cu motivul pentru care lumea (tu included) ii voteaza. buna ta credinta nu-i face pe ei de buna credinta. sigur, daca i-ai votat ti-ar place sa fie asa. da' nu e.
   2. ce? iar o luam de la capat? am definit ce e dreapta in acceptiunea noastra de prea multe ori. citeste din urma. daca ti-e lene, nu intreba. pe scurt, libertate si imaginatie, asta e dreapta.

   Reply
 115. bassesco

  http://www.realitatea.net/ajutoare-pentru-sinistr
  Clasa politica actuala trebuie inhgesuita intr-un A380 si bombardata de rusi. Reformarea va veni in momentul in care toti utecistii, peceristii, securistii vor muri. Alta solutie nu exista. La cat de prosti sunt romanii, cat de indobitociti sunt de religie, nu putem spera la un progres notabil in urmatorii 10 ani.

  Reply
 116. MicutzaCeKurai

  la Cluj nu stiu care l-a numit sef la Hidromecanica pe pustiul fostului sef al Inspectoratului Judetzean de Militzie (asta era sef si peste Securitate, Militzie, Jandarmi si Pompieri) de pe vremea lui AbuzivImpuscatul – este vorba despre Stoian Rusu (om cu patalam de revolutzionar, of course!). iar pe beizadea il cheama Rares Rusu – a fost sef de cabinet la Videanu – a fost dat afara la cererea lui Basescu cind a foost prins ca facea trafic de influientza in numele lui Videanu (2006). anul trecut a fost bun sa fie numit director, sa taie frunza la caini.

  Reply
 117. Yeba

  @Florina, sunt alaturi de tine televizoristic si reflectez la o sororitate a timidelor fara helanca sleeveless.

  @Bleen, spune-ne, nu ne mai fierbe, ce-ar putea vrea Preda avuabil.

  Reply
 118. Bleen

  Mi-am adus aminte ce mi-a zis cineva (nu spui cine) despre Elena Udrea. Exact aceeaşi tactică o are şi Cristian Preda (numai că paliere diferite – oricum, Preda a ales varianta mai bună). New times, old tactics. Personal, nu cred c-o să meargă. Nici la Preda, nici la Udrea.

  Reply
 119. morris

  Asta e problema cu oamenii din partide.Ne certam pe ei;sunt cei care sunt considerati buni(de unii dintre voi)si cei care sunt contestati.Este si o stare de ambiguitate,pt ca traseismul politic ne-a bagat in ceata.Personal ma gandesc cum sa fac sa descopar oameni capabili,curati si cu dorinta de dreptate,care pot face ceva pt orasul lor.

  Reply
 120. Bleen

  Şi apropo de scandalul de la Constanţa, între Mircea Banias şi Stavropoleos, sau cum o cheamă pe gagică: am citit că Banias ar fi şeful mafiei din Constanţa (nu mafiei lui Mazăre, celeilalte). Senator PDL.

  Reply
 121. morris

  Vedeti ca se poate?Uite cum ies numele la iveala,sa stie lumea care sunt buni si care rai.Dar chiar Clujul nu are oameni?Unde-i gasim?Linia 2?

  Reply
 122. Bleen

  La Giurgiu (mă rog, am plecat de vreo 15 ani de-acolo dar mă simt dator să-l reprezint în discuţie) în 2008 unul dintre candidaţii PDL era un fost peremist care votase pentru suspendarea lui Băsescu (cu numai un an înainte) şi care-l acuzase pe Băsescu că a adus minerii în 13-15 iunie (o aberaţie). Ei bine, cu toate astea, a fost desemnat candidat (la Senat sau Cameră – nu mai ţin minte) din partea PDL, în 2008. Din fericire, a pierdut.

  Reply
 123. morris

  Sefu',nea Dicta care nu dormi never,am si eu o plecaciune.Te-am spus acum vreo 2 zile ca erai la femei.La un sondaj unde se intreba care e mai buna?Elena noastra sau Cosmina lor.Ai spus amandoua,ca te tine!Te-am sifonat aici(of!gelozia)si m-a certat si Florina.Promit ca numai spun pe unde esti(cand noi credem ca dormi).ok?In nemernicia mea…

  Reply
 124. MicutzaCeKurai

  @morris))))) – reprezentantzii Clujului sunt contestatzi chiar la Bucuresti. unul ar fi Boc (depasit complet de situatzie). apoi: Hardau (fost, fost pecerist, fost activist, fost ministru al invatzamantului, nitzel cam basinos si libidinos), Buda (fost consilier juridic al lui Funar, tupeist, carierist), Gurzau (tupeist), Giurgiu (sindicalist, carierist), Calian (traseist PRM, PC, PDL, carierist), Radulescu (fost PNTCD, PLD, PDL, medic, moale, diafan, inexistent).

  Reply
 125. MicutzaCeKurai

  @sa traitzi, marite diktator! de bestiar decit dupa ce ma intorc din concediu – si nici eu n-am schimbat nimic, decat ca-s invizibil. dar, ar fi tentant sa existe madamme si la nivel de judetz – cu probleme de local.

  Reply
 126. morris

  Bleen spunea ca PDL-ul are nevoie de criterii nu de oameni noi pe aceleasi reguli vechi.Asta zic si eu.Daca discutam de un judet(oras)si stim ce nevoi sunt acolo,atunci stim si ce oameni din acel loc sunt potriviti in functii de conducere.Nu putem aduce de la centru un om care nu cunoaste zona!Si sa discutam la nesfarsit cine ar fi bun…ne prinde 2012!Micutza zice Cluj.Perfect.Cine sunt reprezentantii Clujului(PDL),ce functii de conducere detin,care sunt calitatile lor si ce pot face ei pt Cluj?Cine este de acolo,sa ne dea informatii.Asa dezbatem,asa scoatem in evidenta persoane de dreapta ce pot face ceva pt acel oras.Asteptam propuneri.Poate dl Preda ne ajuta cu nominalizari.

  Reply
 127. nedormitul

  mikutza

  te ocupi de bestiar şi faci ce-ţi spune nedormitu. pentru eventuale nelămuriri, nu mi-am schimbat adresa de messenger nici telefonul.

  Reply
 128. Leon cel Treaz

  @Bleen,

  dar ei sunt promotorii noii culturi a PDL. Mesajele lui Preda, diseminate de luni de zile in blogosfera si media au produs deja o ruptura de nivel a vechii culturi politice.

  Reply
 129. Bleen

  PDL nu are nevoie doar de o schimbare de oameni, ci de una de cultură, de criterii. Fiindcă dacă se schimbă oamenii nu s-a făcut nimic, atîta timp cît cei noi acceptă vechile reguli. Oameni noi la reguli vechi e un fîs.

  Reply
 130. Leon cel Treaz

  @

  fac eforturi notabile sa mi-l imaginez pe TRU in executivul noului PDL si nu reusesc sa-i gasescu niciun loc. Nu se lipesc deloc functiile de el. Procedez la fel cu Cristian Preda. Ar putea fi eventual, unul dintre vicepresedinti, ca si Monica Macovei. Sever Voinescu secretar general, Boc capetenie inca.

  Reply
 131. morris

  mai fug din bucatarie si mmai vin pe la voi.Da Micuza,asa trebuie sa facem.Eu deja am facut petitii catre anumiti oameni influenti din presa care sunt de acord cu mine.Cred ca ar fi bine sa dezbatem aici cu tema.Cum de ex.,situatia politico-economica a unui judet.Cu numele baronilor locali,cu rolul lor politic, cu ce date avem despre ei si cat de corupti sunt.De asemeni,ce privatizari au fost facute acolo si de catre cine.Care sunt necesitatile zonei si ce oameni are PDL-ul acolo.Deci tot ce tine de judetul respectiv,se poate pune pe tapet aici.Asa cautam specialisti in tara,ce pot guverna pt viitor,asa cum ne dorim.Si fiti siguri ca vor fi ziaristi de investigatie ce ne vor ajuta.

  Reply
 132. alex rauta

  foarte de acord, o singura obiectie: nu i-as vrea la conducerea partidului anul asta si nici anul viitor pe Cristi Preda sau pe Monica Macovei. Cu atat mai putin pe TRU. De-abia cu ei la carma mi se pare ca partidul va intra in sant. Sever Voinescu pare ceva mai sigur pe picioare, dar am rezerve si in privinta lui.

  Eu as zice altceva – sa schimbe guvernul, sa-l pastreze pe Boc la carma partidului inca un an si ceva (in fond e un tip cinstit) si promovati cativa dintre cei mentionati vicepresedinti alaturi de Blaga, Berceanu, Videanu & co. Sa-i vedem la lucru in comparatie, pentru ca noua ne place de ei, insa pur si simplu s-ar putea sa nu stie cum se conduce un partid si singurul rezultat ar fi o generatie de politicieni aruncata prea devreme la bataie.

  Reply
 133. Andra

  ok, Florin. Pierderea alegerilor cu maximum de benefits – nu ca in 2000. are sens. ce ma pune pe mine pe ganduri e ca in cazul PDL posibilitatea de "pierdere onorabila" pur si simplu nu exista.

  Gandeste-te ce putere avea PSD in 2000 si cum a “terminat’ atunci PD-ul (in decembrie 2004 PDL actiona practic in semi-clandestinitate), si gandeste-te ce putere are PSD acum, cand mizeria pe care o face in media a devenit i-reversibila, judecatorii nu-i judeca pe PSD-isti, au dezvoltat gherila urbana si retele informale in soc., civila, dar mai ales ce motivatie are PSD sa starpeasca pana si samanta celor care i-au umilit 6 ani prin parlament.

  Poate gresesc eu, stii cat de suparata am fost in decembrie cand am vazut c-am votat tot pt. udrea si boc in guvern, dar acum s-au schimbat lucrurile radical.

  ”traim momente autentic noi”… nimic nu mai e nici macar cum era in decembrie 2009, si am impresia ca voi nu va dati seama de asta… si reactionati mereu cu o etapa in urma… raportandu-va la prioritatile trecutului

  Poate ca un PDL asa cum e el acum, ar rezista mai bine in opozitie ? Pentru a pastra cat de cat vii in memoria oamenilor lucrurile bune facute pana acum si a milita pt. ele in continuare ? Sau nu ?

  PDL era cu mult mai plin de clienti in 2005 si 2006 cand a adoptat cele mai bune legi de justitie ….

  Daca nu, fara televiziune, divizat si rupt in saispe, crezi ca ar avea mai mult succes ?

  Fara logistica si organizare in teritoriu cred ca nimeni nu rezista in opozitie. Doar nu se bat toti pe sediile pntcd degeaba.

  Nu mai stiu…. si ce e grav e ca am sentimentul ca nici voi nu stiti prea bine…

  Reply
 134. MicutzaCeKurai

  @morris, am vazut. hai sa-l chinuim pe goagal – intru si eu in baza mea de date – si sa-l reamintim pe DIP, pentru inceput. asta nu exclude faptul ca reformele trebuiesc sustzinute si cu petitzii. hai sa gindim o tema de petitzie – de ex. sa nu mai fie comune mai mici decit norma UE acceptata (12500 locuitori). sa se produca legi, in afara referendumurilor (ca nu sunt bani) si sa se comaseze primarii – acolo sa se faca alegeri pe noua unitate teritoriala creata. iaca bani din buget mai putin de cheltuit aiurea cu intretzinerea a 3-4 primarii si executzii bugetare, in loc de o primarie si o executzie bugetara.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Micutza, morris: poate fi o idee foarte buna sa facem sectiuni judetene ale Madame Blogary. Acolo are mai mult sens sa se discute chestiuni locale si personaje locale. tehnic, nu e complicat. Problema e aceeasi ca si la bestiar, cine conduce si modereaza fiecare sectiune/judet? Așa că, cine e interesat să se ocupe de ce județ?

   Reply
 135. morris

  Micutza- daca esti pe aici,ti-am lasat un coment pe"jurnal de dictator 4".E o propunere si pt dictatorii sefi. scz,,ma duc sa ajut doamna la gatit.Sunt un barbat exemplu,nu ca Geoana si Crin.

  Reply
 136. nick_d

  "Degringolada pleacă de la cei care cred că banii sînt singurul lucru important pe lumea asta."

  Nimic pe lumea asta nu se misca fara bani.

  Daca vor fi schimbati cei cu bani, cu cei cu idei, fara nicio punte intre ei, fiecare va ramane cu ce are. Cei cu idei vor ajunge pe centrura politicii, din floare-n floare, din partid in partid, ceilalti vor trai fericiti pana la adanci batraneti, ei, si copiii lor.

  Daca cei cu idei nu-i pot convige pe cei cu bani, inseamna ca nu sunt decat niste oameni cu idei .. idioti.

  Reply
 137. Mihai

  Aici la voi (la maddame) udrea ce hram poarta? ca avd ca vreti doar capul BVB-ilor. Udrea este un model pentru voi de a face politica? Asa se intelege.

  Sau Udrea este intangibila?

  La fel si TRU. Vise pare ca ar fi un model si el?

  In cazul asta e clar cam ce reforma doriti voi.

  Reply
 138. aurelian

  sunt de acord cu tine insa nu trebuie sa incetam sa cerem feedback din partea lor. Au acceptat provocarea, au vorbit frumos, pe placul asistentei, insa trebuie sa livreze si rezultate.

  Ok, inteleg ca a fost un experiment, nu am mari asteptari dar si noi trebuie sa intelegem ca daca nu cerem nimic palpabil inapoi nu se va intampla nimic.

  Pana la urma trebuie sa ne organizam dupa regulile unui grup de lobby, altfel predicam in van asteptand sa adere ei (sau oricare altii), de buna voie, la ideile noastre

  Reply
 139. Bleen

  @Aurelian

  Aşteptăm de la ISP imaginile de la primul ceai şi vom scrie mai mult. La urma urmei, este de datoria noastră şi nu a politicienilor să spunem ce s-a discutat acolo, să punem pe hîrtie propunerile şi concluziile discuţiilor. Cred că ar fi bine să mutăm accentul de pe politicieni pe societatea civilă, să nu mai aşteptăm de la ei. Ar trebui să facem muncă de etnografi, de culegători. Presa e plină de declaraţiile politicienilor, poate că Madame Blogary ar trebui să aducă în prim plan opiniile şi propunerile cititorilor, nu să fie o tribună a politicienilor. Nu poate, sigur.

  Reply
 140. aurelian

  Si vrem feedback de la Preda si Voinescu… altfel, nu sunt cu nimic mai buni decat vechea garda…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *