Citeva concluzii despre sinuciderea PDL

 • Băsescu, prin Udrea și Macovei, a obținut un scor nesperat de bun. Nu e puțin lucru să iei 50% dintre delegații selecționați de Blaga. Susținerea pedeliștilor pentru Blaga e un mit promovat și propagat de jurnaliștii prețuiți, asemeni mitului ”Blaga – bun organizator”.
 • Pedeliștii au în sînge, în măduvă, oportunismul, servilismul și frica. Îmi spunea cineva care a fost în sală că la discursul lui Macovei au fost cîteva aplauze răzlețe, la discursul lui Udrea, ceva mai multe aplauze răzlețe plus o galerie de 100 de oameni iar la apariția lui Blaga și la finalul discursului sala de mii de oameni a aplaudat în picioare. Cu toate acestea, jumătate din delegați au votat împotriva lui Blaga. Duplicitatea s-a văzut acum, cînd candidatul pentru care și-au declarat susținerea aproape toate filialele și aproape toți liderii, care întîmplător e și liderul partidului, și care probabil se aștepta la un scor de 80% avînd în vedere numărul celor care și-au declarat susținerea pentru el, a luat 50% și a fost nevoit să fugă cu urna ca să fie declarat cîștigător. Oportunismul și servilismul sînt vizibile și la nivelul susținătorilor PDL din online, acolo unde Blaga a fost menajat sau pupat în cur.
 • Blaga nu merge mai departe cu jumătate din partid. Merge mai departe cu cel mult 20% din partid. A avut jumătate din delegați, în condițiile în care echipa lui a ales delegații pe sprînceană. Dacă ar fi votat toți membrii PDL sau dacă delegații erau aleși nu pe criteriul declarării suportului pentru Blaga, Băsescu îl bătea la Convenție cu 80% la 20%. Deja au început ”reevaluările” și mulți fani Blaga vor să ceară ”Certificat de luptător revoluționar împotriva Dictatorului Blaga”. Și-au dat seama toți, brusc, că Blaga e incompetent, blatist și trădător și că-i pune partidul pe tavă lui Crin Antonescu. Șobolanii ne dau cel mai bine seamă de șansele PDL-ului lui Blaga. Au trecut doar cîteva ore de la reacția video a lui Băsescu și deja toți scuipă isterizați pe cadavrul politic al lui nea Vasile. O să fie aglomerație mare la ghișeul unde se dau diplome de ilegalist. Puțini am fost, mulți am rămas.
 • Scorul lui Macovei este neașteptat de bun, în condițiile campaniei anti-Macovei pe care liderii partidului o duc de cînd a intrat aceasta în partid, în condițiile incompatibilității dintre valorile lui Macovei și valorile organizației PDL  și avînd în vedere că delegații au dost stabiliți de echipa lui Blaga pe criteriul suportului pentru Blaga. Și scorul ar fi fost mult mai bun, dar sînt convins că au fost destui delegați care au votat util, cu candidatul cu cele mai mari șanse să-l bată pe Blaga.
 • PDL  e un partid terminat, fără nicio perspectivă. Tot ceea ce poate spera echipa Blaga e să fie absorbită de PNL. O absorbție înseamnă funcții și protecție penală pentru cel mult 20 de oameni.
 • Dreapta poate merge înainte doar dacă scapă de mitul PD. Chiar dacă o nouă construcție e făcută cu mulți actuali pedeliști, oameni ca Macovei, Udrea, Cristian Preda sau Adrian Papahagi nu vor mai fi văzuți ca venetici în partid, ci ca fondatori. Toți cei nou veniți în PD, din afară sau din PLD, au avut de luptat cu mitul PD. Nu au fost niciodată acceptați de vechiul PD. Mai puțin pesediștii. PDL este o un partid care își trage seva și valorile organizaționale din vechiul FSN. Așa-zisul mit PD e în fapt spiritul FSN.

PS. Blogary a avut încă o dată dreptate. A fost nevoie de zece luni de acuzații și înjurături pe care le-a luat din toate părțile. Însă a meritat.

Facebook Comments

21 Comments Citeva concluzii despre sinuciderea PDL

 1. DespreDemnitate

  Whatever. Ce nu înțeleg eu este afirmația: „Scorul lui Macovei este neașteptat de bun…”
  Macovei a avut 200 de voturi. Cât ar fi trebui să aibe ca să fie cosniderat un scor, ca să păstrăm formularea, „neașteptat” de prost?

  Reply
 2. adina

  Ponta despre conventia PDL: „Că e PDL-ul domnului Blaga sau Udrea tot aia e. S-a lămurit toată lumea
  cum a fost cu PDL, care s-a luptat pentru statul de drept sau pentru
  Traian Băsescu, a fost un pedelion de zece ori mai comic decât toate
  vanghelioanele”

  Reply
  1. Yeba

   adina tot el: „este natural ca dreapta să se refacă prin absorbția PDL-ului dlui Blaga în PNL, așa încât până în 2016 să avem un pol de dreapta puternic. Poate în ALDE; poate în PPE.” 
   Eee, e bună și ștampila lui Nea Vasile la ceva. Cum care Nea Vasile? Nea Vasile care alerga astă vară să-l susțină pe Băse și să apere statul de drept precum a declarat inclusiv azi.

   Reply
   1. Canadiana

    Yeba In caz de suspendare, pun pariu ca stampila lui nea Vasile va fi foarte activa. Sa nu ziceti ca nu v-am zis.

    Reply
   2. adina

    OstapB Yeba lovitura n-ar fi data Romaniei ci USL. O fi USL la 80% majoritate, dar ei nu ma reprezinta. Si eu fac parte din Romania. Marele obiectiv al Romaniei acuma este instalarea statului de drept in Romania, once and for all, asa cum in 2004 a fost aderarea la NATO si in 2007 aderarea la Uniunea Europeana. Iar USL au obiectivele lor, asta o stim cu totii, dar numai asta nu. Ar fi o mare greseala sa identificam Romania cu USL-ul, la fel cum o greseala ar fi sa lasam „Marele Partid Liberal Crin Antonescu” sa confiste dreapta esichierului politic in Romania. Atunci chiar nu ar mai fi nimic de facut si putem stinge lumina.

    Reply
 3. adina

  inca un punct pe lista lui Bleen: Boc anuntat ca prezidentiabil inca din timpul conventiei. Iar delegatii nu s-au sfiit sa-l apluade in picioare.

  Reply
 4. Amelia New

  Sedinta la PDL; a aparut si Liviu Negoita, care a spus ca a vrut sa participe ca delegat, dar n-a fost desemnat de organizatia Sector 3 (ref. mesajul lui Base a zis ca nu comenteaza).

  Reply
 5. gone fishing

  Fraza aceasta spune totul: „pedeliștii au în sînge, în măduvă, oportunismul, servilismul și frica.” De fapt de aici se trage totul. Sau cum spunea cineva o data, „din coada de caine nu poti face funie de matasa”.

  Reply
 6. Canadiana

  Ultima propozitie, cea din P.S., m-a facut sa zambesc. Este foarte reconfortant sa stii ca ai instincte bune, ca mintea nu-ti joaca feste si ca ti-ai pastrat uzul ratiunii. O spun din proprie experienta.
  Ascultandu-l pe Tapalaga et comp. azi-noapte la B1 m-am intrebat si eu cat anume din rezultatul conventiei PDL fusese deja anticipat de Basescu. Tin sa cred ca a prevazut finalul, dat fiind rapiditatea cu care a reactionat.
  Iar MRU, cu interventia-i agresiva -asta nu stie cand si cu cine sa fie agresiv – si slinoasa la B1, ma face sa-l detest din ce in ce mai mult. Omul asta reuseste sa linga unde a scuipat. Sper ca DA nu prezenta atractii si farmece pentru ex-PDListii reformisti. Sper.

  Reply
  1. adina

   Canadianaca raspuns la speranta noastra, un citat din sursele evz:
   „S-a stabilit că opozanții lui Blaga nu se vor îndrepta către Forța Civică, condusă de Mihai Răzvan Ungureanu.”

   Reply
 7. meioza

  M-a distrat ce prostii a debitat Paleologu despre moțiuni: „moțiunea Macovei – nuca-n perete, moțiunea Udrea – ori la bal, ori la spital, moțiunea Blaga – logica moartei lente”.

  Reply
 8. Pingback: Vot și onoare la români. Cu un exemplu de la Uniunea Scriitorilor | Morar & More

 9. AndreeaP

  Cine ar vota PDL de dragul lui Blaga? Sau al lui Flutur? Sau al D-nei Vass? Pe cine de-acolo sa alegi nu pentru ce poate face pentru noi, dar macar pentru ca-i simpatic, haios, de gasca, ca-i cumva.. Pe langa ca-s  hoti mai sunt si toti lipsiti de orice carisma.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *