Declaraţie comună a deputaţilor PDL: „Adrian Năstase este victimă a justiţiei politice”

Numele deputaţilor semnatari le găsiţi aici (cei cu DA).

UPDATE.

Iată lista de semnături:

Andronache Gabriel
Bud Nicolae
Drăgulescu Iosif Ştefan
Postolachi Florin
Alecu Valeriu
Chirilă Constantin
Oprişcan Mihai Doru
Negruţ Clement
Riviş-Tipei Lucian
Niţu Adrian Henorel
Stoica Mihaela
Dascălu Constantin
Petrescu Cristian
Geantă Florian Daniel
Burlacu Cristian-Ion
Ionescu George
Sava Andrei-Valentin
Boiangiu Victor
Gheorghe Tinel
Şandru Mihaela Ioana
Leşe Doru Braşoan
Cionca-Arghir Iustin-Marinel
Marin Mircea
Stroian Toader
Balan Ioan
Dugulescu Marius Cristinel
Ciobanu Gheorghe
Boureanu Cristian Alexandru
Buhăianu-Obuf Cătălin Ovidiu
Călian Petru
Liga Dănuţ
Movilă Petru
Rogin Marius
Marian Dan Mihai
Apostolache Mihai Cristian
Anastase Roberta Alma
Cantaragiu Bogdan
Avram Marian
Popescu Cosmin Mihai
Trandafir Teodora Virginia
Rusu Valentin
Fuia Stelian
Vladu Iulian
Uricec Eugen Constantin
Vişan Gelu
Tabără Valeriu
Toader Mircea-Nicu
Oltean Ioan
Cărare Viorel
Mustea-Şerban Răzvan
Oajdea Daniel Vasile
Ghiţă-Eftemie Stelian
Zătreanu Dan-Radu
Hogea Gheorghe
Pirpiliu Ştefan Daniel
Bărbulescu Daniel-Ionuţ
Anghel Florin Serghei
Roman Gheorghe
Axenie Carmen
Chircu Doiniţa-Mariana
Vreme Valerian
Stavrositu Maria
Dumitru Georgică
Olar Corneliu
Lubanovici Mircea
Coroamă Gheorghe
Ardeleanu Sanda-Maria
Florescu Adrian
Bădulescu Adrian
Stroe Mihai
Rebenciuc Neculai
Iacob Strugaru Stelică
Ialomiţianu Gheorghe
Bădălan Eugen
Neculai Marius
Canacheu Costică
Albu Gheorghe
Surpăţeanu Mihai
Ştirbeţ Cornel
Balcan Viorel
Seremi Ştefan
Facebook Comments

36 Comments Declaraţie comună a deputaţilor PDL: „Adrian Năstase este victimă a justiţiei politice”

 1. Petru Moldovan

  Eu am votat PDL-isti din astia ca se laudau ca se iau la tranta cu coruptia.

  Rezultatul?

  La Senat a iesit Crin Antonescu de pe locul 2 (eu am votat Ionut Popescu ce a iesit pe 1).

  La Camera Deputatilor a iesit un alt liberal de pe locul 3 (e greieras, stie sa cante prin carciumi la chitara, tac'so a fost securist, a fost ministru la Transporturi dar nu mai tin minte cum il cheama). Pe locul 1 a iesit o tanti de la PDL pe care iar nu mai tin minte cum o cheama dar tin minte ca era profa plina la Constructii si nu avea injuraturi de la societatea civila.

  Pai daca eu votez si unul care e pe locul 2 sau 3 pana la urma iese pe locul 1 ce rost mai are ca eu sa votez (nu ca neaparat PDL-istii astia mai sunt pe cal alb)?

  Reply
 2. Petru Moldovan

  Mai bine ziceti-mi ce trupe rock importante concerteaza la anul in Bucuresti (in afara de Bon Jovi), ca de tampeniile politicienilor m-am saturat pana peste cap…

  Reply
 3. Gina

  @ Florina,

  Sa pleci de la experienta unei persoane (dialogul lui Costin cu parlamentarul lui), pe care de altfel nu o neg, pentru a deveni "suspiciosi fata de aproape toti" este tocmai mama generalizarii.

  Cat despre Sulfina Barbu, simpla asociere a listei cu interviul crea impresia ca nu participat la vot. Nu e doar ce spunem, ci si succesiunea in care o facem.

  Asta e tot, bine ca ne-am lamurit.

  Reply
 4. Florina

  Gina

  Multumesc, am vazut, a votat.

  Am rugat sa mi se se spuna daca gresesc (in liste nu figureaza, am spus, atit, da?), am spus "dar indiferent de aceasta", deci nici o graba cu generalizarea.

  Tine, te rog, cont si de ceea ce spune Costin in 12/17/2010, 10:59 si ai sa-ti dai seama de ce am devenit suspiciosi fata de aproape toti.

  Reply
 5. Florina

  Eu am citit de doua ori listele si n-am gasit numele Sulfinei Barbu.Daca mi-a scapat, va rog sa ma corectati. Declaratia ei este insa aceasta:

  "- Am votat la vedere pentru ca doamna Ridzi să meargă în justiţie, pentru că numai în instanţă îţi poţi dovedi nevinovăţia."

  Dar, indiferent de aceasta, atitudinea pedelistilor din CD care incearca sa se scoata, cum ar veni, cerind demisia Monicai Ridzi, mi se pare revoltatoare.

  Si cred ca si cu listele in fata ar fi in stare sa declare ca ei au votat pentru justitie. Sau ca, in cel mai rau caz, au fost impresionati de situatia MIR.

  Interviul acordat de Sulfina Barbu este aici
  http://www.gandul.info/news/sulfina-barbu-la-inte

  Reply
 6. mece

  Pe de altă parte şi TB a scuzat votul, i-a găsit o justificare, găsindu-i o cauză sentimentală. Nu a fost tranşant. Oricum puţini par să înţeleagă cum e cu funcţionarea justitţiei. Uite, tot TB care face o remarcă privitoare la caracterul întemeiat al solicitării DNA "Am dubii serioase ca perchezitia informatica era foarte serioasa,(dar era o solicitare a parchetului… )". Or, orice asemenea aprecieri cu privire la un act de procedură într-o cauză aflată în derulare ar trebui să lipsească la un politician.

  Reply
  1. Bleen

   Nu e important ce voiau procurorii de la Ridzi. Puteau să vrea şi factura de întreţinere sau bon-ul de la hypermarket. Important e ca politicienii să nu se sustragă justiţiei, să nu se ascundă după fustele Parlamentului. Dacă Ridzi e nevinovată ce ar fi avut de pierdut dacă Parlamentul accepta cererea DNA? Nu e normal ca politicienii să-şi rezolve problemele cu justiţia în Parlament. Demisia ei e irelevantă acum. PDL a dovedit că nu doreşte ca justiţia să-şi urmeze cursul. Punct. Părerea mea e că, indiferent de ceea ce va face PDL în continuare, e nevoie de un nou partid. PDL e mort. Şi nu mă refer din punct de vedere electoral. E mort şi dacă ia 40% la alegerile din 2012.

   Reply
 7. mece

  gabriel,

  dar Boc nu a pus şi nu va pune problema Monica Iacob Ridzi pentru că are nevoie ca de aer de voturi în Parlament. Tocmai pentru că nu face aşa ceva, pentru că nu are nimic de zis, pentru că politica în PDL se face în continuare în maniera pe care Monica Macovei şi Cristian Preda nu o înţeleg – metoda Ioan Oltean – Emil Boc rămâne în jocul pentru şefia PDL, preferabil în interior şi irelevant pentru exteriorul PDL.

  Reply
 8. gabriel

  Boc are acum o şansă nesperată.

  De a se debarasa de tot balastul: politic, financiar şi economic, şi de a muta planul şi imaginea sub care este perceput.

  Punînd problema Monica Iacob Ridzi, Emil Boc revine onorabil în jocul pentru şefia PDL, credibil şi pentru interiorul şi pentru exteriorul partidului.

  Reply
 9. SadPeoplesHappyCount

  Monicai Ridzi i s-a oferit un troc avantajos: partidul o salveaza de urmarirea penala, iar ea demisioneaza pentru a salva onoarea partidului.

  Prima parte s-a facut. Pentru partea a doua, Monica neachiesind sa ingroape, in floarea virstei, bunatate de cariera politica, au inceput aproponturile. Daca s-a pronuntat si Duduia… cariera Monicai e pe faras.

  Reply
  1. Florin Cojocariu

   @Sad, esti contradictoriu, daca Ridzi demisioneaza nu mai are imunitate si nici posibilitatea ca "partidul sa o salveze de urmarirea penala".

   Reply
 10. andrei p

  @Sare'n Ochi

  D'apoi in conditiile astea, de ce sa nu fie Eugen Badalan deputat PDL. Daca e omu' de dreapta, ce-ai cu el?

  Reply
 11. Sare'n Ochi

  Badalan Eugen este deputat PDL? sunt distrus.

  Eugen Bădălan, fost şef al Marelui Stat Major General al Armatei române şi-a instigat, în decembrie 1989, subordonaţii să-i omoare cu baioneta pe revoluţionarii de la Arad. În plus, a ameninţat cu împuşcarea cel puţin un revoluţionar care şi-a permis să decupeze de pe tricolor odioasa stemă comunistă. În rest, Eugen Bădălan se vedea, în 1998, integrat în CSI. De unde atâta NATO? Aşa că scoaterea din fruntea Armatei române a încă unui bădălan implicat în reprimarea Revoluţiei si introducerea in Parlament poate reprezenta şi scoaterea din obedienţă a acestei instituţii?

  Reply
 12. neamtul tiganu

  Ma doare inima cind va (șters Nedormitul ), hei, hei, copiii mosului (şters Nedormitul).

  Un bosorog decrepit!

  (Editat tot de Nedormitul: m-a cuprins așa o tristeţe că n-am fost în stare să-ți șterg comentariul, dar m-am jucat un pic cu lama prin el. ai argumente în discuție, sau vrei să mă mai joc așa? )

  Reply
 13. Nea

  Florina, recunoaşte că te bântuie problemele nerezolvate la vremea lor. Şi că încă mai ai coşmaruri că dai teză. Dar şi Eugen Ionescu e la fel de bun pentru dezvoltarea gândirii.

  Reply
 14. andrei p

  @Yeba

  Aproape ca ai ginit-o pe mefegioaca la 11:38. Numai ca nu e Cretuleasca, e Pora. Mi-a scris un prieten, pe mail.

  Reply
 15. Florina

  Yeba

  Exact asa!

  PS Mireleee!Sai! Yeba si Nea au epuizat subiectul autori culegeri probleme matematica pe Bestiar, din care cauza n-am dormit nopti bune, si acum ataca pagina principala.

  Stiu, nu-i frumos sa pirasti.

  Reply
 16. Yeba

  @Florina, sa nu adorm nelamurita: adica acesti Tâmpau şi Buhăianu-Obuf s-au gindit ca daca nu voteaza la vedere li se va pierde urma si nu se va mai sti cine a votat pt protejarea MIR? S-au pitit barbateste dupa bile? Uite asa se vede la ce erau buni Ionescu-Ţiu si Siretchi, dezvoltau gindirea…

  Reply
 17. Yeba

  @mfg 10:27, mi se pare un comentariu in totalitate non applicable la subiect, parca e scris de, sa zicem, cretuleasca. Adu si tu un argument logic, unul micut. Cum definesti ancheta agresiva?

  Adica nu MIR se prevaleaza de statutul ei ca sa impiedice desfasurarea unei anchete, in care eventual sa ajunga la CEDO ca acuzat abuzat, ci procurorii sunt ai dracului 😆

  Rau a facut Base ca a renuntat la imunitate, pe vremea anchetelor lui, marinar betiv, te pui cu astia?!

  Reply
 18. Costin

  @Florina: mersi, am înţeles acum. În plus faţă de argumentele tale e şi faptul că Ridzi s-a abţinut aici (nu şi la precedentele voturi). Fază: i-am scris deputatului meu întrebându-l cum a votat, beştelindu-l pe Oltean (cel pe care îl consideram vinovat de alegerea modalităţii de vot) şi sugerându-i modificarea regulamentului: vot deschis, electronic, verificabil, când e vorba de imunităţi. Omul îmi răspunde prompt că a votat pentru justiţie şi că ideea mea cu votul electronic e foarte bună. Ca acum să aflu că cu o zi înainte votase de-a-ndoaselea, pentru vot secret!

  Reply
 19. mfg

  Procesul doamnei deputat Ridzi este in totalitate politic. Procurorii instrumenteaza acest caz intr-o maniera dictatoriala, fara sa respecte drepturile acuzatului. Acuzatul, o doamna pe care o respect si care nu a facut nimic rau. Aceasta femeie a fost deja supusa unor critici dure, chair din interiorul partidului. Doamna Ridzi a suferit deja destul. Mama ei a fost bolnava, iar acum este bolnava dumneaiei.

  In ciuda unei presiuni nejustificat de mari, parlamentarii PDL au facut o reparatie necesara blocand cererile incredibil e agresive ale procurorilor in cazul acestui dosar excesiv politizat al doamnei Ridzi.

  Reply
 20. Florina

  Yeba

  Pai la aia se refera. Si eu credeam ca ceva nu se potriveste. Inclusiv faptul ca la 19.45 au vorbit Gorghiu si Toader, iar peste 12 minute, la 19.57, era deja votat cum sa se voteze, ca sa zic asa. Repede s-au mai miscat…

  Reply
 21. Yeba

  Mie mi se pare ca acest DA se refera la propunerea de a vota cu bile. Nu de alta, dar, din link in link, rezulta ca Mircea Toader ar fi zis (ora 19.45) ca PDL va sustine cererea procurorului general.

  @Nea, cred că eşti invidios, ai vrea să te cheme şi pe tine Buhăianu-Obuf, dar nu-i e dat oricui.

  Monica Ridzi a ratat ocazia de a actiona inteligent si in folosul tuturor, adica tot Dept. Resurse Umane e defect rau.

  Reply
 22. Florina

  Gluma nu e. Dar sint anumite lucruri care pot crea nelamuriri.

  Avem asa:

  in link:-vot electronic- marţi, 14 decembrie, ora 19.57, propunere vot cu bile inaintea votului final pe proiectele de legi.Greseala "proiecte de legi" in loc de cereri DNA.

  Apoi,

  "ora 20:20 Presedintele sedintei Ioan Oltean decide ca procedura de vot trebuie sa fie secreta. Atfel nu se va sti niciodata cine, cum a votat" – conform Hotnews. Din nou greseala,numai "decide", sa zicem ca ar fi trebuit cu completarea in urma rezultatului votului electronic, ca votul final sa fie cu bile.

  Deci s-a votat electronic ca votul final sa fie cu bile.

  Trecem peste ce au declarat Voinescu si Gorghiu (PNL) care nici ea nu figureaza in lista din link cu toate ca a luat cuvintul, solicitindu-i Monicai Ridzi sa nu se ascunda sub fusta PDL si sa lase justitia sa-si faca treaba.

  Si tinem cont ca in ziua si la ora respectiva nu era altceva de votat, ordinea de zi a sedintei Camerei fiind suplimentata tocmai pentru a se supune la vot cererile DNA in cazul Ridzi.

  Clar acum, asta a fost.

  Reply
 23. Nea

  Şi eu am crezut iniţial că e o formă primitivă de umor, bazată pe nume tâmpite. Din păcate, e doar mişto făcut de noi, de către oameni tâmpiţi.

  Ţineţi-o tot aşa, domnilor Tâmpău, Pirppiliu, Oltean, etc. acum ştiu de ce vă plătesc salariul, scaunul, covorul şi secretara pe care staţi.

  Reply
 24. Florina

  Mirel

  Tot e ceva in neregula. Hotnews zice "Ora 21:15 Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, membrul al Comisiei Juridice anunta rezultatul. Monica Iacob Ridzi scapa de cererile DNA."
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8128446-dupa
  Deci rezultatul votului s-a anuntat la ora 21.15, iar la 20.20 abia s-a decis care va fi procedura de vot. Iar in tabelul la care dai link e situatia votrilor exprimata la 19.57.

  Si inca ceva. Sever Voinescu a declarat asta
  http://www.realitatea.net/voinescu-despre-cazul-r
  iar in lista nici nu figureaza.

  Reply
 25. Costin

  Bleen, lămureşte-mă, te rog: linkul zice că e vorba de votul pentru proiectele de legi, or Ridzi era raport, nu lege. Apoi, am citit în vreo două ziare că Olteanu, preşedinte de şedinţă, e cel care ar fi hotărât că în cazul Ridzi să se voteze cu biluţe. Unde e greşeala?

  Reply
 26. cristoiu

  Va ofer si eu o mostra de umor negru .(autentic !): In Craiova ,una din firmele de pompe funebre se numeste ETERNITY .La o pomana de acum cateva zile (organizata la restaurantul de profil al firmei),o chelnarita este intrebata de un mesean multumit – Organizati si revelionul?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *