Despre ACD, noul nucleu de dreapta

Interviu cu Zoe Petre în România Liberă. (Printr-o tehnică specială, am reușit să intervin cu păreri pertinente în acest interviu, după publicare.)

Reporter: Criticii din interiorul PNL, cei care s-au opus acestei alianţe cu Partidul Conservator, îi reproşează lui Crin Antonescu faptul că această prietenie cu partidul lui Dan Voiculescu încalcă întrucâtva „principiul lustraţiei”, aplicat cu destulă hotărâre până acum de liberali.
Zoe Petre: Este vorba doar de lustraţia din interiorul partidului.
Măritul Dictator: Tolerăm doar dictatura din interiorul partidului.

Reporter: Alianţa cu Partidul Conservator este totuşi altfel percepută, inclusiv de cei care o critică din interior.
Zoe Petre: Şi alianţa cu PD a fost criticată, chiar Crin Antonescu a fost împotrivă.
Măritul Dictator: Acum înțeleg și de ce.

Reporter: Această primă alianţă pe care o face PNL este mai ales în favoarea lui Crin Antonescu?
Zoe Petre: Nu ştiu dacă este mai ales în avantajul lui. Obiectivul pe care l-a enunţat Crin Antonescu destul de clar este acela de a pune capăt cezarismului numit Băsescu. După aceea mai vedem.
Măritul Dictator
: Viitorul  președinte al României se va numi Vladimir Ilici Crinin.

Reporter: Această primă alianţă pe care o face PNL este mai ales în favoarea lui Crin Antonescu?
Zoe Petre: Nu ştiu dacă este mai ales în avantajul lui. Obiectivul pe care l-a enunţat Crin Antonescu destul de clar este acela de a pune capăt cezarismului numit Băsescu. După aceea mai vedem.
Măritul Dictator: Obiectivul pe care l-a enunţat Silviu Brucan destul de clar s-a îndeplinit. Un partid istoric, PNL-ul, a reuşit să bată palma cu conturile lui Ceauşescu, creînd, astfel, Alianța Conturilor Din…

Facebook Comments

10 Comments Despre ACD, noul nucleu de dreapta

 1. zulu

  @nedormitul

  imi vine sa injur pentru ca aceasta aberatie e prezentata spectatorilor teatrului de papusi ca un fel de mesia al democratiei. de parca toti astia din sala am sparge seminte fara sa avem habar de ceea ce s-a intamplat in primele acte ale piesei.

  credibilitatea politicului nu e pe zero, e pe minus.

  Reply
 2. Liviu Iordache

  Partidele istorice au fost reinfiintate de securitate, ce o tot aburim! Numai ca PNTCD i-a avut pe Coposu si Ratiu si a fost desfiintat, iar PNL i-a avut pe Cimpeanu si Quintus, si mai foloseste! Unde ati mai vazut in vreo tara fosta comunista reinfiintarea partidelor istorice? In niciuna! Asta pentru ca alea nu au avut securitatea locala colaboratoare la rasturnare si nici seful antenei CIA de la ambasadele SUA cirtita KGB!

  Reply
 3. tucu

  Pentru toti cei ce nu inteleg ce este extraordinar in alianta PNL cu PC Voiculescu.

  Este inceputul marelui act de

  RECONCILIERE NATIONALA

  PNL+ PNT, cei ce au tunat si fulgerat ani de zile impotriva PCR si securitatii si au dat seama ca au gresit.

  Nu securitatea este raul cel mare .Nici nomenclatura PCR.

  A fost o greseala Piata Universitatii ,a fost o greseala Corneliu Coposu,a fost o gresala CDR ul.

  Romania ar arata astazi cu totul altfel daca in Piata Universitatii s ar fi manifestat contra lui Basescu si nu contra lui Iliescu a securitatii si a nomenclaturii PCR.

  Asta a descoperit Crin Antonescu (mare latrau anti..).Asta a descoperit si Emil Constantinescu cel invins de securitate.Asta a descoperit si Zoe Petre marea teoreticiana a discursului fara fond si a actiunii fara actiune.

  Il felicit pe Crin ca a reusit acest priim pas si sper ca prin atragerea PSD in aceasta alianta Romania sa aiba parte de visul inaintasilor iliescieni-partidul unic care va aduce linistea in aceasta tara.

  E adevarat ca linistea se putea obtine si cu metodele colegilor Dlui Voiculescu .Sa vedem programul noii aliante.

  Reply
 4. underscore

  Da' totusi care-i noutatea in intelegerea dintre astia care-si spun liberali si securistii lu Voiculescu ? In 2004 nu tot liberalii ( bine, atunci fiind impreuna cu alde pd in DA ) i-au adus la guvernare ? Nu tot la fel Voiculescu a renuntat la psd si si-a trimes valorile gen Seres si Copos in guvern ( ultimu parca vice premier !??! ).

  Uamenii si-au dat seama ca vechea iubire e inca arzanda, nu pot trai unii fara alti.

  Cum poate cineva sa sa mire ca pnl s-a inteles cu voiculescu dupa ce acu nu multi ani i-a pus omu vice-premier ? Ca doar aia care au continuat sa sustina pnl dupa 2004 inghitisera deja vorba facatorului de metafore Oltean broasca.

  Si o alta chestie, unii se mira ca pdl nu face taraboi. Pai da nu (si) ei l-au facut pe securistu voiculescu vice presedinte la senat in urma aliantei pt guvernare cu psd ?

  Reply
 5. Nea

  Interesantă tehnica ta specială. Ţi-ai tras maşina timpului? Dacă da, dă timpul înapoi până ce Crică e din nou amoebă, că stadiul de batracian nu-i stă bine, e prea evoluat pentru el.

  Reply
 6. marius

  Zoe Petre s-a inselat pt ca PSD tocmai a hotarat sa nu accepte paritate cu PNL in alegeri, ACUM trebuia facut inteviul

  Reply
 7. nedormitul

  de ce să înjuri? sîntem o ţară liberă şi, ca în orice ţară liberă, ticăloşia prostia și dreptul la asociere sînt libere. cît acești indivizi sînt ticăloși pe banii lor e ok. dacă sînt ticăloși pe banii mei, atunci da, ai motive să înjuri.

  Reply
 8. zulu

  nu injur(desi as vrea). sper sa fiu coerent(desi nu stiu daca pot din cauza ca as vrea sa injur). stau pe topic(desi fac gesturi bruste in loc de a injura).

  oare cat de prosti ne cred papusile si papusarii lor?

  ce vrea alianta asta?

  1. jos basescu. asta se intampla si fara chucky+felix+ilici=love

  2. sa avem un pnl-ist/psd-ist presedinte. asa, si? oricum, in romania, presedintele e un fel de eunuc vopsit care trebuie sa zambeste frumos la nato si ue.

  3. sa avem un parlament cu majoritate de stanga-centru-dreapta. pai deja este la cati traseisti politici avem.

  cu alte cuvinte, maria e aceeasi si tot cea mai veche meserie din lume o practica.

  pe cine sa votezi? ce cred ei ca aduc nou, ceva/pe cineva care nu a mai fost?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *