Dreapta celor care nu cuvîntă

În ultima vreme e la mare modă opinia. Cu precădere cea înfoiată, indignată și degrabă vărsătoriu de adevariul. Opinia e un monstru tenace: născut pentru a învinge bunul simț. Ce putem pune în locul ei?

Facebook Comments

19 Comments Dreapta celor care nu cuvîntă

 1. man

  Are Presedintele dreptul sa retrimita o lege la Parlament doar pentru ca ,,s-a votat gresit "? Are dreptul la o astfel de ,,OPINIE infoiata "?

  Reply
 2. para

  @alex

  dacă vrei să înfrîngi emoţia cauţi cifra. dacă vrei să înfrîngi cifra relativizezi, minimalizezi şi schimbi subiectul. Dacă vrei să înfrîngi opinia cauţi cu răbdare argumentul, cifra, raţiunea care s-o contrazică.

  Reply
 3. Sare'n Ochi

  concluzia, dupa ce am vazut filmul: sa punem mina pe ciocan.

  acum, pe bune: in locul opiniei nu potzi pune decat opinie. altfel, intervine neantul. si gargara.

  Reply
 4. Hantzy

  Interesanta imaginea asta a pestelui cel mare, care-l inghite pe cel mic. Si care, la randul sau, asteapta sa fie inghtit de un altul.

  E intresanta imaginea asta, am spus, dar n-am senzatia ca ar fi si reala. Pentru ca opinia si bunul simt ar trebui sa fie complemetare, iar nu suplinitoare.

  Doar daca nu cumva cel lipsit de bun-simt, adica nesimtitul, e cel care are opinii contrare si pe care, dintr-un principiu stramb al libertatii de opinie, suntem siliti sa le suportam.

  Reply
 5. nocensorship

  Pusca si cureaua lata.

  Sau, mai bine, pusca intr-o mina si Biblia in cealalta. Ca asa s-a ridicat si Europa, asa s-a facut si America.

  Dupa observatiile mele, opinia (neargumentata rational) e la mare moda in Romania nu doar in ultima vreme, ci de 20 de ani (de vreo suta, mai precis), dar nu are nici o sansa sa invinga bunul simt acolo unde exista. Problema e ca nu prea exista. Iar Dreapta, ca optiune politica, lipseste cu desavirsire.

  Ce e mai rau, daca cineva ar iesi la inaintare cu un partid de dreapta cu valorile afirmate in America de Tea Party (singura dreapta veritabila in ziua de azi), o multime dintre cei care se inchipuie de dreapta in Romania ar face, ingroziti, un pas inapoi.

  Fara speranta, baieti! Salvati-va individual daca puteti. Ca popor, nici o sansa. Parerea mea.

  De fapt, intreaga Europa e pe faras. In 2-5 ani va fi in flacari din Spania pina in Suedia si va curge mult singe. Capat de drum pentru o civilizatie.

  Am dat peste un articol al lui Cornea in 22 (Marea promisiune) cu citeva idei clare, simple, elementare si de bun simt, dar cu niste comentarii/opinii care te lasa perplex. A intrat pina si Aligica sa faca putina bascalie de opiniomani, dar degeaba. Citindu-le, mi-am amintit un panseu de-al lui Churchill: "Oamenii si popoarele ajung sa se comporte rational abia dupa ce au epuizat toate celelalte posibilitati".

  Reply
 6. moshu49

  minunați comentatorii idealiști de mai sus… 🙂

  io, mai sãrãntoc, ca tot pensionaru', pun telecomanda… e basta! 😉

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *