Explicatiile disperarii lui Neamtu

Disperarea lui Neamțu e justificată. MRU nu-l vrea, PDL nici atît iar Băsescu reacționează urît doar dacă cineva pare că se gîndește la Neamțu în preajma lui. Noua Republică e o grupare de zăltați, are mai puțin de 200 de membri cotizanți, toate ușile îi sînt închise, niciun nume cu greutate nu vine acolo, în sondaje nu există (încă nu a reușit să depășească pragul psihologic de 1%).

Cine îl cunoaște pe Neamțu știe că are o dorință feroce de parvenire și că a mizat totul pe cariera politică. Nu va avea o carieră politică. E scos complet din joc. Apariția Mișcării Populare îi dă complet peste cap calculele (care erau proaste), de aici și reacția vehementă de acum (mai are să ajungă la dosarul Flota).

Ca să înțelegeți mai bine, resursele umane, financiare și logistice pe piața politică sînt limitate. Pînă să concureze pe voturi, partidele de ”dreapta” concurează pe oameni și bani. Și nu-s mulți nici ăia, nici ăia. Resursele umane și financiare se îndreaptă covîrșitor spre PSD și PNL. Restul partidelor trebuie să sufere și să se bată pe rămășițe.

Mișcarea Populară nu numai că destabilizează PDL, dar drenează resurse umane (nu mă refer la zăltații cu IQ mic și psihopatie săltăreață care au trecut prin PDL, NR și FC și care au sperat și la MP, mă refer la resursa umană serioasă) și financiare, lăsînd concurența de pe dreapta pe uscat. PDL are cel mai mult de suferit. DA mai puțin (în materie de resursă umană și finanțare adună ce pică prin găurile din PNL), NR așteaptă de aproape doi ani să decoleze și în loc să crească, a scăzut. Nimeni n-avea de gînd să intre în Noua Republică sau să susțină financiar și logistic Noua Republică. Însă Neamțu e convins de contrariu. Iar acum e speriat că fug toți la Mișcarea Populară.

Din zicerile de azi ale lui Mihail Neamțu:

Nu ştiu cum poţi posta pe Facebook 40 de comentarii în timpul orelor de lucru? Cer lui Traian Băsescu să interzică accesul pe Facebook în cadrul Administraţiei Prezidenţiale şi să preia modelul pe care l-am văzut în America unde nu este permis să foloseşti nici Facebook, nici Twitter în timpul programului. Îi cer preşedintelui Băsescu să facă în aşa fel încât responsabilii de IT să nu mai permită niciunui membru, niciunui consilier prezidenţial, să intre între orele 9,00 şi 17,00 pe Facebook. Cred că şi domnul Ponta are obligaţia să se asigure că de la Palatul Victoria nimeni nu mai intră pe reţelele de socializare în tipul orelor de lucru, pierzând vremea pe banii noştri. Este inacceptabil. Dacă ai timp de pierdut, atunci postează noaptea, în week-end, dar nu posta în timp ce tu eşti plătit de cetăţean ca să gândeşti politici naţionale

Sebastian Lăzăroiu, ai numărul meu? primesc orice SMS. dar observația rămâne: îl criticăm pe dl Premier că merge în Gorj pe banii contribuabilului în campanie, dar noi facem etatism de dreapta prin limuzine prezidențiale: vrei partid, fă Sebastian un gest de onoare și ieși pe piața liberă. Dacă vrei să fii plătit de contribuabil pentru excogitații alese, asta nu e atitudine de dreapta.

Sebastian Lăzăroiu, eu sunt curios cum arată viața de consilier a lui Obama. Sau Merkel. Oare o freacă pe Facebook 24/24? sau mai citește o analiză de sistem global, niște studii pe teme de interes național – făcând intervenții consistente pe subiecte constituționale? Respectul meu pentru Cotroceni datează din vremea când situl prezidențial publica rapoarte foarte serioase. Nimic nou din 2009 încoace: au cam trecut patru ani de atunci. N-o să întreb dacă biblioteca instituției dumneavoastră are un Max Weber citit din scoarță în scoarță, cu niște colțuri urecheate. Dar pe tema legitimității (temă weberiană) sigur pici examenul când stai în birou pe banii Statului și dai lecții de grassroots.

Un preşedinte trebuie să fie preşedintele tuturor, şi al celor de stânga, şi de centru-stânga, de centru-dreapta sau dreapta. Nu mi se pare normal să transformi Cotroceniul într-un laborator pentru un partid. Să-şi dea demisia mâine toţi cei care vor să facă politică partinică în cadrul Administraţiei Prezidenţiale. Dacă Traian Băsescu ar vrea să facă fundaţii pentru copii bolnavi de cancer şi să ofere faimoasa casă din Mihăileanu acestei fundaţii, pentru că sunt copii bolnavi de cancer şi cu alte probleme grave, atunci eu salut lucrul acesta. Dar ca politicieni de prim rang să transforme instituţii ale statului, sub o formă sau alta, în laboratoare politice mie mi se pare prea mult’

Facebook Comments

25 Comments Explicatiile disperarii lui Neamtu

 1. Blogary

  Du-te, nene, și dă-te cu capul de pereții capitonați și dă în judecată jumătate din populația globului! Ce păcate atît de mari avem încît să te avem pe tine pe cap?

  Reply
 2. Canadiana

  Cred ca Justitiarii, Blaga, Neamtu ar gasi in Antena 3 un aliat anti-basescu firesc si gata sa-i ajute.

  Reply
 3. CiufutozaurusRex

  ati devenit talibani, imi pareamsori. 
  sprijiniti o fundatie, un viitor partid care este pus la cale ciordind nitel de la stat. ca asta inseamna sa folosesti masina de serviciu in alt scop. sa-ti faci cumparaturile, sa duci panarama la coafor, sa te prezinti la diverse intalniri, agape sau etc.
  reactia normala era „ce boi au fost aia! chiar nu gaseau un microbuz mai spalat, trebuia sa mearga cu masinile de serviciu?”. nu sa cautati sa vedeti ce naspa este Neamtu. o fi Neamtu naspa. but so ar you.

  Reply
  1. lastnightmusic

   CiufutozaurusRex  
   Ce sa zic ?   Abia asteapta  Antena 3…  sa fure  Funeriu  o  canistra  de benzina de la stat.   🙂   🙂  
   Esti cumva  ruda apropiata  cu  Mihai Neamtu ?   Ca  sprijinitori  nu stiu sa  mai aiba….

   Reply
 4. Andy Braileanu

  ca sa spun drept eu nu sint in tara si nu stiu ce si cum … am citit insa ce scrie Neamtu si nu vad nimic incorect in cele scrise de el … nu ma supar daca ma combateti dar cu argumente si explicatii serioase …

  Reply
 5. Bleen

  Că tot vorbiți de unitatea dreptei, uite niște perechi incompatibile:
  Băsescu-Blaga
  Macovei-MRU
  Băsescu-Macovei
  Blaga-Udrea
  Udrea-Macovei
  MRU-Neamțu
  Băsescu-Neamțu
  Udrea-Neamțu

  Reply
 6. Marius Delaepicentru

  Cu fiecare insultă pe care mi-o adresezi din spatele catapetesmei bogary, compromiţi întreaga sectă. Nu ai cum să mă atingi. Au fost şi alţii mai grobieni, virtuozi ai imprecaţiei. Tot degeaba.

  Reply
 7. Blogary

  Da, sîntem turbați că nu ne-a venit ideea să fim niște procesomani monomaniaci cu mintea plecată pe cîmpii.

  Reply
 8. Marius Delaepicentru

  Desigur, dacă nu cumva veţi plezni (din nou) de ciudă că nu v-a venit vouă ideea. Presimt că veţi fi primii mei detractori. 🙂

  Reply
 9. Marius Delaepicentru

  Nu chiar, dar cîteva exemplare aflate pe lista de animale protejate tot vor fi.

  Reply
 10. Blogary

  Nu-mi spune: dai în judecată toți reprezentanții speciei umane care au trăit în ultimii 200 de mii de ani.

  Reply
 11. Marius Delaepicentru

  Ba da. Ai răbdare, că pregătesc una babană. Aţi putea să fiţi mai puţin ţîfnoşi şi să mă sprijiniţi. Că n-o fac pentru mine.

  Reply
 12. Marius Delaepicentru

  Aţi luat-o razna rău. Semănaţi din ce în ce mai tare cu o sectă cu crezul inspirat din manele.

  Reply
 13. lastnightmusic

  Indraznesc  sa  cred  ca toata  nebunia  asta cu atacarea lui Basescu  pe tema lui Nitu  de catre partide, jurnalisti, blogeuri,  a demarat din frica de Miscarea Populara,  cind toti  adversarii au inteles  ca implicarea lui TB  da un avint imens  MP.   In acelasi timp  compromiterea lui Basescu  sau punerea lui in dificultate   poate  determina  incetinirea MP

  Reply
   1. Yeba

    Al cui? O răzbunare a Justițiarilor? Altminteri cui îi e frică de MP, poate să existe ceva mai plăpând decât blastrula asta politică?

    Reply
    1. Bleen

     Yeba Cert e că ruptura dintre Băsescu și justițiari e definitivă și irevocabilă și că, uite, ca exemplu, nu vrea să mai audă nici mort de Macovei. Dacă vrei să iei un cap în gură zi lîngă el: Macovei! Macovei! Macovei!

     Reply
  1. CiufutozaurusRex

   lastnightmusic corect! daca inveti sa canti si la acordeon, lumea n-o sa mai aiba mistere pentru tine.

   Reply
   1. lastnightmusic

    CiufutozaurusRex lastnightmusic  
    Ciufule,  stiu  deja sa  cant la acordeon  Weltmeister.  Daca pricepi nemteste  inelegi  ca lumea  nu are nici un mister pentru mine

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *