Felicitări Realitatea-Caţavencu şi Intact!

Ziua de 24 ianuarie 2011 va rămâne in istoria presei din Romania ca o zi cu semnificaţie deosebită. Este ziua în care angajaţii trusturilor de presă s-au ridicat împotriva politicii editoriale. Revolta angajatilor trusturilor de presa impotriva patronilor economici si politici s-a manifestat pe deplin încă de dimineaţă. În ciuda mesajului general promovat până acum,“Băsescu dictator!”, cameramanii, reporterii, moderatorii au decis să transmită pe larg corul de huiduieli şi fluierături de la Iaşi, cu ocazia zilei Unirii. Aceste huiduieli erau adresate chiar şefului statului. Mai târziu, după-amiaza, la Focşani, în pofida indicaţiilor pe care le-au primit de-a lungul timpului de la şefii editoriali, angajaţii celor două trusturi s-au luptat să prezinte adevărul de la faţa locului – oameni obişnuiţi, nemulţumiţi, care îl huiduiau pe preşedinte. Am criticat de foarte multe ori prestaţia angajaţilor celor două trusturi şi subordonarea lor intereselor patronilor. După această minunată zi trebuie să-mi cer scuze! Mai există o speranţă. Presa are curajul să arate că în România există democraţie autentică. Presa are curajul să spună adevărul! Şi acesta, în sine, e semnul unei democraţii sănătoase. Chiar si dl. Victor Ponta remarca la Focsani referitor la corul de fluieraturi: “Oamenii şi-au spus părerea despre cei care ne conduc!”. Aşa e. Între 2001-2004 oamenii nu ar fi putut face asta. Şi dacă ar fi făcut-o, televiziunile nu ar fi putut difuza asemenea imagini. Mentorul d-lui Ponta ştie de ce.

Facebook Comments

81 Comments Felicitări Realitatea-Caţavencu şi Intact!

  1. Coolsimex

    @Domnului consilier: Ei, hai, cand a avut poporul roman, in istoria moderna evident, putere? Poporul are drept de a vota si de a plati taxe. Sa nu devenim idealisti. Si democratia presunpune sacrificii, nu?

    Reply
  2. Coolsimex

    Era liniste rau pe vremea lui Ilici. Nu prea auzeai critici la TV sau sa vezi vre-un articol in care Iliescu e facut "chior", "betivan", "scelerat" sau alte de genul. Acum, in regimul acesta tiranic a lui Basescu, vad ca oricine poate spune orice. Tz, tz, zt! Ce inseamna dictatura asta, frate!

    Reply
  3. Domnului consilier

    Fii atent cum te demontez, domnule consilier prezidential! Existenta dictaturii nu se descopera pe baza faptului ca masele de oameni sunt linistite la intruniri sau comemorari de genul celor de la Iasi. Dictatura se infaptuie atunci cand nu mai avem democratie. Ce inseamna democratie? Haideti ca ati invatat la istorie (demos=popor, kratos=putere)=>Puterea poporului. Pare-mi-se mie ca poporul nu mai are putere din moment ce deciziile guvernului n-au legatura cu ceea ce vor romanii. Si nu, nu ma intereseaza ceea ce ARE NEVOIE ROMANIA, ci CE VREA.(a se face distinctie intre cele doua notiuni). A, ca Basescu n-a ajuns inca la stadiul acela de tembelism in care sa ordone SRI (recte securitatii) sa ne reduca la tacere, asta nu e o problema. Se rezolva, domnule Lazaroiu, sunt sigur ca va veti ocupa de asta. Aveti grija de dumneavoastra, domnule consilier!!! Inca o chestiune. Dumneavoastra, domnii PD-L-isti, n-aveti absolut nicio "reactie la reactia poporului". Toti va referiti la moguli, la opozitie, dar unul nu spune:"Bai, imi pare rau ca s-a ajuns in situatia asta. Regret ca n-am fost in stare sa-i fac pe romani fericiti.". Va tot referiti la chestiuni neimportante si neinteresante. Pe mine, om nemultumit de tine, domnule Lazaroiu nu ma intereseaza Antena 3 si Realitatea, ca nu ma uit. Spune ceva de mine, caci il consiliezi pe nenea care ma conduce si ma slujeste PE MINE!!!

    Reply
  4. 1

    „Astăzi când vorbim, salariul mediu în România, salariul brut cu taxele plătite de angajator sunt 3 euro pe oră în timp ce în alte state din Europa preţul muncii pe oră este de câteva ori mai mare. Sub noi e doar Bulgaria în toată Europa. Suntem săracii Europei!”.

    Dumitru Costin, 3 euro/cuvânt

    Reply
  5. Petru Moldovan

    @Nea … "Iliescu ar fi putut rezolva toate chestiunile astea civilizat, cu câţiva mineri."

    Sa-ti fie rusine, iar era sa ma inec de ras…

    Din cate am inteles nu e printre scopurile acestui forum rarirea membrilor prin sufocare de ras de la posturi prea reusite, asa ca te rog pe viitor mai multa moderatie si mediocritate…

    Reply
  6. Nemo

    in sprijinul afirmatiei mele sta si "poza" care insoteste textul lui Lazaroiu(un text numai bun ca lungime si ca…; ma opresc aici, cine stie ce mai spun).

    Reply
  7. Nea

    @1

    Sub dictatura lui Băsescu, zbirii reacţiunii l-au aruncat în temniţă de martirul democraţiei, senatorul şi generalul Cătălin Voicu (şi profesor de drept).

    Îl târăsc prin procese pe Vîntu, de i-au rupt rotula (şi himenul, din câte zice ginecologul lui din Viena)

    L-au externat din sediu pe Vadim, de i-au rupt ceva pe la cot

    L-au pus în cătuşe pe un mare reprezentant al societăţii în civil, Dinu Patriciu

    L-au ţinut 3 zile la beci pe Becali, parlamentar european

    Iliescu ar fi putut rezolva toate chestiunile astea civilizat, cu câţiva mineri.

    Reply
  8. 1

    @obsedaţii de dictatură

    1. enumeraţi motivele pentru care Băsescu ar fi dictator, dar care în acelaşi timp nu i s-ar aplica lui Iliescu (sau Constantinescu)

    (de ex.: Băsescu a nominalizat primul ministru de capul lui, pe cînd Iliescu a nominalizat premierul impus de PSD)

    2. dacă Băsescu e dictator, cum ar putea fi caracterizat Iliescu?

    Reply
  9. Alex

    "CNA a amendat, marti, postul Realitatea TV cu 12.000 de lei pentru lipsa de impartialitate, in cazul a doua editii ale emisiunii "Ora de foc", din 18 si 19 ianuarie, reclamate de Administratia Prezidentiala si de PDL. Membrii CNA au sanctionat faptul ca o declaratie a lui Traian Basescu privind finantarea campaniei electorale de la buget a fost prezentata drept o "dezvaluire" a sefului statului privind "spaga electorala" in Romania, respectiv felul cum a fost tratata intr-o emisiune situatia pensiilor militarilor". Sursa: Hotnews.ro

    http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitat

    Reply
  10. Nemo

    @yeba: ai cam multe pareri pt o dictatura… 😆

    @:

    -boborul voteaza un partid, o alianta, etc. NU VOTEAZA un PM ANUME.

    – presedintele e ales DIRECT, asa cum zice Bleen mai sus, nu e un simplu functionar, reprezinta statul roman.

    Intre cele 2 parti, apare un act de NEGOCIERE. [Esenta tare a democratiei, adica.]

    Partidul propune, presedintele propune. Presedintele poate sa aleaga, parlamentul poate sa aleaga sau nu alegerea presedintelui. De aia sunt prevazute 3 nominalizari.

    -e regim semi-prezidential, nu parlamentar si nici monarhie constitutionala.

    -iar ca boboru' isi schimba parerile de pe o zi pe alta, nu inseamna ca o tara se conduce asa. astfel de pareri pot sa aiba numai neavenitii lipsiti de educatie si cultura(usor redundant, dar simt ca e necesar) DEMOCRATICA.

    ps. de dictator ce-a fost, Basescu nici macar nu l-a dat jos pe Tariceanu; asta imi aduce aminte de Constantinescu, cum schimba el prim ministrii…

    Reply
  11. segondo nome

    @yeba

    Ok nominalizare nu numire, am confundat termenii. Intrebarea mea insa ramane:

    Daca, asa cum zici tu, presedintele are prerogativa sa numeasca pe cine doreste el, consultarile avand doar caracter "consultativ", explica-mi te rog rostul prevederii care spune ca in cazul in care un partid obtine majoritatea presedintele se consulta DOAR CU ACEL PARTID?

    Draga constitutionalista amatoare, deosebirea explicita din lege intre cazul in care un partid obtine majoritatea si cand nu, are sens doar daca in prima situatie exista niste consecinte juridice semnificative. Aceste consecinte nu au cum sa fie o banala si irelevanta audienta privata, asa ceva e de domeniul absurdului.

    E de bun simt ca atunci cand vointa populara e clar exprimata PRIN VOT nu prin sondaje sau alte alea, presedintele are a se supune acestei vointe. Altfel e dictator, degeaba radem si glumim.

    Reply
    1. Bleen

      ARTICOLUL 85
      (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.

      ARTICOLUL 103
      (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
      (2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
      (3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
      Lucrurile sînt clare. Preşedintele e cel care desemnează, subiectul şi predicatul sînt clare aici. Preşedintele nu avizează, aprobă, validează, preia etc candidatul stabilit de partidul care are majoritatea absolută sau de alianţa majoritară, preşedintele desemnează. Şi, să fie clar, nu desemnează prim ministrul, ci candidatul pentru funcţia de prim ministru, candidat care este validat sau nu de Parlament. Preşedintele nu este funcţionar, "Preşedintele României reprezintă statul român…" (art 80), are un mandat politic (Preşedintele României este ales prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat. – art 81). Nicăieri în Constituţie nu scrie că Preşedintele este apolitic (????). Este ales prin vot în urma unei campanii în care prezintă un program politic dar este apolitic? În Constituţie scrie doar (la art 84): "În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată."

      Reply
  12. Tigres

    Preşedintele Traian Băsescu a încercat în acest an să relanseze ideea de patriotism. “Nimic nu poate înlocui patriotismul, doar dragostea de mamă mai e egală cu patriotismul, însă dacă te uiţi la televiziuni în ziua de azi, auzi tot soiul de realizatori de televiziune, de analişti, de politicieni uneori, şi unii candidaţi la preşedinţie, care încep să spună că le e ruşine că sunt români, că le e ruşine de ţara lor, că vor să plece din ţara lor, că nu mai ştiu ce. Sunt oameni care nu au valori. Nu este valoare mai mare pentru un om decât patriotismul”, a apreciat şeful statului.

    Am văzut un caraghios de poet spunând: «Da’ ce? Pui tricolorul sub cap?» Nu, domnule poet, tricolorul îl ai în suflet sau nu îl ai. Că îl pui sub cap sau sub picioare e doar un soi de bătaie de joc, dar tricolorul, însemnele statului, însemnele naţionale se poartă în suflet. Uită-te la americani, când îşi văd drapelul îi cuprinde emoţia. Înlemnesc, le vezi faţa crispată şi parcă dă să le curgă o lacrimă. Nicio naţiune nu e puternică dacă nu se strânge în jurul sentimentelor de patriotism”, a adăugat Traian Băsescu.

    Reply
  13. dori

    Yeba,esti prea frumoasa ca sa nu ti se faca toate voile,dar cu varsta vei intelege ca nici rasfatul puterii nu e fara limite in democratie. Pentru rasfatul frumusetii, peste limitele firesti, iti asumi chinurile batranetii ,cu puterea e mai complicat…finalul.

    Reply
  14. Yeba

    @segondo, intrebarile pot fi simple, asa, ca pentru nespecialisti, dar trebuie sa fie corecte. Si interpretarile, putine si minimale.

    1. "Daca presedintele are latitudinea numirii dupa bunul plac a candidatului…" Gresesti, presedintele nu numeste, ci nominalizeaza, Parla voteaza. Deci bunul sau plac e ingradit de bunul plac al majoritatii parlamentare. Asta e ideea, chiar asta. Ca altminteri, ma repet: i-ar comunica si l-ar vota in one single movement.

    2. "Cred ca legitimitatea democratica e a celui care a castigat cel mai recent, nu crezi?"

    Nu cred, ba mi se pare haios. Iti dai seama, sa-i fi spus cineva lui Chirac, mandat de 7 ani, ca are legitimitate democratica MAI MICA decit [oricine] ales ieri? Legitimitatea democratica este uniforma pe parcursul mandatului, dureaza cit dureaza atributiunile de serviciu. Adica la 15 dec. 2014 problema nominalizarii unui PM s-ar pune diferit?

    Reply
  15. segondo nome

    @yeba

    Inca o chestiune:

    Base e rezultatul vointei majoritatii din 2009. Alegerile sunt in 2012 si daca un partid are majoritatea in parlament el a obtinut majoritatea voturilor electoratului din 2012. Cred ca legitimitatea democratica e a celui care a castigat cel mai recent, nu crezi?

    Reply
  16. Never G

    Acesti asazisi "formatori de opinie" care folosesc orice mijloc pentru a face jocul de interese al unora, uita ca traiesc si ei in Romania. Sunt niste oameni care s-au depersonalizat devenind roboti, roboti care nu gandesc la viitor, care au uitat ca au copii sau nepoti pentru care au responsabilitati. Aici nu mai e vorba numai de un presedinte care trebuie respectat, este vorba de respectul pentru istorie si imaginea tarii. Prin atitudinea lor s-au dezis de tara.

    Cine uita macar perioada 2001-2004 le reamintesc ca un inginer cu vechime completa avea o pensie de 400 ron si ii era frica sa comenteze cand se faceau indexari de 2 ron.

    Astazi un plutonier care e nemultumit de pensie care oricum e mai mare ca a inginerului se considera indreptatit da strice o sarbatoare.

    Orice om de bun simt vede ca s-a intrecut masura si intreb: unde erau organele de ordine? Poate s- a schimbat legea si nu stiu eu?

    Daca s-au uitat vremurile recente l-as cita pe @mece care a pus punctual pe “I” la “pontisme:….” (sper sa nu se supere, dar cam asta vad si eu ca am primi de la ei).

    Reply
  17. segondo nome

    @yeba

    Uite iti un si tie daca tot ai pareri despre subiect o intrebare simpla:

    Daca presedintele are latitudinea numirii dupa bunul plac a candidatului iar consultarea e doar o consultare, ce sens mai are sa restranga explicit procedura doar la partidul majoritar? Adica receptaclul majoritatii absolute a voturilor electoratului are dreptul sa fie ignorat singur si nu in grup? De asta au pus un paragraf in plus in constitutie? Sa fim seriosi…

    In ceea ce priveste absurdul interpretarii cu restrictia la membri de partid cred ca nu are sens sa discutam.

    Reply
  18. segondo nome

    Deci m-am lamurit:

    Adica poporul isi exprima inechivoc si democratic optiunea majoritara pentru un partid/alianta de partide iar presedintele isi poate bate joc de aceasta optiune clara a electoratului in numele unei asa zise responsabilitati cu care nu l-a investit nimeni in mod concret dar pe care o deriva el dintr-un articol de constitutie un pic vag? Asta e democratie sau dictatura? Si nu imi veniti cu argumentul ca pralamentul poate respinge propunerea. Atat timp cat doua respingeri = anticipate puterea pe care interpretati (abuziv) ca o pune constitutia in mana presedintelui e mult prea mare. Asta chiar e un pic de dictatura, dincolo de glumitele dvs.

    Am sa incerc o scurta analiza juridca a paragrafului din perspectiva interpretarii dvs. stupefiante.

    Sa presupunem, reductio ad absurdum, ca leguitorul a intentionat sa ii acorde presedintelui latitudinea pe care o pretindeti in alegerea candidatului la functia de prim ministru. Apare insa o intrebare:

    In mod explicit legiuitorul a facut diferenta intre situatia in care un partid/alianta castiga majoritatea absoluta sau nu, restrangand in prima varianta consultarile presedintelui doar la partidul majoritar. Logic aceasta distinctie nu isi are rostul decat daca o asemenea majoritate are un efect limitativ asupra latitudinii pe care o are presedintele in alegerea candidatului. Si de aici intrebarea:

    In ce consta aceasta limitare implicita rezultata din majoritatea absoluta obtinuta de o forta politica? Uluitoarea dvs. interpretare este ca presedintele este obligat sa numeasca un membru de partid castigator la alegerea sa. De unde pana unde? Adica electoratul alege clar, majoritar, o optiune iar interpretarea dvs, este asta? Orice membru de partid? Asta e prea multa putere pe care o puneti abuziv in mainile unui singur om.

    Corect, democratic si de bun simt? Nu cred.

    Reply
  19. Yeba

    @dori, pina raspunde dl Lazaroiu, imi exprim eu parerea:

    "Consultarea nu e, ca sens constitutional, doar o procedura prin care presedintele afla…?"

    Pai daca legiuitorul voia ca presedintele doar "sa afle", ii spunea "comunicare", nu consultare. Sensul constitutional n-are voie sa difere de sensul lingvistic, din DEX. Si apoi, de ce i-ar mai comunica, de ce nu l-ar vota direct?

    Si Base e tot rezultatul vointei majoritatii, si inca mai direct decit piticii adunati smechereste de pe locul 3. Asa ca e cit de cit un check and balance.

    Reply
  20. dori

    D-le Lazaroiu, pe cand citeam …Alba ca zapada…, la varsta fireasca pentru astfel de lecturi, am inteles ca sensul consultarii, cand trebuie sa afli cine va fi alesul votului majoritatii piticilor,este sa afli chiar de la ei pe cine vor vota cu 51% din voturi .Piticii au deja aprobarea poporului de pitici sa-l conduca.Le mai trebuie liderul. Nu pot sa-l stabileasca ei ?Consultarea nu e , ca sens constitutional, doar o procedura prin care presedintele afla care e omul care implineste dorinta majoritara exprimata la vot de popor?Nesocotirea vointei poporului nu se poate transa la ICCJ ?

    Reply
  21. Vlad

    Cred ca aveti un handicap mintal care va impiedica sa va aduceti aminte niste lucruri.

    De la revolutie (inainte ei eram intr-un kkt de zile mari datorita dominatiei comuniste – multumim rusilor) pana de curand am fost sub dominatia PSD-ului. Ati uitat felul de kkt in care au condus Romania, CUM NU AU FACUT NIMIC?, cum au furat tot? (Nastase este poate cel mai bogat om din Romania cu o avere nedeclara – pentru ca e din furt).

    Este irelevant ce a furat, dar toti stiu cum PSD-ul cu nemuritorul Iliescu a condus ca un veritabil dicatator Romania pana acum.

    Cacatul in care suntem este datorat in intregime lui Iliescu, lui Nastase si lui PSD. In ultima vreme tot mai multe clipuri video apar cu Iliescu la masa cu multi majoritatea mogulilor din Romania care au tone de bani, si fosti securisti care nu au fost anchetati vreodata. Chiar Iliescu a scapat pentru cae mai mare crima din Istoria Romaniei: Mineriada, daca ati uitat au murit oameni la Bucuresti si sute raniti, iar Iliescu care a comandat tot nu a fost niciodata macar judecat pentru asta.

    Si voi ii acuzati pe cei care sunt acum la guvernare care trebuie sa se chinuie cu un stat muribund datorita celor dinainte, dar nici macar nu au scapat de ei, PSD-ul cu toti prietenii lor de exemplu PC-ul, inca sunt in parlament chiar sefi de parlament, si voi ce vreti?

    Ca noua guvernare sa poata sa faca ceva cand inca au ghimpii astia in coaste? Cand PSD-ul inca are multi supusi prin multe institutii, inclusiv in judecatorii?

    Si pe deasupra a mai venit si o criza economica mondiala.

    Cum puteti sa comentati atat de acasa dupa scaunele voastre si sa ignorati aceste detalii. Nu zic ca astia sunt perfecti, dar eu nu as avea cum sa conduc ceva, orice cand vechea conducere corupta si nenorocita inca imi sta in coaste si imi pune piedici la orice pas.

    In alte state europene, normale, opozitia ajuta guvernarea in momente de criza pentru ca chiar se gandesc la binele poporului. La noi se impotrivesc. Acum cand suntem in kkt economic, opozitia in loc sa vina sa stea cu guvernarea la masa si puna impreuna la cale niste planuri de abilitare economica, sa vina cu propuneri, ei vin cu acuze si se propun pe ei salvatorii Romaniei, dar fara macar sa propuna ceva constructiv, barem in campania electorala au promisiuni electorale, acum nu au nimic.

    Mi-e rusine de neamul acesta de incompententi, tot ce stie toata lumea este sa acuze si sa isi dea cu parerea ( din confortul scaunului, sau a ceva similar) NIMENI NU VINE CU O SOLUTIE.

    Reply
  22. tia

    nea, metafora cu operatia mi se pare geniala. mi-a inveselit ziua si mi-a mai dat o mica speranta ca oligofrenia poate ca nu va inghiti Romania, pana la urma.

    iar caragiale este mereu actual. astia suntem, se pare ca asa defilam de la descalecare.

    Reply
  23. tia

    @gabriela

    Dintre toate comentariile de aici, ale tale mi-au atras atentia, recunosc, dar in cel mai negativ sens cu putinta.

    Pentru ca sunt cele mai ilogice si cele mai "precupete" – vorba lui nea.

    Intr-adevar nu esti jurnalista. Daca ai fi fost, ai fi gandit cu totul altfel. Dar asa, scoti pe gura ce iti intra pe urechile lipite de difuzoarele pe care toaca marunt dimineata, la pranz si seara, cele 2 posturi favorite ale romanului de rand (si cand spun 'de rand', inteleg exact ceea ce spun).

    pa-pa! si nu incerca sa te schimbi! oricum nu vei putea – fiecare are o limita pe care in majoritatea covarsitoare a cazurilor ori si-o atinge fara vreun efort (intelectual) prea mare.

    Reply
  24. poweraxxel

    @ Gabriela: esti putin sadica daca suferi de nebuneala la portocaliu si vii aici sa te plangi de asta. Din cate stiu eu, in tara asta fiecare are dreptul la o opinie, si nu cred ca este nimeni dator sa iti dea tie o explicatie pentru ceea ce gandeste. Poti inlocui "dictatura" portocalie cu mizeriile de pe blogurile puse la cale de rosii sau galbejiti vopsiti pe interior cu limbaj de gainari care se mai dau si luptatori in revolutii de bun simt sau mai stiu eu ce aberatii …

    Reply
  25. Radu

    Faptul ca oamenii l-au huiduit pe Basescu nu inseamna ca este democratie sau ca nu exista dictatura.

    Termenul de dictatura(dictator) se refera la felul cum se exercita puterea politica in stat,iar ingradirea dreptului de manifestare a populatiei este doar o consecinta a existentei dictaturii intr-un anumit moment.

    Sper sa nu il apucam.

    Tot articolul este doar o deturnare de termen ce pacaleste doar pe cei cu mintea slaba,dictatura incepe de la discreditarea si deturnarea rostului institutiilor fundamentale ale statului democratic,in speta Parlamentul.

    Cand un parlament nu mai este ales respectandu-se regulile democratice si nu mai reprezinta vointa populara putem spune ca incepe dictatura,cand in parlament se instaleaza frauda si furtul legilor prin frauda votului in favoarea unei parti se poate spune ca incepe dictatura.

    Dictatura la nivelul presedintelui se refera la acapararea puterii politice si folosirea ei discretionar in folosul unui grup restrans .

    Oameni au simtit pericolul si s-au manifestat,se simt frustrati si umiliti,faptul ca inca nu li-se inchide gura cu pumnul nu inseamna ca nu este dictatura.

    Reply
  26. Hantzy

    S. Lazaroiui, textual Constitutia spune:

    ARTICOLUL 103

    (1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

    Dupa cum se vede exista doar obligativitatea consultarii cu partidul majoritar, nu insa si a desemnarii candidatului solicitat de acesta. Adica, dupa metoda brevetata a "bunului gospodar", daca partidul X l-ar solicita pe Mazare ca premier, presedintele poate sa-l desemneze pe Falca, de exemplu.

    Daca in cazul unei propuneri pentru demiterea sefului de stat, se doreste, chiar de catre Adm. Prezidentiala, ca avizul consultativ al CCR sa aibe rol determinant, atunci de ce nu se doreste acelasi lucru si in cazul consultarii pentru desemnarea candidatului pentru pm? Mai ales ca principiul reciprocitatii a fost foarte des clamat de constitutionalisti din partidul de suflet al presedintelui.

    Reply
  27. Hantzy

    S. Lazaroiu: (…)in aceasta dictatura odioasa, Parlamentul (adica vreo 300 de oameni, cati vor fi in 2012) este cel care are ultimul cuvant.

    Perfect! Insa mai putini, nu inseamna neaparat si mai buni. Sau mai putin influentabili. Ba, dimpotriva: vor avea griji colateralöe mai multe.

    N-ar trebui atunci ca politica, iclusiv cea a adiminstratiei prezidentiale, sa faca o prioritate din intarirea increderii in aceasta institutie?! Sa-i degreveze pe parlamentari de grija de a se afla in barca invingatorului, sa-i puna la adapost de influente politice, sa devina invariabili la presiuni exercitate de diverse "pozitii de forta", fie ele ale unui presedinte de stat sau de partid? Si, degrevati de respectivele griji, sa aibe mai mult timp pentru a-si respecta promisiunile fata de electorat, iar nu cele fata de cei ce i-au pus pe vreun loc eligibil sau le-au dat vreo stea, acolo …

    Un consilier ar identifica destul de usor caile prin care ne-am apropia de acest deziderat.

    Reply
  28. sebastian lazaroiu

    @secondo nome:

    Daca presedintele a gresit prin aceasta nominalizare parlamentul poate sa respinga orice cabinet cu care acest premier vine la investitura. Dupa cum vedeti, in aceasta dictatura odioasa, Parlamentul (adica vreo 300 de oameni, cati vor fi in 2012) este cel care are ultimul cuvant.

    Reply
  29. sebastian lazaroiu

    @segondo nome:

    1. Constitutia are o asemenea prevedere. Presedintele numeste candidatul la functia de premier. daca un partid sau alianta obtin peste 50% atunci e obligat sa il nominalizeze din randul acestei formatiuni. Actuala Constitutie consacra dreptul presedintelui de a nominaliza premierul in orice conditii. Si dreptul parlamentului de a-i valida cabinetul. Pentru alte detalii despre cum a fost gandita instaurarea dicataturii in actuala Constitutie (adoptataa in 2003) probabil va trebui ssa il contactati pe dl. Adrian Nastase. Nu am o adresa de email. Incercati pe blogul domniei sale.

    2. Totusi as putea sa va dau un argument. Sunt curios daca si dl. Nastase a rationalizat asemanator cand si-a facut regulile celor 10 ani de mandat de presedinte. Presedintele este parte a executivului si lucreaza cu executivul. Prin nominalizarea premierului practic i se recunoaste de la bun inceput o responsabilitate politica. Daca in conditiile enuntate mai sus presedintele il numeste pe portarul de la PSD isi asuma responsabilitatea pentru aceasta nominalizare. Eu cunoscandu-l pe actualul presedinte as putea sa garantez ca stie sa isi asume responsabilitati si nu va numi portarul PSD drept candidat la functia de premier.

    Reply
  30. Bleen

    Tăriceanu a declarat că va scrie o carte despre perioada cît a fost prim ministru. Titlul cărţii va fi: Cartea care am scris-o eu.

    Reply
  31. marius

    Realitatea TV(PNL) si Antena 3(PSD) nu sunt televiziuni de stiri, sunt televiziuni de propaganda politica

    Conteaza cine e patronul pt ca el dicteaza politica editoriala iar cand patron iti e un hot si un fost securist e imposibil sa faci presa asa ca faci ce ti se ordona.

    Reply
  32. segondo nome

    Domnule Lazaroiu, daca tot veni vorba de dictatura ma intereseaza daca puteti sa dezvoltati urmatorul punct de vedere exprimat de dvs. intr-un interviu recent:

    Chiar daca alianta electorala inregistrata juridic PSD+PNL castiga majoritatea de 50%+1 la alegerile parlamentare presedintele nu este obligat sa il numeasca premier pe candidatul desemnat de aceasta ci poate numi pe orice gica de la scularie membru cu carnet PSD sau PNL.

    Daca nici asta nu e autoritarism si dictatura bunului plac al unei persoane in dispretul optiunii clare, exprese si imediat recente a electoratului pretins suveran atunci eu nu mai stiu ce este…

    Chiar sunt extrem de curios cum justificati democratic asa ceva? Astept cu interes un raspuns.

    Reply
  33. eu

    nemulțumirea populară e acolo.

    că politicienii o manipulează (mai ales cei din opoziție) cu fiecare ocazie e adevărat.

    dar, nimic nu se construiește fără consens.

    iar consensul nu se obține fiind tot timpul surd la părerea celorlalți.

    consensul se construiește prin dialog și acceptarea propriilor defecte.

    miștoul nu ajută.

    Reply
  34. mece

    Pontisme: Vi s-a luat ceva, vi-l dăm înapoi; v-am luat că să dăm înapoi, vi-l dăm înapoi; aţi pierdut ceva, vi-l găsim noi; aţi luat ceva, nu-i de-ajuns, vă mai dăm noi; aţi râs, vă facem noi să plângeţi; nu sunteţi de acord, vă facem noi să fiţi; credeţi altfel, vă schimbăm noi părerea.

    Reply
  35. Nemo

    @Sebastian Lazaroiu: 😆 😆

    ..cat despre tags-urile de la link-ul de pe realitatea.net.., fireste, s-a jucat nedo la butoanele de la tags :). chiar si asa, faptul ca au preluat-o pe bune ma face sa cred ca totusi romanii isi merita pe-se-de-ul.

    faptul ca se scad pensiile este "dictatura" in mintea romanului. :mrgreen: deh, ce sa mai zici?!

    Ceausescu a fost un dobitoc, pt ca daca mai dadea ceva de halealea la bobor, ierea un uom foarde bun…, da' ghinion(~iliescu), a fost un zgarcit.

    @Bleen: nu stiu cum faci(sau faceti), dar ori e prea multa dictatura, ori prea putina 😀 insultele ar trebui sa aduca totusi o banare, parerea mea…, pt ca daca vrei sa citesti injuraturi si defulari, citesti ceva roxanian sau lilickafkian (si tot neamul lor, amin!).

    Reply
  36. Sorin

    @ Merechene la 8:09 pm

    Spui Domnia Ta asa, citez: "Sa fii rezervist nu insemana ca ai dezertat din armata. asa …ca sa stii: in caz de razboi, cei apti sunt mobilizati pentru completarea forţelor destinate apărării pe timpul stării de asediu (probail ca vei fi fericit cand vei mai scapa de un “asistat”)"

    Pai afla ca si eu sunt rezervist… chiar daca sunt inginer… Si ca mine sunt zeci sau sute de mii. In caz de razboi nu pensionarul militar de 70 de ani va fi inrolat… in orice caz, nu sergentul… ca poate vor fi generali, este cu totul altceva…. ca oricum vor sta in birouri…

    Asa ca… Treaba cu asistatul de care vom scapa este inexacta…. probabil vom scapa, sau se va scapa de multi altii care-i sustin, care le platesc pensiile asistatilor.

    O seara buna…

    Reply
  37. Pingback: Reporter Virtual – stiri exclusive » Revista presei despre presă

  38. Alex

    Uh! Am ratat ziua istorica! Aici, in Africa, nu s-a auzit nimic. Noroc ca elogiile domnului S. Lazaroiu m-au ajutat sa inteleg semnificatia evenimentului. Asadar, ar fi mai bine sa nu ma intorc in tara. Chiar nu-mi lipsesc telenovelele din presa de acasa. Astept ultimul episod: in the end, bad guys always lose!

    Reply
  39. Gabriela

    @nedormitule, ce dai daca dau exemple concrete??? nu de alta, da' sa castig si eu un ban cinstit!!!

    si da… sunt desteapta, al naibii de desteapta… asta ca sa stii si tu!!!

    si mai cred ca am dreptul sa-mi spun parerea!!! si daca vorbim de concret, s-ar putea sa te apuci cu mainile de cap!!!

    rahatul praf il faceti voi!!! prea mult timp nu mai aveti… sa va faceti cumparaturile la hipermarket…

    la re… javrelor!!! :))))))))

    Reply
    1. nedormitul

      @codreanu
      dacă nu spui imediat că sînt un geniu cu o capacitate de înțelegere superioară oricui intră pe blogul ăsta (în primul rînd, tu), te banez.
      @gabriela
      acum sînt în toane bune, dar s-ar putea să mă plictisesc și să fii nevoită să te întorci pe site-uri mai bune, unde nu e nici îndurare, nici portocaliu.

      Reply
  40. Florina

    ce oameni fara suflet, angajatii astia… de aia s-o fi internat astazi saracu' domnu' Vintu, de inima rea, ca altfel, era sanatos tun, asa zisese saptamina trecuta. ce rau tre' sa-i para ca miine nu se poate duce la proces…

    nu se face asa ceva, nu se face, zau!

    Reply
  41. Gabriela

    @nedormitul

    wooow… am intrat pe teritoriu portocaliu!!!

    ca tot esti de-al lor, poate ne dai tu niste exemple… si la naiba… nuuu, ei nu sunt incompetenti!!!… deloc… si nici hoti!!!… tot deloc…

    P.S. hahahahaha… e vizibil cu ochiul liber

    Reply
    1. nedormitul

      ai intrat pe teritoriu portocaliu şi ai făcut rahatul praf. nu ştiu unde se găsesc atîţia deştepţi care, cînd postează o înţepătură ieftină de precupeţe, fac rahatul praf. pentru că, dragă gabriela, asta ai făcut. cînd ceri exemple concrete, dai exemple concrete. cînd nu, hahahaha și la gară. adio! noi ne facem cumpărăturile la hipermarket, nu la piaţă. pupici!

      Reply
  42. Gabriela

    @Nea

    expunerea ta este corecta… asta doar in conditiile in care cu banii luati de la diversele categorii sociale, aceasta guvernare de cretini/idioti, ar fi facut ceva concret si palpabil!!! ei au inaugurat 20 km autostrada si 20 de centura!!! atat!!!

    in afara de taierile salariilor si pensiilor, ce alte masuri de redresare a economiei au luat?!? ( vreau exemple concrete)

    te intreb??? ai tu idee cat au furat nenorocitii si incompetentii astia portocalii?!? din banii mei, ai tai, ai lui x, ai lui y, samd?!?

    ar trebui sa-ti spun ca esti departe de a sti adevarul!!! si esti departe, foarte departe!!!

    Reply
  43. rodica

    Dle Lazaroiu , noi te platim sa-l consiliezi pe presednte nu sa te ratoiesti la presa si la opozitie.Cand un ziarist ,angajat al TVR , i-a pus o intrebare mai incomoda lui Boc , a doua zi a fost scos din grila si de atunci a fost adusa o duduie cu privirea blanda si umeda. Asa-i in democratie !

    Răspuns Nedormitul: doamna Rodica, eu îl plătesc să-i facă cumpărăturile președntelui (îmi place că pronunțați președnte ca președ'ntele însuși), nu vedeți că nici măcar atîta lucru nu face? În ce privește întrebarea, sînt de acord. TVR-ul are nevoie de ziariști incisivi, care să îl încolțească pe Boc – "cine vă face piața, domnule prim-ministru?"

    Reply
  44. Merechene

    licurg

    vorbesti prostii, nene! problema cu pensionarii este mai complicata decat crezi tu. Nu toti pensionarii militari sunt cu pensii nesimtite; cei pe care i-ai vazut azi la tv sunt cu pensii de aproximativ 20 de milioane – inainte de recalculare!!! acum au 12 mil. Sa fii rezervist nu insemana ca ai dezertat din armata. asa …ca sa stii: in caz de razboi, cei apti sunt mobilizati pentru completarea forţelor destinate apărării pe timpul stării de asediu (probail ca vei fi fericit cand vei mai scapa de un "asistat")

    faptul ca militarii au iesit la pensie a fost o usurare pentru statul roman, care si asa cheltuia foarte multi bani cu unitatile militare de prisos, cu salariile and shit. In plus, foarte multi dintre ei s-au angajat la privat, altii si-au facut firme – un alt bonus pentru stat!!

    don't get me wrong…Pensiile au scazut, asa este, nu sunt bani in Romania este de inteles ca statul nu poate da banii astia pensionarilor, dar faptul ca se minte nu este tocmai OK. ca sa inchei….PENSIILE SUB 30 MIL AU FOST SCAZUTE, dupa recalculare! si multe care depaseau 40 de milioane, au crescut. shocking, huh..?

    Reply
  45. Codreanu

    Basescu e un politician de 10 ori mai puternic decat Ponta si Crin la un loc…

    Dar, totodata, Basescu e de 10 ori mai slab decat si-a imaginat el insusi ca ar fi!

    De-aici a rezultat situatia actuala.

    Restul e doar propaganda.

    Cea mai ieftina propaganda de care a avut parte un popor european in ultimii 50 de ani.

    Ceausescu i-a tinut in frau pe romani prin teroarea Securitatii.

    Iliescu i-a tinut in frau pe romani mintindu-i 10 ani de zile.

    Basescu i-a scapat pe romani "din mana" redandu-le libertatea.

    Peste 30 de ani, cand actualii politicieni, magistrati si afaceristi vor fi oale si ulcele, romanii vor avea sansa sa arate ceea ce pot.

    (Iliescu nu intra in socoteala celor "30 de ani" pt ca e nemuritor. Nici macar nu trebuie imbalsamat ca Lenin. Iliescu isi duce mumia pe picioare)

    Reply
  46. Nea

    Leonida: Zău… Al doilea, că fieştecare cetăţean ia câte o leafă bună pe lună, toţi într-o egalitate.

    … pensia e başca, o am dupe legea a veche, e dreptul meu.

    Efimiţa: Dacă n-o mai plăti nimenea bir, soro, de unde or să aibă cetăţenii leafă?

    Leonida: Treaba statului, domnule, el ce grije are? pentru ce-l avem pe el? e datoria lui să-ngrijească să aibe oamenii lefurile la vreme…

    Efimiţa: Aşa da… vezi, mie nu-mi dădea prin gând.

    Reply
  47. Bleen

    Ofertă specială! Nici nu ştiţi ce pierdeţi! Ponta anulează reducerile salariale de la privat! Domnu Nichi, ai pus-o!

    DAM BANII INAPOI CELOR CARORA LI S-AU LUAT PE NEDREPT. Vreau sa reparam marile nedreptati facute pensionarilor, bugetarilor, celor din mediul privat, tuturor celor carora li s-au taiat veniturile in mod ilegal in acesti doi ani.

    http://blogponta.wordpress.com/2011/01/24/mesajul

    Reply
  48. licurg

    felicitari domnului presedinte! a reusit sa se abtina si sa nu dea ordin armatei (spp-ului?) sa traga in aia care fluierau p-acolo. presedintele a avut taria sa suporte portia de huiduiala, chiar daca ea venea de la asistati, de la pensionari nesimtiti, de la militari care, desi au dezertat facand armata de rusine, vor pensii de moguli, de la profesori si medici care nu sunt in stare sa isi gaseasca un job in franta sau marea britanie.

    felicitari tvr pentru ca a acoperit evenimentul aproape la fel de perfect precum marea conferinta a dreptei romanesti de acu cateva zile cand ne-a dat ocazia sa ne adapam de spiritul unui demn urmas al lui adenauer.

    Reply
  49. Nea

    Gabriela, ai dreptate că oamenilor le-a ajuns cuţitul la os. Asta e şi ideea, când ai un abces care coace de peste douăzeci de ani, să te duci la operaţie şi să strângi din dinţi, în speranţa că te faci bine.

    Poate că chirurgul şef nu are mâna foarte sigură, poate că anestezistul ia şpagă, poate că rezidentul e bleg şi asitentele sigur îţi vor cotrobăi prin buzunare.

    Poţi să le zici că nu vrei să te operezi şi să te externezi pe semnătură proprie, la vot.

    Dar, la poarta spitalului te aşteaptă câteva firme de pompe funebre care abia aşteaptă să iei decizia asta, ca să aibă şi ei un profit. Ba chiar îţi strigă 24 ore pe zi să nu te operezi.

    Reply
  50. tucu

    @Dl Lazaroiu

    Trebue semnalate doua aspecte.

    1/ Basescu nu e in stare sa asigure o dictatura ca lumea si ne facem de ris.

    Cine dracu a mai auzit de dictator huiduit?

    2/ Administratia lui Basescu ar trebui sa se poarte foarte frumos cu ""ziaristii"" din cele doua trusturi mentionate deoarece acestia sunt votantii cei mai fideli ai lui Basescu.

    Ginditi va ce s ar intimpla daca nu ar mai fi Basescu. Nu ar mai avea pe cine sa injure.Daca nu injura nu mai primesc malaiul. E logic sa si sustina obiectul muncii.

    Mai bine povestiti ne ce credeti ca se va intimpla cu PDL ul dupa cadoul facut de iubitii nostri Antonel si Tontanel.

    Cred ca nici in cele mai frumoase vise nu se vedea Boc ajungind singurul vector al dreptei Romanesti.

    Reply
  51. Codreanu

    Bumerangul e doar o bucata de lemn indoit.

    Cat timp il pastrezi intr-o vitrina este inofensiv.

    Dar daca te pune Aghiutza sa-l arunci, fara sa citesti in prealabil modul de utilizare…

    Reply
  52. Yeba

    Nu stiu ce gasesc unii de ris, adevarul-adevarat merita intotdeauna exprimat in clar:

    "Poporul revoltat ii raspunde dictatorului singeros". Adica s-au lipit doua tarisoare si noi nu putem lega doua concepte c-o batista?

    Reply
  53. Gabriela

    dle Lazaroiu,

    cred ca sunteti departe de realitatea din tara asta, sau ca sa fiu mai draguta, traiti pe alta planeta sau eventual in alta tara unde nu s-au taiat pensiile si nici salariile asa cum s-a intamplat la noi… si cand spun asta, fac referire la procente (ca poate nu intelegeti)!!! cred ca nu realizati ca locuitorilor acestei tari le-a ajuns cutitul la os!!! sunteti departe de a sti ca peste tot pe unde merg aud numai invective la adresa presedintelui si la adresa acestei guvernari incompetente si incapabile. cred ca nu este cazul sa va spun ca si fara "moguli", (asa cum ii numiti si dumneavoastra si presedintele si haita de la guvernare), oamenii tot il huiduiesc pe asa-zisul nostru presedinte, oamenii tot huiduiesc aceasta gloata/haita portocalie incompetenta care a furat si fura pe fata intr-o continua nesimtire!!!

    toate partidele care s-au perindat pe la guvernare au furat… ca asa e in politica… cand te vezi acolo sus, cauti sa-ti fie bine doar tie, uiti ce ai promis in campanie si de restul nu te mai intereseaza!!! PDL-ul a furat si fura cat toate partidele la un loc!!! GUVERNANTII PDL, nu au bagat doar mana, au intrat cu totul!!!

    dle Lazaroiu, treziti-va la realitate si uitati-va ce a ajuns tara asta, mai ales in ultimii 3 ani!!!

    P.S. nu sunt jurnalist si nici nu fac parte din trusturile mogulilor!!!

    sunt curioasa daca-mi publicati comment-ul…

    Reply
  54. darthmaul

    L-am auzit astazi pe la ora 16:15 pe dl Dogaru de la Sindicatul militarilor in rezerva care afirma ca pe vremea lui Ceausescu era democratie. A fost pus la punct de catre dl Adrian Ursu.

    E penibila afirmatia ca e dictatura in Romania.

    Foarte corect d-le Lazaroiu.

    Reply
  55. Nea

    Acum ce-aţi vrea să facă şi jurnaliştii ăştia? Să se pună rău cu stăpânii şi să-i dea afară prin batistă, sa ajungă pe urmă sî dea în cap pe stradă pentru o bucată de pâine?

    Că faianţă nu ştiu să pună.

    Reply
  56. no name

    he,he! Dreptate are Lazaroiul! A descoperit presa gustul libertatii; dar a descoperit si cat poate lua pe ea!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *