Întrebare

Dacă Boc e terminat şi va duce PDL-ul la pieire, aşa cum susţin uslaşii, de ce USL nu-l susţine pe el şi îl susţine pe Blaga, cel care, atît prin vocea sa cît şi prin cea a lui Cezar Scuze Preda, a anunţat că va negocia cu celelalte partide? Iar prin celelalte partide nu putem înţelege decît USL, avînd în vedere că PDL este deja aliat cu UDMR şi UNPR, că nu s-a pus problema încetării dialogului cu aceste partide. Dialogul a încetat doar cu USL, astfel înţelegem din spusele lui Blaga şi Cezar Scuze Preda că doar această formaţiune este disponibilă şi eligibilă pentru reluat legăturile.

Dacă e să ne luăm după spusele celor de la USL (aici includ şi „jurnaliştii” trusturilor Realitatea-Caţavencu şi Intact), victoria lui Boc ar avantaja USL şi i-ar creşte scorul electoral în 2012. Cu toate astea, tot USL-ul, de la mic la mare, îl susţine pe Blaga.

Ce vreau să spun, fără s-o mai iau pe ocolite, e că frica celor din USL de o victorie a grupării lui Boc şi disperarea, uneori ridicolă, cu care fac lobby pentru Blaga ne arată care e soluţia bună pentru PDL (mă rog, o ştiam şi fără eforturile USL de a ne o arăta, dar e bine cînd adversarii îţi confirmă convingerile şi intuiţiile).

Urnele la alegerile PDL, varianta Madame Blogary, se închid odată cu cele oficiale,  aşa că încă mai puteţi vota pînă mîine seară.

Pînă atunci, o să încerc un pronostic şi pentru alegerile din PDL  (la cele prezidenţiale am ratat la 5 sutimi, am zis 50,38%, a fost 50,33% – şi, contrar a ceea ce spune acolo Dan Andronic, n-am cîştigat 1500 de euro, a fost o eroare, a fost cineva mai aproape). Acest rezultat măreţ în lumea pariurilor îmi dă încredere şi mă face să încerc din nou (doar pe globul de cristal al intuiţiilor, fără să am inside information):

Preşedinte PDL: Emil Boc

Prim vicepreşedinţi: Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Constantin Ostaficiuc, Teodor Baconschi.

Secretar general: Ioan Oltean

Vicepreşedinţi: Elena Udrea, Sulfina Barbu, Traian Igaş, Cezar Preda, Mihai Stănişoară, George Scripcaru, Cristian Rădulescu, Florin Popescu, Gheorghe Ştefan, Mircea Hava, Dorin Florea, Daniel Funeriu, Raluca Turcan, Anca Boagiu, Ion Ariton.

PS. De ce nu Sever Voinescu şi Monica Macovei? M-am pus în pielea pedeliştilor din teritoriu, mulţi cu vechime în partid, şi mi-am dat seama că n-aş vota cu Macovei şi Voinescu nici mort. Dacă aş fi membru de partid cu vechime (fie în PD, fie în PNL şi venit în PDL pe filiera PLD), dacă aş fi participat la trei-patru-cinci cicluri electorale fără să ajung mai sus de calitatea de delegat la Congres, dacă aş fi din Suceava, Sighişoara (apropo, are primar pedelist), Deva sau Corabia (acolo unde se nasc nedormiţii) nu aş vota cu Voinescu şi Macovei. Dincolo de indignări, încercaţi să faceţi la fel, să vă puneţi în pielea delegaţilor simpli din PDL şi veţi vedea că face sens, cum zice americanul. Gruparea Boc va cîştiga dar fără cei trei R (de la reformişti): Macovei, Voinescu, Preda. O fi membrul simplu de acord să-i tragă clapa lui Blaga (deşi fără entuziasm) dar nu va merge atît de departe încît să-l înlocuiască cu Macovei sau Voinescu. Va pierde Blaga (dincolo de vechime şi fidelitate faţă de partid, e mult prea greoi, dacă nu chiar static, atît intelectual cît şi politic, ca să nu mai vorbim de prietenia cu USL, poliţiştii şi vameşii) dar delegaţii la Convenţie (Congres?) vor şti să compenseze.

PS2. Delegaţii la Convenţie nu-s nici jurnalişti, nici revoluţionari, nici chibiţi. Sînt burghezia mică sau foarte mică a politicii, nu intelighenţia şi nici Sendero Luminoso de pe bloguri. Vor vota pe principiul: unu’ de la ăştia, unu’ de la ăştilalţii.

PS3. Războiul  intern din PDL se cîştigă prin bătălii externe împotriva USL şi a status-quo-ului socialist din societatea şi politica românească. Or, din punctul ăsta de vedere Emil Boc, Raluca Turcan, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, George Scripcaru, Dorin Florea, Roberta Anastase sau Gheorghe Flutur stau mult mai bine decît Frunzăverde, Blaga sau Monica Macovei (Sever Voinescu e un caz special de mişcare total neinspirată pe ultima sută de metri).

 

Facebook Comments

80 Comments Întrebare

  1. nemo

    mdeh, fostii/fostele baschetbalisti/e…maniheism cabalin 🙂

    Constantinescu e privit cum e privit, pt ca frustrarea imensa de-a nu fi avut OO cand trebuia sa le aiba, la final. Ar fi trebuit sa candideze oricum pt al doilea mandat; trebuia sa fie decizia "poporului", nu sa se declare el "invins". De acolo pleaca toata evolutia "negativa" despre C-nescu. A fost las. N-a fost erou la momentul t2 si aia e ce-a retinut mentalul colectiv. box populi, box dei. Iar apoi, prin declaratii si comentarii, a decazut atat de mult, incat intr-adevar isi merita suturile.

    Insa, da, Constantinescu A FOST O BORNA. El a fost primul care a scos Romania din zona gri, de sub umbra Rusiei si-a inscris-o pe orbita Occidentului. Decizia istorica de-a acorda drept de survol avioanelor NATO si de-a interzice pe cele rusesti, IN CIUDA opiniei publice generale romanesti, "fratzii sarbi", deh, a insemnat istoric o schimbare majora.

    Pana la urma, asta e treaba presedintelui.

    Romanul insa e prea patruns de ideea ca "prezidentu'" tre' sa faca tot. Sa se ocupe de anticoruptie, sa faca scuturi americane, sa se ocupe de inundatii, de tratatele cu Ucraina, cu Rusia, cu Japonia, USA si China, castravetii bulgaresti si indemnizatia la caldura, acordul cu FNI, Shogun&Biblie, etc.

    Reply
  2. nicole

    @Sorin,

    eu intelesesem une bati. ar fi bine de retinut ca Emil Constantinescu nu a condus niciodata CDR. El fusese desemnat de coalitie pentru presedintie. Si a venit pe un val urias. Increderea care i s-a acordat de catre public a fost mai putin bazata pe abilitatile lui, cat pentru increderea in alternativa la FSN pe care o reprezenta atunci CDR. Deci, ca sa o lamurim pe deplin: nu Constantinescu a fost borna. O borna a fost cu adevarat Coposu.

    Reply
  3. Sorin

    Nicole,

    Uriasa sustinere a CDR… pe care Constantinescu o conducea din 1992… Este adevarat totusi, pilonul CDR a fost Coposu…

    Voiam doar sa subliniez ca in nisip s-a prefacut in timp… ca a fost "invins de sistem"… Dar la inceputuri era privit totusi ca o speranta…

    Reply
  4. nicole

    @sorin,

    Constantinescu a fost votat NU pentru "borna" care este, ci pentru uriasa sustinere a Conventiei Democrate.

    Reply
  5. Sorin

    Florina, cred ca vremea respectiva, in '96, era considerat borna… Ca mai tarziu s-a dovedit ca materialul folosit a fost prost, prea putin ciment, prea mult nisip… asta este… Dar in '96 alegerea lui Constantinescu a insemnat intr-adevar ceva… Si a fost ales cu vreo 7 milioane voturi… Asta insemnand ca romanul mai spera la o schimbare in bine!!!!

    Reply
  6. Hantzy

    bornă a fost Corneliu Coposu, nu Constantinescu. ăsta a fost cozonac de nisip, din cel pe care îl fac copiii pe plajă. cum s-a găinăţat o pasăre pe el, cum s-a dărîmat.

    Si sculpturile in gheata sunt efemere, dar totusi le admiram atat cat avem timp.

    Si cozonacii de nisip sunt opere la fel de importante, chiar daca sunt vremelnice, expuse fiind si gainatului de pasare. Insa nu cred ca e asta un motiv ca vreun macho anabolizat sa-i calce in picioare, doar pentru ca exulta fanii…

    Reply
  7. tucu

    @Bleen

    Romania 1990-2004 de la cirpa kaghebista la cirpa kaghebista via cozonacul de nisip.

    @yeba

    Asa este s a vazut ca gaina batrina a facut clatita buna.

    Astept totusi ceva si de la cocosi si puicute.

    Atentie la Bioagiu daca nu a fost o vrajeala electorala are toate sansele sa ne demonstreze ca are OO.

    Reply
  8. Yeba

    @Florina, asa, asa, ca tocmai scriam un rautacizm despre incapacitatea funciara a lui Umilica. Si ideea mea initiala era ca astfel de oameni nu sunt recomandabili neaparat pt functiile maxime, ci pentru functii inalte, vizibile si din care sa poata lua decizii de partid, cu efecte in cazan, la ei, acolo.

    @tucu, MM mi s-a parut ca a fost o ministreasa care a stiut sa faca clatite (omleta intra in metafora cinva).Stie si Udrea, cind nu le imprastie pe jos.

    Reply
  9. Florina

    bornă a fost Corneliu Coposu, nu Constantinescu. ăsta a fost cozonac de nisip, din cel pe care îl fac copiii pe plajă. cum s-a găinăţat o pasăre pe el, cum s-a dărîmat.

    Reply
  10. nicole

    @ivan zubeldian,

    Cred ca vorbim aceeasi limba si ne intelegem separat: Emil Constantinescu nu a fost considerat niciodata vreo borna. Poate – o mamaliga. Iar asta – inca din campania pentru presedintie.

    Iar asta cu "treaba lor e să mărginească și să indice granițe de netrecut, nu să conducă." pare sa fie din putul gandirii. De ce ar trebui sa va cred?

    Reply
  11. Hantzy

    Desigur logica de partid include si considerarea "indicatiilor" adversarului, in sensul nerespectarii lor. Oul lui Columb si hartia de turnesol laolalta!

    Daca USL l-ar prefera pe Blaga, e musai sa fie ales sau Boc sau Paleologu. Daca USL initiaza o motiune de cenzura, nu-i lasam pe parlamentarii nostri, alesi uninominal, sa voteze. Sa n-avem surprize si sa gandeasca asa cum fura alesi. Doar partidul i-a pus pe buletin! Iar de partea cealalta la fel: daca Basescu propune ceva opozitiei, sau PNL-ului sa guverneze impreuna, atunci trebuie musai respins, in virtutea aceluiasi mod (i)logic de a privi lucrurile. Iar daca Boc ar cere vreun program alternartiv, atunci opozantii trebuie de fapt sa faca miting.

    Ei, bine nu! Domnul Basescu e inteligent si sincer, in vreme copozitia a adunat numai prosti: ca in orice scenariu maniheist, oricat de brazi cu muci pa pept ar fi ai nostri, ceilalti sunt inca si mai tantalai. Rezulta insa ca, de idioti ce sunt, daca ne propun sa-l alegem pe Blaga, urmarind in fapt discreditarea democratilor, chiar ar trebui sa fie ales Blaga. Pentru ca, idioti – asa cum spuneam – sunt incapabili sa identifice solutia care i-ar avantaja pe ei insisi si aplicand regula dublei negatii, rezulta ca trebuie sa le urmam sfatul.

    Dar sa presupunem ca, tontusi, nu sunt chiar atat de idioti pe cat ii credem. Atunci desigur sunt rai de nu se mai poate, incompetenti prin definitie si nu-si doresc decat saracirea Romaniei, un razboi total intre partide, care sa consume pentru strategiile electorale si bruma de resurse ce-o mai avem. Isi doresc un popor saracit, obedient, incatusat de nevoi si, astfel, dependent de ei. Si de aia il vor pe Blaga. In cazul asta solutia alegerii miedvedevului, cel deschis pentru dialog, ramane singura posibila!

    Pana la urma ce conteaza daca e Boc sau Blaga, important e ca 'al mare sa aibe un "partener". La asta se reduce de fapt logica, instinctul oranj: partidul de guvernamant este statul, iar statul este seful sau!

    Reply
  12. 1

    IZ

    da, Securitatea a trecut, dar bornele au rămas

    nu ne referim la cei de care a trecut ca la nişte martiri?

    nu aşa avem şi noi martirii noştri (că de faliţi nu ducem lipsă)?

    Reply
  13. Dragos

    Cum putem caracteriza politicianul ce-l "reevalueaza" pe dl. Lazaroiu pentru al sau 1+1=2, interpretat ca fluierat in bordel ?

    Reply
  14. Dragos

    "acesta este un blog politic, nu de online dating"

    ha ? politica-i cea mai veche meserie din lume, se stie. A nega chestiunea asta este ca si cum am spune ca apa nu-i uda, iarba nu-i verde si cerul nu-i albastru. @nicole a punctat perfect cand a spus ca un partid/curva cinstit/cinstita este OBLIGAT/obligata sa presteze a,b,c,d,e,f.. conform intelegerii convenite in PREALABIL pentru votul/tariful X.

    Un politician ordinar este ala care-mi spune dupa 7 (sapte) ani ca m-a umplut de latei din cauza mogulilor rai din regii ce l-au impiedicat sa-si faca analizele.

    Faptul ca bordelul opozitiei colcaie de HIV nu diminueaza durerile penicilinei.

    Reply
  15. nicole

    Sloganul lui Emil Boc: "O românia dreaptă, o Românie puternică”

    Sloganul lui Vasile Blaga: "O românia dreaptă, o românie europeana”

    Din cate se poate observa, AMBELE motiuni contin ca prim-atribut cuvantul "dreapta", care insoteste numele tarii astea – spre a nu se uita care – Romania.

    Ca atare, mi se pare imbecil ca PDL sa elimine din ecuatia la varf EXACT omul care e simbolul "dreptatii", "justitiei", om care nu se afla in alta parte decat in PDL. Ar fi chiar rusinos ca Monica Macovei si reformatorii sa nu obtina pozitii importante in batalia dintre doua motiuni ale "dreptatii".

    Reply
  16. Yeba

    Care stie sa faca clatite?

    Udrea, Macovei, Isarescu?

    Lazaroiu sigur nu, ca maninca grisine. Cu referire la o postare de ieri-alaltaieri si gindul la clatite, eu zic ca partidele serioase chiar au nevoie si de oameni ca MM, care nu stiu sa negocieze, sa faca networking, sa fie afabili etc., in rol de borne. Sa simta aia dinauntru si sa vada aia dinafara ca exista limite.

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      Ultima bornă care a condus o formațiune politică se numește Emil Constantinescu. Bornele sunt bune dar nu pot conduce nimic.Treaba lor e să mărginească și să indice granițe de netrecut, nu să conducă. By the way, a fost ușor pentru Securitate să învingă o bornă: au trecut pur și simplu pe lângă ea.

      Reply
  17. Radu

    si io o vreau pe Monica Macovei. si cred ca va obtine functia. Pedelisti au nevoie de ea in conducere, credibilizeaza mesajul anticoruptie, are imagine buna, pozitiva. nu prea poate fi ataca in mass media, presa o agreaza! 🙂

    Reply
  18. judex

    Daca PDL vrea sa castige alegerile din 2012, atunci cred ca trebuie sa fie asociat MESAJULUI urmatoarelor personaje din preajma, primele zece in ordinea importantei fiind:

    1) Basescu

    2) Boc (ca PM)

    3) Macovei

    4) Isarescu

    5) Lazaroiu

    6) TRU

    7) Funeriu

    8) Udrea

    9) Negoita

    10)Tanasescu

    Reply
  19. nicole

    @bleen: de vicepresedinte. stiu. m-am grabit si am scris cum as fi vrut sa candideze. 🙂

    Reply
  20. nicole

    tucu,

    lasa, ca stiu eu daca @bleen are vreo vina sau nu. nu-i mai lua apararea! Ce, esti avocatul lui?

    Reply
  21. tucu

    @Nicole

    Bleen saracul nu are nici o vina.

    La virful PDL ului sunt destui oameni destepti care isi pot convinge sustinatorii de oportunitatea unei masuri sau a alteia.

    Miine de fapt nu se va alege numai conmnducerea PDL ci si gruopele tinta de electorat.

    Asa o sa vedem daca PDL ul considera ca are nevoie de noi sau nu.

    Ori cum sunt convins ca indiferent de semnalul dat miine PDL ul este convins ca are doar 6 luni ca sa convinga.

    Am citit ce a declarat Lazaroiu pe Realitatea .net. Are dreptate. Daca partidul nu creste pina in toamna ,riscul de a pierde majoritatea in parlament este urias.

    Si daca pierde majoritatea,daca pierde puterea toate reformele incepute se vor duce dracului, Vor fi in asa fel aranjate de maestrii USL incit vom blestema faptul ca s au votat respectivele legi.

    Reply
  22. nicole

    Inca ceva, @bleen:

    Unii dintre noi sunt buni si utili pe de gratis pana in momentul in care cer acestui partid – PDL – sa faca ce a spus, moment in care sa-si faca alt partid? :)) ANTICORUPTIA – una dintre cereri – inseamna sa inceapa cu ei insisi. Un motiv care ar da profunda incredere sustinatorilor si alegatorilor este Monica Macovei – prim-vicepresedinte. O sa consider ca esuarea acestui obiectiv este o sfidare.

    Reply
  23. nicole

    @Bleen, uite ce este: ori PDL-ul tine cont (si) de cererile electoratului care i-a sustinut, votat si si-a luat picioare-n gura, ori risca sa primeasca cea mai importanta lovitura chiar de la nucleul dur care i-a sprijint intotdeauna la greu. PDL-ul trebuie sa fie chiar FOARTE PROST, DAR PROST DE TOT, ca sa nu puna in valoare oportunitatea de a o avea pe MM si pe cativa alti oameni valorosi care s-au inscris in PDL tocmai ca partidul asta sa traiasca si nu sa moara. Ai cuvantul meu de onoare, ca daca astia nu inteleg lucrul asta, le voi deveni cel mai mare dusman dupa aceste alegeri. Cand zic ca voi deveni eu, poti sa numeri foaaarte, foarte multe alte persoane. Scriu asta aici, CA SA AUDA SI PDL-UL INAINTE DE CONGRES CE AM ZIS! Pai, ce, chiar cred ca ne iau de prosti, frate? Alooo, PDL: ATI INTELES? ORI VA SCHIMBATI CLICA DE NESIMTITI SI INCAPABILI, ORI SA VA PREGATITI DE DESFIINTARE! Daca n-ati inteles acest mesaj, spuneti-mi, ca-l reiau pe TOATE mediile de comunicare. Oamenii STIU ca vorbesc serios atunci cand o fac.

    Reply
  24. tucu

    PDL ul are sanse este adevarat.

    Ca sa profite insa trebue mai intii sa le identifice.

    Poate o va favce incepind de lunea viitoare. Sa avem rabdare.

    Reply
  25. ribelalu`

    PDL 20%?…pai in ritmul asta pana la alegeri PDL va ajunge iar pe la vreo 35%, mai ales ca PP-ul ala al lui Diaconescu nu are ce cauta in sondaje iar voturile se vor redistribui…iar 55% pentru USL este foarte putin tinand cont ca de acum incolo ei vor scade incontinuu iar puterea va tot creste pentru ca situatia economica se va imbunatati.

    partea cea mai naspa este ca daca USL-ul nu va avea majoritatea, va dispare Crin si nu mai avem pe cine barfi 🙁

    Reply
  26. Bleen

    @Nicole

    D-aia zic că un partid nou, cu Monica Macovei, Cristian Preda, Cristian GHinea, România Curată etc, care să răspundă exact aşteptărilor celor de care vorbeşti tu, e o soluţie. Nimeni, dar absolut nimeni, nu-i opreşte să pornească o construcţie de la zero, pe baze sănătoase de data asta.

    Reply
  27. nicole

    @bleen,

    Ei bine, nu am nimic impotriva sa ti se para irelevanti MM si SV. Mie si foarte multor altora ni se par FOARTE RELEVANTI! Faptul ca nu vorbesti in baza unor sondaje, ci numai pe feelingul tau, are exact irelevanta pe care o dai tu celor doi.

    Daca PDL nu ii alege la varf, sa se duca dracului cu melcii lor, ca nu-i mai crede nimeni asa incat sa iasa din casa la vot!

    Si, @bleen, NU parerea ta va fi votata, ci pozitia unor persoane pe care extrem de mult electorat ii apreciaza si ii doreste in topurile deciziilor majore. Mai ales pe MM. Oameni ca ei, corect pozitionati si promovati de un partid, ar putea motiva procente mari din electoratul care nu se prezinta la vot s-o faca.

    Reply
  28. Bleen

    Şi dacă stau bine să mă gîndesc, susţinătorii ideii de nou partid au dreptate. Chiar trebuie ca apele să se despartă şi Macovei, Preda, poate chiar şi Sever Voinescu, eventual împreună cu Cristian Ghinea, Ştefan Vlaston sau România Curată să iniţieze o nouă mişcare politică, un nou partid.

    Reply
  29. Bleen

    Şi aici simt nevoia să fac o precizare: mă calcă pe nervi şi mă exasperează PDL în măsura în care nu reuşeşte să iasă din social democraţia by default în care băltesc toate partidele noastre.

    Nu fac parte dintre puriştii justiţiarismului de oenge. Nu am nimic împotriva Monicăi Macovei sau a lui Cristian Preda, pur şi simplu sînt irelevanţi din punctul meu de vedere.

    Reply
  30. Bleen

    A, şi a făcut parte şi dintre cei care s-au situat împotriva reformei sistemului public de educaţie a lui Funeriu (o reformă care, deşi nu foarte radicală, creează condiţiile desfiinţării, în timp, a sistemului public).

    Reply
  31. Bleen

    Ca să nu mai zic că Preda (Cristian, deşi a făcut-o şi Cezar) a fost printre cei care au criticat măsurile de austeritate ale guvernului (din momentul ăla eu l-am şters de pe listă).

    Reply
  32. Bleen

    Atu-urile PDL pînă acum?

    Reforma codului muncii, reforma educaţiei, reforma pensiilor, reforma salarizării unice, stabilizarea deficitului bugetar, menţinerea echilibrului macroeconomic, creşterea exporturilor, evitarea intrării în incapacitate de plată. Bineînţeles, toate astea au fost făcute stîngaci sau au rămas neterminate, fără un discurs care să asume coerent şi fără rezerve reformele de dreapta (cea mai mare eroare a PDL) dar oricum sînt mai mult decît a făcut orice guvern de pînă acum.

    Dacă PDL va insista pe acest drum, asumîndu-şi fără timidităţi şi rezerve dreapta, dacă va începe curăţenia în sistemul bugetar (adică dacă va desfiinţa atribuţiile a 3-400 000 de bugetari, repet, atribuţiile, desfiinţarea posturilor să fie un efect al retragerii statului din domeniul respectiv, fie că vorbim de educaţie, sănătate, infrastructură, energie etc), dacă, într-un acces de curaj, va scădea şi mai mult cheltuielile şi va scădea odată cu ele şi taxele, PDL poate spera că rezistenţa la schimbare a celor care vor beneficia de aceste reforme va fi atît de mare încît va ţine USL în opoziţie.

    Războiul populismului l-a cîştigat USL, PDL nu mai are nicio şansă pe terenul ăsta. Cît despre milioanele de votanţi pe care i-ar aduce Macovei, Preda sau Voinescu, vă reamintesc (dincolo de faptul că nu avem sondaje) că la alegerile la care acesştia au participat PDL nu a avut un scor mai mare decît la alte alegeri (ba l-a avut chiar mai mic).

    Reply
  33. tucu

    A scris Ivan Z o data despre felul cum ar trebui atrasi votantii de dreapta.

    Din nefericire cei din PDL nu apucasera sa citeasca respectiva postare.

    Poate au facut o intre timp.

    Partea cea mai dificila consta in faptul ca pentru a deveni crtredibili trebue sa ia si nuiste nasuri adecvate.

    Eu am rabdare.Pina iunie 2012.

    Reply
  34. Bleen

    E singura şansă a PDL-ului. Şi nu mă refer la alegerile din 2012 ci la viitorul său ca partid. Alegerile se pierd sau se cîştigă, niciun partid nu poate sta la guvernare 20 de ani (PDL e la guvernare din decembrie 2004, cu o pauză între aprilie 2007 şi decembrie 2008). Are 46 de luni de guvernare din 2004 pînă acum (dintre acestea timp de 29 de luni a avut prim ministrul). Miza PDL e poziţionarea ca partid şi asta e o miză chiar mai mare decît alegerile din 2012.

    Mai exact, dacă PDL are de ales între a o coti spre stînga şi a cîştiga alegerile din 2012 şi a-şi clarifica şi întări poziţia pe dreapta şi a pierde alegerile atunci, fără nici cea mai mică îndoială, soluţia corectă esre cea de-a doua.

    Reply
  35. 1

    pentru tine, da, e simplu, că nu eşti, oricît ai vrea, nici foarte mic burghez, nici mic burghez

    Reply
  36. Bleen

    @1

    E simplu. Radicalizîndu-se pe dreapta, prin măsuri la guvernare şi prin discurs. Aşa poate atrage nehotărîţii.

    Reply
  37. 1

    eu l-aş întreba mîine pe micul şi foarte micul burghez: cum are de gînd să cîştige alegerile la anu'?

    cum are de gînd să mobilizeze măcar 10% din cei 30% de nehotărîţi, făr' de care nu poate depăşi previziunile sondajelor de acum, cum că va pierde?

    Reply
  38. tucu

    Eu cred ca ""poporul PDL "" care a inteles curbele de sacrificiu poate intelege si cooptarea in conducere a celor trei ""obraznici"" daca Boc va considera ca acest lucru avantajeaza partidul.

    Problema de fapt nu este in filiala Buzau sa zicem ci in calculele facute la Bucuresti.

    Oricum discutia este inutila pentru ca PDL ce va alege aia va avea.Ma refer la categoriile de votanti neinregimentati din 2012.

    Reply
  39. Bleen

    Despre succesul celor trei la marea masă a votanţilor nu mă pot pronunţa, nu am văzut niciun sondaj. Astfel, nu pot spune dacă cei trei aduc mai multe voturi decît Flutur, Falcă, Scripcaru, Baconschi sau Funeriu (dacă numărul voturilor aduse ar fi criteriul de ierarhizare în partid)

    Delegaţii sînt oameni, nu maşini de reprezentare. Atitudinea oţărît-didactic-acuzatoare cu care au tratat poporul PDL cei trei R (Macovei-Preda-Voinescu) a lăsat urme şi nu va rămîne nepedepsită. Nu zic că e bine, dar e real, e autentic, e politică pe bune, vie, chiar dacă nedreaptă. Nu merge cu "noi sîntem merituoşi fiindcă spunem noi că sîntem merituoşi, bă rednecşilor şi ni se cuvine fiindcă…uite…fiindcă noi avem ideea cea mai fină" (ideea cea mai fină fiind suspendarea din partid a celor trimişi în judecată – o idee care n-a reuşit să mişte pe nimeni, nici în PDL, nici în afara lui, suficient încît să se nască o rivuluţie – şi asta fiindcă ideea respectivă ţinea mai mult de bucătăria administrativ-internă a PDL decît de politică).

    Reply
  40. tucu

    Pentru mine ar fi fost mult mai interesant de comentat ce se poate intimpla dupa congres. Daca Preda si ai lui vor hotari ca ideile USL sunt mai bune decit ale lui Boc si vor vota cu opoziitia? Asta nu inseamna sa dai jos guvernul ci sa nu mai treci nici o lege decit in forma placuta urecghilor lui Antonel si Tontanel.

    Apropo post scriptum, revolutionari si alte categorii nedemne de bagat in seama.

    Chiar daca intelectualul PDL ist din Patirlagele nu va dori sa voteze Monica Macovei nu credeti ca este posibil ca Boc sa l roage frumos sa o faca din simplu motiv ca mai exista votanti nebuni care ar vota un PDL cu Monica Macovei la conducere?

    Or fi chiar atit de putini votantii care o doresc pe Macovei in frunte incit sa si permita micii burghezi din PDL sa i neglijeze? ?

    Reply
  41. Dragos

    Raspunsul e in litera "V". (Videanu @ Hrebenciuc: "Băi Viorică…măi Viorică mă…Viorică…")

    Vasile, Blaga Vasile are v-ul necesar pentru "Vasilică" in timp ce Emil, Boc Emil n-are.

    Reply
  42. Bleen

    @1

    Nu am luat la mişto burghezia mică şi foarte mică a politicii. Dimpotrivă. Întîmplător, eu gîndesc la fel ca burghezia mică sau foarte mică a politicii, şi nu-mi place să mă iau la mişto.

    Reply
  43. 1

    păi şi intelighenţia şi Sendero Luminoso de pe bloguri tot acolo ar aşeza-o pe Monica Macovei (deşi din motive diferite, adevărat, da' asta n-are nici o importanţă): pe margine, în nişa ei

    aşa că hai să nu luăm la mişto burghezia mică şi foarte mică a politicii

    Reply
  44. nemo

    a, pai deja dupa sondajul de pe blogul poweraxxel, nu prea mai e vorba de "glob de sticla", ci de "educated guess". 🙂

    Reply
  45. nemo

    "nici intelighentia nici Sendero Lumino de pe bloguri". 😆 mijto 🙂

    subscriu. nu prea exista revolutii la congresele astea.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *