Ion Cristoiu – acest mic Dracula al presei postdecembrieste

Ați văzut The Public Eye? Filmul în care Joe Pesci îl interpretează – magistral, cum altfel? – pe Leon “Bernzy” Bernstein, un fotograf de tabloide care lucra ca free-lancer? Mi-a rămas în cap comentariul unui terț personaj la adresa protagonistului principal: “Ăsta-i genul de fotoreporter care e în stare să înțepe nou-născutul cu acul la maternitate, când nu e atentă sora, ca să-l fotografieze plângând”.

Mi-a revenit în minte memorabila replică în timp ce urmăream taifasul, monoton până la un anumit punct, la care se așezaseră Viorel Hrebenciuc, învitat și Ion Cristoiu, gazdă, pe 4 martie, ac. Trecând peste punctul culminant al dialogului aproape amical, mi-am dat seama că Bernzy a fost mic copil pe lângă marele nostru gazetar. De la minutul 46:20, Viorel Hrebenciuc povestește cum la greva din 1994 din fața guvernului, deținând “întâmplător” o stație de emisie-recepție, a intrat, desigur, tot “întâmplător” pe frecvența poliției, unde strategul social-democrat a dat peste convorbirea dintre Ion Cristoiu și “un general de poliție”, în care primul îi reproșa celui de-al doilea de pe un walkie-talkie “că nu iese sânge deloc, că [Evenimentul Zilei] nu are ce să scrie…”

Urmăriți vă rog bânguiala ziaristului-vampir în înregistrarea emisiunii (46:20)

http://inregistrari.b1.ro/view-04_Mar-2012-la_taifas-96.html

Asta ca să vă dați seama cine a promovat primul hematia în mass-media românească din pure rațiuni de audiență.

CUCUI

Facebook Comments

5 Comments Ion Cristoiu – acest mic Dracula al presei postdecembrieste

 1. deontologie 2.0

  in 2004, cam in perioada cind infloresc magnoliile si teroristii ies din tara printre berbecuti, intr-o vila de pe un bulevard important de linga o televiziune importanta, domnul cristoiu ridica un plic cu bani de la domnul hrebenciuc. aceasta scena se repeta o data la doua saptamini.
  din acest punct de vedere emisiunea de la b1 e interesanta.

  Reply
  1. Blogalistan

   Trebuie sa-i recunoastem lui Cristoiu prioritatea unei descoperiri epocale pentru secolul trecut: gaina cu pui vii –
   O creatura ce se bate de la egal cu chupacabra, yeti, gorgona, leul din Nemeea, Godzilla, grifonul, Elodia, harpia sau Pegas.
   Atat a putut "titanul" din Gagesti, iar despre ticalosii – nu cred ca ajunge sa-i egaleze pe scarbavnicii contimporani si colegi de breasla Hurezeanu, SRS, CTP, Nistorescu, Dinescu.
   Pai domnu' deontologie! daca facem afirmatii nu e musai sa le si dovedim?! Tac pac la gazeta! Ca asa la adapostul anonimitatii putem spune orice, oricum, oricand.
   P.S. Cred ca in ultima vreme si-a mai spalat pacatele (o fi gasit calea dreapta? iluminarea?)

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.