Micul ecran, mai în sânge. Astăzi: Invențiile militare ale lui Vlad Țepeș

Aseară, pe canalul History am văzut primul documentar în care Vlad Țepeș era asociat, corect, cu fortăreața de la Poenari și nu cu Castelul Bran, de la poalele căruia putem achiziționa tematicele tricouri imprimate cu “Dracula-Bucharest”, înscriind circular chipul domnitorului. Primul, că al doilea, era un film despre experența paranormală trăită de istoricul american de origine română, Radu Florescu, în același sit. Bullsit.

În opinia mea, este o obligație morală pentru toți feții acestei țări ca, măcar o dată în viață, să urce acestă Golgotă a neamului românesc, până acolo sus, unde nici vulturii cei mai inconștienți nu au curajul să se avânte.

Când va ajunge la capătul celor 1500 de trepte, din câte am înțeles de la un localnic, construite cu deținuți politic, îi garantez celui mai defetist cetățean că se va simți mândru că este român. Îmi este greu să spun de ce. Cetatea, înconjurată de hăuri imense este inexpugnabilă. Și să fi existat treptele pe vremea lui Țepeș și tot nu ar fi putut să o cucerească păgânii. Mai ales la cum îi moleșea șerbetul și sarailia! Singura șa care leagă piscul de versantul vecin este atât de dificilă încât nu ai cum să nu te întrebi: cum naiba a fost construită fortăreața, extinsă în jurul unui turn construit inițial de Negru Vodă. Răpsunsul îl afli de pe panoul de la intrare. Cu sclavi de lux. Boierii clevetitori, suspectați de uneltiri, erau aduși aici de Țepeș la tăiat piatră. Cei ai căror familii cedau ceva moșii la Buget erau eliberați. Ceilalți nu. De unde tragem concluzia că Vlad Țepeș a inventat cauțiunea și amenda penală.

Coerciția dură, în disproporție cu fapta, aplicată de la vlădică până la opincă, nu a fost invenția lui Țepeș. Occidentul începuse să o aplice cu două-trei-patru sute de ani înaintea lui. Și roadele încă se mai culeg și astăzi. Societatea balcanică însă nu l-a înțeles pe cel mai mare disciplinator român din toate timpurile. Mai aveam în față de furat niște secole bune!

Războiul de gherilă este, fară discuție, pantentat de el. Atacul de noapte și uciderea la masă nu aveau să se adopte de către doctrinele militare nici trei veacuri mai târziu, pe vremea lui Napoleon, sau LaFayette. Beligeranții încă mai stăteau față în față, în linie de front, până la epuizarea argumentelor ostășești onorabile. Deasemenea, de la elefanții lui Hanibal, războiul psihologic nu prea mai cunoscuse inovația. Începând cu otrăvirea fântânilor, pârjolirea holdelor, pustiirea localităților și culminând cu cele peste 20.000 de țepe ocupate cu turci, pe care le-a găsit Mehmed al II-lea, căcat pe el, de jur împrejurul cetății Târgoviște părăsite, doctrina militară mondială a avut numai de câștigat de pe urma creativității cavalerului valah.

Și, pentru a demonstra Europei că nu se joacă de-a pavăza creștinătății la porțile carpatine, precum și în vederea obținerii unor credite nerambursabile, voievodul a trimis cancelariilor apusene, în lipsa fotografiei și a imaginii filmate, nu mai puțin de 23.000 de năsucuri tăiate adversarilor cărora nu le mai foloseau la nimic. La un asemenea “tiraj” nu cumva putem vorbi deja despre precursorul războiului mediatic?

Cât despre tehnicile de diversiune, cum ar fi cea cu potcovirea pe invers a cailor, astfel încât să creadă turcaleții că armatele valahe au venit în cetate, când ele, de fapt, plecaseră, am auzit că s-au exprimat colegii mei de la Aerobaza Kamikaze: Țepeș a inventat acel mers cu spatele, moonwalk, care avea să-l facă celebru pe Michael Jakson, sute de ani mai târziu!

Totuși, din filmul de aseară am aflat despre o invenție de care nu știam. Deși pomenită abia în treacăt de narator, procedura nu a încetat să mă frământe, sub aspect tehnic. Zice-se că domnul Vlad infiltra în tabăra inamică “oameni bolnavi”. Punct. Ei, și? Cum îi “infiltra”? Bineînțeles, neînarmați. Căci altfel i-ar fi belit turcii din secunda zero. Bun, dar cum reușeau “oamenii bolnavi” să-i contamineze pe muslimi? Le strănutau în nas? Le scuipau în gură gripă și fugeau? Enterocolită și hepatită B? Puțin probabil.

Singura cale de a transmite rapid boala în rândurile ienicerilor era prin contact fizic. Sexual chiar. Păi, altfel cum? Da, stimați telespectatori, Vlad Țepeș trimitea bolnavi în tabăra turcească la mangealâc. Nu știm dacă erau pederaști sau pedestrași bolnavi. Poate că le trimitea și câteva doamne sifilitice pentru șefi. Oralul/analul și uneori normalul, toate neprotejate, GF/BF, french kiss-ul, deep throat-ul, și mai ales gang-bang-ul erau permise. Ba chiar încurajate, în ideea supraviețuirii. Și, eventual, a plății.

Fără putință de tăgadă putem spune că Vlad Țepeș a inventat și războiul biologic. Și blenoragic.

cucui.kamikazeonline.ro

Facebook Comments

34 Comments Micul ecran, mai în sânge. Astăzi: Invențiile militare ale lui Vlad Țepeș

 1. ElCucui

  @Leon, Nu tac, am om. Care ți-a răspuns deja. Nu avem statuie pentru că suntem un popor care nu-l merită pe Vlad Țepeș;

  @Dan Mașca, deci tot el a inventat și purificarea etnică. Deci și vaca nebună.

  @Nea, sunt școli care susțin contrariul. Că cică europenii ar fi dus spirocheta peste Ocean. Muscheta, arbaleta și spirocheta. Sună rotund.

  Nu vezi că, la SIDA, Cazul Zero tot coboară în timp? Să nu ne mirăm dacă o să aflăm de la cercetătorii britanici că HIV-ul s-a răspândit prin intermediul țepelor murdare ascuțite cu topoare ruginite.

  Reply
 2. Nea

  De la înălţimea abisalei mele ignoranţe istorice, întreb: De unde lua Vlad sifilitici înainte de importul nobilei spirochete din Lumea Nouă?

  Mai degrabă cred că trimitea holerici acolo, o diaree ţeapănă scotea din uz pe toţi turcaleţii cărora agentul le sufla în faţă sau în ciorbă.

  De încercat: găsiţi un cufurit şi trimiteţi-l între coprofagi.

  Apropo: stau la un hotel unde postul Realitatea este pe frumosul canal al 401-lea, urmat imediat de Antena 3, pe 402.

  Şi nu, nu este în Banat, Cluj sau Sibiu. E în Iaşi.

  Reply
  1. Florina

   eu am draci, că tot a venit vorba, din cauză că nu ştiu – dacă ştie cineva, rog să-mi spună – ca BOR, care l-a făcut sfînt pe Ştefan, să fi zis vreodată două vorbe despre asocierea lui Vlad cu ale necuratului. gen "fraţi întru credinţă, bă, nu-i aşa cum ziceţi. hai, înţelegem, tre' să cîştigaţi şi voi o pîine şi spuneţi cîteodată toate bazaconiile pentru asta, dar adevărul e ăsta de-l zicem noi."

   Reply
 3. leon cel treaz

  @

  bref: o maimuta penibila, care s-a catarat in demnitatea de primar general dintr-o regretabila eroare, pe nume Lis Viorel, a luat o spagutza jenanta de la falimentara banca turco-romana, pentru a permite dezvelirea statuii unui criminal turc, in centrul Bucurestilor

  in timpul acesta, intemeietorul Bucurestilor, gloriosul domn Vlad Tepes, face eforturi, prin milosardia administratiei publice centrale, sa-si cucereasca spiritual, poporul pe care l-a condus spre glorie si recunoastere universala

  Reply
 4. Bleen

  @Florina

  Replica asta e universal valabila cand vorbim cu Leon, nu? Asa putem incheia orice discutie si infunda orice argument. Trebuie sa recunosc ca si mie imi vine sa apelez la tactica asta cand am draci sau cand imi pierd rabdarea. Dar nu se face.

  Reply
  1. Florina

   nu am draci şi nici nu mi-am perdut răbdarea, sper doar – sincer! – că s-ar putea discuta cu el cu umor şi nu din acesta scrîşnit – chiar şi pe tema asta, de ce nu?! – , dar, mai ales, fără încrîncenarea cu care vine de fiecare dată. şi mai speram că e acelaşi condei care ar putea străluci şi-n comentarii.
   dar nu mai fac.

   Reply
 5. Radu D. L. Popescu

  Dragule, tocmai ti-am explicat de ce.

  Daca n-ar fi fost el, acum poate ca pe-nserat eram si noi obligati sa scoatem covorasu' si sa ne-nchinam inspre un anume punct cardinal.

  Reply
  1. Florina

   salut, leon 😉
   permanenţa autorului la articol nu-i obligatorie. mai scrie omu', da' mai face şi altceva. cum era şi înainte, doar n-oi fi uitat. doar că ce scrie Cucui poate citi oricine, nu doar organele abilitate.

   Reply
 6. leon cel treaz

  @Radu D.L. Popescu,

  repet: in centrul capitalei mele troneaza statuia infama a unui general turc, cu care nu am nimic in comun, decat bronzul din care un popor demn si mandru putea confectiona statuia lui Traian si Decebal, a lui Vlad Tepes sau a lui Carol I

  Reply
 7. leon cel treaz

  @Valer,

  disponibiltatea asta cu care te lasi calarit asa de usor, imi arata inca o data de ce figuram pe lista celor 10 state, care o sa dispara primele in urmatoarele decenii, alaturi de Bosnia, Ungaria si Macedonia

  Reply
 8. Radu D. L. Popescu

  Mai, nu cred ca m-am facut inteles!

  Ataturk este cel care a modernizat si europenizat Turcia. A infiintat republica, a organizat alegeri, a ingradit puterea clerului si a incredintat rolul de supraveghetor al democratiei, armatei, care pana acum s-a achitat de sarcini.

  El a facut reforme in invatamant (introducerea alfabetului latin) , emanciparea femeii tot reformelor lui o datoram si multe altele, pentru care turcii il iubesc si il respecta.

  De asemenea, a liberalizat comertul si a descatusat cultura, care pana atunci era inchistata in regulile islamice. Turcia, la ora actuala ofera stabilitate zonei si nu de multe ori si-a dovedit atasamentul pentru valorile democratiei vestice.

  Deci daca nu era el, aveam langa noi o tara musulmana de genul Iranului sau, mai rau, a Afganistanului.

  Reply
 9. leon cel treaz

  @Radu R. L. Popescu,

  nu sunt de acord cu opinia ta

  Otomanii n-au stapanit niciodata Persia si, cu atat mai putin, Afganistanul, tinuturi prin excelenta indo-europene, in ciuda religiei lor conjuncturale, actuale

  Reply
 10. leon cel treaz

  @

  nu, eolienii au fost hacuiti de turcaleti, pe dealurile Dardanelelor, Magneziei si Izmirului

  ticalosii de ghizi, care conduc grupurile de turisti pe coasta Marii Egee si in Capadocia, le arata satele fantomatice ale grecilor, parasite in pripa in 1913 si le indruga minciuna ca autohtonii le-au abandonat fara nici o explicatie, apucand-o spre apus

  Reply
 11. leon cel treaz

  @Cucui,

  esti naiv

  zici ca turcii sunt molesiti de serbet si sarailie, dar in centrul capitalei tale troneaza statuia lui Ataturk, nu a lui Vlad Tepes, voievodul care a mutat capitala la Bucuresti

  am trecut astazi pe Calea Victoriei si am vazut ca iar au depus turcaletii cateva roabe de flori in fata bustului lui Ataturk, din fata teatrului Odeon

  nu stiu ce sentimente te incearca vizavi de acest molesit, care a fost Mustafa Kemal Ataturk, dar cand i-am vazut statuia in Ayvalik, imbracat in uniforma de general, mi-a venit s-o scuip; Ayvalik, spledidul oras grecesc Ayvali, din fata insulei Lesbos, a ajuns o ruina, dupa ce turcaletii condusi de luminatul Ataturk, i-au alungat pe bastinasii Anatoliei, ionienii si eolienii, in ceea ce a ramas din Grecia de astazi, continuand seria pogromurilor programate, indreptate impotriva celor trei neamuri indo-europene, care au stapanit dintotdeauna Asia Mica: grecii, armenii si kurzii, descendenti ai mezilor si persilor.

  Reply
 12. Radu D. L. Popescu

  Leule cel treaz,

  daca nu era Ataturk, sa stii ca Turcia era acum ceva intre Iran si Afghanistan. Parca n-ar fi fost chiar misto.

  Reply
 13. Radu D. L. Popescu

  El Cucui

  nu e o pista, e PISTA !

  el era imun la vampirism, deci chestia cu alunu’ o facea doar de dragu’ tinerii sub control a fenomenului, caci printr-o prea mare popularizare ar fi riscat sa-si piarda din mister.

  Reply
 14. Dragos

  Citat: "Vlad Ţepeş are meritul de a fi pus pe tronul Moldovei pe cel mai mare voievod român, pe Ştefan cel Mare. Cu armele! Are meritul că l-a şi bătut. Şi are mai ales meritul că a coborât morala absolută prin ţepele puse în cur la nivel absolut. Dormeai cu punga de aur la cap şi ţi-era frică să n-o furi tu de la tine. Ăsta-i voievodul absolut, Vlad Ţepeş. Păi fără ăsta istoria românilor e o pajişte cu miei!" – Petre Ţuţea

  Reply
 15. ElCucui

  Radu D.L. Popescu, e o pistă! Vampirismul fiind contagios se putea întoarce împotriva lui, nu? De unde și țeapa înfiptă în inimă ca antidot. Corect! Prin rect.

  Reply
 16. jack spamtecătorul

  ba, aş îndrăzni să mai adaug la panoplia medievală a trăirilor de tip "terente, ah, terente, senzaţii violente!": rafale de proto falusnikov cu amortizor din coceni scăpaţi de pe tarlalele pîrjolite, atacuri la baioneaţă asupra vreunui vizir ori paşă bbw, dildouri de inspiraţie folclorică locală, finalizări după dorinţa partenerului, cu strigături la liberă alegere, auzite pe la vestivalurile şi tîrgurile de duminică.

  Reply
 17. Nemo

  @Cucui, pot numai sa spun: maitre! 😆

  [in ce priveste partea tehnica, am insa niste indoieli: blenoragia poa' sa chinuie, da' nu omoara, iar sifilisu' ia macar vreo 10 ani; doar daca pe langa cele descrise, Tzepesh n-o fi inventat si planul cincinal inaintea lui Ceashca!]

  Reply
 18. Dragos

  sa mai zica Plesu ca Basescu nu citeste. iacata ca citeste (cel putin) istorie. citeste-intelege-aplica: infiltrarea oamenilor bolnavi Ponta, Felix si Crin in tabara inamica a turcilor uslinosi este un exemplu remarcabil de lecturi orientate apasat spre client.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *