Minoritatea cumanilor. Bonus: o ofertă de nerefuzat.

Minoritatea cumanilor

Omul Nou nu va apărea, din fericire. Nu vom mai avea parte de angeli radioşi, gata să trimită în lagăr sau să împuşte-n ceafă orice necurăţenie a lumii, începînd cu evreii şi terminînd cu capitaliştii. Nu Omul Nou ne lipseşte. Ne lipseşte un partid care să reprezinte cea mai nedreptăţită şi uitată minoritate naţională, minoritatea cumanilor. Ştiu că Neagu Djuvara n-a spus asta, dar cumanii să ştiţi că există şi nu-s deloc puţini. Sînt 3,5 milioane şi spre deosebire de români, maghiari, germani, turci, tătari, ţigani, ruteni, armeni şi alte naţionalităţi conlocuitoare, muncesc şi îşi plătesc taxele, fără să stea să aştepte la stat.

Cînd Hurezeanu s-a scăpat la TV acum cîteva zile numindu-i pe maghiari categorie socială, nu greşea prea mult. Românii, maghiarii şi alte naţionalităţi reprezentate de partidele şi oengeurile momentului sînt cei care stau cu sufletul la gură şi cu ochii pe televizor aşteptînd să li se mărească şi să li se dea. Fiindcă altfel nu-mi explic atitudinea şi politica acestor partide şi oenegeuri. Trebuie ca toţi votanţii şi reprezentaţii lor să fie nişte „pică pară mălăiaţă să ne dea statul că d-aia e stat”. Altă explicaţie nu există.

Singura minoritate nereprezentată e acea minoritate formată din 3,5 milioane de cetăţeni care muncesc sau fac afaceri, majoritatea în sistemul privat, o parte dintre ei la stat, şi care îşi plătesc taxele şi care au prins cît de cît ideea cu capitalismul. Şi care nu visează nici cheguevari, nici cai albi pe pereţi sau alţi gizăşi.

Celor care atunci cînd vine vorba de capitalism o dau doar cu munca, trebuie să le reamintesc că la început a fost ideea şi abia apoi s-a dat cu sapa. Capitalismul înseamnă în primul rînd iniţiativă şi libertate iar inteligenţa şi imaginaţia sînt resurse cel puţin la fel de importante ca şi munca. Poate chiar mai importante.

O ofertă de nerefuzat

PNŢcd în Parlament, după 12 de ani de stat afară, în frig şi ploaie. PNŢcd cu grup parlamentar, vizibilitate media, poziţii executive (poate chiar un ministru, ceva) şi tot ce trebuie. PDL va primi în schimb un alt nume, altă siglă, alte culori, aşa cum tot visează de un an încoace. Nu stau ei în drum de cei 1% ai ţărăniştilor, îi interesează doar rebrandingul.

Ţărăniştii vor primi probabil cîteva colegii eligibile. Nici măcar nu contează numărul de parlamentari pe care îl va primi PNŢcd într-o construcţie comună cu PDL, important e ca partidul să fie în Parlament, oricît de formal sau inconsistent. S-a văzut că dacă nu eşti în Parlament, nu exişti. Probabil că alături de PDL şi PNŢcd vor mai fi şi alţii, poate chiar şi UNPR. La urma urmei vorbim de o alianţă a responsabilităţii iar din punctul ăsta de vedere UNPR a arătat că stă mai bine chiar şi decît PDL.

Liderii PNŢcd ar fi cretini şi inconştienţi dacă ar refuza intrarea în Parlament, după 12 ani de pauză. La urma urmei, din calităţile uman-politice ale lui Maniu, Mihalache sau Coposu nu făcea parte şi prostia băţoasă. Şi că tot am ajuns aici, trebuie să spunem că tocmai ea, prostia băţoasă, pozînd grav şi trist, cu mitraliera etică la subţioară, va fi cel mai mare duşman al dreptei în alegerile din 2012. Aşa cum a fost din 1990 încoace. Tragedia noastră nu e că avem de ales între comunişti şi comunişti, aşa cum zicea Băsescu în 2004, ci că avem de ales între comunişti şi proşti. Între Ponta, Antonescu, Zgonea, Oltean şi Frunzăverde, pe de o parte, şi prostia băţoasă şi tristă, de cealaltă parte.

Facebook Comments

81 Comments Minoritatea cumanilor. Bonus: o ofertă de nerefuzat.

  1. Luminita

    Eu nu (mai) sunt ata de sigura ca PDL va reusi sa ia un scor indeajuns de mare pentru a-si asigura rolul de pion principal al unei majoritati (chiar si fragila) decat daca va practica la greu metoda sacosa si santajul in ziua votului, chestiune ce il va compromite definitiv. Singura sa sansa este ca in ragazul de timp ramas sa faca gesturi clare de onestitate politica (ex. sa duca pana la capat hotararea legata de codul etic al Monicai Macovei), sa transeze problema comunicarii publice devenita cacofonie (zeci de neaveniti vorbesc in numele partidului, a guvernului) sa isi maximizeze reusitele din plan economic si institutzional si sa isi asigure sprijinul,(asumat public), unor personalitati din toate domeniile.

    Reply
  2. Bleen

    @Luminiţa

    Nu va mai fi USL, va fi PSD şi PNL, adică tot aia. Însă principalul partid de dreapta este şi va fi PDL. Componenţa Parlamentului în 2014 va fi aceeaşi ca în 2012 iar cea din 2012 nu va fi foarte diferită de cea de acum. 2014 este la jumătatea legislaturii a cărei componenţă va fi decisă la anul pe timpul ăsta. Vom avea tot PDL, tot UDMR, tot USL (sau partidele componente), tot UNPR. Poate că vor mai apărea şi alte formaţiuni, gen PP-DD sau PNŢcd sau ACZ/NR (cum s-o numi). Însă pe partea dreaptă lucrurile sînt clare: PDL e de neînlocuit. Că vor gravita în jurul lui alte partide, asta e deja altă discuţie. Dar partidele care vor gravita în jurul lui vor fi ori partide intrate în Parlament împreună cu el, sub umbrela MP, ori, dacă au noroc, partide care vor intra singure în Parlament (aici sînt mai multe de discutat, inclusiv despre sistemul de vot). Apropo de asta, dacă rezultatele referendumurilor şi regionalizarea vor fi puse în aplicare vom avea sistem bipartit pur şi dur. Dar despre asta, altă dată.

    Reply
  3. Luminita

    Bleen, eu cred ca sunt din acelasi "film" sunt oameni de baza ai aceluiasi partid, chiar daca joaca roluri diferite, adica sunt din clanuri diferite. Eu am spus, este foarte posibil, este de preferat, sa fie din afara partidului, altminteri sansele sale sa castige sunt minimale. La cum il cunosc eu Basescu nu va paria pe o martzoaga fara sanse.

    De ce este obligatoriu ca un presedinte de dreapta sa gireje orisice fel de PDl ?? eu nu mai sunt atat de sigura ca acest partid va reusi sa renasca din propria cenusa, ca va fi capabil sa se reinventeze, sa aiba pragmatismul de a iesi in fatza, la alegeri, cu alta garnitura. Crezi ca acel 20-30% dintre actualii politicieni pedelisti pe care ii putem numi de dreapta vor deveni, in 2012 locomotiva partidului ??

    Nu stiu, si se pare ca putini stiu cu certitudine, la momentul alegerilor parlamentare daca USL va mai fi USL, ce anume forte politice vor conta /puncta, rolul de Mafalda este dificil de jucat in aceste zile.

    Reply
  4. Dragos

    ESTI sclav pe plantaţie pentru asistaţii social?

    Inseamna ca ai votat "dreapta" PDL-Basescu.

    (USL nu are cum sa te faca mai negru decat esti, este imposibil)

    Reply
  5. Bleen

    @Luminita

    Cine a zis ca va fi un candidat din afara partidului? Un presedinte de dreapta daca nu va gera un guvern al PDL-ului, atunci ce guvern va gera, al USL-uluiv

    Dar, hai ca suntem deja foarte off topic. Vorbeam despre comunitatea cumanilor, cea nereprezentata de niciun partid sau oengeu.

    Reply
  6. Luminita

    Bleen, ori eu nu am fost destul de explicita, ori tu nu ai citit cu atentie mesajul. Dupa alegerile parlamentare, chiar daca PDL-ul ar putea incropi/aduna o majoritate tot de presedinte depinde numirea si este foarte posibil ca Basescu sa conditioneze sustinere pana in 2014 de mana libera pentru desemnarea unui candidat de alta factura decat tiparul pedelistului actual, un candidat neinregimentat, din afara actualei clase politice, da,cu simpatii politice, cu convingeri de dreapta, dar cu o credibilitate inca nerodata.

    Daca si dupa noile alegeri PDL-ul va fi controlat de nucleu dur Blaga/Berceanu/Frunzaverde/Olteanu este de asteptat ca acestia sa opuna o crancena rezistenta la ideea unu candidat din afara partidului. Ce solutie are Basescu ?? isi poate permite sa capituleze resemnandu-se cu rolul de efigie retrasa la Cotroceni timp de doi ani ?? mai degraba tine PDL-ul lui Frunzaverde si Falca doi ani in opozitie si isi asigura alegerea unui succesor dupa chipul si asemanarea lui, pentru ca cine va fi presedinte dupa 2014 va fi mai important si mai determinant pentru mentinerea tarii in coordonatele unei democratii reformiste decat eventuale doua trei crize guvernamentale menite a limpezi si consolida o majoritate convenabile.

    De ce un presedinte de dreapta va trebui,musai. sa gireze un guvern al PDL-ului ?? eu cred ca pana in 2014 vor avea loc multe si marunte cutremure pe scena politica, miscari de placi tectonice care vor reaseza actuala configuratie.

    Reply
  7. Isailă

    Apropo de rezbel. Și eu cred că ar fi mai bine să ne ocupe nemții, dacă să avem un fel de „ofițeri ai lui Antonescu” sub acoperire care să combată evaziunea fiscală, adică să devenim iarăși aliații nemților. Oricum, marele ghinion al regățenilor este că Germania are acum o sută, două de mii de cetățeni deja integrați, dar care știu… românește.

    Reply
  8. Bleen

    Insa merge foarte bine chestis asta, mai ales in politica: importasnt e sa fii trist, sa suferi si sa dai amenzi.

    Apropo de asta, ca m-am enervat, am citit de curand un articol in care se vorbea de ofiteri care sa colinde si sa bage lumea la puscarie in regim de urgenta: "Ofiteri sub acoperire care sa colinde cabinete de avocati, medici, magazine, restaurante, spalatorii auto, unitati de prestari servicii, echipati cu aparatura de inregistrare video-audio. Nu primesc bon fiscal, condamnare la puscarie in cateva saptamani."

    Uite, d-asta Blogary s-a tinut, se tine si se va tine departe de anumite chestii. Justitiarismul imaculationist cu ofiteri care misuna si baga burghejii mici dar lacomi in puscarii nu ne suna deloc dezirabil si apetisant.

    Reply
  9. Bleen

    @ @@@ si @freikorps

    Prin lege, orice asociatie trebuie sa aiba un consiliu directoie format din minimum 3 membri, dintre care un presedinte si un vicepresedinte si, cand asociatia are mai mult de nustiucati membri, si un cenzor.

    Ati sarit aiurea din pura ignoranta. Voi sintetizati foarte bine situatiunea: apetenta acuzator-justitiara si superficialitatea natiei, Daca erati englezi, citeati legea intai si dupa aia va exprimati, nu sareati din prima si nu faceati pe filosofii blazati…ah, lasa ca stim noi mai bine…totul e desertaciune…asa-i romanu', ipocrit…uafff…

    Reply
  10. oglinda-oglinjoara

    freikorps

    argumentul meu era condensat. hai că ţi-l desfăşor:

    1. e nefiresc să stai sîmbăta dimineaţa să scormoneşti în regulamente, în texte etc. ca să descoperi presupuse carenţe morale ale unora

    2. e atît de nefiresc, încît numai o persoană dezechilibrată psihologic sau caracterologic poate să facă una ca asta

    3. prin urmare asemenea urîţire sufletească ar trebui tratată

    Reply
  11. Freikorps

    @ oglinda-oglinjoara&mih

    Mai, stimabililor, ca sa zic asa, un Consiliu director e format din directori/conducatori.

    La romani insa, traditia e sa fie unii mai directori ca altii.

    In acest caz, de oengeu, sa zicem, e oarecum stranie titulatura componentilor consiliului.

    Oricum, e si mai straniu ca, taman pe blogary.ro, sa constat ca se aplica preceptul gen cine nu-i de parerea mea e inamic(cu variatiunile:ori nebun/@oglinda-oglinjoara), ori idiot/@mih).

    Ca argumente nu v-ati obosit sa exhibati, cu atit mai putin legate de minoritatea din titlu. Ceea ce v-ar circumscrie cumva, celei de-a doua categorii de optiuni.

    PS Scuze daca sunt off-topic.

    Reply
  12. Mih

    @ @@@

    Ai dreptate, in orice Consiliu Director care se respecta, intra obligatoriu si:

    -liderul de sindicat

    -sefii de echipa

    -muncitorii calificati

    -muncitorii necalificati

    -femeia de serviciu

    -fochistul

    -electricianul

    -instalatorul

    -portarul

    -paznicul

    -politistul de proximitate

    -pietonii de pe trotuarul acesta

    -pietonii de pe trotuarul celalalt

    -etc.

    Reply
  13. Radu D. L. Popescu

    " La urma urmei, din calităţile uman-politice ale lui Maniu, Mihalache sau Coposu nu făcea parte şi prostia băţoasă."

    Esti chiar asa sigur pe ce spui?

    Eu zic ca daca nu demitizam chestiile astea, nu avem nicio sansa sa intelegem unde ni-i locul.

    Reply
  14. @@@

    Desi poate sa para "off-topic", nu cred ca este. Dimpotriva, urmatoarele cuvintele intre ghilimele pot fi o demonstratie a psihologiei fata de minoritatea "cumanilor", sa zicem.

    Iata:

    "Consiliul Director: Mirel Axinte (preşedinte), Valentin Miron (vicepreşedinte), Răzvan Cucui (membru)".

    Carevasazica, unde-s trei romanashi, neaparat doi sunt "shafi".

    Sintetizeaza, situatiunea de mai sus, cit se poate de aplicat, ipocrizia natiei.

    Reply
  15. premi

    Stimata redactie :aziam fost confruntat cu o situatie absurda. prietenul meu (bugetar) nu il poate suferi pe base. indiferent de situatie el este vinovat, BASE!.cu toate ca nu e comunist si are idei de dreapta nu-l poate suferi dpe "base". i-am spus mai rezista si tu 1-2 ani si scapi de el … dar te rog sa te rogi sa nu avem iar de ales ca in '92 (parca) intre vadim si ilici.

    Va rog sa ma ajuta-ti , nu vreau sa-mi pierd prietenul…

    Reply
  16. Dana Goga

    @Bleen

    Eu n-am sustinut ca tineretul roman ar (sau va) vota mai degraba cu dreapta decat cu stanga.

    Nu inteleg cum ati ajuns la aceasta concluzie!?

    Reply
  17. premi

    din lipsa de timp nu am citit toate comentariile, postarile(totusi citesc de 2 ani prin zona)… dar se simte din toate comentariile, actiunile sau revoltele populatiei continentului ca ne apropiem de un razbel…

    Nu mi-l doresc dar cred ca e necesar!

    Reply
  18. Bleen

    @Dana Goga

    Însă trecînd peste asta, ce vă faceţi să credeţi că tinerii votează mai degrabă dreapta decît stînga? În condiţiile în care toate statisticile din ţările democratice spun că este exact invers (dincolo de faptul că tinerii nu prea merg la vot). Iar cînd merg votează cu stînga, de la ecologişti la comunişti.

    Reply
  19. Bleen

    @Dana Goga

    Vorbesc din punct de vedere statistic, mă refer la majoritate, căci vorbeam despre alegeri, nu mă refer la fiecare tînăr în parte sau la excepţii. Da, s-au făcut studii sociologice.

    Reply
  20. Dana Goga

    @Bleen

    "modelele lo sunt Becali, Oana Zavoranu si Monica Columbeanu."

    Nu zau?

    Cum ati ajuns la aceasta concluzie?

    Ati facut personal vreun studiu sociologic?

    Aveti, personal, copii la aceasta varsta?

    Sau, pur si simplu, luati drept litera de lege ceea ce vedeti la tv?

    Ceea ce sustineti nu difera cu nimic de afirmatii de genul "romanii sunt hoti, romanii sunt cersetori, romanii sunt violatori, romanii sunt tigani.."

    Cred ca ar fi corect (macar) sa incercati sa va revizuiti parerea despre tinerii Romaniei.

    Reply
  21. oglinda-oglinjoara

    Bleen

    De aia e proastă iniţiativa lui Cristian Preda ca să se voteze de la 16 ani.

    Tineretul şi mai ales adoslescenţii sunt predispuşi la stîngism.

    Reply
  22. Bleen

    Nu înţeleg de ce se porneşte de la premisa că tinerii ar vota dreapta, spre deosebire de "bătrîni". De ce ăla de 19 sau 23 de ani ar vota dreapta iar ăla de 37 sau 49 de ani ar vota stînga? Eu cred că este exact invers.

    Reply
  23. Bleen

    @Dana Goga

    Uitati-va pe studiile sociologice. Prezenta la vot in randul tinerilor este extrem de scazuta iar modelele lo sunt Becali, Oana Zavoranu si Monica Columbeanu.

    Reply
  24. Dana Goga

    @Bleen

    Daca va simtiti (sau chiar sunteti) indreptatit sa vorbiti in numele tinerilor, nu am cum sa va contrazic.

    Sansa dreptei nu exista. La fel cum nu exista sansa stangii sau a centrului.

    Exista doar conjuncturi create de predecesori, si oameni capabili sa atraga electoratul, de o parte sau alta.

    Reply
  25. Dana Goga

    @ary

    Cred ca Basescu s-a cam saturat.

    Si de presa

    Si de bloguri

    Si de USL

    Si de PDL

    Si de Romania

    Si, in mod special, de romani!

    La cata "democratie romaneasca" a suportat omul asta, (ca presedinte de stat) cred ca ii va ajunge pt 1000 de ani de-acum inainte!

    Reply
  26. Bleen

    Nu mai scrieti cu majuscule!

    @Luminita

    Basescu nu are cun sa-i ameninte pe PDL ca vor sta in opoziutie daca va veni un presedinte de dreapta. Dc va veni un presedinte de dreapta PDL va fi la putere.

    @Dana Goga

    Tinerii nu voteaza iar dc o fac, o fac prost. Aia care au azi 15 ani sunt vai de capul lor.

    Sansa dreptei e in aia 3,5 milioane. Oameni intre 30 si 60 de ani. Sansa dreptei e in cei care au de pierdut, nu in ceilalti.

    Reply
  27. ary

    OLA, EU VA CONTRAZIC in 2014, PRESEDINTELE TARII NU VA FII DE STINGA, pdl totusi are norocul cu reformele care la face asa impins de la spate ,ca se scuza ca asa cere UE si FMI, DESI ESTE JALNIC ca acestea sa ne impuna drumul pe care trebuie mers, data trecuta la alegeri ne-a trecut glontul pe la ureche,si eu cred cu tarie ca TB, va reusi sa faca o dreapta mai puternica.

    Reply
  28. anarchix

    @ Dana

    glumesti?

    Copiii care au acum 15-16 ani in RO sunt varza. Mai toti se inspira dupa mircea badea + manelisti. Pana acum mi-era frica de batraneii care votau cu mic cu mare nea nelu. Acum mi-e frica de astia mici.

    Bleah. Ce vremuri, ce oameni, ce caracatere …

    In alta ordine de idei, ce se mai aude cu votul prin corespondenta?

    Reply
  29. Dana Goga

    Eu cred ca, in 2014, electoratul roman va fi ceva mai intelept decat a fost pana acum.

    Pe de o parte, ciclul biologic, pe de alta parte ajungerea la majorat a celor care acum au 15-16 ani, plus factorii economici, vor cristaliza un electorat mai convins, mai hotarat – indiferent ca vorbim de stanga, centru sau dreapta.

    Nu m-as hazarda sa dau pronosticuri pt 2014 bazandu-ma pe realitatea de acum.

    Chiar si numai situatia actuala din Grecia ar fi suficienta pt a ne face putin mai reticenti in legatura cu ceea ce se va intampla in plan politic national si european, peste 2 ani.

    Asa cum o simpla vizita a unui candidat la prezidentiale, in toiul noptii, a dat peste cap cele mai "sigure" pronosticuri, la fel de bine anumite situatii din urmatorii 2 ani pot fi decisive pt ceea ce se va intampla in plan politic in Romania anilor 2014.

    Reply
  30. victor

    cand vom citi si cu privire la patrihotii nostri care fac du-te vino la Moscova acelasi lucr?

    "Tribunalul Militar din Budapesta ar urma sa formuleze, pana la sfarsitul acestui an, acuzatii impotriva a doi foşti directori ai serviciului naţional de securitate, a unui fost ministru şi a proprietarului unei firme cu legături in Rusia, a scris vineri cotidianul Magyar Nemzet, potrivit Mediafax, care citeaza MTI. Tribunalul urmează să încheie prezentarea documentelor într-un caz descris de presă ca un "scandal de spionaj", în care sunt implicaţi foşti oficiali din Guvernul socialist condus de Ferenc Gyurcsany, şi ar urma sa formuleze impotriva acestora acuzatii de tradare."
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-1055327

    Reply
  31. Luminita

    Bleen,

    eu cred ca tu doar faci pe Cassandra si doar bati saua sa priceapa iapa. Daca Dreapta (ma rog, un soi de strutzo-camila pe care PDL-ul o va putea insaila)va ramane la guvernare dupa 2012, presedintele va transa; dragilor va mai las sa sugeti la tzatza cu o singura conditie, sa lasati candidatul pentru presedentie pe mana mea, eu il aleg eu il cresc, eu il impun, altminteri va trantesc in opozitie cu un an inainte (dupa ce fac un targ cu stanga, de coabitare pana la finalul mandatului) si imi pregatesc un Fat Frumos alb ca zapada de va vor cadea maselele 10 ani in opozitie.

    Reply
  32. eugen

    scenariu S.F. oare ? dreapta castiga in 2012, ponta, antenescu dispar, se schimba constitutia si facem republica parlamentara, si ghici? presedintele.

    Reply
  33. oglinda-oglinjoara

    şi bineînţeles că cei care muncesc ca negrii pe plantaţie sunt cumani!

    nu erau ei cam negrotei încît şi tata lor nu s-a numit Negru-Vodă?

    😛

    Reply
  34. Bleen

    Din nefericire PDL e prins în menghina stîngiştilor populişti de tip Frunzăverde & Oltean & majoritatea parlamentarilor, pe de o parte, şi a stîngiştilor intelectuali şi imaculaţionişti, pe de altă parte. Proşti de-o parte, proşti de alta, rezultatul e binecunoscut. Vorba lui Băsescu în 2000, după afişarea rezultatelor:

    <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/g2te5q5orU8&quot; frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

    Reply
  35. eugen

    .. eee.. sa nu fim pesimisti.. dc. in 2012 guvernarea e de dreapta, se schimba multe pana in 2014.. poate chiar si constitutia..

    Reply
  36. oglinda-oglinjoara

    bineînţeles că peneţecedeii vor rata şi şansa asta

    pentru că suferă de o formă de prostie incurabilă: prostia orgoliului

    Reply
  37. Bleen

    Dreapta are şanse să guverneze doar pînă în 2014. După plecarea lui Băsescu şi venirea lui Năstase (cel mai probabil), se va schimba şi majoritatea (moţiune de cenzură, un nou premier de la PSD).

    PNL nu va mai exista pînă atunci (probabil o parte dintre penelişti vor merge spre PDL, după ce partidul va fi dispărut.

    Reply
  38. Bleen

    Sîntem la un pas de 2000. Asta e marea problemă. În momentul ăsta, şansele stînga – dreapta pentru guvernare în 2012 şi preşedinţie în 2014 sînt cam aşa:

    guvernare 2012: S-D 40-60

    preşedinţie 2014: S-D 80-20

    Preşedinţia pentru stînga în 2014 (Năstase, cel mai probabil) ar însemna guvernare de stînga pînă în 2020, dacă nu chiar pînă în 2024.

    Reply
  39. anarchix

    @ Tzux2

    O solutie (radicala – ca tot vor nataraii aia cu OWS revolutii) ar fi ca Amerika sa fie condusa ca o afacere.

    Jack Welch, unul din CEOs de moda veche ai GE, concedia the bottom 10% (managers)in fiecare an. In felul asta GE a ajuns succesul de azi.

    Reply
  40. Tzux2

    Warren Buffett, "I could end the deficit in 5 minutes," he told CNBC. "You just pass a law that says that anytime there is a deficit of more than 3% of GDP, all

    sitting members of Congress are ineligible for re-election. The 26th

    amendment (granting the right to vote for 18 year-olds) took only 3 months

    & 8 days to be ratified! Why? Simple! The people demanded it. That was in

    1971…before computers, e-mail, cell phones, etc. Of the 27 amendments to

    the Constitution, seven (7) took 1 year or less to become the law of the

    land…all because of public pressure.

    Reply
  41. tucu

    @Eugen

    Astia se cred oo o ( am folosit popularul oo pentru ca suma a doi de o e tot o) .Daca nu s stampilati nu s buni de consum.

    Cred ca-s produsi de gaini stresate ca altfel se comportau mai civilizat.

    Reply
  42. eugen

    .. tucu.. deocamdata pavelescu zice ca are stampila, iar ciorbea zice ca are si el una.. astia_s cu astia defilam..

    Reply
  43. tucu

    Eu nu inteleg cum nu intra astia in pamint de rusine.

    Au fost in conducerea unui partid mare cu o istorie de invidiat si l au facut praf. Ei si multi altii.

    Ei conducatorii PNT +Umilica au distrus speranta romanilor ca se poate face politica si cinstit si dezinteresat si au certificat ideea atit de nociva ca toti sunt la fel.

    Basescu e pragmatic,e cinic dar gestul de a i chemma la Cotroceni pe Ciorbea Pavelescu Lupu si alte nume de trista amintire e si gratuit si jignitor pentru toti cei ce au sperat o data in PNT.

    Daca murea de grija PNT ului cred ca putea sa gaseasca citiva membri ne compromisi.

    Reply
  44. Dragos

    "până nu se stabilizează partidul (PNTCD), nu suntem interesaţi de nicio alianţă"

    eu nu vad care senior cat de cat onorabil al PNTCD sa fie in stare sa parcurga intreg anul 2011 viu.

    "până se stabilizează partidul" vine parastasul de 7 ani peste ei.

    Reply
  45. Dana Goga

    Interesant.

    USL s-a facut luntre si punte (si pres) sa-i castige pe monarhisti de partea lor, dar acestia s-au dus sa bata la usa lui Basescu.

    Ma rog, nu prea cred eu ca actualul PNTCD are vreo legatura cu Monarhia, dar…totusi.

    Se pare ca Iliescu s-a facut degeaba de ras. (cand a ramas cu mana intinsa, in gol, in fata regelui)

    Reply
  46. Dragos

    @bleen

    nici eu n-am zis sa-i votam pe felix si domnudan, am propus doar ca PDL-ul sa-si faca treaba si cu PC-ul, si cu PP-DD-ul.

    Reply
  47. tucu

    Ce e si ramoleala asta.

    Uiti lucruri esentiale.

    Pavelescu se confesa pe B1 (ciudat evolueaza postul asta ).

    Intrebat cum a fost la ceai la Basescu Pavelescu a declarat ca Basescu , ca un parinte bun , e ingrijorat de certurile din acest partid, ca se simte responsabil fata de PNT (?) si ca el Basescu e constient ca in 2009 a fost ales si cu voturile PNT Milut Pavelescu &co.

    Eu nu zic ca niste PNT isti or fi votat Basescu dar parca imi aduc aminte de un Pavelescu extrem de vocal si de critic la adresa lui Basescu.

    Probabil insa ca era altcineva cu acelasi nume si il confund eu.

    Astept si reactia lui Ciorbea. Poate asta are bunul simt sa l injure in continuare pe Basescu.

    Reply
  48. eugen

    .. votez si sase alieze pdl_ul si cu dracu daca aceasta e conditia sa nu_i vasd pe ilici, nastase si ponta ca ranjesc superior .chiar nu va face greata dupa ce la_ti auzit pe ponta ca merkel si sarcozi sug sangele poporului?perfect, planul nu_i bun, dar care erau consecintele?

    Reply
    1. Florina

      „Noi, oricum, i-am spus clar că, până nu se stabilizează partidul, nu suntem interesaţi de nicio alianţă. Şi Băsescu ne-a felicitat pentru asta!"
      Vasile Lupu la ieşirea de la Cotroceni

      Reply
  49. exx

    Pai bai, baieti, voi parca doreati uninominal pur. Sa inteleg ca pana acum, n-ati fi votat uninominal pe X de la PNTCD, iar acum da? (Ca doar zici ca intra in parlament).

    Ce vreau sa zic e ca desi va prefaceti ca votati uninominal, si ma declansati si ditamai scandalul, cum ca asta e salvarea politicii romanesti, in realitate votati tot pe lista, adica pe cine va zice partidu'.

    Reply
  50. Freikorps

    Ehehei ori mai bine, alelelei, frati-firtati. Dezbate,dezbate, dezbate. Incep sa regret vremurile cin se si actiona, de exemplu, chiar si alea cind lampasii ori imeghebistii "facea" ordine.

    Acum, dati-mi voie sa fac o mica indreptare, nu intre comunisti si prosti batosi e de facut alegerea. Din nefericire, trebuie ales intre jigodii licheliste(cu bune prize de intelegere ale beneficiilor mecanismelor unui "curat" sistem sistem democato-capitalist "original"), pe de o parte, si timpiti falnici convinsi ca universul se misca in functie de cum se scarpina ei in ce se scarpina.

    Celelalte vietuitoare, ca-s cumani, comansi sau orice altceva, daca au ghinionul unei educatii generatoare de moralitate, de bun simt, sunt discriminate din ce in ce mai pe fata, intrucit, lighioanele dintai n-au nici un scrupul sa-si foloseasca resursele pentru a inabusi (democratic, biensur) orice actiune a celor de-ai doilea.

    De cit timp "umbla dreptatea cu capul spart" prin plaiurile vlahe? Cine mai stie! Pare ca de o eternitate.

    Si, mai rau, pare ca nu se intrevede vreo modificare de raport de forte intre lichelele "competente","indispensabile" amorale&prostii falnici si ceilalti-poate nu brilianti, nu geniali, dar cu siguranta morali.

    PS Stiu, sunt patetic. Soarta. Macar sa schelacai, daca altceva nu mi-a iesit. Cine stie?!

    Reply
  51. Dragos

    In privinta "Nu vom mai avea parte de angeli radioşi, gata să trimită în lagăr sau să împuşte-n ceafă orice necurăţenie a lumii, începînd cu evreii şi terminînd cu capitaliştii", am primit mesajul. Eu n-am spus niciodata sa trimitem in lagar si/sau sa impuscam asa, la intamplare, fara discernamant, cum au facut ei.

    Nu!

    Eu sustin eliminarea prin orice mijloace a 3000-4000 de mari jigodii ce au devenit o problema de igiena nationala.

    Argumente pentru starpire:

    a) se observa cu ochiul liber ca nu se lasa dusi de bunavoie

    b) sar la oo

    c) sunt perfect constienti de ceea ce fac

    Reply
  52. valexandru

    @bleen …putin off topic dar nu prea mult.

    Desi nu ma intreaba nimeni, o sa va spun ce cred.

    Recent am devenit membru intr-o retea europeana cu centrul la Bruxelles, in care sunt reprezentate 28 de state europene.

    Scopul general este acela de a constitui o COOPERATIVA EUROPEANA DE DEZVOLTARE care sa sustina UE de jos in sus.

    Detaliile de constructie nu sunt importante chiar acum, dar putem discuta daca ideea prezinta interes.

    Am observat insa ca initiatorul si membrii sunt dezamagitii de solutiile politice si institutionale ale UE, ca si mine dealtfel, dar in acelasi timp cred in destinul Statelor Unite ale Europei.

    COOPERATIVA este in curs de legalizare, dar aceasta nu inseamna ca pana atunci nu avem actiuni in curs – actiuni numite proiecte la care 'voluntariem' neconditionat.

    Va rog sa nu luati in deradere ideea de COOPERATIVA. Daca aveti rabdare sa cititi despre cooperative in viziunea actuala veti vedea ca rezolva ieftin si eficient probleme de anvergura.

    Intrebare : De ce nu facem si noi asa ceva pentru Romania, in loc sa asteptam o legalizare, o impunere a leaderilor,o recunoastere de catre fortele politice, etc – ca numai dupa aceea sa pornim nu stiu ce actiune? Orice inchipuire organizationala a prezentului este piramidala cu baza in sus. De aici criza de followers autentici.

    Ce spun eu ar fi o entitate civic-voluntara, initiata de Blogary dar care va include B ca pe orice alt membru .

    Nu m-as pierde in doctrine ci as lua in considerare evidenta – cine , cu ce , cand si cum vrea sa faca ceva ACUM. As pune inainte nevoia eventualilor membri de a-si manifesta experienta si expertiza , mai degraba decat doctrina. Cate nu ne stau pe inima dar nu le putem face pentru ca nu avem 'conditii' la munca, in partid sau chiar in propria firma/organizatie!

    Nu spun ca unul din proiecte nu poate fi despre clarificari doctrinare. Dar pe langa acesta mai pot fi o multime de altele dictate de contexte locale si/sau nationale.

    Daca va intereseaza putem discuta despre calitatea de membership si leadership de actiune (civica), voluntarism si voluntariat .

    Asa cum se vad lucrurile acum in Romania, orice organizatie cu nuanta politica nu mai inseamna nimic si orice initiativa este ucisa in fasa.

    Ceea ce ati sesizat dvs. cei de aici, si mai ales Bleen, Lazaroiu, Neamtu este exact acest lucru . Ceva-cumva va/ne tine in loc. Dealfel, Lazaroiu este rezevat privind forma de manifestare a unei forte de opozitie la ceea ce exista acum, fara a-si domoli incisivitatea insa. Asta spune ceva.

    Va rog sa ignorati acest mesaj, daca nu prezinta interes sau incredere.

    Reply
  53. Dragos

    inteleg rationamentul – pentru starpirea guzganilor Ponta, Antonescu, Zgonea, Oltean, Frunzăverde, Ilici, Nastase, gen, este necesara si o alianta cu Ciorbea si Pavelescu, ca cu Oprea si Pambuccian nu-i indeajuns, respectiv curvele UDMR sunt exagerat de penale.

    ok, fie, da' hai sa mergem putin, foarte putin, la o aruncatura de bat mai departe: eu propun ca PDL-ul s-o faca lata in romanian style, adica sa se alieze dom'le si cu Domnudan…si chiar si cu Felix, de ce nu? daca-i intereseaza doar rebrandingul atunci hantenele si otv-ul sunt experte in a face din kkti iisusi, si vice versa.

    Reply
  54. Isailă

    Și Boc și Ciorbea sunt doi ardeleni care ilustrează modul de funcționare al statului român: patriotismul naiv al ardelenilor (la tot mai puțini) și jmechereala celor nărăviți prin București. Amândoi prim-miniștrii au salvat „sistemul” (prin subvenționarea băncilor, respectiv prin reducerea salariilor bugetarilor și ale tuturor) ascultând de „șefi” (în primul rând de Isărescu, în ambele cazuri), fără să rumege „binele” pe care îl fac țării.

    Acuma alianța vizează concentrarea voturilor din Banat și Ardeal. Poate visez, dar cred că vremea „patrioților ardeleni” a apus.

    Reply
  55. tucu

    Cred ca asta era permutarea care lipsea. Ciorbea sau Pavelescu aliati cu Boc.

    Viata e plina de surprize iar in Romania chiar daca manici cacat nu ti miroase gura (probabil pentru ca asta este mirosul naturel in politica si morala romaneasca.)

    Mihai Neamtu fa dracului o data partidul ala sa acvem cu cine vota inainte de a ne apuca voma.

    Reply
  56. Isailă

    Cumanii erau mai degrabă o categorie profesională: militarii vlahilor. Ar putea fi, la figurat, avangarda economică a vlahilor de azi. Dacă tot e vorba de etnii și pseudoetnii, de statul asistențial (paternal) și cel minimal (subnutrit), eu nu cred în viitorul statului român, minimal sau maximal, deci nu cred în viitorul națiunii române, pentru că statul ei e prea prost croit și se bazează pe niște tare ale societății care nu pot avea viitor. Cred însă în viitorul etniei române, poate împrăștiată pe ici pe colo, prin diverse regiuni ale Europei, conferindu-le un anumit specific unitar.

    Reply
  57. Nea

    Poate aşa se vor trezi şi câţiva oameni adormiţi de miasma crinului, a căror busolă politică le arată clar că comunismul (lui Băsescu) e câh, în schimb capitalismul lui Iliescu, Vântu şi Felix e gigea.

    Reply
  58. victor

    daca-i vorba de aia 3,5 milioane de oameni care muncesc, vorbim despre comunitatea muncanilor 🙂 (muncașii trib desprins din marele trib al cedașilor si al primeșilor – astia s-au unificat in cel mai harnic popor ce al asistașilor)

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *