Numarul magic al bombelor cu ceas

Nu discut conținutul celor 15 bombe cu ceas, dacă Ponta are sau nu dreptate. Problema e numărul lor. De ce 15? De ce nu 7, 11, 16, 19 sau 21? Dacă bombele alea chiar existau, dacă Ponta era serios și sincer îngrjiorat de ele, dacă problemele erau reale, ieșea și enumera problemele, fără să fie atît de atent ca numărul să dea bine la presă, să fie un număr magic, rotund, ușor de reținut. Inventăm probleme și facem bilanțuri special pentru piar? Ponta conduce guvernul României sau o firmă de piar, a cărei grijă nu e să rezolve problemele, ci să le întoarcă din condei?

Cînd îți arde casa și te întreabă dispecerul de la 112 adresa, nu-i zici Dorobanți, numărul 10, Blocul 10, etajul 5, apartamentul 15, cînd tu de fapt stai în Dumbrava Nouă, numărul 3, Blocul M29, Sc. 4, Ap. 73. O fi mai ușor de reținut prima adresă dar trimiți pompierii aiurea în timp ce ție îți arde casa și familia. Asta dacă nu cumva nu arde nimic și ai sunat doar să faci mișto sau să impresionezi.

Dacă vrei să povestești cum te-ai bătut tu cu un urs de 5 metri înălțime care a venit la tine în salturi de 10 metri înălțime și te-a prins în 100 de secunde și v-ați bătut 100 de minute, o poți face la băută cu prietenii, dacă chiar ai dat nas în nas cu un urs în pădure, suni la 112 și spui adevărul, dacă chiar vrei să nu te pape ursul.

Dacă treci cu mașina și vezi un accident grav la kilometrul 37 de pe A1, între un Audi Q7 și un BMW X6, nu suni la 112 să anunți un accident la kilometrul 50, între un Audi Q10 și un BMW X15. Asta dacă chiar vrei să-i salvezi pe amărîții prinși între fiare. Dacă vrei să faci pe interesantul, bagi numere magice, dacă se poate cu 3 sau 10 sau din 5 în 5.

Ponta se ține de propagandă și piarisme de doi bani, ceea ce n-ar fi grav dacă nu ar fi vorba despre prim ministrul României, care are de rezolvat, pe bune, tot felul de probleme cît se poate de reale. Să înțelegem că era 17 bombe cu ceas și Ponta  a tăiat din ele două, că nu dădea bine numărul la presă sau că erau 11 bombe cu ceas și a mai adăugat 4, ca să sune mai frumos și să fie mai ușor de reținut? Să înțelegem că primul lucru la care se gîndește Ponta cînd vrea să vorbească despre problemele țării sînt titlurile care vor apărea a doua zi la știri sau în ziare?

Nici nu vreau să mi-l închipui pe Ponta anunțînd un cutremur de 6.7 grade. S-ar putea nici 7.0 să nu i se pară destul de rotund și să treacă direct la 10.0

PS. I-a răspuns Cezărică. I-a zis că spune bazaconii. ”Ești…ești…ești un prost! Să te ia…să te ia….ăăă…naiba…da, naiba să te ia! Îmmm….prostule! Așa să știi…că…că ești un…un prost și să te ia naiba!”

Facebook Comments

9 Comments Numarul magic al bombelor cu ceas

 1. razvanpasq

  Faptul ca il duce mintea sa-si faca imagine nu e rau, problema e ca ARD nu stiu nici cu pr-istele, nici cu masurile. Nici macar cu masurile lor nu stiu prea bine. 
  Hehe, ce mai mergea un PLD acum care sa stranga niste oameni faini.

  Reply
  1. Rezon

   @razvanpasq Las’ ca exista PP-DD, care rontaie electorat din toate partile. De la PDL au rontait cam pana la cotor, acum au trecut la PSD.

   Reply
   1. razvanpasq

    @Rezon da, dar PPDD e un PRM un pic mai frecventabil, si nu un PLD. 
    Forta Civica in loc sa traga tare, sa prinda un 10%, o sa ia 1% si un repros pe care il vor cara toata viata – de ce s-au aliat cu PDL Blaga. Dubiosii lui Diaconescu o sa ia 20% si nimeni nu stie cine sunt si cu ce se ocupa cand nu apar pe OTV.

    Reply
 2. Bleen

  Mă aștept ca actualii lideri ai PDL să replice la lista lui Ponta cu ”Cele 5 bombe cu ceas pe care ni le-au lăsat odioasele guvernări de dreapta Băsescu-Boc-MRU”

  Reply
 3. OstapBender

  Cel putin doua sunt adevarurile de ultima ora, tari ca piatra. Unu : PDL nu (mai) poate fi considerat de dreapta si nici de opozitie si e frate de blat cu USL. Doi: V.P. minte. Apetenta revolutionara a acestuia pentru chestii care fac „pac, pac” e deja notorie. Cand anul trecut, sindicatele (pardon, asta e al treilea adevar, nu exista sindicate in Ro.) manifestau in fata Guvernului, V.P. cerea ca jandarmii „sa nu traga ca la revolutie” iar A3 dadea in bucla jandarmi care purtau, de fapt, niste puscoace de lansat tuburi cu gaze lacrimogene, dar care in vizunea lui V.P. si A3 erau adevarate kalasnikoave. V.P. in schimb o trage la toata lumea.

  Reply
 4. OstapBender

  Parafraza:
   
  „In tara asta prefacuta
  Rahatii mint in loc sa puta.”
             (Vespasianus Igitur)

  Reply
 5. Nea

  Şi, în spiritul celor zise de tine, când un procuror incomod cade pe geam de la etajul 2, parcă nu sună aşa bine ca atunci când zici că a căzut de la 15.

  Reply
 6. Nea

  Mai era o  bombă, dar a şters-o el cu buretele, că e domn: Rezerva aia valutară de câteva miliarde de euro, lăsată de guvernul Boc.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.