O întâmplare stranie. Jurnalismul de ghenă

Astăzi de dimineață mi s-a întâmplat ceva ciudat. Mergeam să arunc pungile de gunoi la tomberon. Am ieșit din bloc, am aruncat pungile și am văzut o fată drăguță, cu ochelari, bine îmbrăcată cum s-a repezit la pungile mele să le desfacă, după ce m-am îndepărtat. Mi s-a făcut milă de ea. M-am întors și i-am întins o hârtie de 10 lei noi. O chema Mihaela sau Adriana, nu mai rețin numele. Mi-a spus că nu poate primi banii. Mi-a mai spus că e ziaristă la Jurnalul Național și că Voiculescu o plătește suficient de bine ca să își facă treaba. Adică să umble în pungile mele de gunoi. I-am atras atenția că pungile de gunoi fac parte din viața mea privată. Mi-a replicat că ghena este un loc public și, odată aruncate acolo, pungile devin și ele publice. Am lăsat-o în plata Domnului.

Așa că dacă aflați mâine din presă marca de grisine din care am mancat aseară probabil că e real.

A, am uitat, aseară am curățat și niște morcovi.

UPDATE: Hm, se pare că ”jurnalista” n-a găsit nimic concludent în pungile mele de gunoi și a intrat pe pagina mea de facebook.

Facebook Comments

46 Comments O întâmplare stranie. Jurnalismul de ghenă

 1. Pingback: Cinci minute de faimă cu vulturi şi stârvuri | zoso blog

 2. Pingback: Cinci minute de faimă cu vulturi şi stârvuri » zoso.ro blog

 3. Nea

  Cu mare întârziere, hop şi eu cu comentariul:
  De fapt, ziarista de ghenă reprezintă faţa onorabilă a trustului reantenitatea.
  Cei care lucrează cu adevărat underground sunt jurnaliştii de canal colector TV, cei care citesc în căcatul stăpânului, prin degustare, ce elemente ar trebui să conţină articolele din ziua următoare (şi din toate zilele, amin).

  Reply
 4. Kalium

  Am vazut articolul fatucei. E clar ca a fost corigenta la biologie. Am incercat sa-i explic ce-i hiperpotasemia si ca nu e "o boala a sangelui", dar acolo pot posta numai cei din familie.

  Reply
 5. Hantzy

  Mi-e extrem de supermaximultrahiperindiferent cine va castiga in 2014. Sper ca dupa 2012 sa fie regulile constitutionale asezate pe baze europene, fie parlamentar, fie monarhic. Eu sunt sustinator al sistemului parlamentar, indiferent ce culori il compun.

  In postarea mea nu era vb decat de un cadru ipotetic, nu de o dorinta sau speranta .

  Reply
 6. Hantzy

  @prudent,

  trebuie sa-ti spun ca de nu mi-ai fi folosit nick-ul la vocativ, n-as fis tiut ca randurile imi sunt adresate.

  Banuiesc ca te referi la comment-ul meu de la articolul din RL, insa eu n-am discutat de cine e mai nimerit si cine nu, ci m-am ioprit exclusiv la logica autorului, incercand sa arat ca, in baza respectivei arrgumentatii, pot afirmna ca si altii sunt fascisti. Atata tot!

  Eu nu-mi doresc nici disparitia PD-L si nici castigarea alegerilor cu peste 45% de nici o formatiune. Pur si simplu pentru ca am nevoie de acea negociere suplimentara, vaduvit fiind de posibilitatea de a alege oameni de calitate.

  In aceeasi ordine de idei, MAN o fi fost atat de draga lui NC si II, dar pare sa fie si altora. E adevarat ca majoritatea conduce, ins trebuie avute in vedere macar doo lucruri:

  1. minoritatea nu este nici ea ignorata.

  2. majoritatea se institue in urma alegerilor libere si a negocierilor intre partidele parlamentare. De asta data ea s-a constituit prin tradare, fie in urma unor premii personale, fie a unor amenintari cu pozitii de forta sau santaj. Presupune ca in 2012 castiga PD-L cu 40%, insa in 2014 castiga Antonescu, modifica artificial majoritatea parlamentara si ameninta Parlamentul cu dizolvarea daca nu-i aproba propunerea de premier. Eu sigur nu voi considera ca e corect. Dar dumneata?

  Reply
 7. Pingback: Sebastian Lazaroiu ma insulta. Plus: aseara a curatat niste morcovi. Oare sunt aia din dosul lui Basescu? | realitatea mea

 8. eu

  ei,

  e o veste fenomenală.

  că acum se știe unde jurnaliștii caută informația, nu mai e nevoie de a organiza conferințe de presă, ci doar cumpăra saci de gunoi.

  de preferință de o anumită culoare, după necesitățile de intoxicare sau de informare.

  Reply
 9. marian_opr

  Domnule Sebastian Lazaroiu,

  In octombrie 2006 Dan Voiculescu a zis-o din suflet, citez:

  "Ziaristii sunt noii securisti"

  Cautati pe Google, declaratia a aparut atunci peste tot si e cat se poate de reala. Parerea mea e ca aceasta declaratie este prea des ignorata cand ea exprima esenta presei post-decembriste precum si a patronilor ei. Rog pe toata lumea sa nu ignore aceasta mare zicere.

  Nu putem sa-l banuim pe Dan Voiculescu ca nu s-ar pricepe la Securitate sau la Presa. Ba chiar a excelat in ambele domenii, asa ca stie Felix ce zice, chiar foarte bine.

  Reply
 10. Pingback: Dan Voiculescu scotoceşte în gunoiul lui Sebastian Lăzăroiu | Ziua Veche

 11. Galeata cu pixeli

  @ziarista care cauta prin gunoaie:

  daca gaseai niste prezervative folosite, aveai un subiect de prima pagina la ziar: consilierul prezidential Lazaroiu, platit din banii nostri, face sex in loc sa-si faca treaba la Cotroceni. 😉

  Reply
 12. prudent

  @hantzy. Nu cred ca e nevoie sa avem o dezbatere care sa determine diferentele ESENTIALE intre comunism si fascism (a facut-o intre altele -intr-un excelent roman- Vassili Grossman, dupa care a fost interzis in URSS). DACA (ipotetic) ajungem la un parlament cu 95% USLA si 5% UDMR ce fel de regim vom avea: comunist sau fascist? Disparitia PDL -declarata de Ponta si Crin, sau le punem la indoiala credibilitatea?- nu ne duce direct la Marea Ad.Nationala? la democratia de tip socialist draga lui NC dar si lui Iliescu? Alunecarea spre stanga (PSD fiind majoritar in interiorul USLA) va putea fi contestata si de catre cine (daca -din nou ipotetic- investitorii isi iau valea)???? Azi, cu 56% la deputati unii zic ca suntem sub dictatura majoritatii! cu 95% nu vom fi la fel? Si ca nedumerit ce ma aflu, in care tara NU guverneaza majoritatea?

  Reply
 13. Florina

  Haideti, domnule Lazaroiu, ne spuneti odata ce grisine erau sau aflam din JN ca ati incercat sa le mituiti reporterul de teren sa nu scrie ce-a gasit?

  Reply
 14. tucu

  Eu vad clasa politica ca pe o adunatura de sobolani virita intr un sac.Se musca intre ei dar ramin inpreuna si mai ales ramin aceiasi.

  Se pare ca Basescu este in afara sacului,il tine puternic in mina si l invirte.

  Forta centrifuga a trimis o parte in stinga,o parte se invirt cu frenezie la mijloc iar o alta parte a descoperit ca partea dreapta a ramas libera.

  Prevad dupa nunta de stinga aparitia unei noi formatii cu iz liberal care va aduna nemultumitii si reformatorii din tot spectrul sobolanesc.

  Atita timp cit noua formatie va trai muscind din sobolanimea rosie pentru mine ar fi binevenita.

  Reply
 15. poweraxxel

  A! Eram sa uit! Sa il sfatuiasca cineva pe Boc sa il opreasca pe Talmacean ala sa mai apara pe sticla!!! Este atat de praf incat li sa facut mila pana si lui Mitrea si Coraci in emisiune la RTV si au luat ei apararea PDL-ului … Unde nu e putilinta degeaba vointa!

  Alo! PDL! Daca cu din astia iesiti la TV in viitor mai bine plecati de pe acum de la guvernare …

  Reply
 16. poweraxxel

  @ Lazaroiu: Nu gunoiul o interesa … ci pungile! Nu mai au batiste si folosesc pungile pe post de batista … Mai mult,daca la inceput o faceau la comanda, astazi chiar au inceput sa creada ca suptul prin batista este ceva sanatos pentru societatea lor! Face bine la ten si portofel … Nu e sanatos dar este banos!

  Seara trecuta am vazut "jurnalismul profesionist" … In studio la RTV, erau invitati asa-zisi membrii ai societati civile si "privati"! Adica sindicalisti, oameni de casa ai trustului, Tatotiu si Svaiterberg ala … Daca asta este romania eu ma cac in ea! Idiotii dadeau note guvernului Boc fara sa aiba habar cine unde sunt ministrii!!! Subiectivitatea s-a aratat in toata splendoarea ei!!!!

  Reply
 17. Hantzy

  @Rasvan Lalu,

  Pentru ca la RL, nu-mi apare comentariul, il pun aici. Dictatorii il pot sterge de-l considera neavenit.

  Personal cred ca actualele paralele intre NC, TB si Mubarak sunt determinate doar conjunctural, deci a le declara neghioabe, e deplasat! Insa e relevant pentru starea de spirit a autorului cand a purces a scrie articolul.

  Nu e de mirare deci ca amenintarea cu apocalipsa politica, determinata de o coalitie, pana mai ieri doar antibasescu, dar azi de stanga este pe ordinea de zi a "jurnalistului". Evident, cuantificarea ideologica a coalitiei se doreste a fi cat mai evidenta, dar nu pentru ca l-ar nemultumi de fapt pe domnul Campeanu, ci, pur si simplu, pentru ca spera ca altii sa para astfel mai de dreapta. E simplul truc al copiilor care incearca sa dovedeasca ca un tricou e mai rosu decat celalalt, presupunand insa din start ca nefastul culorii este dovedit.

  La fel procedeaza insa si in continuare. Noua alianta, ce-i aduna pe liberali si socialisti, e taxata brusc fascista. Doar pentru ca se cauta abitir ceva urme de argumente care sa sustina ca subtile trasaturi pot fi identificate ca fiind de sorginte fascista. Ori dupa demonstratia dumnealui din paragraful al doilea, rezulta ca orice grupare politica, si nu doar din Ro, poate fi considerata fescista.

  In "demonstratia" ce urmeaza, domnul Campeanu amesteca ipoteza cu concluzia de cateva ori. El foloseste o topica de genul: alianta e fascista pentru ca va face ce-a declarat si va face pentru ca e fascista! Bleah! Si altii au indemnat populatia la ridicat tepe de exemplu, dar nu au fost considerati decat haiduci, cel mult.

  Aservirea presei sau a justitiei nu e o caracteristica doar a fascismului. Chiar si regimuri democratice au aceste obiective strategice in program. Sau batalia pentru CCR, transformarea PNA in DNA si fidelizarea implicita procurorilor prin numiri dubioase, precum si incercarile de demonizare a CSM nu sunt tot incercari de aservire?

  Iar cand ma gandesc la TVR, unde doamna Culcer a devenit un fel de stat in stat, atunci, respectand logica domnului Campeanu, pot baga mana in foc ca puterea actuala e fascista.

  Corporatismul a inceput sub Nastase. Asa o fi, dar daca a fost preluat, in faza sa incipienta, de catre actualii potentati, de ce adancirea acestuia a devenit obiectiv primordial in mentinerea cu orice scop a puterii? In vremea lui Nastase romanii au votat referendar o Constitutie, care nu poate fi considerata de nimeni fascistoida. Desigur, romanii au fost atunci pacaliti cu mici si bere. Numai cand au votat pentru reducerea numarului de parlamentari au facut-o neinfluentati, nici macar de importanta alegerilor prezidentiale concomitente!

  Cat despre xenofobie, ce sa zic?! Va exista pentru ca "alianta de stanga" e fascista, sau alianta e fascista pentru ca va fi xenofoba? Vor identifica dusmani in exterior si interior? Pai, atunci puterea actuala e ceva mai avansata din acest punct de vedere: deja i-au identificat, si pe unii si pe altii! La gramada, si pensionari si bugetari, si rusi si francezi si nemti. Halal!

  Reply
 18. radu

  Observ ca oameni ca Adriana-Mihaela, votanti PSD, scriu pe blog-uri si forumuri anti PSD.

  PSD nu are locuri unde oamenii de dreapta sa se poata exprima si de aceea folosesc blogary si alte locuri de pe internet

  @lazaroiu – cred ca uneori ar trebui sa interveniti in emisiunile televizate si sa corectati ambiguitatile moderatorilor

  Reply
 19. 1

  numai aşa o să aibă ocazia să observe mai bine cum lipsesc parlamentarii PDL (numai ei, evident) mai abitir de la muncă

  🙂

  Reply
 20. 1

  Bleen

  păi, de ce?

  nu le mai place să fie măcelăriţi?

  a trebuit să descopere Cezar Preda – marele strateg şi marele comunicator – chestia asta?

  Reply
 21. para

  A, jurnalista careia i-ar placea sa locuiasca in Casa Poporului, Alexandra Dutulescu!

  Parca nu era chiar asa de jos. Acum a ajuns sa transforme o analiza de singe in boala a singelui, prietenii in fani si munca pe rupte in timp liber.

  Eh, asa se intimpla cind ai luat prea mult Vitamax.

  Reply
 22. judex

  Prima concluzie, in ordinea probabilitatii:

  1) bine ati intrat in randurile VIP-urilor !

  Mai sunt, insa, si alte posibilitati fericite:

  2) O aDmiratoare timida (sau Florin Iaru in travesti)

  Pe de alta parte, tin va avertizez ca exista si versiuni mai putin fericite. Iata una:

  3) Ati fost bine manipulat de o dra bine antrenata, astfel ca acum sunteti pasibil de reclama mascata la grisine, producatorii de biscuiti si napolitane nu va vor ierta. Santajul na va intarzia mult. Va sfatuiesc (N.B.: poate ca exista in schema de la Cotroceni si vreun post de consilier de consilier) sa demisionati din postul de consilier prezidential si sa acceptati oferta (sigur mai banoasa) pe care cred ca nu va intarzia dl senator sa v-o faca. Cred ca putei chiar capata in plus o prima de transfer, daca il convingeti si pe Basescu sa demisioneze, sau si mai bine, sa inceapa inca din februarie ("cand e foamea mai mare") procedura de autosuspendare.

  P.S.

  Parerea mea !

  Reply
 23. Hantzy

  Ar cam rezulta ca tontusi "nu baga" de la ei. Profesionisti!

  Si nici n-au luat banii de care n-aveau nevoie. Sinceri!

  Reply
 24. Florina

  acu, ca am gasit, as avea o intrebare,domnule Lazaroiu. asa-i ca daca n-ati fi lucrat la Cotroceni, n-ati fi avut de unde sa faceti rost de atita potasiu?

  gata cu gluma. sanatate!

  Reply
 25. 1

  nu ştiam că de la excesul de potasiu vi se trage înclinaţia pentru basme… 😀

  (credeam că e de la heliu 🙂 )

  Reply
 26. Alex

  Slabut articolul din Jurnalul National. Poate sunteti prea linistit pentru adoratorii de scandal. Citindu-l, am aflat totusi ca aveti fani. Aveti si un fan club? As vrea sa ma inscriu si eu.

  Reply
 27. Sebastian Lăzăroiu

  @adriana-mihaela-

  Cat va ia Voiculescu din salariu daca nu scrieti opozitia democratica cu ”O” mare si D ”mare”?

  Oferta cu 10 lei ramane valabila…

  Reply
 28. Adriana-Mihaela

  Perversitatea dictaturii pare nelimitata, dragi cititori.

  Suntem in posesia unor probe care atesta lansarea unei noi operatiuni de amenintare voalata a Opozitiei Democratice, prin intermediul acestui nimeni infantil, cititorul de povesti de la Cotroceni, platit gras din banii nostri. Va spune ceva numele de cod Morcovi, domnule Lazaroiu?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *