O țară de directori

Interventie telefonica pe Realitatatea FM. Citez din memorie pe un nene extrem de suparat. Aproape ca urla in telefon:

“Dom’le, pe Șoseaua Chitilei nu s-a făcut nimic! De azi-dimineață se plimbă două utilaje absolut degeaba. Nu au reușit sa elibereze decat patru din cele sase benzi de carosabil. Toată zăpada este aruncată, gramadă, pe banda unu și pe acostament. Asta nu e eficiență! Se lucrează făra nici un fel de  randament!… Fără cap… Consumăm motorina degeaba!… Cine e primar la Sectorul 1? Aaa, Chiliman! Păi, sigur, incompetența se manifestă la toate nivelurile! De la primar până la șofer! De la 6 urmăresc situația pe geam, că sunt agent la o firmă de pază…”

FelixNicu

(cadru dintr-un slide-show de Nicu Coșniceru)

P.S. Ce scăpări mai are și democrația asta! Orice pulete paznic de magazie (al nostru cu ceva școală profesională, după exprimare, printre primii disponibilizați de la întreprinderea de montat moțuri la bască) are dreptul și i se oferă posibilitatea să critice – pe un canal public! – de  la șofer de basculantă, până la primar, președinte de țară, scut anti-rachetă! Fac pariu că pândarul din Chitila nu a pus mâna pe lopată! Nu e în fișa postului…

Facebook Comments

4 Comments O țară de directori

 1. FakeName

  Tanti (ca madame nu esti), din experienta mea de viata iti pot spun ca unii au un simt organizator si critic mai dezvoltat decat altii. Iar acel paznic , pulete cum ii spui dumneata (acum intelegi de ce nu esti madame) , nu face decat sa spuna lucrurilro pe nume. Sigur , pe unii deranjeaza pentru ca asa i-a invatat comunismul sa nu bata din gura si sa ia avant muncitoresc in folosul comunitatii (gratis) Ma lasi?

  Ce ai vrea? Sa deschidem liniile telefonice doar alora cu blog si cu scoala aleasa gen Spiru Haret (sper ca simti unde bat)? Te deranjeaza exprimarea libera? Du-te tanti in China , acolo e de tine. Acolo intra doar "alesii" pe post , totul merge brici , nimeni nu comenteaza , toti pun mana.

  Reply
 2. fanel

  eu am pus mana pe lopata dar ce rost are…daca vine glederul si-mi aduce zapada de la alte putori din fata…asta nu e democratie :d, asta e socialism ca eu daca nu mai aveam zapada in fata curtii mi-au adus ei :))))de la altii.

  Reply
 3. Razvan Cucui

  "Pandarul" sa stea in banca lui ca daca se pricepea la "eficienta" si la "productivitate" era director, nu pandar! CEO poate!

  Iar daca un – 1 – om cu un – 1 – utilaj a eliberat 4 din sase benzi de pe tot b-dul Chitilei, inseamna ca omul ala a muncit ceva in dimineata aia! Aaa, ca nu au aparut si alte utilaje sa incarce eventual zapada de pe acostament in zeci de camioane , asta e altceva! Nu a pus asa problema.

  Presupuneam ca nu a pus mana pe lopata la el acasa. Ca sta la bloc! Si straduta de la scara e… a blocului. Deci a tuturor. Deci a nimanui! De ce presupuneam eu asta? Pentru ca asta-i genul de "critic". Gen.

  Asta ziceam si eu despre democratie, dar se mai pot aduce unele imbunatatiri… ca tot amintisi de SUA… nea Caisa asta nu cred ca ar avea fata de mare elector.

  Reply
 4. mece

  şi cam ce era să facă pândarul? să pună mâna pe lopată şi să retrăiască fericitul moment în care, pifan fiind, i-a pus unu în mână periuţa de dinţi si i-a arătat coridorul cazarmei, dezăpezind un drum cu 6 benzi?

  cât despre libera exprimare, ce să zic… democraţia e imperfectă, are reguli putine şi simple (asociaţie liberă: Constituţia SUA). nu-i interzie nici pe genii, nici pe pândari.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *