Organizăm nunţi, botezuri şi campanii electorale

În primul rînd, un partid, ne place sau nu, nu e firmă de organizat evenimente. În al doilea rînd, uite, dacă mai aud asta cu Blaga născător şi baby sitter de structuri cîştigătoare de alegeri mă enervez şi mă apuc de calculele. Şi adun voturile obţinute în 2008 şi 2009 de filialele care l-au susţinut pe Boc şi de cele care l-au susţinut pe Blaga.

Nu de organizatori duce lipsă PDL, duce lipsă de politicieni. PDL are cel puţin cinci organizatori cu două-trei clase peste Blaga, şi mai inteligenţi, şi mai unşi cu toate alifiile, şi mai energici, şi mai pricepuţi la oameni şi la stors bani şi logistică din piatră seacă.
În ordinea numerelor de pe tricou: Falcă (despre care se zice că ar fi un Rimbaud, un Dostoievski, un Dali al organizării – cică în materie de organizare, pe lîngă el nemţii par nişte jamaicani pe plajă cu iarbă), Udrea (cică e trăsnet pă partea cu organizarea, e un fel de Linda Evangelista a organizării, nu se dă jos din pat pentru mai puţin de 10 000 de voturi), Flutur (a organizat atît de bine aducerea luminii sfinte de la Ierusalim în fiecare an încît se zice că, în cazul celei de-a doua veniri a lui Hristos, de logistică şi mărunţişuri administrative se va ocupa însuşi Flutur), Florin Popescu (Dîmboviţa) deşi mai corect ar fi Dîmboviţa (Florin Popescu), Pinalti (no commient). Şi mai sînt şi alţii. Dar asta e tragedia. Toţi pedeliştii se pricep la făcut arcuri şi săgeţi dar niciunul la tras cu ele.

Poate azi vedem aleşi şi nişte băeţi şi fete care să aducă şi imagine, şi comunicare şi un pic de principii (preferabil de dreapta, dar n-ar strica şi nişte principii, aşa în general, că şi alea cam lipsesc). Eu ştiu, poate un Daniel Funeriu, o Raluca Turcan, un Teodor Baconschi, o Monica Macovei, un Sever Voinescu, un Toader Paleologu, o Sulfina Barbu, o Cristina Trăilă… Încă n-or şti ei să tragă cu arcul, dar, spre deosebire de garda veche, de Sfinţii Părinţii ai Logisticii, care au avut o grămadă de arcuri dar n-au ştiut ce să facă cu ele, ăştia noi au scuza că pînă acum n-au avut arc şi şansa de a învăţa să tragă cu el, odată ce-l primesc, dacă-l primesc  (asta vom vedea azi).

PS. Cititorii Madame Blogary şi delegaţii PDL au ales acelaşi preşedinte (Boc, 67% în poll-ul Blogary, 62% la Convenţie). Să vedem dacă şi la alegerile pentru celelalte funcţii Blogary şi PDL vor fi pe aceeaşi lungime de undă.

UPDATE. Prim-vicepreşedinţi: Gheorghe Flutur, Sorin Frunzăverde, Roberta Anastase, Teodor Baconschi. Secretar general: Ioan Oltean

 

Facebook Comments

21 Comments Organizăm nunţi, botezuri şi campanii electorale

 1. Bleen

  Şi apropo de organizatori: trei superbaroni de judeţe, Flutur, Pinalti şi Florin Popescu, sînt peledişti. Aşa că pică mitul PLD, noul PAC, partidul intelectualilor cu aripioare albe care iau 8% la europarlamentare doar stînd cu pieptul gol în faţa voturilor poporului.

  Reply
 2. Sare'n Ochi

  DSK are probleme cu autocontrolul – s-a vazut si atunci cand s-a amestecat anul trecut cu niste declaratii zborsite in ciorba romaneasca – sa sufle pe partea lui Crinela si Victoras. si-atunci se dadea inocent.

  Reply
 3. Hantzy

  Da' de ras am ras! asta-i important! Si l-am blagolslovit … pardon! … l-am bocanit cu un "like" pe reader

  Reply
 4. Hantzy

  Mda! Baricaderu' e peltic, rârâit si sâsâit … am lâs blintle dinsi si cu gula deschisa …

  Reply
 5. Hantzy

  Telefonul suna pe birou. Theodor se repede sa raspunda si o voce blonda ii spune:

  _ Stii, tudorica-nene, o sa avem un copil!

  _ Minunat! Dar cine e la telefon?

  (Am preferat varianta clasica desi, in virtutea unor rasturnari spectaculoase de situatie, telefonul de fapt suna pe birou la vocea blonda, iar la celalalt capat e tudorica-nene.)

  Reply
 6. Hantzy

  Daca ai o saltea stricata, chemi soacra din provincie sa aibe grija de copii … si economisesti de doo ori!

  Reply
 7. ribelalu`

  vorba celebrului banc:

  "la telefon:

  – alo!!…scoala de dans si de maniere elegante?

  – eeeeeeei….p.la de dans…numa` de man`ere elegante"

  Reply
 8. Mih

  DSK si-o fi pus-o singur (ca zic unii de antecedente pe auto-control slab) sau i-au pus-o altii?

  Reply
 9. Bleen

  off topic

  Huckabee a anunţat că nu candidează, Trump şi Romney şi-au luat-o rău (primul cu certificatul, al doilea cu RomneyCare), se apropie 2012 şi republicanii nu par să aibă vreun candidat valid pentru alegerile prezidenţiale (poate Hermann Cain?).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *