Premier politic sau tehnocrat?

Deocamdată Emil Boc rămîne premier. Însă jocurile nu sînt făcute. Nu cred că la mijloc e ambiţia sau setea de putere ale lui Emil Boc. Cred pur şi simplu că în PDL nu s-a ajuns la o concluzie privind cea mai bună soluţie. Să nu uităm că demisia lui Boc ar urma desemnarea unui nou premier şi trecerea prin Parlament  a unui nou guvern.

Cel mai potrivit premier pentru momentul actual ar fi:

Vezi rezultatul votului

Loading ... Loading ...
Facebook Comments

78 Comments Premier politic sau tehnocrat?

  1. Radu

    lipseste parerea Bibliotecarului! 🙂 sa-l invocam!… sau l-ati banat? 😀 La Cristian Preda, Ponta si Nastase a scris romane intregi. 🙂

    Reply
  2. alt vlad

    Auzi lucid, da' de ce crezi ca nu e nici o diferenta intre madam Udrea si Vanghelie? Vorbesti pur filozofic? Privind din cer toti suntem niste furnici? "Ci eu ramin nemuritor si rece"?

    Reply
  3. Yeba

    @lucid et alii, imi dau si eu cu parerea, din experienţă: cu ceva vreme înainte de a deveni o emigrată-stată-în-ploaie, am fost un element policalificat de infrastructură într-un partid. Ce spune @nedo 13:43 este aşa şi nu altminteri. Pentru 2012, ACZ de acum încolo e pierdere de timp, de bani şi de speranţă.

    Adică studenţii şi staţii-în-ploaie au facut diferenţa la baze egale, diferenţa între con şi trunchiul de con.

    Reply
  4. nedormitul

    acum sînt la o bere. o să detaliez mai tîrziu. mie mi s-a pus pata pe lucid sau unora dintre voi li s-a pus pata pe albă ca zăpada.

    vă dau o veste proastă: acz are prieten.

    Reply
  5. daniel

    http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/se-a

    Semnul unei crize, o criză care se va adânci daca trendul se menţine. Desigur, sunt factori economici care au condus la aceasta situaţie -criza mondială- dar sunt şi butoane politice emoţionale cu care s-au jucat politicienii în mod nesăbuit,reprezentanţii din partea tuturor partidelor.

    Prima propunere, destul de idioată să exprim plastic, a venit in piaţa publică chiar din partea PDL, deputatul Wiliam Brânză care a propus taxarea de catre bănci a transferurilor din străinatate, asa numita taxa de solidaritate. O imensă prostie politică, românii care muncesc in exterior ştiu valoarea muncii lor şi dispun dupa cum vor, e dreptul lor si sudoarea lor. Când asociezi prin constrângere şi deliberat costuri solidarităţii, umane, descurajezi în fond solidaritatea, a cărui caracteristică e un consens natural neimpus.

    Ultimele propuneri politice, cele din partea USL, care prin Crin Antonescu şi diverşi deputaţi PSD, incearcă să restricţioneze artificial drepturi fundamentale ale celor care încă îşi menţin cetăţenia română(dreptul la vot) au înveninat şi mai mult situaţia.

    Ca sa nu uităm, chiar atitudinea laxistă a partidului de la guvernare, MAE taie în veselie fondurile alocate reprezentanţelor consulare fara un pic de analiză si discernământ, reducând calitatea serviciilor prestate de către acestea(şi aşa servicii de o calitate destul de redusă comparând cu cele oferite de statele unde rezidă românii din afară). Înfloresc petiţiile online pentru înlocuirea unor funcţionari acrii, birocraţia excesivă. Iar răspunsul MAE e unul moale. Evident dacă e să dăm crezare unor zvonuri care circulă prin comunităţi, că posturile din MAE se cumpără s-ar explica o parte din probleme.

    O altă problemă, absenţa unor strategii de atragere a capitalului român din exterior. Desigur, cine are nevoie de bani munciţi?

    Reply
  6. nemo

    sorry, nedo.., amicus Plato, ..etc 🙂

    ..nu ca stilul sententios si rigid al lui @lucid nu predispune la glumitze…, gata cu off topicul, back to work 🙂

    Reply
  7. nemo

    intr-adevar, a trebuit sa dau x2 click, sa vad ce-a scris nedo 😀

    culmea e ca de data asta eram de acord cu el 😆

    @nedo are pata pusa pe lucid si 'se simte'[insa, lucid scrie sub nick-name-ul asta de prin 2005 si mi-a facut mereu placere sa-i citesc analizele, fie si numai pt faptul ca sunt "sintetice", nu scrie 7 mii de comentarii, etc].

    in plus, profitand de pozitia de semi-adminstrator, @nedo mai face mistouri si flameuri d'alea cu iz personal(altora nu le sunt permise 🙂 ), si prb "target-ul" de cititori blogary e altul, decat cel de la @ST sau @LL. multi dintre cei de pe aici sunt in general ocupati, isi bat capul cand 'scriu ceva' si se simt luati la misto, mai ales ca e un efort sa "scrii ceva cu substanta", care sa nu fie stufos, de ala care "sa faca sens". a avut si @IZ o interventie pe tema asta.

    deci nu e scoala, it's the peoples… 😀

    Reply
  8. Dragos

    lucid: "Cine va avea ca slogan electoral in 2012 “totzi politicienii de pana acum au dovedit ca sunt doar niste hotzi” va fi cel care va imprima cursul dezvoltarii evolutziei viitoare a tzarii"

    in revista Taifasuri gasiti un formular. Completati tabelul si trimiteti-l pe adresa: OTV, bd. Preciziei nr. 3, sect. 6, Bucuresti.

    Reply
  9. lucid

    @nedo: se pare ca ai uitat ca alegerea lui Basescu in 2004 si 2009 s-a datorat celor motivatzi-mobilizatzi "IDEEA"-list, carora li se "rupe" de activistii-lipitor-afisistii infrastructurii – adica de trepadusi&clientela actualelor partide ale rrrrominichii. Studentzii si emigrantzii aia care au stat ore in sir la coada sa voteze – studentzii seara tarziu, nu au fost convinsi de nici o masinarie de partid ci au votat pentru ca au crezut in SCHIMBAREA promisa de Basescu. Crezi ca acum va mai iesi macar un procent din acestia ca sa stampileze pedeleul? Haida-de. Fiecare pasare pre limba ei piere: ai impresia ca 90% dintre bucuresteni se vor deranja sa aleaga in iunie 2012 intre vanghele si madam cocos? Pai e vreo diferentza intre astia doi in afara de sex? Iar o prezentza de vot la nivel natzional sub 20% – asa cum arata toate studiile serioase acum – va distruge si ce-a mai ramas din legitimitatea establishmentului actual incat Uniunea Europeana va trebui sa intervina direct sau sa ne excluda ca neindeplinind criteriul democratic. Sau poate chiar asta viseaza toate mafiile partidocratziei de azi – liber la furat. Asa ca salvarea ROMANIEI este acum sinonima cu falimentul TUTUROR gashtilor intitulate "partide politice". Cine va avea ca slogan electoral in 2012 "totzi politicienii de pana acum au dovedit ca sunt doar niste hotzi" va fi cel care va imprima cursul dezvoltarii evolutziei viitoare a tzarii.

    Reply
  10. nedormitul

    @lucid

    doctrina goală, fără o promovare eficientă nu face doi bani. un partid trebuie "vîndut". iar pentru "vînzarea" lui ai nevoie de o infrastructură, de logistică, de niște membri care să facă munca de jos. şi baza partidului nu o obţii bătînd din palme. asta pînă la bani, sponsori şi altediscuţii.

    idealiştii acz cu ramuri de măslin puse de porumbei albi pe creștet nu se pricep la asta. faptul că ignori necesitatea celor de mai sus demonstrează că, de fapt, eşti… mai bine lasă-i pe alţii să-ţi spună dacă eşti lucid sau nu.

    Reply
  11. Bleen

    Măsurile care sînt impopulare pentru unii, pot fi populare pentru alţii. PDL nu a spsu asta şi a greşit. A dat impresia, deşi guvern politic, că este unul tehnocrat şi că măsurile luate sînt simple necesităţi tehnice, nu le-a încărcat ideologic sau etic.

    Boc nu poate rămîne prim ministru în primul rînd fiindcă este un comunicator public catastrofal. Vorbeşte de parcă ar minţi tot timpul, de parcă ar vorbi cu pistolul la tîmplă, chiar şi despre lucrurile în care crede.

    Un "tehnocrat" ar fi o soluţie atîta timp cît tehnocratul are ambiţii şi mize politice, în condiţiile în care pînă la alegerile din 2012 ar intra în PDL. Un astfel de tehnocrat ar trebui să ştie să guverneze politic, să dea semnificaţie politică tuturor măsurilor pe care le ia, să vină cu justificări ideologice şi etice, nu statistice, atunci cînd ia măsuri impopulare pentru unii să ştie să-şi ia ca aliaţii pe cei pentru care măsurile sînr populare şi, mai ales, să-i convingă că măsurile le-a luat pentru binele lor.

    Reply
  12. 1

    deci:

    1. robinetul clientelei proprii trebuie închis

    2. trebuie continuată reforma (disponibilizări)

    cine e mai bine să preia şocurile: tot Boc/PDL, aflaţi în proximitatea alegerilor, sau un tehnocrat credibil, care-şi pierde boii de la bicicletă dacă-l înjură lumea şi membrii de partid?

    Reply
  13. tucu

    @Iv Z

    Eu cred ca cu taierile din veniturile populatiei s a cam terminat.

    Ajutoarele se vor restructura nu neaparat taia. Daca se va face inteligent s ar piutea ca respectiva restructurare sa aduca un plus de voturi.

    Ma uit cum se tot toaca taierea subventiei pentru incalzire.

    In primul rind este vorba de subventia de stat si nu de partea acordata de primarii si in al doilea rind daca stii sa stabilesti corect plafonul si mai si maresti un pic ajutorul vei avea mult mai multi multumiti decit nemultumiti.

    Personal cred ca povestea cu tehnocratul este tot o pisica vinturata de Basescu baronilor si baronasilor locali circotasi.

    Reply
  14. lucid

    Recunosc ca e foarte greu sa fii "insider" – ca sa nu zic activist cum sunt se pare unii care comenteaza aici – si in acelasi timp obiectiv cu partidul tau. Dar orbirea e drumul sigur spre caderea in prapastie. Pana la inlocuirea sau nu a lui Boc am avut ieri circul de toata jena din consiliul general de la Bucuresti unde pedelistii nu au vrut sa participe lasand in coada de peste problema intrebarilor super-cretine de la referendumul lui madam cocos, asa cum este perceput de acei bucuresteni care se uita la afise (btw, m-a distrat nu mai stiu cine aici care aducea ca argument pentru nerealismul infiintzarii Albei ca Zapada faptul ca nu va avea de unde recruta lipitori de afise – pai daca electoratul ACZ este "cititor" de afise mai bine lipsa asemenea partid). As pune pariu ca madam cocos bate in retragere si vrea sa renuntze la circul referendumului intzelegand – cam tarziu – ca va fi un dezastru demobilizator pentru tot pedeleul, dar mai ales pentru ea.

    Daca adaugam "fetitzele" borfashilor alora doi de la Giurgiu – pasat si cantaragiu si "gafele" cu legile in parlament – cea cu maghiarii si cea cu politzistii care raman sa praduiasca amaratul de buget, imaginea se contureaza din ce in ce mai clar: o gashca speriata ca la anul va trece in opozitzie determinata sa sifoneze tot ce se poate pana atunci chiar cu riscul aruncarii Romaniei din nou in haosul crizei.

    Reply
  15. 1

    tucu

    se judecă comparativ: cum cîştigă PDL mai mult, cu Boc sau fără Boc?

    şi-apoi, schimbarea e întotdeauna percepută pozitiv

    în plus, dacă mai ţinem cont şi de faptul că mai trebuie luate nişte măsuri impopulare, e mai bine să se spargă în capul unui tehnocrat

    Reply
  16. Ivan Zubeldian

    @tucu: sustinerea politica in parlament pentru un tehnocrat costa mult mai putin decat sa ai seful partidului care taie. E o chestiune de imagine. ( vezi cum a sprijinit PSD-ul masuri de dreapta) In alta ordine de idei, doar nu credeti ca Basescu a spus tehnocrat la plezneala, fara nici o analiza. Boc care ramane e o solutie eroica dar foarte proasta ptr pdl

    Reply
  17. 1

    IZ: "Nimeni nu va iesi la urne sa-i dea un premiu de consolare lui Boc".

    Corect. Ai sintetizat excelent vulnerabilitatea menţinerii lui Boc.

    Reply
  18. tucu

    @1

    Nu prea inteleg cum ar reusi sa creasca procentele PDL daca l ar inlociui cineva pe Boc cu un independent.

    Daca populatia incepe sa o duca mai buine sub un independent toata lumea o sa spuna ca lucryurile au stat prost datorita faptului ca Boc era prim ministru.

    Boc trebue sa joace pina la capat.

    Reply
  19. Bleen

    Elena Udrea

    "Ieri, Stelian Neagoe, fostul şef al Departamentului Investigaţii la trustul Intact, a prezentat în faţa CNA înregistrări video şi mailuri schimbate cu Codruţ Sereş, probe care confirmă că eram una dintre ţintele lor principale. Din câte se vede, telepoliţia politică se teme de liderii care nu fac compromisuri şi care pot fi generatorii unor curente de opinie contrare intereselor lor."

    Reply
  20. mitica

    In parlament nu-i prima oara cind PDL-ul e "buimac".La guvern, bilbe peste bilbe, cu cea mai picanta:legea educatiei cu greseli de limbaj si gramaticale!

    Asa ca pe linga indolenta cred ca este si incompetenta.Si cum Boc n-a fost si nici nu cred ca va deveni mina forte……..

    Reply
  21. 1

    în orice caz, dacă se decide rămînerea lui Boc, Boc trebuie reinventat, pentru ca la anul nimic să nu mai aducă aminte de tăieri, coase, genocid etc.

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      Boc nu poate fi reinventat. Va fi apreciat, poate, peste 4-5 ani. Directia in care merg argumentele (valabile) pentru pastrarea lui Boc ignora faprul ca in loc sa creasca miza, sa sporeasca senzatia de pericol care ar putea mobiliza comozii absenti ai dreptei, PDL ni se vinse ca un kamilaze dispus sa moara pentru reforma. Nimeni nu voteaza un partid care se sinucide, insiferent cauza. Nimeni nu va iesi la urne sa-i dea un premiu de consolare lui Boc. In lipsa filmuletului si a balelor isterice din campanie, peeicolul trebuie scos la suprafata, nu inecat in compromisuri.

      Reply
  22. 1

    tucu

    principalul argument pentru schimbarea lui Boc cu un tehnocrat nu e în primul rînd controlul asupra robinetului public, ci creşterea procentelor PDL avînd în vedere percepţia publică a (guvernării) lui Boc

    întrebarea e: e nevoie sau nu e o rupere de ritm?

    e nevoie sau nu de o ruptură cu trecutul traumatizant?

    Reply
  23. tucu

    Cred ca s a creat o falsa problema.

    Schimbarea sau mentinerea lui Boc in fruntea guvernului nu are nici o legatura cu accesul la resurse.

    Daca Boc vrea sa limiteze accesul la resurse si sa urnmeze politica lui Basescu o face si marcheaza puncte pentru partid.

    Daca e numit un tehnocrat care sa blocheze accesul la resurse, partidul nu va avea nici un beneficiu de imagine iar daca baronii PDl nu sunt de acord cu politica tehnocratului il dau jos.

    Nu cred ca Basescu sau altcineva are chef de anticipate acum deci santajul cu anticipatele nu prea cred ca tine.

    Cred ca marea problema a lui Boc si a PDL ului sunt proprii parlamentari care nu mai functioneaza cum trebue (nici nu cred ca au functionat vre o data).

    Boc plateste acum lipsa de selectie a celor trimisi in parlament si lipsa de profesionalism (eu as spune indolenta) celor care sunt pusi sa dirijeze activitatea parlamentara .A se vedea povestea cu proiectul de lege tembel lasat sa treaca prin camera dintr o greseala -Voinescu dixit.

    Parerea mea este ca Boc trebue sa si duca crucea pina la capat si sa incerce sa demonstreze ca a pus tara pe un fagas bun.Numai asa exista sanse de cistig.

    Reply
  24. 1

    fiecare variantă are, clar, avantaje şi dezavantaje, riscuri şi şanse

    problema e de a o intui pe cea mai bună

    or, Băsescu e cel mai bun la aşa ceva

    Reply
  25. nedormitul

    şi mai au două probleme: cîţiva dintre ei vor rămâne fără coledzi. ai investit într-un mandat pentru patru ani şi stai numai doi şi jumătate? asta nu-i treabă. de aici apare a treia problemă: banii. atît ei, cît şi sponsorii lor sînt, totuşi, loviţi binişor de criză. într-o campanie, chiar dacă mergi la sigur cu 53%, tot e nevoie de bani.

    iar în mandatul ăsta au apărut vag, ce-i drept, primele semne ale puterii parlamentarului în raport cu partidul.

    Reply
  26. Bleen

    Tocmai voiam să scriu că un nou guvern va trece, de frica anticipatelor. După care mi-am adus aminte că USL e la 53% şi nu mai poate creşte de-acum încolo, ci doar scădea. Şi l-ar aranja ca alegerile să aibă loc peste 2 luni, nu peste 1 an şi jumătate. Şi la 53% şi-ar putea permite, la limită, să arunce o ciosvîrtă şi cîtorva parlamentari ai grupării Blaga, cît să-i ajute la trîntit guvernul de 2-3 ori. În UDMR nu vor avea un sprijin (un USL de 53% nu va avea nevoie de UDMR cînd va face guvernul).

    Reply
  27. nedormitul

    ăştia sînt mai suspicioşi între ei decît sînt cu pdl-ul. decît să fure unul din ei startul, mai bine lasă pdl-ul în faţă. încă nu au început să-și pună piedică unul altuia, dar nu e departe ziua aia. în plus, ei înșiși au opoziție în propriile partide. mai grav, în parlament. deja mici frecușuri locale au apărut, pentru cine urmărește, iar conducerile centrale încearcă să păstreze, pe cît se poate, aparențele. încă un argument, perioada nasoală n-a trecut. să vii la guvernare cu un an și jumătate înainte de alegeri, oricîte pomeni ai da (și nu poți încă, pentru că se lucrează pe buget, care e făcut de pdl), guvernarea tot te erodează. și ce se întîmplă dacă usl-ul vine la guvernare, iese nasol, iar boc răsare din toată schema erou de sacrificiu?

    Reply
  28. 1

    o dublă revigorare, o dublă rupere de ritm – şi la guvern, nu numai la partid – chiar ar putea să relanseze PDL-ul (în primul rînd indirect)

    Reply
  29. 1

    IZ

    Pe de altă parte, Boc ar putea – dacă e în stare – să ţină mai bine piept pretenţiilor pedeliste din teritoriu decît un tehnocrat.

    La o adică, baronii ar putea ameninţa cu aruncarea peste bord a intrusului, ceea ce ar fi mai greu cu proaspăt legitimatul preşedinte al partidului.

    Oricum, e foarte riscant să mergi cu Boc pînă la capăt, avînd în vedere imaginea pe care o are – praf.

    E nevoie de o minune să întorci deficitul de încredere pe care îl are. Sigur, se poate miza şi pe clasicul "la rău şi la bine", dar eu creditez totuşi, acum, metoda ţapului ispăşitor.

    Reply
  30. mitica

    Daca Boc nu-si da demisia, guvernul poate(desi nu-i sigur) rezista pina la alegerile din 2012.Nu trebuie exclusa o motiune de cenzura care trece.

    Daca-si da Boc demisia, alt guvern PDL nu trece, cu sau fara tehnocrati.Nu doar din cauza UDMR ci chiar a PDL!

    Reply
  31. Florina

    nu asta e problema, că pleacă ea, are ce să facă, e o femeie capabilă.

    mă deranjează motivul invocat, nu pentru că nu ar fi şi ăsta un adevăr, dar nu e ACEL motiv pentru care Boc să rămînă. mă aşteptam la ceva substanţial, ce are de făcut în continuare, mai ales în eventualitatea revenirii crizei, scenariu pesimist, e drept, dar deloc imposibil.

    în fine, e posibil să fie rupt din context, nu ştiu.

    Reply
  32. Doru

    E cazul sa ne asumam niste masuri, e cazul sa se demonstreze in practica ca dreapta, sau masurile de dreapta sunt bune. Cu riscul pierderii alegerilor, PDL trebuie sa continue. Cei care vad lucrurile cu adevarat deja le vad, de aici si cresterea de la 13 la 20% in sondaje. Pe masura ce vor aparea si efectele benefice, si cresterile post-depresie, mai multi oameni vor vedea ce prim-ministru bun e Boc si vor transmite mai departe asta. Pana la locale se poate ajunge la 30% cu Boc premier si mai vedem.

    Reply
  33. 1

    Florina

    Normal că ar vrea să rămînă. Doar e consilierul lui. Dacă pleacă el, pleacă şi ea.

    Reply
  34. Florina

    prezenta in emisiunea "nasul", de pe 10 tv, andreea paul vass a declarat despre actuala coalitie ca este eterogena politic si ca "premierul emil boc trebuie sa ramana pentru ca este un politician maleabil, care are intelepciunea de a guverna cu o asemenea coalitie". declaratia a fost facuta in contextul speculatiilor aparute dupa congresul pdl, prin care se afirma ca emil boc ar putea fi schimbat din functia de prim ministru.

    hotnews

    Reply
    1. Ivan Zubeldian

      Se vede clar că opinia majoritară aici e pentru păstrarea lui Boc. Reamintesc însă că Băsescu avea un argument solid când vorbea de tehnocrat. Argument care nu a dispărut în neant. Mai reamintesc că Boc s-a mai răzgândit odată la presiunile baronilor care vor acces la resurse. (scena vizitei lui Băsescu la BNR urmată de dezmințirea lui Boc) Deși i-a promis lui Băsescu că demisionează după alegeri, pare că își încalcă promisiunea. Înainte să vă ambalați pe subiect, luați în calcul răspunsul cel mai probabil: baronii și primarii fac presiuni enorme pentru a-l ține pe Boc acolo de teamă că un tehnocrat le va tăia fondurile în an electoral. E perfect probabil că o aripă a "pragmaticilor" să-și pună problema că oricum nu mai guvernează după 2012 și atunci mai bine sug cât pot acum. Boc care rămâne premier e primul pas spre dezastrul despre care vorbeam într-un comentariu anterior: blocajul reformei regiilor, deschiderea robinetului pentru locale, alienarea electoratului de dreapta, atâta cât e. De fapt, un Boc care rămâne premier înseamnă că PDL nu e controlat de Băsescu ci de baronii locali. Pentru că va rămâne acolo în pofida dorinței lui Băsescu și nu pentru accelerarea reformelor. Recentul anunț legat de folosirea banilor din privatizări pentru a alimenta faimosul Fond National de Dezvoltare (din care Vosganian a folosit peste 3 miliarde de euro pentru acoperirea deficitului: ) e de rău augur. Nici măcar nu știu dacă e nevoie să așteptăm 3 luni pentru ca direcția PDL-ului să devină evidentă, cum credeam într-un comentariu anterior.

      Reply
  35. guta yodda

    nedo, nu ma refeream la faptul ca a rezistat ci la faptul ca a sustinut pana la capat o pozitie clara rezistand in acest timp. din punctul meu de vedere, cand ma gandesc la majoritatea cunoscutilor, daca boc e schimbat vor avea o reactie de tipul "in sfarsit", "era cazu'", "asa a comandat capitanu" etc. daca ramane pana la capat, in mod ciudat poate, in seara dinaintea votului oamenii astia se vor gandi, bai, asta chiar a facut treaba, chiar a facut fata unor situatii grele si cu o lacrima in ochi o sa puna stampila unde cred si eu ca trebuie.

    1, pe de alta parte ai dreptate si tu, nu sunt dispus sa platesc pretu.

    deasta nu-mi prea place politica, e foarte greu sa ai dreptate

    Reply
  36. nedormitul

    Mihai

    Cînd îmi exprimă părerea despre editorialistul bogdan chirieac folosesc cuvîntul "boltă". linkul pe care l-ai pus nu are ce căuta aici.

    iar domeniul petre.ro se pare că nu există.

    Reply
  37. judex

    1) Daca PDL doreste un premier care sa ia masuri populare, atunci cea mai buna alegere este sa-l propuna PM pe Crinopont, care a promis deja salarii marite pentru toti. Asta da lovitura electorala !

    2) Daca se prevad in continuare masuri nepopulare, sa puna un guvern tehnocrat (sau de la BOR), ca sa abata (respectiv, sa impiedice) injuraturile la adresa PDL.

    3)Daca se prevede o perioada de crestere economica, indiferent de ce masuri vor trebui luate in urmatorii doi ani (N.B.: regiile !)PM Boc si guvernul de coalitie ar trebui mentinut.

    Reply
  38. Merechene

    Tocmai am aflat ca la CT e o mica organizatie anti-fascista. dati pe google antifa constanta. 😀 s-am damblagit si astia…

    Reply
  39. Mih

    @florina,

    Iar pericolul sta in aceea ca vrea mereu sa se tot reinventeze si prosteste noi si noi generatii…

    Reply
  40. nedormitul

    guță yodda

    guvernele văcăroiu, năstase și tăriceanu au rezistat tot mandatul. cu remanieri, în cazul primelor două, cu schimbarea coaliției în cazul celui din urmă, dar au rezistat.

    prioritățile sînt, în ordine, continuarea reformlor şi guvernarea din 2012. cele două nu se exclud. iar dacă pentru asta este nevoie de tăierea capului sfîntului boc reformatoru' minune, să i se taie. capul.

    Reply
  41. Florina

    în general, stînga pretinde. cea mai mare bubă a ei e că pretinde schimbarea naturii umane. sau, şi mai rău, neagă natura umană. de aici îi pleacă toate relele.

    Reply
  42. 1

    ce chestie…

    stînga a pretins întotdeauna că apără drepturile celor care muncesc

    cînd colo, e taman invers: dreapta îi apără pe cei care muncesc, pe cei harnici şi întreprinzători

    stînga a pervertit totul de la bun început

    Reply
  43. 1

    guţă yodda

    şi dacă preţul rămînerii lui Boc e pierderea alegerilor de la anul, îl plăteşti?

    Reply
  44. 1

    Bleen

    are şi ştaif academic, licheaua

    tot mă gîndesc ce naiba le-o fi predînd studenţilor de la SNSPA…

    io-te o mostră din puţul gîndirii lui de profesor universitar:

    „Stânga apără interesele celor dezavantajaţi, aşa cum dreapta apără interesele celor avantajaţi”.

    Reply
  45. guta yodda

    Boc ar trebui sa ramana pana la sfarsitul mandatului. ar fi o premiera pentru un guvern in Romania si un semn de maturitate politica la nivel de stat, pe plan extern cel putin. pan' la urma ramai in functie injurat, calomniat, distrus ca figura publica pentru majoritatea populatiei in timpul unei crize economice mondiale, dar te retragi ca sa castige partidul 5% in sondaje (cel putin teoretic)…nu da bine.

    Reply
  46. Bleen

    Ce jigodie de ultimă speţă e Pîrvulescu! PDL şi partidul lui Lăzăroiu, neo-legionari anti-maghiari. "Analizele" javrelor ăstora au început să sune ca alea ale Scînteii în 48 sau 52 sau ale Săptamînii în 85. Important e să minţi cît mai aberant, să faci spume cît mai isterîc şi să ai la dispoziţie cît mai multe canale de difuzare. Pîrvulescu nu e numai o progenitură de nomenclaturişti ambiţioasă, băgareaţă şi submediocră ci şi o lepră propagandistă sinistră.

    Reply
  47. elen@

    Buna intrebarea ,dar eu zic sa ramanem totusi la Boc ,asta care pana acum desi a luat ceva masuri destul de neagreate sau agreabile,a facut mai mult decat au facut altii ,intr-un timp relativ scurt,si fiind intr-o situatie mai neprielnica sa sp[unem asa ;deci concluzia este haideti totusi sa mergem tot pe mana lui Boc ,are o viziune buna si daca il lasam sa faca tot ce si-a propus,vom avea si roade bogate si la timp.

    Reply
  48. Concordia

    Se marseaza permanent pe ideea ca reformele incepute de Boc trebuie neaparat continuate.

    In acest caz, intrebarea legitima care se pune:

    Cine poate duce mai departe "reformele lui Boc", mai bine decat Boc insusi?

    Iar daca vorbim de "reformele lui Basescu" atunci nu are nicio importanta cine este premier.

    Reply
  49. 1

    eu am votat tehnocrat, nu pentru că Boc n-ar merita să se bucure şi de puţină reabilitare, ci pentru că s-ar părea (cel puţin aşa consideră Băsescu, care care cele mai avizate analize) că asta ar fi cea mai bună strategie pentru cîştigarea alegerilor de către PDL/pierderea alegerilor de către USL (<50%+1)

    Reply
  50. cornelius

    Boc premier in continuare. Daca PDL isi reface comunicarea si filtrele pentru accederea in functiile publice, iar in plan guvernamental se demareaza in forta drumurile si curatarea regiilor, deja vin 10 procente in 3-4 luni. Cred ca sunt resurse pentru o rupere de ritm majora.

    Reply
  51. Bleen

    În presă se vehiculează tot felul de nume în situaţiile astea dar se uită un lucru: mulţi nu vor să se bage în aşa ceva (fie că vorbim de premier tehnocrat, fie că vorbim de premier politic). Directorul de la Oracle România (numele lui se vehicula) sau Flutur (cea mai bună soluţie politică, după părerea mea) ar trebui să şi vrea.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *