Premierul ARD

Știm că Victor Ponta este candidatul pentru funcția de premier din partea USL. Ce nu știm este cine este candidatul pentru funcția de premier din partea ARD. Sîntem în 8 octombrie, mai sînt două luni pînă la alegeri și nu știm pe cine propune ARD drept candidat la funcția de premier în cazul în care cîștigă alegerile sau reușește să facă majoritatea guvernamentală din poziția de cel mai important partid. Pe cine propune ARD alegătorilor? Pe cine propune posibililor parteneri la guvernare (PPDD și UDMR)? Se gîndește ARD să guverneze din poziția de cea mai importantă forță politică a majorității guvernamentale sau se mulțumește să sprijine un premier din partea PSD sau PNL, din poziția de partid-remorcă?

Care e mesajul pe care îl transmite ARD? Că nu vrea la guvernare? Că nu are oameni? Că va sprijini un premier din partea PSD, PNL sau PPDD? Alegătorii ARD au dreptul să știe ce votează, au dreptul să știe la ce se așteaptă din partea celor pe care i-au votat sau votul lor este un cec în alb pentru ARD, care poate nominaliza orice candidat pentru funcția de premier sau chiar sprijini un premier din partea PSD, PNL sau PPDD? Dacă ARD ajunge la guvernare, cine va conduce guvernul? Va fi Blaga premier? Va fi Videanu? Berceanu? Cezar Preda? Îl va susține ARD pe Victor Ponta din partea PSD, pe Dan Diaconescu din partea PPDD, pe Tăriceanu, Vosganian sau Fenechiu din partea PNL? La ce să se aștepte alegătorii ARD de la guvernul format de aceasta?

Facebook Comments

7 Comments Premierul ARD

 1. Pingback: Blaga si MRU despre USL si guvernarea Ponta | Madame Blogary

 2. adrirus

  Dar nu-i doare capul acum in 2012 pe cine sa puna premier, pentru ca vor avea 15% mandate. Si nici in 2016. Pentru 2020 se mai gindesc daca sa-l reactiveze pe Boc, proaspat si odihnit.

  Reply
  1. meioza

   Și apropo de cum se laudă Năstase pe blog: „În locul în care mă aflu pentru re-educare, învăț tot felul de lucruri noi. Am aflat astfel ce înseamnă un «șmen».”
   Uite ce zice Dicționarul de Argou că înseamnă „șmen” în argoul deținuților: <b>șmen</b>, <i>șmenuri</i> s. n. <b>1.</b> <i>(deț.)</i> – rană întreținută sau autoprovocată.
    
   Io cre’ că Năstase știa conceptul, însă nu l-a putut verbaliza pînă acum 😀

   Reply
 3. Nea

  Tâmpitul de mine!
  Aud la radio că s-a înfiinţat o comisie pentru cercetarea ilegalităţilor de la referendum şi mă bucur. Ignor, ca un prost, faptul că asta a fost decizia parlamentului. Ciulesc urechile doar când aud că şi Ponta e de acord. Şi aflu chiar din gura lui că comisia nu cercetează frauda electorală, ci pe procurorii care au cercetat frauda electorală.
   
  Dar, ca să închei pe un ton optimist, aflu tot de la radio că se reînfiinţează ARLUS (Asociaţia Română pentru legăturile cu URSS), prin amabilitatea Moscovei, ca răspuns la gestul lui Marga de a deschide un ICR la Moscova.

  Reply
 4. SimonaM

  Sunt și așa prea ocupați cu răspunsul la cele 15 întrebări ale lui Victoraș.. Ce să se mai chinuie și cu asta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *